PlayStation 4 izdvojena tema

poruka: 37.787
|
čitano: 7.462.081
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
16 godina
neaktivan
Re: PlayStation 4
ChillyBoy kaže...
BannedOnThisForum kaže... 

Cijene su indijski rupii

Oprosti ali to da se igre vuku ko krepana krava uopste nije istina. Evo, za sami primjer u samom pocetku, reci cu ti da je gta V na pc-u savrseno iskustvo, u visokim rezolucijama, odlicnim framerateom, fenomenalno optimizovana i vrti na 60 fpsa cak i na mom hardveru starom 5 godina. A kako tek na ultra u 4k izgleda...

Koje su ovo gluposti kad netko za PC komentira kako ima TISUĆE ekskluziva, za razliku od PS4 ili XBox-a koji imaju 40-50 (pročitajte indijski članak od BannedOnThisForum). Zanima me što će reći kompjuteraši upravo sada kad smo svjedoci da se događa exodus igrica sa PC-a na konzole zahvaljujući kompaktibilnijem hardveru. No opet ne vidim da PS4 ekskluzive prelaze na PC?!? Ovo govorim kao bivši zagriženi PC-evac kojem je PS i XBox bilo bacanje novaca. Dođe sa godinama vrijeme kad sva instaliranja, reinstaliranja (i crackiranja) želiš zaboraviti, već sjesti u naslonjač, upaliti stroj i pokrenuti igru za 20-30 sek.

Upravo zato što, kad bi sve te igre bile portovane i optimizovane za PC, konzolama bi se smanjio udio tržišta. Konzole na tržištu drže ekskluzive (jedini razlog zašto sam ja imao ps3 - last of us, red dead redemption, uncharted franšiza, infamous itd itd). Da nema tih ekskluziva, udio tržišta bi znatno pao, ali i dalje bi bilo ljudi koji ih kupuju jer im je draže.

EUW: Dorans Dildo
16 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Shvatio si, al na kriv način, odnosno svoj način...

PS4 je solidan u svijetu PCa, al odličan u konzolaškom svijetu..

Jednu stvar zapamti, dev ekipa prilagođava igre konzoli, a ak imaš PC i ak hoćeš da je grafika fenomenalna, kupiš si najjaču grafu, al i tu postoji iznenađenje, nema garancije da će i na najjačim komponentama vrtit bogovski..

Znači moraš se prilagodit "Njima", ukratko, izbijanje love iz džepova korisnika PC gamera koji traže ultra-high-uber postavke...

Za pet godina PS4 će igre vrtit isto ili bolje, naravno dok se otkrije odnosno iskoristi potencijal istog, u ovom slučaju PS4..

Za pet godina od danas, PC s istim komponentama će igre vrtit na znatno manjim postavkama odnosno rezi...

Ok nije neka usporedba PC cs PS4, al to je onak ugrubo..

PS4 kao što velim konzola koja je namjenjena za igranje, primarna namjena i to joj je cilj, kako njoj tako i developerima da igru skroje prema njoj, a krajnji rezultat je, fenomenalan, opet ovisi o kojem naslovu je riječ, al kolko vidim većina naslova obećava, a kako vrijeme odmiče rezultati su sve bolji, ne samo u pogledu grafičkih performansi nego i ostalih njenih mogućnosti (multimedija itd..)

Nadam se da će uskoro "probit" konzolu a i taman onda možda izleti neka slim verzija dotične

Prvi bold - da, upravo ono što sam ja govorio. U svijetu konzola je najjača, ali nije ni blizu PC-u (ponavljam, za $100 manje možeš sklopiti jači PC, koj vrti igre bolje od PS4)

Drugi bold - i to je istina, i to je najtužniji dio svega, plaćate online igranje, skuplje su vam igre, slabije vrtite iste igre, loading time vam je abnormalan naspram PC-a, ali i dalje dobivate više popularnosti od developera. To guši PC gamere. Mada, ima dosta odličnih naslova koji su fantastični na PC naspram konzole.

Treći bold - ovo je toliko smiješno da nemam komentara. Rijetke su takve igre, veoma rijetke, a i kad ih ima, uvijek ih se može zaključati na 30 fpsa da radi kao na konzoli, dok su grafičke postavke znatno bolje. Također greška za "najjaču grafu", to apsolutno nije protrebno i apsurdno je za reći. Kao što ona slika što sam stavio, Indijskih novina, 750 Ti (grafička koja je veoma jeftina i izašla prije 2 godine, je mnogo jača od grafičke karte koja se nalazi u PS4.)

Četvrti bold - Čisto sumnjam, imaš primjer PS3 hardvera, u svoje vrijeme kad je izašao je bio fenomenalan, vrtio je igre super, međutim, što je više vrijeme odmicalo, to ih je teže vrtio, isti slučaj će biti sa PS4 za 5-6 godina. Potencijal istog? Nemate directx, nemate physx, imate ograničen hardver koji ne možete mijenjati, kakav potencijal? Komponente su, nisu kvantna fizika.

Peti bold - Da, ali će ista situacija biti i sa PS4/Xbone, hardver koji je u njima je takav kakav jeste, neće se on nikakvim "updateima" pojačavati. Starit će jednakom brzinom koliko i PC komponente.

Šesti bold - multimedija je vazda bila i vazda će biti bolja od konzole, jer je to jedan od glavnih razloga zašto ljudi kupuju računare.

Ovo sve što nije boldano je više manje okej, jer kako si rekao, istina je da je konzola za gejmanje, a PC za "uber mega high postavke", jer onaj ko želi full uživanciju iz igre, naravno da će je igrati na uber mega high postavkama, onaj ko samo želi odigrati igru a ima konzolu, igrat će je na konzoli, logično.

Također, pošto je igra nova :)

(naravno vrtiti na 1080p video da se primijete razlike)

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 21:14 (BannedOnThisForum).
14 godina
PlayStation 4

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
Moj PC  
2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Kako si naporan, to je nešto strašno čovječe.

ELS BLAUGRANES ! BARCA BARCA BARCA !
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...

Kako si naporan, to je nešto strašno čovječe.

Nemoj čitati moje postove i to je to, pričam s čovjekom 

15 godina
neaktivan
PlayStation 4

I usput teroriziraš nas ostale

"Dogovorite" se preko pp, ako ti je baš toliko bitno biti u pravu

PSN ID : Eraserhead_981
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
Ezio kaže...

Našao sam u komentarima na neki YouTube video da treba ručno u postavkama na ps4 namjestiti DNS na 8.8.8.8 i 8.8.4.4 i sad se skidaju updateovi. Svašta.

To ti je inače pametno staviti u router DHCP, te DNSove. Ja sam imao problema sa google searchom jer su t-comovi DNSovi često u banani, pa mi je svaki peti google search trajao po pola minute.

A što se tiče problema s karticom, zanemari sve spike na netu, i jednostavno kupi bonove negdje i nafilaj account, pa probaj opet s karticom za par tjedana.

Ja sam pizdio nedavno zbog toga, poslije nisam ni probao s karticom još. Gadovi, smrde im naše pare. Inače, na supportu su mi rekli da se doslovno mogu fućkati i da čekam par tjedana da se kartica odblocka, jer je kao "sustav blokirao jer je prepoznao pokušaj zloupotrebe" dok sam kupovao sa svog accounta svojom karticom koju sam već ranije koristio na play storeu i kojom plaćam pretplatu. Ono, jad i bijeda, al kaj ćeš.

14 godina
neaktivan
Chaky kaže...
Virty kaže...

Kad plačam tužni HRT, mogu i PS+ :)

Umro sam na ovo 

The Lyrical Miracle 24 kaže...
Pretpostavljam da je igrice najbolje kupovati/mjenjati po forumima i njuskalu ispravite me ako nije.

Mozete mi pojasnih koja je shema s kupnjom preko PSN acoounta,Kupuje se samo u hrvatskoj kao ili se moze i vanka?

Ako vec nemas Account od prije s PS3/Vite, najbolje je za PS+ pretplatu kreirati USA Account.

Bon uzmes s Amazona ili nekog lokalnog preprodavaca. Ako ti se ne da s tim zezati, mozes i HR PS+.

Dobijes svaki mjesec 2 "free" igre za PS4 i nemas ogranicenja za multiplayer.

USA, zato jer imaju bolje i vece popuste od nas

Igre ti je najbolje uzimati nove iz vana na popustima. A za day one igre ti je bolje kod nas, jer ih dobijes odmah drugi dan ili digitalno od kuda zelis.

Polovne forum/njuskalo kako si i sam zakljucio.

Jel tecaj dolara igra ulogu u kupnji ?Da li mogu sa svojom karticom ili paypalom kupovati i kad imam us account?

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 22:36 (The Lyrical Miracle 24).
15 godina
neaktivan
Chaky kaže...
Virty kaže...

Umro sam na ovo 

Pretpostavljam da je igrice najbolje kupovati/mjenjati po forumima i njuskalu ispravite me ako nije.

Mozete mi pojasnih koja je shema s kupnjom preko PSN acoounta,Kupuje se samo u hrvatskoj kao ili se moze i vanka?

Ako vec nemas Account od prije s PS3/Vite, najbolje je za PS+ pretplatu kreirati USA Account.

Bon uzmes s Amazona ili nekog lokalnog preprodavaca. Ako ti se ne da s tim zezati, mozes i HR PS+.

Igre ti je najbolje uzimati nove iz vana na popustima. A za day one igre ti je bolje kod nas, jer ih dobijes odmah drugi dan ili digitalno od kuda zelis.

Jel tecaj dolara igra ulogu u kupnji ?

Igra ali te opet ispadne jedno 30, 40 kn jeftinije.

14 godina
neaktivan
Tommy_123 kaže...
Chaky kaže...
Virty kaže...

Umro sam na ovo 

Jel tecaj dolara igra ulogu u kupnji ?

Igra ali te opet ispadne jedno 30, 40 kn jeftinije.

Da li se bez PS+ pretplate cijene krecu u slicnom rangu na US I HR accountu?

14 godina
PlayStation 4

u zadnje vrrijeme viđam bolje popuste na hr storeu btw kratite citate

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
PlayStation 4

Svako malo su akcije na ps storeu ali us store ima apsolutno sve, bolju ponudu i bolje akcije. Ja žalim što nisam napravio usa acc ali jbg, šta ćeš.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlayStation 4

Ima li kakvih negativnih strana US accounta?Jel ima kakvih caka prilikom izrade npr da adresa kartice mora odgovbarat adresi accounta?

Ispricavam se ako sam naporam 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ima li kakvih negativnih strana US accounta?Jel ima kakvih caka prilikom izrade npr da adresa kartice mora odgovbarat adresi accounta?

Ispricavam se ako sam naporam 

samo stavis neku random US adresu a mislim da ti neprima direktno naše kartice nego moraš sa recimo amazona kupit psn gift cardove i s tim si nadoplatiš račun

17 godina
zvonac kaže...

Shvatio si, al na kriv način, odnosno svoj način...

PS4 je solidan u svijetu PCa, al odličan u konzolaškom svijetu..

Jednu stvar zapamti, dev ekipa prilagođava igre konzoli, a ak imaš PC i ak hoćeš da je grafika fenomenalna, kupiš si najjaču grafu, al i tu postoji iznenađenje, nema garancije da će i na najjačim komponentama vrtit bogovski..

Znači moraš se prilagodit "Njima", ukratko, izbijanje love iz džepova korisnika PC gamera koji traže ultra-high-uber postavke...

Za pet godina PS4 će igre vrtit isto ili bolje, naravno dok se otkrije odnosno iskoristi potencijal istog, u ovom slučaju PS4..

Za pet godina od danas, PC s istim komponentama će igre vrtit na znatno manjim postavkama odnosno rezi...

Ok nije neka usporedba PC cs PS4, al to je onak ugrubo..

PS4 kao što velim konzola koja je namjenjena za igranje, primarna namjena i to joj je cilj, kako njoj tako i developerima da igru skroje prema njoj, a krajnji rezultat je, fenomenalan, opet ovisi o kojem naslovu je riječ, al kolko vidim većina naslova obećava, a kako vrijeme odmiče rezultati su sve bolji, ne samo u pogledu grafičkih performansi nego i ostalih njenih mogućnosti (multimedija itd..)

Nadam se da će uskoro "probit" konzolu a i taman onda možda izleti neka slim verzija dotične

Prvi bold - da, upravo ono što sam ja govorio. U svijetu konzola je najjača, ali nije ni blizu PC-u (ponavljam, za $100 manje možeš sklopiti jači PC, koj vrti igre bolje od PS4)

Drugi bold - i to je istina, i to je najtužniji dio svega, plaćate online igranje, skuplje su vam igre, slabije vrtite iste igre, loading time vam je abnormalan naspram PC-a, ali i dalje dobivate više popularnosti od developera. To guši PC gamere. Mada, ima dosta odličnih naslova koji su fantastični na PC naspram konzole.

Treći bold - ovo je toliko smiješno da nemam komentara. Rijetke su takve igre, veoma rijetke, a i kad ih ima, uvijek ih se može zaključati na 30 fpsa da radi kao na konzoli, dok su grafičke postavke znatno bolje. Također greška za "najjaču grafu", to apsolutno nije protrebno i apsurdno je za reći. Kao što ona slika što sam stavio, Indijskih novina, 750 Ti (grafička koja je veoma jeftina i izašla prije 2 godine, je mnogo jača od grafičke karte koja se nalazi u PS4.)

Četvrti bold - Čisto sumnjam, imaš primjer PS3 hardvera, u svoje vrijeme kad je izašao je bio fenomenalan, vrtio je igre super, međutim, što je više vrijeme odmicalo, to ih je teže vrtio, isti slučaj će biti sa PS4 za 5-6 godina. Potencijal istog? Nemate directx, nemate physx, imate ograničen hardver koji ne možete mijenjati, kakav potencijal? Komponente su, nisu kvantna fizika.

Peti bold - Da, ali će ista situacija biti i sa PS4/Xbone, hardver koji je u njima je takav kakav jeste, neće se on nikakvim "updateima" pojačavati. Starit će jednakom brzinom koliko i PC komponente.

Šesti bold - multimedija je vazda bila i vazda će biti bolja od konzole, jer je to jedan od glavnih razloga zašto ljudi kupuju računare.

Ovo sve što nije boldano je više manje okej, jer kako si rekao, istina je da je konzola za gejmanje, a PC za "uber mega high postavke", jer onaj ko želi full uživanciju iz igre, naravno da će je igrati na uber mega high postavkama, onaj ko samo želi odigrati igru a ima konzolu, igrat će je na konzoli, logično.

Također, pošto je igra nova :)

(naravno vrtiti na 1080p video da se primijete razlike)

U pravu si, pc je svetinja i sram ga bilo ko drukčije misli.

Usput, sad kad si nas sve prosvijetlio i obavio svoje popovanje, lipo napusti temu jer si u krivoj.

Tvoje postove je zanimljivo čitat kao i slušat gospođu Celzijus, tu ste negdje.

Ako baš moraš pametovat i nešto dokazivat, kao šta je već napisano, koristi PP.... 

14 godina
neaktivan

samo stavis neku random US adresu a mislim da ti neprima direktno naše kartice nego moraš sa recimo amazona kupit psn gift cardove i s tim si nadoplatiš račun

Hvala hvala poceo sam hvatat konce neke.Koji su to loklani prodavaci koji imaju psn us bonove?Kad kupim s amazona oni mi mailau kod ili?

10 godina
neaktivan
PlayStation 4

mozes li ti na tom tvom pcu pogledati video jer na videu se vidi da ps4 ima malo bolju grafiku nego pc(vrtio na fhd lg televiziji)ja da sam na tvom mjestu ili bi isao kod očnog ili po novi monitor ili pc

YAYA YAYA TOURE YAYA YAYA TOURE SO BEFORE HE BREAKS AWAY AND SCORES OH YAYA TOURE I THINK WE SHOULD MAKE PAY YOU SOME MORE
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.5.2015 23:31 (hanteed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hvala hvala poceo sam hvatat konce neke.Koji su to loklani prodavaci koji imaju psn us bonove?Kad kupim s amazona oni mi mailau kod ili?

Odmah ti se prikaze pod kupljenim proizvodima key isto kao i akd kupiš digitalne igre sa amazona(za pc)

15 godina
neaktivan

Baviš se piz.darijama.

Bolje ti je poslušaj omladinca

PSN ID : Eraserhead_981
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
hanteed kaže...

mozes li ti na tom tvom pcu pogledati video jer na videu se vidi da ps4 ima malo bolju grafiku nego pc(vrtio na fhd lg televiziji)ja da sam na tvom mjestu ili bi isao kod očnog ili po novi monitor ili pc

Nope, antialiasing + gledaj u cestu "ispod" auta, tj u najdonjem dijelu videa 

I što ti onda radiš, igraš igru i staneš nasred ceste, pustiš da te preteknu sva auta samo da bi uočio kako je tekstura kamenčića pored ceste na ultra uber extra high na PC-u u odnosu na slabašnu konzolu koja je sposobna samo za ultra uber high?

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
PlayStation 4

ekipa gdje mogu malo povoljnije kupiti project cars? jer vidim da ga nema na game collectionu ni na US storu!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
zaki23 kaže...

ekipa gdje mogu malo povoljnije kupiti project cars? jer vidim da ga nema na game collectionu ni na US storu!

Sancta Domenica 449 kn :P

jurezZq
15 godina
jurke kaže...
zaki23 kaže...

Sancta Domenica 449 kn :P

pa dobro i veliš na 3 rate i odlično :)

16 godina
Mislim da ces ga platiti 549 kn, jer je 449 kn bio preorder s vaucerom, a sto se tice rata, mozes i na 24 s amexom :)
14 godina
PlayStation 4

12.5 će ga izdati za SAD pa će se vjerovatno tad pojaviti na storeu

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
pavac kaže...
Mislim da ces ga platiti 549 kn, jer je 449 kn bio preorder s vaucerom, a sto se tice rata, mozes i na 24 s amexom :)

evo platio 426 kn, ukucao još kod DAJ MI 5% :)

10 godina
neaktivan
Virty kaže...

Koji bezobrazluk od ovog lika, i dalje truje temu i pametuje.

Da igra u HNL-u odavno bi dobio suspenziju i novčanu kaznu za neposluh.

Jesu li moderatori/admini na godišnjem odmoru?

Bezobrazluk? Ne, ni najmanje, samo učestvujem u temi PS4 i uspoređujem ga sa PC-em :)

Sva sreća ne pratim fudbal ;)

U tome je i problem što uvlačiš PC u temu, ne zanima nas razumiješ? Najsretnije dane gaminga sam proveo na PS1 i PS2 igrajući sa ekipom kad nismo imali pojma o grafici i FPS-u već bi ubacili igru i uživali. Sada su se pojavili ovakvi ''PC Fanboy-i"  poput tebe koji PC gledaju kao Boga i smatraju svakog manje vrijednim tko ne igra na njemu, te gledaju svaki kamenčić na podu i ostale gluposti samo da opravdaju "veličinu" PC-a kao da će to imati neki utjecaj na iskustvo. Gadite mi se.

jurezZq

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
PlayStation 4

ja sam ga ignorirao sada i vi ignorirajte i sve je gotovo

YAYA YAYA TOURE YAYA YAYA TOURE SO BEFORE HE BREAKS AWAY AND SCORES OH YAYA TOURE I THINK WE SHOULD MAKE PAY YOU SOME MORE
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
PlayStation 4

Planiram nabaviti PS4 ovih dana, i pored silnog raspitivanja, jedna mi je stvar ostala nejasna. Naime, planiram napraviti HR account i na njemu kupiti PS+ pretplatu. Tada planiram napraviti jos jedan US account, jer koliko shvatam, igre su dosta jeftinije. Eh sad, PS+ nudi dodatne popuste (dakle, za ljude koji imaju PS+ pretplatu). Razumijem da cu i sa US accountom moci igrati online, jer cu kupiti na HR accountu PS+ pretplatu, ali da li cu time i na US accountu imati PS+ popuste, ako sam PS+ kupio na HR accountu na istoj konzoli? 

Nadam se da nije prekomplikovana ova moja formulacija. Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
hanteed kaže...

ja sam ga ignorirao sada i vi ignorirajte i sve je gotovo

Odupira sam se tome, ali nema druge, ode na ignore :)

PSN - Muskarcina77
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Razmjena igara za PS4/PS5
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice