PSN opet ne radi, nab.... ih taman kad je vikend, a zene nema doma.

Da, ja baš htio kupit neke igre... i eto... al nećemo hejtat, super je PSN :-P
Stvarno ne znam što svi toliko pričate o tom Boostu kad je stvar jednostavna - igre koje su lockane na 30 fps-a nema šanse da se potjeraju na 60 fps-a, s Boostom ili bez njega. To što se vama čini da je to 50+ ili 60 fps-a, to se zove autosugestija. Uvjerite sami sebe da je to tako. Pogledajte Witcher video sa PC-ja koji se vrti na stabilnih 60 fps-a i usporedite. Boost samo omogućava igrama koje su se mučile čak i s 30 fps-a da dobiju stabilniji framerate.
Stvarno ne znam što svi toliko pričate o tom Boostu kad je stvar jednostavna - igre koje su lockane na 30 fps-a nema šanse da se potjeraju na 60 fps-a, s Boostom ili bez njega. To što se vama čini da je to 50+ ili 60 fps-a, to se zove autosugestija. Uvjerite sami sebe da je to tako. Pogledajte Witcher video sa PC-ja koji se vrti na stabilnih 60 fps-a i usporedite. Boost samo omogućava igrama koje su se mučile čak i s 30 fps-a da dobiju stabilniji framerate.
Može izvor koji potvrđuje tvoje nagađanje? Jučer se pojavila priča o boostu a već danas svi znaju kaj bu od toga bilo mada nitko još u praksi i svojim očima nije vidio kako i na kom principu radi. Ne kažem da nisi u pravu, samo kako komentirati i tvrditi nešto što još nismo vidjeli u praksi već samo pročitali?
Boost radi na principu da drži framerate zalockan(30 ili 60 fps) umjesto da Pro simulira stari PS4 gdje je fps znao padati. Iznimka su igre sa otključanim framerateom koje su u manjini.
Kad se ocekuje public 4.5 soft? Negdje u 3mj?
jel netko isprobao jel rade externi 2.0 diskovi na novom softu :)
moci ce se mjenjati pozadina na koju hoces na ps4, znaci svako malo cu mjenjat pozadinu :D
E pa nabijem ih. Taman su čekali da prodam Bloodborne i onda izbace boost mode .
Fora stvar, ali baš da je presudna teško. Barem mi je takav dojam na prvu. Sve nove igre će ionako imati pro patch, a od ovih starijih vrijednih igranja je jedino Bloodborne patio sa održavanjem 30 FPS-a. Ali čovjeka veseli da se ipak non stop nešto nadograđuje.
Kad se ocekuje public 4.5 soft? Negdje u 3mj?
jel netko isprobao jel rade externi 2.0 diskovi na novom softu :)
Negdje sam pročitao do kraja drugog mjeseca.
Može izvor koji potvrđuje tvoje nagađanje? Jučer se pojavila priča o boostu a već danas svi znaju kaj bu od toga bilo mada nitko još u praksi i svojim očima nije vidio kako i na kom principu radi. Ne kažem da nisi u pravu, samo kako komentirati i tvrditi nešto što još nismo vidjeli u praksi već samo pročitali?
Pa evo ranije je netko stavio link na forum na kojem na više desetaka stranica ljudi o tome raspravljaju, a neki koji imaju pristup toj opciji šalju svoja iskustva, ima i hrpa Youtube linkova s gameplayem i primjerima. Iz toga se bez problema može zaključiti što boost zapravo radi. Nažalost, iako bih kao vlasnik PS4 Pro objeručke prihvatio da se sve starije igre mogu pogurati u 60 fps-a, to se neće dogoditi ni s boostom.
Pa naravno kada su igre zakljucane na 30 fps-a ili na 60fps-a
Boost mode samo smanjuje mogucnost za framedrop
Jedino mi nije jasno zašto o tome nije uopće bilo riječi dosad. Šta, tamo u studenom nisu znali da će moći sa svoje strane nešto iskemijati da bi i igre bez pro patcha dobile neke benefite. Od početka se samo pričalo da će stari naslovi ovisiti o dobroj volji pojedinog devlopera.
Potez koji ostavlja gorak okus u ustima onima koji su razbijali glavu sa PRO vs Slim dilemom i ipak uzeli Slim.
Boost radi na principu da drži framerate zalockan(30 ili 60 fps) umjesto da Pro simulira stari PS4 gdje je fps znao padati. Iznimka su igre sa otključanim framerateom koje su u manjini.
Until dawn ima unlocked framerate i kažu svi na neogafu da se sad dosta bolje vrti.
Until dawn ima unlocked framerate i kažu svi na neogafu da se sad dosta bolje vrti.
Sve 5. Pod iznimka sam mislio da igre s otključanim framerateom neće držati 30/60 fps lock.
Moglo bi se desiti da Pro počne vrištati kad se uključi boost na takvim igrama.
Nabavio sam PS4 pro prije dva dana u jednoj trgovini koja prodaje sve i svašta. Prebacio sam sve sa starog PS4 na ovaj i testirao igre. Sada me zanima ovo : u igrama koje ne koriste patch konzola je tiha ali kada pokrenem Rise of tomb raider ili Uncharted 4 Postane jako glasna . Zanima me da li je to normalno ili su mi uvalili škart . Bila mi je namjera prodati stari PS4 ali se bojim da ovaj pro neće preživjeti ljeto ako zakuha po zimi.
Nabavio sam PS4 pro prije dva dana u jednoj trgovini koja prodaje sve i svašta. Prebacio sam sve sa starog PS4 na ovaj i testirao igre. Sada me zanima ovo : u igrama koje ne koriste patch konzola je tiha ali kada pokrenem Rise of tomb raider ili Uncharted 4 Postane jako glasna . Zanima me da li je to normalno ili su mi uvalili škart . Bila mi je namjera prodati stari PS4 ali se bojim da ovaj pro neće preživjeti ljeto ako zakuha po zimi.
Meni su isto ventilatori glasni dok igram Uncharted 4 na Pro, mislim da je to normalno.
Samo gledaj da imaš barem 10 cm prostora od zadnjeg kraja konzole do zida, nemoj ju stavit u neki skučeni prostor (u komodi npr.).
Ja sam stavio 4 lego kockice ispod konzole tako da se manje grije odozdo.
mozda bude od njega e pa stvarno si bitanga
ako ti nije dovoljno sto su sve napravili do sada
Ne kužiš baš sarkazam :-)
No, uglavnom, u početku je bila spika da će se sve igre vrtiti jednako, pa onda ipak da će igre imati opcije, pa sad će se i igre vrtiti ipak puno bolje na PRO.
Sad se ekipa koja je kupila PS4 peasants edition sigurno osjeća malo prevareno.
ma daj, pa ustedili su koliko, 500 kn? Ako ce plejku imati 3 godine, to je oko 50 lipa na dan.
I zasto bi se uopce osjecali prevareno? Kako bi se onda kupci jaceg neiskoristenog hardvera trebali osjecati?
jel igra netko assetto corsu?
malo pratim po snizenjima i nikako da igra bude na naekom pristojnom snizenju.
kakava je naspram project carsa?
nema snizenja jer je igra fenomenalna i mislim da nece u skoro vrijeme na popust ;-)
nema snizenja jer je igra fenomenalna i mislim da nece u skoro vrijeme na popust ;-)
Pa bila je nedavno na popustu na January saleu.
A po reviewovima nisam baš primjetio da je fenomenalna igra.
Jedino mi nije jasno zašto o tome nije uopće bilo riječi dosad. Šta, tamo u studenom nisu znali da će moći sa svoje strane nešto iskemijati da bi i igre bez pro patcha dobile neke benefite. Od početka se samo pričalo da će stari naslovi ovisiti o dobroj volji pojedinog devlopera.
Potez koji ostavlja gorak okus u ustima onima koji su razbijali glavu sa PRO vs Slim dilemom i ipak uzeli Slim.
Da prvo su rekli da je ovo moguce, ali da su igre onda nestabilne. Kolko sam cuo ima problema SOMA se zna srusit.
No trebali su to odma ovak napravit ko opciju pa si ukljucis ovisno o igri.
Sve 5. Pod iznimka sam mislio da igre s otključanim framerateom neće držati 30/60 fps lock.
Moglo bi se desiti da Pro počne vrištati kad se uključi boost na takvim igrama.
Rainbow Six Siege radi i do 110FPS-a u terrorist hunt :D
Obican MP je zakljucan na 60fps-a
ma daj, pa ustedili su koliko, 500 kn? Ako ce plejku imati 3 godine, to je oko 50 lipa na dan.
I zasto bi se uopce osjecali prevareno? Kako bi se onda kupci jaceg neiskoristenog hardvera trebali osjecati?
Zato što su mogli dati 500kn više i imati bolju konzolu da nisu vjerovali obećanjima kako će igre raditi isto?
Mislim, to je bilo očito svakome od nas da će ovako završiti, i ja sam oduševljen tim razvojem događaja.
Samo je marketing brijao po svome da ne naruši prodaju PS4 zbog još neizašle konzole.
I to što kažeš o kupcima jačeg neiskorištenog hardvera je ista stvar. Al sad se okreće priča u korist PRO verzije.
Zato što su mogli dati 500kn više i imati bolju konzolu da nisu vjerovali obećanjima kako će igre raditi isto?
Mislim, to je bilo očito svakome od nas da će ovako završiti, i ja sam oduševljen tim razvojem događaja.
Samo je marketing brijao po svome da ne naruši prodaju PS4 zbog još neizašle konzole.
I to što kažeš o kupcima jačeg neiskorištenog hardvera je ista stvar. Al sad se okreće priča u korist PRO verzije.
svaki developer je svejedno mogao patchati svoju igru da radi bolje na prou... Ali ne, ljudi su kalkulirali radi ustede od nekih tricavih 500 kn. A obzirom da ce se ps4 koristiti godinama, usteda je stvarno beznacajna...
Uostaloj, zar nisu onima koji su kupovali amaterski ps4 glavni argumenti bili to sto nemaju 4k tv i sto im ne pada na pamet kupiti psvr? To im i dalje vrijedi.
Ne moze se imati i ovce i novce.
Ne znam za vas ostale, ali ja kad igram igru ne brojim fpsove, dal sam imao drop sa 60 na 42 ili mi je lockano na 30 niti ne primjetim jer se toliko zadubim u igru i uzivam u njoj. Ne igram se da bih trazio i brojao mane i razbijao glavu zasto je to tako, igram da se zabavim i opustim...
Ne znam za vas ostale, ali ja kad igram igru ne brojim fpsove, dal sam imao drop sa 60 na 42 ili mi je lockano na 30 niti ne primjetim jer se toliko zadubim u igru i uzivam u njoj. Ne igram se da bih trazio i brojao mane i razbijao glavu zasto je to tako, igram da se zabavim i opustim...
A ok, nisu svi navikli na powerpoint gaming. Neki od nas vole stabilan framerate i to nije "traženje mana" već sasvim razumna stvar. 2017. je godina, sramota je da nam se igre uopće vrte na 30, a kamoli na nestabilnih 30 fpsa.
kaj mislite jel bi mogo Sony ubacit podrsku za x265 HEVC format u svoj media player?
Znači ak bih kupovao PS4 onda bi bilo najbolje uzet Pro verziju, kolko vidim nekaj je skuplja od obične četvorke?
Nemam 4k telku, zapravo nemam ni FHD, još vozim HDReady
Mada imam u planu uskoro i telku uzimat sumnjam da bu bila 4k pikiram na FHD..
A ovaj PS4 Pro je kakti zalog za budućnost..