Cijene su indijski rupii
Oprosti ali to da se igre vuku ko krepana krava uopste nije istina. Evo, za sami primjer u samom pocetku, reci cu ti da je gta V na pc-u savrseno iskustvo, u visokim rezolucijama, odlicnim framerateom, fenomenalno optimizovana i vrti na 60 fpsa cak i na mom hardveru starom 5 godina. A kako tek na ultra u 4k izgleda...
Koje su ovo gluposti kad netko za PC komentira kako ima TISUĆE ekskluziva, za razliku od PS4 ili XBox-a koji imaju 40-50 (pročitajte indijski članak od BannedOnThisForum). Zanima me što će reći kompjuteraši upravo sada kad smo svjedoci da se događa exodus igrica sa PC-a na konzole zahvaljujući kompaktibilnijem hardveru. No opet ne vidim da PS4 ekskluzive prelaze na PC?!? Ovo govorim kao bivši zagriženi PC-evac kojem je PS i XBox bilo bacanje novaca. Dođe sa godinama vrijeme kad sva instaliranja, reinstaliranja (i crackiranja) želiš zaboraviti, već sjesti u naslonjač, upaliti stroj i pokrenuti igru za 20-30 sek.
Upravo zato što, kad bi sve te igre bile portovane i optimizovane za PC, konzolama bi se smanjio udio tržišta. Konzole na tržištu drže ekskluzive (jedini razlog zašto sam ja imao ps3 - last of us, red dead redemption, uncharted franšiza, infamous itd itd). Da nema tih ekskluziva, udio tržišta bi znatno pao, ali i dalje bi bilo ljudi koji ih kupuju jer im je draže.