PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.467.663
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
15 godina
Re: PlayStation 4
zvonac kaže...

Znači ak bih kupovao PS4 onda bi bilo najbolje uzet Pro verziju, kolko vidim nekaj je skuplja od obične četvorke?

Nemam 4k telku, zapravo nemam ni FHD, još vozim HDReady

Mada imam u planu uskoro i telku uzimat sumnjam da bu bila 4k pikiram na FHD..

A ovaj PS4 Pro je kakti zalog za budućnost..

ocito pro.

A novu fhd telku kupi ako ju mijenjas svakih pola godine...

PSN - darklydexter
17 godina
Ezio kaže...

ocito pro.

A novu fhd telku kupi ako ju mijenjas svakih pola godine...

Ne mjenjam telke tak često.. Ovu sad imam 8god i već polako odlazi..

Tak da telku uzimam na duže staze..

17 godina
PlayStation 4

onda uzmi 4k 

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Sad će svi Sony Tv modeli za 2017. imati podršku za Hdr 10, čak i fhd modeli.

Čisto ako netko razmišlja o kupovini.

PSN - DeniZg80
15 godina
neaktivan
PlayStation 4
PSN ID : Eraserhead_981
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 11:10 (EraserHead).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
PlayStation 4

Iskreno, u zadnje vrijeme sve manje i manje nalazim neki smisao u ovoj temi.

Jedno je raspravljati o tehnologiji, razlikama, prednostima i manama, ali ove "peasant edition", "sirotinja edition" i slicne klasifikacije - ne vidim tu neke velike poante, osim eventualno lijecenja nekog "sindroma". (da izvinu svi koji se mozda osjete prozvanim, ne prozivam nikoga).

Znaci, svi koji se trenutno iz nekih svojih razloga odluce za kupovinu obicnog ps4 su u najmanju ruku sirotinja, a u najvecu upitne mozdane funkcije?

Dali covjek koji kupuje novi bmw 7 (ili mercedes, ili golf, ili...) pati od "sirotinja" sindroma, ako se odluci za vulgaris varijantu, umjesto za M,brabus ili GTI? 

Dali je njegova nova sedmica "peasant" edition? ;)

Ok, svi smo mi manje ili vise gejmeri,barem se tako deklariramo, pa je bitan svaki pixel, svaki frejm, i sve to stoji, ali opet, ne treba pretjerivati bas.

Naravno, kuzim salu, i nije to nista zlonamjerno, barem sam odlucio da to tako gledam, medjutim, o cemu mi ovdje pricamo? Da je ps pro brzi? Bolji? ima veci framerate? Pa naravno da ima, zato je i napravljen. Dali svi korisnici obicnog ps4 trebaju svoje skupo placene konzole baciti u smece, prodavati za sicu, opcenito se lose osjecati sto nemaju pro? naravno da ne, jer nemaju nikakvog razloga za to. Slim je novi proizvod, i kao takav ima svoju ciljanu publiku gejmera, bas kao sto i sedmica vulgaris ima svoju. Pro (M,gti i ostalo) takodjer imaju svoju ciljanu publiku, a sve dok se obadva prodaju paralelno, nema smisla govoriti nekome kako se zeznuo, da je trebao uzeti pro i slicno, iako u potpunosti podrzavam svaki savjet novim korisnicima koji razmisljaju o nabavi da ipak uzmu pro, kao noviji, brzi i dugorocno gledano bolji proizvod. No, ukoliko netko, bez obzira na razlog uzme obicni, ja osobno ne smatram da je covjek ista pogrijesio.

Ps scena je ipak puno vise od brojanja frejmova, i rasprava o obicni vs pro, no ipak, svaka vijest, bitna ili samo interesantna, ovdje se spomene usput, ili najcesce ni ne spomene, jer se 30 stranica raspravlja o frejmovima, peasantima, i koliko su se ljudi zayebali sto imaju obicni a ne pro.

Isprike na dugom postu, ovo je samo razmisljanje naglas (na slovo), nista od ovoga ne zahtjeva nikakav odgovor, niti otvara ikakvu diskusiju, cisto razmisljanje obicnog korisnika obicnog ps-a.

Moj PC  
20 3 hvala 4
15 godina
Damir22 kaže...

Iskreno, u zadnje vrijeme sve manje i manje nalazim neki smisao u ovoj temi.

Jedno je raspravljati o tehnologiji, razlikama, prednostima i manama, ali ove "peasant edition", "sirotinja edition" i slicne klasifikacije - ne vidim tu neke velike poante, osim eventualno lijecenja nekog "sindroma". (da izvinu svi koji se mozda osjete prozvanim, ne prozivam nikoga).

Ma kakva sirotinja. Netko tko si kupuje igraću konzolu vjerojatno nije sirotinja.

Tu se radi o čistoj zaje*anciji proizašloj iz pc master race sprdanja s nama konzolašima.

Inače, za mene su oni koji danas kupuju obični ps4 umjesto ps4 pro - škrtice i cicije.

Usporedba sa bmwom nikako ne odgovara jer pričamo o razlici u cijeni za koju se može kupiti jedva 15 porcija ćevapa, bez kajmaka. Zar se isplati za takvu jednokratnu smiješnu uštedu "riskirati" lošije performanse?

Po meni, poante za kupovinu ps4 sirotinja edition - nema.

PSN - darklydexter
11 godina
neaktivan
PlayStation 4

Se može negdje kupit bon za HR account pomoću Paypala? 

0 0 hvala 0
16 godina
PlayStation 4
dodaj svoju hr karticu na hr account dodaj para kolko oces i dalje izbrisi karticu sa hr racuna ak si paranoican tak sam bar ja napravil i sve je ok bilo
Samobor je lepa varoš
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
Ha gledaj. Skrtci i cicije, mozda i ima nesto u tome, no,svi smo mi zrtve kompromisa i okolnosti,ja nebih bas tako olako etiketirao nekoga tko razliku od 500-600kn (nebitno koliko) odluci preusmjeriti u neke druge stvari, i zakljuci da mu je dovoljan obicni ps4.

Nemogu ni etiketirati ljude koji rade za neredovite minimalce, ili stede i odricu se mozda i mjesecima da bi klincu uzeli mobitel,ps4 ili tenisice po suludim cijenama, jer najteza stvar na svijetu je djetetu objasniti zasto nesto ne moze imati,sto svi u niegovoj okolini imaju. Da, ima ljudi kojima je 500 kn ogroman novac.

Ustvari,bez losih primisli,ovakvo razmisljanje me nekako zalosti, iako je rezoniranje "ako imas 2500kn za glupost, imat ces i 3000kn" sasvim legitimno, kako rekoh,u jako puno slucajeva nije izvodivo u stvarnosti.

Zivimo gdje zivimo, konzole mozemo smatrati nepotrebnim luksuzom,no, etiketirati nekoga zato sto mu 500kn vise predstavlja nesto sto si on ne moze priustiti ili jednostavno to ne zeli...

Mislim,cemu?
Moj PC  
7 2 hvala 0
11 godina
neaktivan
geek_boy kaže...
dodaj svoju hr karticu na hr account dodaj para kolko oces i dalje izbrisi karticu sa hr racuna ak si paranoican tak sam bar ja napravil i sve je ok bilo

Ma to je već povezano, ali imam love na Paypalu koju ne želim povlačiti na karticu zbog poreza pa bih volio to direktno potrošiti. 

Kaj ni jedan naš shop nema Paypal plaćanje? 

15 godina
Damir22 kaže...

Zivimo gdje zivimo, konzole mozemo smatrati nepotrebnim luksuzom,no, etiketirati nekoga zato sto mu 500kn vise predstavlja nesto sto si on ne moze priustiti ili jednostavno to ne zeli...

Mislim,cemu?

500 kn košta igra u algoritmu. za 500 kn kupiš jedva dvije AAA igre kad su na nekom popustu ili na njuškalu... fakat pričamo o besmislenoj uštedi.

po meni, stari ps4 trebao je ići po nižoj cijeni. razlika u cijeni kakva je sad, definitivno ide u prilog kupovini pro verzije.

i vidim da ljudi uglavnom pričaju o kupovini ps4 na rate... onda se pogotovo ta razlika još više rastopi.

a za one koji štede, klinci su, odvajaju od đeparca itd... pa bolje im je da se stisnu još mjesec, dva, tri i skucaju tih 500 kn nego da se budućih 3-5-7 godina druže sa inferiornijom verzijom konzole.

ako se nekome sa tih 500 kn otkida kruh od usta, onda je druga stvar...ali u tom slučaju i onih 2500 kn treba potrošiti pametnije.

PSN - darklydexter
15 godina
Ezio kaže...
Damir22 kaže...

Mislim,cemu?

500 kn košta igra u algoritmu. za 500 kn kupiš jedva dvije AAA igre kad su na nekom popustu ili na njuškalu... fakat pričamo o besmislenoj uštedi.

po meni, stari ps4 trebao je ići po nižoj cijeni. razlika u cijeni kakva je sad, definitivno ide u prilog kupovini pro verzije.

i vidim da ljudi uglavnom pričaju o kupovini ps4 na rate... onda se pogotovo ta razlika još više rastopi.

a za one koji štede, klinci su, odvajaju od đeparca itd... pa bolje im je da se stisnu još mjesec, dva, tri i skucaju tih 500 kn nego da se budućih 3-5-7 godina druže sa inferiornijom verzijom konzole.

ako se nekome sa tih 500 kn otkida kruh od usta, onda je druga stvar...ali u tom slučaju i onih 2500 kn treba potrošiti pametnije.

Još godinu dvije pa dolazi nova konzola PS5 treba za nju štediti do tada će mi i ova obična turbo stara poslužiti!

Najbolje da ću sad svakih par godina kupovat poboljšanu konzolu.

Povucite paralelu sa PC-om i kupovinom bolje grafičke zbog malo bolje grafike i pukni 2000 kn e pa nedam.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 16:40 (hummer0).
9 godina
Kako rekoh,svi smo mi zrtve okolnosti, svako trosi onako i na ono sto on misli da je najbolje.

Ja imam kmet edition, C, niti me zanima slim,niti me zanima pro,ni iduce,ni za 3 godine, sve dok na obadva mogu igrati identicne igre. Frejmove ne brojim, dropovi me nerviraju,ali ne zivciram se zbog toga, igru igram radi igre,moglo bi se reci da sam navikao, koliko god dobar pc imao (a imao sam) frame.dropovi su bili neizbjezni,p prema tome sto da se nerviram.

Kad jednog dana na obicnom ne budem.mogao igrati neku igru bez koje bi mi zivot bio isprazan i besmislen - kupujem pro.

Ali,u principu,slazem se s tobom.totalno - tko.god kupuje ili razmislja o kupovini, ako ikako moze,neka.kupi pro. Moji postovi.vise idu onima.koji ne mogu tu razliku u cijeni nikako.progutati, da im.zivot nece biti nista manje smislen ili losiji ako uzmu ono sto mogu,pa makar to.bio i ps2

Moj PC  
3 1 hvala 0
10 godina
Lol od usporedbe bmw 7ice obicne i m7(koja koliko znam jos nije u prodaji) za koju uopce neznam sta bih reko. Razlika u cijeni 7ice i playstationa je oko 100k eura covjece. Tu ispada da su ljudi budale sto govore da je bolje u ovom trenutku kupiti ps pro od obicnog. Ps slim kosta 300 eura i ima 500gb, a pro je 400 i uz to ima hdd od 1tb. Ocito je da se isplati dat tih 100 eura vise. Ljudi nemaju novaca i puno im znaci tih 100 eura? Nemojte kupit playstation. Jer ce te uz njega imat jos troskova za koje ocito nemate novaca. Uzmite ps3 s hrpom igrica i 2 gamepada za 1000kn. Jer ako kupite ps4 vjerojatno cete ubrzo kupit jos jedan gamepad ili ps pretplatu ili kvalitetan headset, a mozda cak i bolji tv ili psvr. A igre ako cete kupovat na akciji po recimo sto kn komad, nakon pol godine cete shvatit da ste 'bacili' 1500-2000kn na igre.

0 0 hvala 0
14 godina

Godinu-dvije do PS5? Ma otkud ti ta informacija? Dolazak Proa je dodatna potvrda da nova konzola sigurno ne dolazi tako brzo.

15 godina
hummer0 kaže...

Još godinu dvije pa dolazi nova konzola PS5 treba za nju štediti do tada će mi i ova obična turbo stara poslužiti!

to je drugo. ja pričam o kupovini ps4 po prvi put.

PSN - darklydexter
9 godina
Ako su usporedbe 7 i m7 jedino sto si uspio procitati iz mog posta,a zakljucak kako m7 jos ni nije u prodaji jedini kojeg si izvukao....

No,da se ovo umjesto o raspravama oko frejmova nebi pretvorilo u raspravu ko je u pravu... Odoh ja igrati nesto pametnije mi je :)
Moj PC  
2 1 hvala 0
15 godina
Ezio kaže...
Damir22 kaže...

Mislim,cemu?

A cuj, ja sam za 500 kn kupio WD2, killzone shadow fall. uncharted 4 i jos je ostalo za pileca prsa s lecom na salatu jer su mi cevapi ipak prekaloricni.

MadeInCroatia
17 godina

tako je neocekujte prije 2k20 novi ps.

10 godina
@Damir22

Nije bmw 7ica jedino sto sam uspio zakljiuciti nego samo isticem da su ti usporedbe u najmanju ruku glupe. Osnovne i specijalne modele auta usporedivati sa ps i ps pro nema veze s mozgom.
Ako si ti samo to mogo zakljuciti iz moga posta takoder svaka cast.
Inace imam ps slim jer mi se nije dalo cekat da pro izade i fasciniran sam s ljudima koji se zapale na takve gluposti poput spominjanja ps sirotinja edišn. Uzivaj
15 godina
TibzzX kaže...

Godinu-dvije do PS5? Ma otkud ti ta informacija? Dolazak Proa je dodatna potvrda da nova konzola sigurno ne dolazi tako brzo.

Budeš vidio smjena konzola ide sve brže i brže gladni su love nećemo dugo čekat.

Ovo je bilo karikirano godinu dvije,.

17 godina
Damir22 kaže...
Kako rekoh,svi smo mi zrtve okolnosti, svako trosi onako i na ono sto on misli da je najbolje.

Ja imam kmet edition, C, niti me zanima slim,niti me zanima pro,ni iduce,ni za 3 godine, sve dok na obadva mogu igrati identicne igre. Frejmove ne brojim, dropovi me nerviraju,ali ne zivciram se zbog toga, igru igram radi igre,moglo bi se reci da sam navikao, koliko god dobar pc imao (a imao sam) frame.dropovi su bili neizbjezni,p prema tome sto da se nerviram.

Kad jednog dana na obicnom ne budem.mogao igrati neku igru bez koje bi mi zivot bio isprazan i besmislen - kupujem pro.

Ali,u principu,slazem se s tobom.totalno - tko.god kupuje ili razmislja o kupovini, ako ikako moze,neka.kupi pro. Moji postovi.vise idu onima.koji ne mogu tu razliku u cijeni nikako.progutati, da im.zivot nece biti nista manje smislen ili losiji ako uzmu ono sto mogu,pa makar to.bio i ps2

Ah, znam ljude koji nemaju para pa si priušte playku za sebe ili djecu. A znam i ljude koji imaju para pa djeci kupe polovni stari Wii.

Svatko brije kako može i umije, al to ne znači da mi ne smijemo zvati PS4 "peasant" edition.

Oni koji nemaju para da nadodaju za PS4Pro (a danas svaki ozbiljniji dućan daje na kartice ozbiljnih banaka na 24 rate i više - što dođe mjesečno 20ak kn razlike u cijeni) onda bolje da ni ne kupuje, jer neće imati ni za igre.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
17 godina
hummer0 kaže...
TibzzX kaže...

Budeš vidio smjena konzola ide sve brže i brže gladni su love nećemo dugo čekat.

Pa naravno, sigurno će imati odgovor na Scorpio spreman vrlo brzo.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga
10 godina
Bitanga kaže...
hummer0 kaže...
TibzzX kaže...

Pa naravno, sigurno će imati odgovor na Scorpio spreman vrlo brzo.

Po zadnjim glasinama Scorpio ce bit tek nesto jaci od PS4pro i koristit ce istu upscale tehnologiju (naravno to bira developer dal ce koristit il ne)
Tak da se ocekuje da ce Sony na to odogovorit sa smanjenjem cijene PRO modela, a ne novom konzolom.

MS ionak nema neke udarne ekskluzive vise tak da mislim da se Sony nema kaj bojat.
(te glasine je objavio eurogamer tak da su gotovo sigurno legit)

14 godina
PlayStation 4

Microsoft će se moći šepuriti sa time da imaju najjaču konzolu, ali po svemu sudeći, što se tiče samog grafičkog prikaza to će biti tu negdje. Njihove ekskluzive će navodno biti native 4K, ali malo znači kad u zadnjih 15 godina imaju maksimalno 4 igre koje su stvarno vrijedne igranja.

Također očekujem najavu PS5 slijedeće godine i izlazak ubrzo nakon. Znači taman 2020. će imati dovoljno igara da ga se isplati i kupiti.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 17:34 (Hexfire).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
PlayStation 4

Dolazi ps5 prije nego što mislite, jasno je u kom smijeru se ide nakon ps4pro. 

Nadam ce biti backwards compatibilan, hardverski nema razloga zašto nebi bio, jedino ako se Sony još više uobrazi pa ponudi neku pretplatu da se ponovo plaća za stare igre. 

Svakih dvije godine će biti jedna nova konzola na tržištu računajući ove pro i s upgrade verzije konzole. 

https://goo.gl/0TTGWg

0 3 hvala 0
10 godina
PlayStation 4

Nema sanse. To im se uopce ne isplati. 
Ne zarađuju oni na konzolama nego na igrama, a cim vise korisnika jedne konzole to je veca zarada od igara. 
PS4 ima orgoman userbase i zasto bi sad oni opet kretali iz nule prije nego kaj je potrebno ?

I cim je konzola duze na trzistu to imaju vecu zaradu od same konzole jer se kroz godine cijena proizvodnje smanjuje

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.2.2017 19:03 (Santana).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
PlayStation 4

A zašto nema šanse? 

Zašto su pravili ps4pro, da bi ga prodavali sa gubitkom? 

Nisu konzole više kao prije, custom arhitekture i skupe u razvoju, gdje se trebala što duže zadržati na tržištu da bi se povratilo ulagano koje su potrošili u sam razvoj itd. 

Mada i tada je ciklus konzole trajao 5 god u prosjeku, sem sedme generacije koja je bila iznimka. 

https://goo.gl/0TTGWg

1 0 hvala 0
10 godina
Imperator01 kaže...

A zašto nema šanse? 

Zašto su pravili ps4pro, da bi ga prodavali sa gubitkom? 

Nisu konzole više kao prije, custom arhitekture i skupe u razvoju, gdje se trebala što duže zadržati na tržištu da bi se povratilo ulagano koje su potrošili u sam razvoj itd. 

Mada i tada je ciklus konzole trajao 5 god u prosjeku, sem sedme generacije koja je bila iznimka. 

PS4pro nije potpuno nova konzola, on ima isti userbase kao i PS4 

Prije 2020 nista.
Cemu riskirat dok im se konzole ovak dobro prodaju ?

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice