PS3 - Pitanja i odgovori

poruka: 6.165
|
čitano: 2.346.765
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TUTORIAL: Spajanje PS3-a na monitor, TUTORIAL: Filmovi s titlovima na ps3-u
14 godina
Re: PS3 - Pitanja i odgovori
jake kaže...

Hvala puno.Malo sam procitao i kaze da enablam spoofer i onda ps3 mislli da je 4.31 i nakon sto zavrsim disable-am?Pitanje:ako ga enablam mogu onda igrat igre jer on vise nije na 3.55?Ne kuzim bit.Ustvari treba bi da napravim update roostera na nba2k12 koji me trazi da sam prijavljen na psn.Kad nikako da izadje patch za nba2k13

mozes igrati igre jer ti jesi na 3.55.neznam dali te igra trazi update za samu igru za to ces morati skinuti fix update.mozda bi ti bilo najbolje da si instaliras rebug cfw 4.21.

http://rebug.me/

ili rogero cfw http://tortuga-cove.com/forums/viewtopic.php?f=127&t=3708

malo si procitaj

17 godina
ursusc355 kaže...

Molim preporuku utrka za ps3...novi sam vlasnik trojke pa da zaigram nešta...čuo sam da novi nfs nevalja...imali neka vožnja koju vrijedi igrat osim gt5

Zadnji NFS valja. The Run je bezveze.

Dirt serijal je dobar. Zadnji Driver SF je isto dobar.

Motorstorm serijal je dobar, ako volis malo arkadniji tip.

Burnout Paradise, Split Second.

Futuristicki WipEout HD je odlican, a i vrti se u Full HD rezi.

Cypher: Ignorance is bliss.
16 godina
4mal kaže...

Molim preporuke ps move igara {#}

sport chempion 1,dvojka još nema eboot ali ako imaš roogera nije frka,shoot isto nije loš,start the party, ako imaš neku pušku za moove onda kilzone zadnji

move je najbolji za igrati s ekipom i pod "gasom" tada je ludnica

i tko moze nek si nabavi singstar,e to je tek ludnica,pogotovo sto mikrofone mozes upogonit i na kompu pa kada se skupi ekipa ludnica{#}

što se tiće voznji-ništa,ali baš ništa se ne moze mjeriti sa granturismom,igra se mjesecima

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2260909
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.11.2012 22:55 (dart_tom).
15 godina
jake kaže...

Hvala puno.Malo sam procitao i kaze da enablam spoofer i onda ps3 mislli da je 4.31 i nakon sto zavrsim disable-am?Pitanje:ako ga enablam mogu onda igrat igre jer on vise nije na 3.55?Ne kuzim bit.Ustvari treba bi da napravim update roostera na nba2k12 koji me trazi da sam prijavljen na psn.Kad nikako da izadje patch za nba2k13

01.11.12, 17:10

Vratio se PSN:

SEN Enabler & Disabler [4,31] - Paketi za gotovo sve 3,55 CFW

Kmeaw PSN / Spoofer v4.31 Enabler i Disabler - PSN na 3,55 CFW

Napomena: Ovo je čisto spajanje sa pravim consoleID, pa je možda moguče dobiti ban ako on postoji
FuckPSN nešto brlja sa consoleID, pa nemožete dobiti ban.
12 godina
neaktivan
PS3 - Pitanja i odgovori

Pozdrav svima

Imam ps3, i u njemu softver 3.55cfw kmeaw, rogero manager 8.01, skinuo sam dvije igre, kopirao ih, ali nece da ih pokrene, interesuje me kad skinem fix za te igre, i ocu da ga stavim u ps3, kako to da odradim, koje fajlove treba da zamijenim, i dje treba da udjem?

Hvala unaprijed :-)

0 0 hvala 0
16 godina
boymne kaže...

Pozdrav svima

Imam ps3, i u njemu softver 3.55cfw kmeaw, rogero manager 8.01, skinuo sam dvije igre, kopirao ih, ali nece da ih pokrene, interesuje me kad skinem fix za te igre, i ocu da ga stavim u ps3, kako to da odradim, koje fajlove treba da zamijenim, i dje treba da udjem?

Hvala unaprijed :-)

koje igre???

stavi multiman!

obićno ih staviš na externi hard,skineš fix za tu verziju,zamijeniš sve što treba i pokrećeš sa vanjskog harda,ponekad treba u multimanu upaliti BM,ali većinom radi odmah

12 godina
neaktivan

Ne razumijem se puno, ali mislim da je multiman Call of duty, igre su FIFA13, i Resident Evil Operation Racoon City..Ja sam te igre prebacio na ps3, i uspio da ih kopiram, ali mi je pokazao neku gresku 80010017, jedan lik mi rece da moze biti da treba da zamijenim eboot, param, sprx..Nemam svoj externi, pa sam pozajmio i prebacio na interni, i bih da igram sa njega, zato me interesuje kako da zamijenim to sto treba..Daj mi i link za te fixeve, ako ti nije problem..

Hvala puno

15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

XMB - početni izbornik kada upalite vaš PS3

FW ili OFW- originalan Sony firmware

CFW - izmjenjeni firmware

KONZOLA JE CECH-2004B - MODEL SLIM 250 GB

1. INSTALACIJA

Prošlo je više od godinu dana od pisanja ovog tutorijala pa možda neki linkovi više ne rade, sve napisano i dalje vrijedi , svi programi koji su navedeni u ovom tutorijalu i dalje su najbolji izbor za rad sa jaibreakanom konzolom

Preuzimanje OFW i CFW kmeaw firmware
Kod: linkovi mrtvi , traži sam

OFW i CFW kmeaw firmware za svaki slučaj provjerite ispravnost (originalnost) datoteka sa programom File_Hash_Checker
Kod:

Ispravne datoteke imaju ovaj hash
OFW 3.55 Sony md5: ca595ad9f3af8f1491d9c9b6921a8c61
CFW 3.55 kmeaw md5: 2be5e87a22bf1e7f48e98fcabd38977b

POČETAK:

-Na usb sticku napravite folder PS3
-Uđite u taj folder i napravite folder UPDATE
- U folder UPDATE stavite originalni Sony firmware FW 3.55 koji se zove: PS3UPDAT.PUP

To izgleda ovako: I:\PS3\UPDATE\PS3UPDAT.PUP

-Upalite PS3,ubacite stick, idite na : settings>system update>update via storage media
Prihvatite licencu i odaberete da se PS3 ugasi nakon update-a. Pokrenite update,
To če potrajati do oko 5 minuta, zatim če se konzola ugasit.
Nakon što se PS3 ugasi, izvadite stick, upalite PS3 i vidite da li je sve prošlo u redu.
Trebali bi imati originalni Sony PS3 firmware!!!

Ovaj cijeli postupak ponovite samo sada sa sticka izbrišite PS3UPDAT.PUP koji je originalan Sony firmware i na njegovo mjesto stavite kmeaw firmware koji ima isti naziv PS3UPDAT.PUP (nemojte ih pobrkati).

To izgleda ovako I:\PS3\UPDATE\PS3UPDAT.PUP

-Upalite PS3,ubacite stick, idite na : settings>system update>update via storage media
Prihvatite licencu i odaberete da se PS3 ugasi nakon update-a. Pokrenite update,
To če potrajati do oko 5 minuta, zatim če se konzola ugasit.
Nakon što se PS3 ugasi, izvadite stick, upalite PS3 i vidite da li je sve prošlo u redu.

Ako je sve prošlo uredu imate jailbreakanu kmeaw PS3 konzolu

• Nakon toga imao sam malih problema sa smrzavanjem konzole i black scren mi je za sve bacalo, nisam tražio uzrok (nije mi se dalo).
napravio format HDD, koji je sve riješio,

• Zatim skinete FTP server sa Blackbox   - vidi na Google

stavite na usb sticki i instalirate na PS3,

• Zatim skinete neki manager, najbolji je po mom izboru zadnja verzija multimana

link mrtav -  skinite zadnju verziju multimana  (google)

• Ugasite i ponovno pokrenete PS3

2. PREBACIVANJE IGRI:

Upalite PS3 i pokrenete FTP blackbox

Zatim skinete WinSCP

Kod: http://winscp.net/eng/download.php

odličan i jednostavan program za prebacivanje igri sa PC na PS3.

Ispod je video tutorijal korak po korak kako prebacit igru sa PC na PS3
U host name upisujete IP koji vam je dao FTP blackbox na PS3 , ne ovaj iz tutorijala

Kod:

WLAN – igra od 20 gb se prebacuje nekoliko sati
LAN - igra od 20 gb se prebacuje od 5 do 15 minuta

Ja sam imao vezu PC- lan kabel – PS3 (bez rutera).
Postavke

3. POKRETANJE IGRI

Nakon što ste prebacili igre koje ste željeli:

1. Odite na manager koji koristite, ja imam Multiman

2. Znači, uđete u menager, odaberete igru koju želite i stisnete x,

3. Sada vas je izbacilo u XMB

- Ako imate umetnut originalan disk neke igre idite na plavu ikonu diska, pričekajte par sekundi dok vam se ne prikaže slika igre koju ste odabrali u manageru, pokrenite igru

- Ako nemate umetnut originalan disk neke igre idite na ikonu */app_home/PS3_GAME pričekajte par sekundi dok vam se ne prikaže slika igre koju ste odabrali u manageru, pokrenite igru

Ako dobijete crni ekran nakon pokretanja igre, vjerojatno imte patchani eboot file, stavite originalni ili fix, vidite na rješenje za pojedinu igru,

Probao sam 20 igri, radi 17, rade svi emulatori i sav drugi homebrew bez ikakvih drugih zahvata, patcheva, pokretanja lv2 i sličnog.

Znači: - nema smrzavanja konzole
- nema black screena
-nema patcheva
-nije potreban lv2

- FTP server (fBlacbox)
- PSN- radi   -  vidi u postu iznad kako....
-sness emulator - radi
-90% svih dosad izašlih  igri radi

Ovdje je opisano korak po korak kako sam radio i što sam točno probao kada sam stavio kmewa prije više od godinu i pol.

Sve napisano do danas se nije promijenilo osim manjih zahvata koji više nisu potrebni nego ih rješava novi Multiman.

Kmeaw 3.55 je izdan polovicom prvog mjeseca 2011, znači da smo čekali na novi CFW 22 mjeseca  {#}.....

Po iskustvima mnogih članova ovog a i drugih foruma vidim dosta pozitivnih postova sa kmeaw cfw-om, zastupljen je u večoj mjeri jer podržava i nepotpisani homebrew
i nije prijavljen niti jedan brick konzole do sada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 11:55 (Wontay).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hvala na iscrpnom odgovoru..Ja imam vec godinu i nesto cfw 3.55 kmeaw, i imam tri igre koje mogu da igram bez problema, ali su starije..I ova FIFA kroz ovu opciju /app_home/PS3_GAME se pojavi igra, ali kad ocu da je pokrenem, odjednom se prekine, i pise error ocurred 80010017, mene konkretno zanima kako da zamijenim te fajlove preko fixa..Ako moze objasnjenje po koracima, znam da to mogu preko usb-a ili externog, ali kako unutar ps3 da to zamijenim, dje da nadjem fajlove koje treba da zamijenim..
15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

Ne rade sve igre preko app home, traže original umetnut.

Znači prebacio si igre u ps3/hdd0/games

Greška koju navodiš je greška diska koja se javlja kada nešto ne štima, znači da ti trebaju drugi eboot i param,

PARAM  ti se nalazi u igri uzmimo za primjer Uncharted 2

PS3\HDD0\GAMES\BCUS98123\PS3_GAME\PARAM.SFO  i zamjeniš PARAM.SFO onim koji skineš

EBOOT ti se nalazi u igri uzmimo za primjer Uncharted 2

PS3\HDD0\GAMES\BCUS98123\PS3_GAME\USRDIR\EBOOT.BIN  i zamjeniš EBOOT.BIN onim koji skineš

To radiš iz Multimana, file explorer ili tako nekako, ili putem PC-a znači najbolji izbor je program WinSCP i na PS3-u  BlackBox, uostalom to znaš kad si več prebacivao igre

Umjesto zamjene eboota imaju i opcije gdje samo instalirašFIX u obliku PKG.fajla.

Googlaj jer svaka igra je zasebna, nađi rješenje za svoju, imaš ps3hax.net i ps3iso.

Ja čekam 13. izlazi Black Ops 2, ako ne riješe odmah za 3.55 idem na 4.30

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 13:48 (Wontay).

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
PS3 - Pitanja i odgovori

Crysis 2 je free za PSN+ :D

http://revohd.com
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Mene najvise buni taj multiman, tj. koji je to fajl u ps3, imam utisak da je to onaj call of duty koji je valjda propratni fajl rogero manager-u 8.1..Pokusavao sam i na ps3hax.net, a i na ps3iso.com, samo mi je jedan lik rekao da mozda treba zamijeniti eboot, param, sprx, ali mi nije rekao kako se to radi, iako sam ga pitao..Ja sam maloprije skinuo ta dva fixa, da li ps3 odmah prepoznaje taj param, i eboot kad ubacim usb?..Sto radim kad instaliram recimo taj WinSCP, i dje da nadjem taj BlackBox? Ja bih najradje instalirao taj fix u obliku PKG.fajla..

Hvala ti, i izvini sto te gnjavim, pocetnik sam u ovome.
13 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

Ovako ako npr. zelis pokrenut novu Fifu 2013.

1.skines igru u kopiras je na disk,interni ili ako imas externi svejedno(vanjsi je meni bar lakse baratat)

2.skini eboot igre( to ti je ko crack za PC igre i jednako ga kopiras,znaci na hdd nadjes di si prebacio igru (kod mene je GAMEZ) i kopiras param tamo di vec ima param,ne mozes pogrijesit i eboot pod game,znaci trazit ce te da napravis replace)

3.za neke igre umjesto eboota ima fix,on ti je u obliku .pkg ekstenzije koju kopiras na usb,stavis u ps3 i odes pod install package files i on ti obavi sve,znaci ne moras kopirat eboot

nine

0 0 hvala 0
13 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

ja sam stavio taj spoofer za 3.55,sve uredno radi i registrirao sam se na PSN.Problem je sad koju god igru probam igrat preko neta kao javlja da server trenutno nije dostupan???

nine

0 0 hvala 0
15 godina
boymne kaže...
Mene najvise buni taj multiman, tj. koji je to fajl u ps3

Što nije jasno????

Greška koju navodiš je greška diska koja se javlja kada nešto ne štima, znači da ti trebaju drugi eboot i param,  postupak je isti kao i sa crackom na pc-u,  na mjesto starog param i eboot-a staviš novi param i eboot,  

to ti nema nikakve veze sa multimanom, multiman je samo manager preko kojeg pokrečeš igre i ima file manager ugrađen u sebi, znači da ga ne diraš, 

kad ti to nije jasno sigurno imaš rogero i multiman nisi nikad koristio, skini si multiman i njega koristi, možda ti igra odmah proradi, ako ne slijedi dolje navedeno:

1.  na stik staviš novi param i eboot koji si skinuo za 3.55,

2.  staviš ih na prazan usb, staviš usb u ps3, pokreneš multiman

3. u multimanu odi u prvi stupac, skroz lijevo, imaš stavku file manager

4. kada si u file manageru idi na ps3 root, sada samo prati putanju  dev hdd0 / games i tu ti se uvijek nalaze sve igre koje imaš

znači u ps3 / hdd0 /  games ti se nalaze sve tvoje igre

PARAM  ti se u svakoj igri nalazi  u mapi ps3_game,

PS3\HDD0\GAMES\ime igre npr. bcus98123\PS3_GAME\PARAM.SFO  i zamjeniš PARAM.SFO onim koji si skinuo    

EBOOT ti se nalazi u svakoj igri u mapi usrdir

PS3\HDD0\GAMES\ime igre npr. bcus98123\PS3_GAME\USRDIR\EBOOT.BIN  i zamjeniš EBOOT.BIN onim koji skineš

Ima i opcija da nađeš fix u obliku pkg fajla pa njega staviš na usb , staviš usb u ps3, ideš na install packpages i instalkiraš taj fix, nakon toga pokrečeš normalno igru preko multimana,

Ako trebaš prenosit igre sa pc-a na ps3 onda

1. Skineš i instaliraš na  PC  WinSCP

2. Skineš i instaliraš na  PS3  BlackBox

3. Na PS3 pokreneš BlackBox i izbaci ti na ekranu ip adresu

4. Na PC pokreneš WinSCP i upišeš adresu koju ti je izbacio BlackBox

protokol odabereš FTP, user i password ostaviš prazno,

lupiš dva puta enter i povezan si direktno sa PC na PS3 i imaš punu kontrolu nad svime, tebe zanima samo mapa games,( PS3\HDD0\GAMES ) u kojoj se nalaze igre.

Ako ti još šta nije jasno (a sve ti je korak po korak objašnjeno) pitaj

15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

Ovdje možete vidjeti koje su mogučnosti za verziju FW-a koju imate:

OFW 3.55 ili manji

- update na CFW 3.55 KMEAW

- update na CFW 4.30 ROGERO

http://www.warezhr.org/forum/showthread.php?t=134340&page=91

CFW 3.55

http://www.tortuga-cove.com/forums/viewtopic.php?f=127&t=3708

CFW 4.21

- downgrade iz recovery menia na CFW 3.55

- update na CFW 3.55 KMEAW

- update na OFW 3.55

http://www.tortuga-cove.com/forums/viewtopic.php?f=127&t=3708

OFW IZNAD 3.55

DOWNGRADE SAMO POMOČU FLASHERA

VAŽNO:
Sve što radite je na vlastitu odgovornost,
čitajte nekoliko puta, dobro pazite i radite korak po korak kako piše u tutorijalu koji si odaberete.
Tada su šanse da nešto zeznete gotovo nikakve...
ZA SVE DRUGO OVDJE SMO SPREMNI POMOČI....

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 18:54 (Wontay).

0 0 hvala 0
17 godina
dart_tom kaže...
4mal kaže...

sport chempion 1,dvojka još nema eboot ali ako imaš roogera nije frka,shoot isto nije loš,start the party, ako imaš neku pušku za moove onda kilzone zadnji

i tko moze nek si nabavi singstar,e to je tek ludnica,pogotovo sto mikrofone mozes upogonit i na kompu pa kada se skupi ekipa ludnica{#}

što se tiće voznji-ništa,ali baš ništa se ne moze mjeriti sa granturismom,igra se mjesecima

ne koristim pirate :)) ... bdw isprobao sam demo 1 i 2 super su mi taman za malo rekreacije ;) 

GT5 vis nisam znao da se moze igrati sa move-om ;) 

16 godina
4mal kaže...
dart_tom kaže...
4mal kaže...

ne koristim pirate :)) ... bdw isprobao sam demo 1 i 2 super su mi taman za malo rekreacije ;) 

GT5 vis nisam znao da se moze igrati sa move-om ;) 

ma gt5 je bio odgovor onome što je pitao za vožnje :)

12 godina
neaktivan
Hvala ti puno, danas cu probati da odradim ovo kako si mi objasnio, pa ti javljam sto sam uradio..Jedan lik mi je skinuo tu verziju 3.55 kmeaw sa rogero managerom 8.1..Kako izgleda taj multiman u ps3, i koji je odgovarajuci za ovu verziju cfw 3.55 kmeaw- rogero manager 8.1? Stavi mi link ako mozes, i objasni kako ga instaliram, jer mozda prorade sa njim, pa da ne prebacam taj eboot i param, i hvala sto si mi pojasnio neke stvari...;)
15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

evo ti mulitman, http://www.mediafire.com/?xr599g7chdcnj8u

Znači, multiman i rogero su manageri, multiman je bolji..........

Skineš , staviš pkg na stick, ideš na install packpages i instaliraš ga.

I koristiš mulitimana

0 0 hvala 0
13 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

Koje su sanse (i mogucnosti) da se CFW dalje razvija,odnosno da mozemo igrat preko PSN-a sa CFW u buducim nadogradnjama.

Recimo Sony izda OFW 4,76 i za 5 dana izadje 4,76 CFW pomocu kojeg mozemo na PSN??

Jel to sve skupa probijeno do kraja ili Sony ima kojeg asa u rukavu?

0 0 hvala 0
15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

A jesi našo pitanje, pa  nismo babe gatare.

Sada radi, nadamo se i ubuduče, trebalo bi s obzirom da je otkriven master key koji uvelike olakšave dekriptiranje, svašta je moguče

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Hvala ti puno, danas cu ga skinuti, pa cu ga instalirati, i javiti funkcionise li..

Veliki pozdrav :-)
14 godina
neaktivan
PS3 - Pitanja i odgovori

Danas pokuso ubaciti disk, ali nece ga prihvatiti, kao da su neka vrata zatvorena. Nadjem na nekoj stranici da bi pomoglo updejtanje. Na kraju update-a mi izbaci error opcured (ili tako nesto). Sad nadjem kako to popraviti i ostati na istoj verziji, ali nemogu izaci iz update-a, stalno ponovno krece.

Hvala

Potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Instalirao sam ovaj multiman, on vidi igre, ali kad ocu da pokrenem bilo koju, bude crn ekran 2-3 sekunde, i samo mi izadje iz njih, i vrati na onaj pocetak dje pise instal pkg. files..U cemu je problem?

15 godina
PS3 - Pitanja i odgovori

Znaci iso si u multiman, odabro igru, izbacilo te u xmb, otisao si na ikonu cd-a i pokrenuo igru?

originalan cd mora biti u ps3

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Da, odabrao sam igru u multiman, i ono me vratilo nazad..klikuno sam direktno na onu sliku od igre, koja se pojavi, i vratilo me..Kakav originalan cd mora biti u ps3?

16 godina
neaktivan
boymne kaže...

Da, odabrao sam igru u multiman, i ono me vratilo nazad..klikuno sam direktno na onu sliku od igre, koja se pojavi, i vratilo me..Kakav originalan cd mora biti u ps3?

Bilo kakav cd orginalne igre od ps3 ubaci i kad ga vidis u xmb odi u multiman izaberi igru idi trokut oznaci internal i oznaci blueray miror tako nesto i set  permisions...potom pokreni igru,...vratit ce te u xmb onda idi na cd na listi toj na xmb i bit ce slika i ikona igre koju si izabrao u multimanu...klikni na nju i pokrenut ce...neke idu direct neke tako...

* Friend: "I heard about this thing called 'Linux'." * Me: "Oh, I use Linux." * Friend: &amp
12 godina
neaktivan

Ok, sad cu da pokusam...Hvala ti puno :-)

12 godina
neaktivan

Sad sam pokusao, obiljezio sve sto si mi rekao, ali opet nece, ne mogu da nadjem taj cd na toj listi,  jer kad kliknem na neki cd, on me izbaci..Sto ima jos tu dje je taj cd, i kako ulazim u xmb?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: TUTORIAL: Spajanje PS3-a na monitor, TUTORIAL: Filmovi s titlovima na ps3-u
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice