Playstation 4 - vaša očekivanja?

poruka: 85
|
čitano: 12.457
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Sto ocekujem?

1. Pravu backward kompatibilnost sa PS3 igrama (po mogucnosti i PS1/PS2 preko nekog online servisa aka streama ako nista drugo), rado bih kupio i neke stare igre vrijedne spomena (a bilo ih je dosta).... nadam se da ce procesor biti nesto slican kao Cell (ne kazem iste jacine nego dovoljno slican da bi mogao biti backward kmpatibilan sa prvim Cellom), to bi znacilo da ce biti vrlo vjerojatno kompatibilan sa PS3 igrama, a Cell (prvi) je jos uvijek jak, sto bi tek bilo s novim "Cell like" procesorom ALI... jest da je Cell bio kompliciran za developere ali ako se sad nisu naucili baratati s njim, e onda nece nikad.

Zasto ipak sumnjam u ovu backward kompatibilnost? Sony nikada nije bio uspjesan s tim (mozda bolje receno nisu zeljeli biti uspjesni s tim), PS3 je bio backward kompatibilan ali samo u pocetku, a sada vise nije, vjerojatno zato da bi mogli i dalje prodavati PS2 i PS3 konzole (zvucii logicno, zar ne?), netko je spomenuo da Nintendo prodaje stari hardver po visoj cijeni lol "hypocrites", sto je onda sa PSP-om i PS2? (Sony ih jos uvijek prodaje) lol, kod konzola jednostavno nije stvar koliko ce kostati hardver, rado bih plaito nesto vise, zanimaju me exkluzive koje ce se na konzoli vrtiti dugi niz godina bez ikakve greske (ako ih i bude, brzo se to rijesi sa patchem) i zato ih kupujem. Software prodaje hardver, a ne obrnuto.... Sony je ionako vise puta izjavio da je PS4 daleko od izlaska, da je zivotni vijek PS3-ce oko 10-tak godina i sl.. takoder su izjavili da ce biti zadnji s izdavanjem next gen konzole.

BTW Launch cijena za PS2 je bila: 299 dolara (negdje i 350), za GameCube je bila 199, za 1st Xbox 299 dolara (sve jaci hardver, a skuplji i jeftiniji), 1st Xbox je bio ofc najjaci u hardverskom smislu. Osim toga, pogledajte moj i5 2500K, platio ga 1400 KN, a sada? lol, sada je 1700-2000 KN, prodaje se zastarjeli hardver? {#}.... valjda je jasno sada, "thats what hypocrite means"

2. Sto se tice ovoga:

hmm, Nintendo je to vec pokusao sa Virtual Boy-em davnih daaana i failali su (review ispod):

hmm iako ne bih imao nista protiv jer sto vise opcija = to bolje ali ja osobno ne zelim imati posla s tim.

3. Mogli bi malo promijeniti kontroler (mislim na ergonomiju i mozda mrvicuuu pribliziti D-pad tipke IMO, trebali bi takoder poraditi na kvalitetrnijim analognim gljivama), navikao sam na PS kontrolere, svi su prakticki isti (ne bas prevelike razlike) i malo mi je duze trbalo priviknuti se na Xbox 360 kontroler ali moram priznati da mi zapravo bolje lezi u ruci, analogne gljive (pogotovo lijeva) i triggeri su savrseni na Xbox 360 kontroleru, osim D-pada, MS = najgori D-pad u povijesti :S.

Takoder ne bih volio da se glupiraju s kontrolerima, neka jednostavno izbace dualshock i sixaxis u jednom , TOCKA! a ne dva ista (izvana), a razlicita kontrolera... isto su radili i sa PS1, prvi kontroleri nisu imali dualshock/rumble niti analogne gljive, tek poslije ovi drugi kontroleri za PS1 su imali to pa sam bio prisiljen kupovati nove kontrolere :S kopirali su N64, tamo je bio rumble addon za N64 kontroler i imao je odmah u pocetku analognu gljivu tako da nisam morao kupovati novi kontroler. Ista stvar nedavno sa PS3, bez dualshock-a i sa dualshock-om {#}, ne znam cemu to glupiranje.... al dobro.

4. Naravno igre, ocekujem sada pravu podrsku za full HD igre, a ne "rekla-kazala" (da, 1920x 1080p, bas to) i bilo bi dobro 120 FPS-a zbog 3D monitora (60 FPS-a za svako oko), velika vecina PS3 igara su 720p ili manje (1280x720 ili manje) sa 30 FPS capom, Sony je u ono vrijeme tvrdio da ce PS3 podrzavati full HD igre i 120 FPS-a igre jauu:

klik

Tak da, nemojte previse ocekivati od njih niti im vjerovati na rijec... mislim da ne mozemo ocekivati 4k-8K reze za igre (da, vidim po internetu da se mnogi zakljinu da ce to biti dostupno...), osim sto bi razvoj takvih igara skuplje kostao (jos najmanji problem), s druge strane su takvi televizori PAPRENOOOO skupi i tko bi ih kupio? isto tako je i Sega fail-ala sa svojim pokusajem s online multiplayer-om, jednsotavno tada nitko nije imao kvalitetne konekcije i fail-ali su, osim otga, koliko ce onda kostati hardver ako ce se igre vrtiti na 4K-8K rezi i 120 FPs-a? hoce li opet prodavati hardver na gubitku? dok s druge strane, 3D monitorima vec polako pada cijena (dakako, mislim na 1080p 3D monitore odnosno 120 Hz=120 FPS i one s ne bas prevelikim zaslonima)..... tak da, definitivno ocekujem 3D + native 1080p podrsku za igre (imajte takoder na umu da rezolucija ne snaci sve, imaju daleko bitnije stvari).

5. Zelim nesto nizu cijenu ali ne vjerujem bas previse u to, ako ce biti prevelika onda cu vjerojanto cekati dok malo padne... ali nekako sumnjam da ce biti toliki skok u hardveru kao sto je bio slucaj sa PS2 na PS3 (za informaciju, PS2 i Dreamcast su bili najslabiji u svojoj generaciji) tak da nije bilo tesko napraviti puno mocniju konzolu odnosno PS3 (a i Nintendo je vec najavio u ono vrijeme da ne ciljaju na "HD" sa Wii konzolom = prva Nintendova hardverski dosta slabija konzola od konkurencije), tak da je Sony-u bilo poprilicno jednostavno predstaviti daleko mocniji hardver u PS3-ici. Konzolu PS2 je realno gledajuci spasio DVD pogon u ono vrijeme (dual layer 8.5 GB podrska), GameCube je imao samo miniDVD 1.8 GB podrsku {#} tak da nije bilo sanse staviti npr. GTA igre na 1.8GB, GTA igre su bile najavljene ali ubrzo "cancelled for GC" upravo zbog toga...

6. Zelio bih takoder da privuku indie developere, takoder i nastavke nekih popularnih fransiza iz PS1/PS2/PS3 ere.... nove IP-ove.

7. Za PC ostavljam FPS, RTS i eventualno TPS zanrove... za sve ostalo tu su konzole + kontroleri + MP sa sto manje cheatera (ipak na PC-u ima daleko vise cheatera/hackera).... malo je ipak prerano govoriti o PS4, izlazi vjerojatno u najboljim slucajevima krajem 2013 - prvi kvartal 2014 god.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.9.2012 23:59 (lovac82).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Očekujem neočekivano.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Playstation 4 - vaša očekivanja?
Jabulani kaže...

Očekujem neočekivano.

Ako mislis u dobrom smislu (previse pozitivnom).... onda joj (konzoli) ne gine cijena od 1000+ $ po launchu (osim ako opet ne zele prodavati hardver sa gubitkom). Po tvojem postu ne mogu zakljuciti prezires li konzole ili ne... ali moramo shvatiti da to nije PC, cilj konzola je da traju dulje vrijeme i da su igre optimizirane (igre su optimizirane jer je hardver "nepromjenjiv"). Naravno, da nemaju ekskluzive i da se hardver moze nadograditi onda bi propali pored PC-a koji se isto moze nadograditi, a drugo, onda se nebi zvale konzole...

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
13 godina
neaktivan

netko je vec rekao da je pocetna cijena PS3 bila 4.5k kuna - ne! bila je veca...

PS4 ce biti, kao i prethodnici, sastavljen od trenutno najjacih (ili bar nekima od najjacih) komponenti na trzistu (usporedno s PC), izdrzat ce kojih 4,5,6 godina dok ne postane zastarjeo...

i ja ga naravno necu kupiti kao ni prethodnike (osim PS1 1998. ako se dobro sjecam)

onaj koji jesam
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 1:44 (shimeface).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
shimeface kaže...

netko je vec rekao da je pocetna cijena PS3 bila 4.5k kuna - ne! bila je veca...

PS4 ce biti, kao i prethodnici, sastavljen od trenutno najjacih (ili bar nekima od najjacih) komponenti na trzistu (usporedno s PC), izdrzat ce kojih 4,5,6 godina dok ne postane zastarjeo...

i ja ga naravno necu kupiti kao ni prethodnike (osim PS1 1998. ako se dobro sjecam)

PS3 je u pocetku bio jaci od mnogih PC konfiguracija (samo malo pretrazi, hint: "high end PC in 2005/06 i sl"), PS3 je zbilja bio powerhouse, zato sto su ugradili high end komponente i to vrlo mocan GPU u to vrijeme, posebno mocan Cell CPU i bluray pogon. Bilo je to pravo iznenadenje s obzirom na to da su PS1 i PS2 bili poprilicno slabi (osim sto su digli CD i DVD pogone u nebesa). Konzola se kupuje zbog igara tako da ne razumijem tvoj stav, imam i ja PC, imao sam high end racunalo vise puta (x1950, hd 3870, GTX 460.. uskoro cu opet kupiti za mozda 1-2 god high end gpu za kojih 2500-3000 KN ako bude bilo dobrih igara kao npr GTA V koji ima potencijala + V:MP modifikacija aka slicno kao SAMP za GTA SA), tada ce mi se itekak isplatiti jer ce mi igra prakticki trajati godinama..... a da ne govorimo o drugim igrama. Jesi li "graphics whore" ili ne.... ne znam ali ja nisam, bez obzira sto zelim imati high end PC za FPS, RTS, TPS igre, PC ekskluzive i emulaciju starijih konzola... isto tako sam imao gotovo svaku Nintendo i Sony konzolu ZBOG IGARA KOJE NEMAM NA PC-U.

Ugl, sumnjam da ce bas PS4 biti pravi powerhouse ali mogao bi biti blizu toga... kako god, ne ocekujem isti skok kao sa PS2 na PS3. Jednostavno pitanje, zasto kupujes komponente za PC? mozda zato sto su igre nisu bas optimizirane? eh da, trebamo biti realni. Pogledaj jedan Uncharted 3 (ne, zbilja... pogledaj Gamepplay npr. dok je u onoj pustinji) i to na 6-7 god starom hardveru?!?!?!? opet, igre se ne igraju zbog grafike, just sayin!

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 1:55 (lovac82).
13 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
shimeface kaže...

PS3 je u pocetku bio jaci od mnogih PC konfiguracija (samo malo pretrazi, hint: "high end PC in 2005/06 i sl"), PS3 je zbilja bio powerhouse, zato sto su ugradili high end komponente i to vrlo mocan GPU u to vrijeme, posebno mocan Cell CPU i bluray pogon. Bilo je to pravo iznenadenje s obzirom na to da su PS1 i PS2 bili poprilicno slabi (osim sto su digli CD i DVD pogone u nebesa). Konzola se kupuje zbog igara tako da ne razumijem tvoj stav, imam i ja PC, imao sam high end racunalo vise puta (x1950, hd 3870, GTX 460.. uskoro cu opet kupiti za mozda 1-2 god high end gpu za kojih 2500-3000 KN ako bude bilo dobrih igara kao npr GTA V koji ima potencijala + V:MP modifikacija aka slicno kao SAMP za GTA SA), tada ce mi se itekak isplatiti jer ce mi igra prakticki trajati godinama..... a da ne govorimo o drugim igrama. Jesi li "graphics whore" ili ne.... ne znam ali ja nisam, bez obzira sto zelim imati high end PC za FPS, RTS, TPS igre, PC ekskluzive i emulaciju starijih konzola... isto tako sam imao gotovo svaku Nintendo i Sony konzolu ZBOG IGARA KOJE NEMAM NA PC-U.

Ugl, sumnjam da ce bas PS4 biti pravi powerhouse ali mogao bi biti blizu toga... kako god, ne ocekujem isti skok kao sa PS2 na PS3. Jednostavno pitanje, zasto kupujes komponente za PC? mozda zato sto su igre nisu bas optimizirane? eh da, trebamo biti realni. Pogledaj jedan Uncharted 3 (ne, zbilja... pogledaj Gamepplay npr. dok je u onoj pustinji) i to na 6-7 god starom hardveru?!?!?!? opet, igre se ne igraju zbog grafike, just sayin!

PS3 je bio jaci od mnogih PC konfiguracija, to stoji, znam pouzdano jer sam gledao neke usporedbe sa tada jednim od boljih konfiguracija u nekom casopisu, nisam rekao suprotno...

ne volim PS opcenito iz jednostavnog razloga sto mi konzola nije optimizirana za igranje igara! mozda zvuci glupo ali nikakav FPS, strategiju ili RPG (a to su najpopularnije vrste igara) meni nema smisla upravljati sa joystickom... definitivno nisam graphics whore (ako sam dobro razumio sto znaci izraz, prvi put cujem) jer mi grafika ne znaci puno ako mi je igra sr*nje... nisam bezveze popljuvao Crysis u nekoj prethodnoj temi........ ali to je samo moje misljenje...

sjecam se da kada je izasao PS1 igrao se neakav nogomet, metal gear solid i ne znam ni ja vise, crash bash i wormse i to je bilo ok jer je bilo lijepo za igrati joystickom, sve ostalo..... 0 bodova

onaj koji jesam
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 2:14 (shimeface).
16 godina
shimeface kaže...
ne volim PS opcenito iz jednostavnog razloga sto mi konzola nije optimizirana za igranje igara! mozda zvuci glupo ali nikakav FPS, strategiju ili RPG (a to su najpopularnije vrste igara) meni nema smisla upravljati sa joystickom... definitivno nisam graphics whore (ako sam dobro razumio sto znaci izraz, prvi put cujem) jer mi grafika ne znaci puno ako mi je igra sr*nje... nisam bezveze popljuvao Crysis u nekoj prethodnoj temi........ ali to je samo moje misljenje...

sjecam se da kada je izasao PS1 igrao se neakav nogomet, metal gear solid i ne znam ni ja vise, crash bash i wormse i to je bilo ok jer je bilo lijepo za igrati joystickom, sve ostalo..... 0 bodova

Mislis zbog kontrolera koji se nije previse promijenio ili?  ako da, hmm mogao bih se tu i sloziti (zato sam i spomenuo gore da bi bilo dobro da se promijeni malo) jer mi nisu bas savrsene analogne gljive kao na Xbox 360 kontroleru ali mogu dobro baratati s njima valjda zbog navike.... sto se tice fps i rts igara slazem se, ne pada niti meni napamet (osim ako kod nekoga igram) ili ako igram neku ekskluzivu ali generalno, mis je jednostavno bolji izbor (precizniji, brzi, prilagodljiviji).

No, igre poput auta/simulacija, znaci, doziranje gasa/kocnice (analogni triggeri ili analogne gljive), onda FIFA 12 i trikovi/driblinzi, borilacke igre tipa Street Fighter i Tekken (razni combo-i), onda platformske igre (lijevo-desno i D-pad) i sl. mi je puno bolje igrati na kontroleru + ergonomicnije + rumble/vibracija... to mi je osobno bolje na kontroleru, MS konzole nisam imao ali zbog takvih igara sam si kupio "Xbox 360 kontroler for Windows" i ostao sam poprilicno odusevljen, da ga nisam probao nebi imao pojma koliko je dobro igrati takve igre s njim (mislio bih vjerojatno i dalje da ljudi previse fantaziraju kada kazu da je jedan od najboljih kontrolera ikada).

Jesi li igrao s prvim PS1 kontrolerom ili s onim drugim?

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 2:33 (lovac82).
13 godina
neaktivan

ne mislim zbog kontrolora koji se nije promijenio nego kao sto si i rekao... mis je puno brzi, precizniji i prilagodljiviji... inace imam jos uvijek PS1 iz 98' onaj  veliki sa restart gumbicem i imam oba ova kontrolora koja su na slici, radi odlicno.... a sto se tice ovih igara koje su lakse igrati na konzoli (nogomet, simulacije i slicno)... to rijesim usb joystickom za PC ili volanom tako da mi konzole ne trebaju, sto se mene tice mogu ih ukinuti hehe samo mi kvare igre (skyrim, oblivion, itd.)

onaj koji jesam
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.9.2012 3:03 (shimeface).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Osobno ocekujem 6 GB unified RAMA koji ce se sherat,ovisno o prohtjevima.

Recimo to bi bilo odlicno za zatvorene i jako skriptirane naslove poput Uncharteda.

U tom trenu grafa bi dobila mnogo vise "mjesta" za store efekata,tekstura,detalja itd.,nego da je recimo dijeljeno 4+2 a grafa treba vise mjesta a ne moze dobit,a opet 2 od 4 GB sistem RAMA bi bilo neiskoristeno.

U ovoj generaciji Sony se jako jako zajebo stavljajuci split memoriju,dok su znalci iz microsofta u box stavili 512 unified.

Eh od proca ocekujem da ce imat AMD-a sa 6-8 pravih jezgara,ne ko CELL koji ima jednu i 6 SPU-a.

Upravo gore navedeno se suska,jedino je graficka totalna nepoznanica za sad.

A opet, valjda bude Kepller arhitektura tipa GTX 670 specificno downgreadan za konzolu,kako bi se smanjila potrosnja a samim time i pregrijavanje.

Da se mene pita sasvim dovoljno,naravno nekakav hard od 250-320 gb,te 16 GB brze flash memorije.

A za sve navedeno u lijepoj nasoj opet ocekujte cijenu od 5000 kn po launchu,to je poznata "praksa".

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Strelok kaže...

Recimo to bi bilo odlicno za zatvorene i jako skriptirane naslove poput Uncharteda.

Skriptano? ... Sta bi ti to trebalo znaciti? Ljudi dosta spominju tu rijec, zanima me na sta se odnosis.

Pridruzi se 255 privatnom serveru: www.scorncraft.info
14 godina

Jeftin a opet odličan PS4 bi bio s Trinityem A10,te još hd 7850.

8Gb rama,320gb HDD i još 60gb SSD bi bio super.

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 21:10 (robimarko).
17 godina
robimarko kaže...

Jeftin a opet odličan PS4 bi bio s Trinityem A10,te još hd 7850.

8Gb rama,320gb HDD i još 60gb SSD bi bio super.

Trinity APU za PS4 to neče ič nikako,{#} no prema sve više nekih informacija sastrane ako bude AMD procesor bit če APU vjerojatno no ko zna.Ako pak bude ovo zadnje jel ili APU,  onda je u pitanju samo 28nm Kaveri APU(Steamroller Cores).{#}

http://www.extremetech.com/computing/130939-the-future-of-amds-fusion-apus-kaveri-will-fully-share-memory-between-cpu-and-gpu

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.9.2012 21:42 (rambox).
15 godina
neaktivan

Nema potrebe za SSDom i 8gb rama.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zašto nebi bilo.Za brzu pohranu podataka.Za 5000kn koliko uvijek košta na početku očekujem jak hradver,a ne već onda zastarjel
robimarko@gmail.com
15 godina
neaktivan

A ne vidim smisao, SSD se koristi uglavnom za OS, a ovaj na PS3 radi skroz uredu, a igre se ionako učitavaju sa Blue-raya. Bezveze bi nabilo cijenu. A 8gb rama ne treba, 2gb rama bi bilo sasvim dovoljno, 4gb max.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ocekujem prvenstveno da ne zastari za 2-3 godine vec da traje barem 5-6 godina i da bude kvalitetno igriv.

Htio bi da grafika bude u rangu gtx 670, rama 4gb, harda 500gb, flash memorije 16 gb, te bolju povezivost same kante. Trebamo 4 USB-a.

Htio bi da su kontroleri malo bolji ergonomski, neki krizanac xbox i ps3 kontrolera.

Htio bi definitivno da ima i kompatibilnost sa PS3 igrama da mi ne propadnu sve PS3 igre koje imam.

Morao bi imati daleko kvalitetniji browser, i općenito bolje sučelje. Voice kontrole i chat preko cijelog sistema.

Mozda i kameru u samoj kanti, iako to iskreno sumnjam. Htjet ce zaradjivat na dodacima...

14 godina
Od kompatibilnosti sa starim naslovima ne očekujte nešto.

Svi oni koji igre čuvaju u kolekciji tu su se gadno zahebali,recimo
ja kad zazvoni platinum trofej naslov mijnjam ili prodam
neisplativo je cuvat,to moraš bit neki žešći fanboy da skupljas
kolekciju u HR gdje je i kruh preskup.

Inače Sony bude namjerno izostavil podrsku za ps3 igre kako bi opet mogli
reizdavat kolekcije i trilogije na store po ekstra cijenama jel?
Ocekujte recimo Uncharted trilogy i sl.
Tim radnjama masovno gube korisnike,još ak se opet ponovi
namjerna greska YLODOM i sl. na next genu....

Sva sreća pa imam nabrijan PC,ionako prvo što bude kad kupim PS4
je otvaranje,zamjena crapy termalne paste,po mogućnosti
i busenje dodatnih rupa za hlađenje.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Kompatibilnost s starijim generacijama bi rado žrtvovao za napredniji PS4 hardwer.

Očekujem 4k rezoluciju, sony nije slučajno nedavno predstavio 4k bravie, u roku dvije godine i obitćni smrtnici če si moći priuštiti veliki 50''+ ekran.

SSD barem kao opciju, ne želim provoditi vječnost za konzolom pri svakoj instalaciji demoa, ili njenom loadingu, navikao sam se na SSD na PC i sad nema nazad.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa ima vec vani dovoljno potvrđenih informacija da se moze sa sigurnoscu reci da ce PS4 imati u sebi trenutno dobavljive PC komponente mid high tier-a...

Vrijeme močnih konzola je prošlo... Kaz Hirai je rekao da vise nece raditi konzole koje ne donose profit u startu, a spekulativna cijena je oko 250-299$ tako da je jako jednostavno predvidjeti sta ce bit PS4...

Samo malo bolji PC ove generacije, a unificirani hardver i OS ce se pobrinut da se iz tog izvuce maksimum, a to ce bit FULLHD 3D@60fps,nikakve više eksperimente s CELL procesorima vec sto jednostavnije i jeftinije riješenje za developere,

moja osobna želja bi bila da više, nakon hebene 3 generacije više stave tih u$ranih 1024mb rama(512mb za PS3) za teksture za koje ih mole developeri od jedinice, a ne da se ljudi maltretiraju sa strimanjem(jedino je Rage to uspio izvest kako valja kolko tolko),

jel teksture su uvijek bila boljka na PS-u, stvarno su odvratne(mogu ih blurat i DOFat i  teselirat (da bar) sve ,al sta ne valja,ne valja), ne znam jel PS3 podrzava 512x512,nekakva mutacija movement controlera i još veća ovisnost o stalnoj vezi na net te pripremanje terena za totalni streaming igara s neta u toj ili onoj poslje generaciji, dakle, nista posebno, previse su popusili s PS3 i nece riskirat, ic ce na sto je sigurnije moguce, zadržat ce support za PS3 što je duže moguce jel je bas PS3 jedino oruzje protiv WiiU-a...

Tu su napravili ogromnu pogrešku jel su mogli smaknut ono smece od Wii-ja sa PS2 da su pametno odigrali karte(najme EyeToy je zapravo prvi motion controler na tržištu(unutar generacija o kojim raspravljamo) no loš marketing i manjak matrijala za HC gaymere i EyeToy je postala glupost za djecu ,a mogla se integrirat da budegenijalan dodatak uz joypad i to bi bilo dovoljno da se satre Nintendo), no diglo im se perje, namjerno su marginalizirali PS2 dok je PS3 izlazio, cijena je bila smješna, 599€, i jos su gubili 400$ po jedinici...

Glupa politika jel tehnologija ide tako brzo naprijed da doslovno sve zastari za 3 mjeseca, pa da je ne znam kolko mocno...

Iskreno, prije sam bio PS fanboy, imao sam bar 3-4 jedinice, jedno 3 dvojke i posudio sam trojku od frenda, odigrao na silu Uncharted "Jer je prelijep!"-TM, izguštao Heavy Rain,nedočekao Ico3 :S, odčekao Dark Souls za PC i sad PS3 sjedi na ormaru, a tolko je interesantan da me nit frend ne zove da mu ga vratim :), budem, kad prošečem Ellen Page u one dve igre i te mu igre i poklonim kaj mi je posudil konzolu, da je možda i on upali opet...

PC Master race ipak evar and 4evar...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
@FrightMare moj bed,mislio sam na strikno linearno.
Recimo u Uncharted serijalu se koristi tkzv. secret loading,u U2 chapter Borneo je najbolji primjer toga.
Da ti dam primjer,, level kad te naganjaju kamionom,dođeš na Market,porokaš 3 thuga,penjes se,
eh tu možeš primjetiti da kad pukne lampa,više ne možeš gore,to se radi da bi se na lukav
način oslobodila memorija tijekom igranja,jer PS3 ne može renderirat cijeli level takve predivne grafike.
To su pokazale open world i sandbox igre, poput Skyrima ili nedavnog Sleeping Dogsa,
gdje PS3 verzija kaska za xboxom,a kamo li tek za PC-em.

@EpicFailGuy-tu si u pravu,potpuno,ja na ps3 igram samo ekskluzive jer su predivne,
a mogao bi reći,jedne od najboljih uopće.
Ali badava mi to kad za multiplat moram koristit PC,ono bio bi lud kad bi častio developere
sa 400 kn po naslovu a izvodi se kriminalno,sjetite se samo Call of Duty BO na PS3.......

PS3 je definitivno bio way overpriced kad je izašao,hardver definitvno nije zadovoljio
ili opravdao cijenu,Sony se izvlačio na Blu ray no otom potom.
XBOX još dan danas koristi običan DVD medij i izvanredno se drži,pogotovo ak igre instaliras
na hard.

Za PS4 mi neće bit problem izdvojit ni tesko zarađenih 5000 kn,ali neka ovaj put urade
konzolu dostojnu ulaganja,nek ne štede na sistemskoj memoriji i grafickoj
SSD nam ne treba,to je ionako izborno,a sve će biti brze kad ce vjerojatno koristit
SATA III standarde.
Ma što se mene tiče može bit najjeftiniji hard,te izrada od najobicnijie plastike,ali hardver
ne smije kaskati ovaj put jer to bude siguran FAIL i kraj Sonya,na konzolaskom tržištu.

A vidim da većina gamera kuka ta cijena,zanimljivo da su to vrlo mladi igrači s prosjekom
14 god. koji su tek sad dobili konzolu.
Treba reći da Sony sigurno njih neće slušat,kad za sada imaju veliku bazu fanova koji kupuju
na launch day,naravno ako ispune očekivanja,a ja se nadam da ovaj put hoće.

0 0 hvala 0
16 godina
Branimir82 kaže...

Kompatibilnost s starijim generacijama bi rado žrtvovao za napredniji PS4 hardwer.

Očekujem 4k rezoluciju, sony nije slučajno nedavno predstavio 4k bravie, u roku dvije godine i obitćni smrtnici če si moći priuštiti veliki 50''+ ekran.

Je da.... prisjetimo se sto je Sony izjavio krajem 2005 god.

PS3 120 FPS

Kakve dvije godine? pogledaj malo bolje cijene + zbroji 3D podrsku + zbroji ciijenu SSD-a... obicni smrtnici? mada nebi bilo lose da imas tu mogucnost sto se tice SSD-a ako bas hoces tako da podrzavam kao opciju. Nadam se da ce biti kompatibilnosti sa PS3 igrama ali to vjerojatno necemo vidjeti, to je Sony (ne zato sto ne mogu/ne znaju, vec zato sto ne zele).... sto mislis zasto su ubrzo ukinuli podrsku za PS2 igre na PS3? pa da bi mogli i dalje prodavati PS2 hardver, logicno je.

Gle, ne kazem da to nije ostvarivo... ostavrivo je, normalno da jest  ali onda zaboravi na 30 FPS-a, ljudi ce ocekivati 120 FPS-a sto znaci dalekoooo veca cijena konzole (kada je 3D ukljucen to znaci 60 FPS za svako oko ili bez 3D-a 120 FPS) + 4K nativna rezolucija sto sveukupno znaci veci troskovi izdavacima/developerima, vise posla, skuplji televizori itd.... hey hey, zbroji to sve i onda se vrati, i dalje smatras da je Sony-u pametno da konzolu prodaje ispod proizvodne cijene jer inace nece opstati.

Procitaj ovaj clanak (nikakvi fanboy ispadi), samo usporedivanje proslosti i sadasnjosti (cinjenice, citati itd)... malo je opsirnije ali je zato vrlo informativno.

the-rise-of-costs-the-fall-of-gaming

EpicFailGuy kaže...

... cisto da skratim duljinu posta

Prosli su dani kada je Nintendo isao na sirovu snagu, prosli su dani kada smo sa svakom novom generacijom kionzola mogli vidjeti razliku u roku jedne sekunde, a Sony nije naucio mnogo toga (citaj: naucio na tudim greskama, Nintendovim i Seginim greskama)

Ne slazem se s cijelim postom...

1. Fu**ing Sega Dreameye comes to mind, kakav EyeToy.... da ne spominjemo Powerglove, proslost itd, Sony je uvijek bio "copy-cat", nisu oni vizionari.

2. Nije bilo tesko predstaviti mocan PS3 kada je PS2 u svojoj generaciji bio najlosiji sto se tice hardverske snage, PS2 nije bio bas jeftin s obzirom na slab hardver (spasio ga je DVD 4.7 - 8.5 GB, dok je GC bio jaci, a imao samo podrsku za miniDVD 1.8 GB {#}), jos i dan danas ne vjerujem koliko su bili glupi, da je big-N bio pametan mogli su dobiti "utrku" s GC-om i pregaziti PS2, nemojmo jos zaboraviti da je GC bio relativno jednostavan za developere (mada mi je svejedno, ionako sam imao PS2, a ne GC), a jos su gluplji bili s N64 jer su i tada bili jos bolji aka veca razlika + prvi s rumble-om i analognom gljivom (al opet, cardridge ih je ubio.. zato volim reci: "jedan komadic i nema te vise"). Osim toga, Nintendo je vec davnih dana prije predstavljanja Wii-a izjavio da ne planiraju HD konzolu, Sony je u to vrijeme jednostavno mislio da je sada pravo vrijeme za izdavanje hardverski jace konzole i da su rijesili sve probleme... mos mislit {#}

3. Po cemu je to Wii smece opcenito? ne kazem da nije u osnovi "glup sistem" zbog gubitka 3rd party podrske (mislim na velike izdavace/developere) i zbog toga sto je to prakticki GameCube 2.0 sto se tice hardverske snage ali svejedno ne mogu reci da je smece kada opet ima dobrih/zanimljivih igara, onda bi isto mogli reci da je PS3 glup sistem kada su kopirali Wii-mote, isto bi tako mogli reci da je Xbox360 smece jer nema bluray, samo podrsku za DVD-e (rezultat: igre sa 2-4 DVD-a), a pogledaj malo:

www.lensoftruth.com

Nisam nikada bio niciji fanboy, nisam se zamarao tim glupim warovima mada ih u proslosti i nije bilo toliko, samo Sega odnosno prebahata Sega i njihove TV reklame gdje pljuju Nintendo konzole vs Nintendo sam sa sobom, zgadila mi se Sega od tada (ni sada se ne zamaram, samo su mi smijesni fanboyi pa zato reagiram... pogotovo Sony-evi, a ni Nintendo faggoti nisu puno bolji), odkada je dosao PS1 (PS2 isto), odmah sam ih uzeo, a uz njih sam imao i NES, SNES, GameBoy i GameBoy Color, N64 (jedina big-N konzola koju nisam imao je bila GC jer je to bio fail poslije Virtual Boya, ne toliki ali bio je realno gledajuci, unistio ga je miniDVD... GayCube :S). PS3 je bio skup tako da se moralo cekati pad cijena...

Strelok kaže...
... cisto da skratim duljinu posta

PS3 je bio overprized, a ujedno underpowered i "sold at a loss"? nesto tu ne stima.... cinjenica je da je Sony uzeo gotovo najbolji dostupan hardver kao nitko do tada, daj pogledaj kakav si to PC mogao kupiti 2005/06 god za istu cijenu, PS3 ih je sibao uzduz i poprijeko za svoju cijenu + bluray. Sto mislis zasto su isli sistemom "sold at a loss"? pa upravo zato jer je konkurencija vec bila tu i ne samo to, zato sto si mogao kupiti jaci PC (1000$+), tko bi onda kupio PS3 da je cijena bila 800-1000 $ +? morali su spustiti cijenu i riskirati. Promasaj im je bio sto je Cell vrlo mocan, a mnogi su imati samo probleme s njim (kao s npr. Atari Jaguar-om i donekle N64)... sto se tice starenja, normalno da ce ostariti, konzolama je cilj da budu na trzistu bar 5-10 godina (nije to PC). Ja osobno mislim da nece biti toliki skok kao sto je bio sa 16bit konzola na 32/64bit, skok sa vrlo slabog PS2 na vrlo mocan PS3 itd (u slucaju da ce "output" i dalje biti monitor/TV), zato ocekujem sada pravu FULL HD podrsku i 3D (120 Hz = 120 FPS) i vise detalja u igrama (bitniji su detalji nego reza), tak da iskreno, ne ocekujem 4K reze i fkt bi mogli malo poraditi na ergonomiji PS4 kontrolera i analognim gljivama jer je ovo vec postalo smijesno, Xbox 360 kontroler je daleko bolji. Da je Nintendo forsirao prastare kontrolere, na sto bi to licilo danas? da nisu forsirali wireless tehnologije kod klasicnih kontrolera (da, NES je imao svoj wireless kontroler), motion kontrole, bolji D-pad, ergonomiju, rumble, analogne gljive itd.... danas pola toga mozda i dalje nebi bilo, s vremenom je npr. D-pad postao toliko dobar da su ga patentirali: "cross shaped D-pad", to je razlog zasto PS i Xbox D-padi ne izgledaju kao Nintendo D-padovi (MS inace ima najgori D-pad u povijesti ali zato su usavrsili ergonomiju i analogne gljive i triggere).

Da skratimo pricu, PS3 je na papiru odlicna gaming platforma..... ali Sony-eva bahatost, pljuvanje i podcjenjivanje konkurencije im je bio "dvosjekli mac", Sony mora nauciti da ne mogu nikada pobijediti PC, kada to shvate onda ce im biti jasno zasto ne treba pretjerivati s hardverskom snagom (PS3).

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 1:23 (lovac82).
17 godina
Tawals kaže...
Ja ocekujem da podrzava ps3 igre, da poprave chat koji krci dok kod xbox pricas s nekim kao da si na telefonu, ocekujem da ima dobar hardware, sto se tice medija ja mislim da bi mogli ubacit neki quad-layed blueray koji bi moga drzat do 100 GB. :) Ugl. najveca boljka mu je online, ako to ne poprave kod ps4 onda ga necu ni kupovat.

Nemoj to očekivati jer nije realno.  PS3 se vrtio oko nVidie a PS4 će se vrtiti oko atia tako da neće biti kompatibilnosti unatrag ili jednostavno rečeno, nećeš moći na PS4 vrtiti PS3 igre...  Od nove konzole možeš očekivati da će vrti glatko sve igre u 1080p/60, podržavati full3D a nešto se spominje i 4k rezolucija?  Koliko je to realno vidjet ćemo.  Prvi 4k televizori se očekuju već sljedeće godine na cesu... tako da nije nemoguće... ostalo više manje sve će biti isto... nikakva revolucija nije na pomolu...

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 17:54 (movie).
17 godina
AlienWare1 kaže...

Ovakve stvari zaboravi. Kako kaže Don King: "Only in America!"

Ne bih se kladio tim prije jer video biznis propada u cijelom svijetu a sony koji je vlasnik nekih filmskih studia ima filmova u izobilju i sasvim sigurno mu je u interesu negdje ih plasirati. Pošto domaća video scena ne potoji, pošto izdavači filmova odavno izdišu nije nemoguće da se filmovi ponude neposrednom potrošaću bez posrednika što je uostalom budućnost. Filmski studio nema posrednika u lancu, nema troškova proizvodnje na neki medij, covere, reklame već izravan kontakt s krajnim potrošaćem.  Sve ti je dostupno preko PSN i gledaj, skidaj, plaćaj i svi zadovoljni.

Stvarno mislim da je to realno, pogotovo poznavajući domaću situaciju glede, maloprodaje, rente i kino distribucije filmova..

14 godina
neaktivan

hoće li se moći na PS4 igrati igre od PS1, PS2, PS3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

očekujem da ga dobijem na nagradnoj igri BUG.HR-a

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice