Imam laptop za osnovne stvari, pa mi dođe da odigram tu i tam nekaj, lap nije namjenjen za to, pa sam bacio oko na te mini konzole koji su očito postale tražene a bome, kako tehnologija napreduje tako su i te konzole sve moćnije.
Gledao sam čak ubost neki PS5 ili XBSX, a sad pratim te handheld konzole i moram priznat da sam zapravo impresioniran performansama, pc like grafika, rekli bi Nevjerojatno koji je napredak postignut, čovjek više nije osuđen na gejmanje prek pc, nego to iskustvo može i doživit na handheld konzolama
I još je prijenosno, di ćeš bolje.
Uglavnom, gledam ergonomiju, performanse, bateriju i ekran, zapeo mi je za oko nadolazeći Legion GO 2 pa nije problem pričekat i vidit recenzije, novopridošli Asus ROG Xbox Ally X je isto pobrao jako dobre ocjene, jedino tih 7" mi je upitno, dok je kod Legion ekran od 8" ak se ne varam.
E sad, zanima me vaše iskustvo gejmanja na tim prijenosnim konzolama u usporedbi recimo sa PCijem, PS5 ili XBSX?
Mana PCa je što ga nemrem stavit pod ruku i ići okolo s njim, dok je handheld pomirio donekle ta dva svijeta, dobije se grafika koja je zapravo do prije par godina bila nezamisliva a sad "pcijevska grafika" je dostupna na tim prijenosnim konzolama od 7-8".
Da li veliki ekran znači i nužno bolji osjećaj gejmanja? Da li neka brutalna grafa rtx4000 donosi bolje iskustvo gejmanja na 27" monitoru spram tih mini konzola.
Imam iskustvo sa XBSX i sa PCem, al nemam doticaja s tim prenosivim konzolama tak da tu nisam upoznat, al čitajući komentare, pojedinci su se okrenuli gejmanju više na handheld konzoli neg recimo na pc-u.
Prednost pc-a je superiornost u graf.performansama zahvaljući komponentama i boljem vizualnom iskustvu radi većeg monitora, potonje još više dolazi do izražaja ako se ušteka i neka oled telka 55-65".
Jasno mi je da kompromisi postoje, al eto, taj doživljaj iskustva gejmanja me zanima a i općenito što se tiče handheld konzole?
Našao neki usporedni test
EDIT: Spominje se taj neki MSI Claw 8
https://www.rockpapershotgun.com/msi-claw-8-ai-plus-review
Ove specke su brutalne neg moj laptop koji ima meteor lake čip.