Playstation 4 - vaša očekivanja?

poruka: 85
|
čitano: 12.465
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Tehnološki gledano, harware PS3 je za današnje doba poprilično slab. Što očekujete od PS4?

Meni osobno je možda najvažnija stavka HDD i smatram da bi trebao biti barem 1 TB. Današnje igre su uredno do 7 GB po komadu, tako da sadašnjih 320 GB PS-a 3 je jednostavno premalo. Jasno, ovo je svejedno onima koji će kupovati igre na DVD/Blue Ray-u, no ja pokušavam maksimalno iskoristiti PS3 online store i smanjiti broj DVD/Blue Ray medija u kući. Još da mi se to i zagubi, a i skuplje je.

Također, nagađanja su da će biti minimum 2GB memorije te grafika u rangu GTX 560. Ne sjećam se više točno linka gdje sam to pročitao, no svejedno... I ovo mi se ne čini baš dovoljno za nekih 6-10 godina koliko bi trebao trajati PS4.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Playstation 4 - vaša očekivanja?
TracerCPP kaže...

Tehnološki gledano, harware PS3 je za današnje doba poprilično slab. Što očekujete od PS4?

Meni osobno je možda najvažnija stavka HDD i smatram da bi trebao biti barem 1 TB. Današnje igre su uredno do 7 GB po komadu, tako da sadašnjih 320 GB PS-a 3 je jednostavno premalo. Jasno, ovo je svejedno onima koji će kupovati igre na DVD/Blue Ray-u, no ja pokušavam maksimalno iskoristiti PS3 online store i smanjiti broj DVD/Blue Ray medija u kući. Još da mi se to i zagubi, a i skuplje je.

Također, nagađanja su da će biti minimum 2GB memorije te grafika u rangu GTX 560. Ne sjećam se više točno linka gdje sam to pročitao, no svejedno... I ovo mi se ne čini baš dovoljno za nekih 6-10 godina koliko bi trebao trajati PS4.

Nabita grafika, detalji, teksture, snažnije sve...ali sve je to nebitno...Bitne su kakve su igre, od prvih konzola pa do ps2 je sve epic, ovo dalje je čista perverzija oko grafike i glupe igre osim nekih naslova na ps3 koji se nastavljaju sa ps2 poput God of War 3.

14 godina
neaktivan

Pa cak i s ovim (za danasnje vrijeme) sranjskim komponentama,PS3 se jos uvijek dobro drzi sto se grafike tice.

Jedino sto su trebali je stavit 512mb vrama i to bi sve izgledalo osjetno bolje.

Mislim da ce se ipak ici na nesto jace poput ekvivalenta GTX580 na novijoj arhitekturi,tako da sveukupno ne prelazi nekih 250W.
Cak i nesto jace,7900GT GPU koj je u PS3 je zapravo u to vrijeme bila najjaca kartica. 

Samo da opet ne skrtare s memorijom.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ja ocekujem 1tb harda,barem 2gb ram-a jer ce to bit dovoljno s obirom da se ps3 drzi s 256 :) i grafu neku bar 1gb...

i naravno da nebude kao i sa ps3 fatom da se pregrijava itd. {#}

vatefak is going on :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja ocekujem slabiji hardware ali Full HD igre i 3D naravno.

Zasto? Jer sony svaku godinu gubi milijadre zbog playstationa jer uvijek kosta hardware vise nego to je cijena...

Ocekujem isto da ce koristit postojecu tehnologiju jel CELL im se totalno nije za PS3 isplatio jer niko ziv osim first partija nekoristi PS3 kako treba. Trebaju arhitekturu slicnoj mainstramu.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Od PS4 očekujem isključivo da se smjesti pokraj moje telke, ništa više i ništa manje.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina

bilo bi samo dobro da ppocetna cjena bude normalna a ne kao na ps3 4500 kn ako se sjecate.

Moj PC  
2 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
mar123 kaže...

bilo bi samo dobro da ppocetna cjena bude normalna a ne kao na ps3 4500 kn ako se sjecate.

a to je jos bila prodaja ispod cijene :D 

14 godina
neaktivan

svi vi govorite samo o brojkama. nikoog nije briga za brzinu, ugladenost, fluidnost, jednostavnost. sto ce vam 15 jezgri svaka od 5 ghz kad nema adekvatnog softvera koji ce to iskoristiti?

think outside the box!

Smrt jednog čovjeka je tragedija, smrt milijuna - statistika.
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran
Ja ocekujem da podrzava ps3 igre, da poprave chat koji krci dok kod xbox pricas s nekim kao da si na telefonu, ocekujem da ima dobar hardware, sto se tice medija ja mislim da bi mogli ubacit neki quad-layed blueray koji bi moga drzat do 100 GB. :) Ugl. najveca boljka mu je online, ako to ne poprave kod ps4 onda ga necu ni kupovat.
13 godina
neaktivan

Ja bi htio da je jeftin, da prima PS2 igre i da ima dobre igre.

TimeSplitters fanatik!!!
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

Evo malo nagađanja ali su poprilično realna:

http://www.ps4playstation4.com/Expected-PS4-Specs

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Mew kaže...

Ja ocekujem slabiji hardware ali Full HD igre i 3D naravno.

Zasto? Jer sony svaku godinu gubi milijadre zbog playstationa jer uvijek kosta hardware vise nego to je cijena...

Ocekujem isto da ce koristit postojecu tehnologiju jel CELL im se totalno nije za PS3 isplatio jer niko ziv osim first partija nekoristi PS3 kako treba. Trebaju arhitekturu slicnoj mainstramu.

Prestao je gubiti novac po konzoli odavno, a i vecina zarade dolazi od prodanih igara. Tako da ako bude imao slabiji hardver pregazit ce ga konkurencija (ljepsa grafika efekti i sve ostalo sto masa zeli), tj. nemoze si priustiti slab hardver.

Tawals kaže...
... sto se tice medija ja mislim da bi mogli ubacit neki quad-layed blueray koji bi moga drzat do 100 GB ...

Jos nije ni u produkciji (tek je u prototipnom "stejđu"), niti ima igara koje bi ga koristile. Najvece igre ne koriste puni kapacitet obicnog BR medija kamoli BRXL (128gb). A i jos jedan minus, konzole ne vode revoluciju u hardveru (bar ne dosad) tako da... jos nije doslo na komp nece tako skoro na ps xbox wii...

Gamers Don't Die, They Respawn.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.1.2012 0:02 (GimmieCorsair).
16 godina

Ocekujem da se zamijeni 7+1 procesor 4/6-jezgrenim sa efikasnijim jezgrama (recimo baziran na downclockanom Core-i7),

barem 2GB RAM-a (256MB je bilo malo i za 2005 - pogotova za stroj od tadašnjih 5000Kn), te high end grafička.

Online servis za posuđivanje filmova je obavezan (ne znam - to možda već postoji za PS3?)

Master131 EESP - Undetected since 4/6/11
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
8ax kaže...

Ocekujem da se zamijeni 7+1 procesor 4/6-jezgrenim sa efikasnijim jezgrama (recimo baziran na downclockanom Core-i7),

barem 2GB RAM-a (256MB je bilo malo i za 2005 - pogotova za stroj od tadašnjih 5000Kn), te high end grafička.

Online servis za posuđivanje filmova je obavezan (ne znam - to možda već postoji za PS3?)

Sony je ulozio stotine milijuna dolara na razvoj cell procesora nesto mi kaze da bi bilo steta da ga odbace...

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Od PS4 očekujem isključivo da se smjesti pokraj moje telke, ništa više i ništa manje.

Zašto ne xbox?

LoL acc THCJoshi
14 godina
protjeran

Tih 256 rama zapravo nije tako malo pošto radi na većoj frekvenciji(vram).(malo je,ali je brže od 256 ddr3)

Ja bi najrađe 3gb vrama + mogučnost dodatne ugradnje i grafičku na razini Radeon 6900 također sa mogučnosti ugradnje dodatnog ili zamjene

I cijeno od 350-400 euriča maks

Prije godinu dvije sony je patentiro izmjenjivi gpu/cpu:

http://www.bug.hr/vijesti/viseprocesorski-playstation-35/105500.aspx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Jonja kaže...
Danny_HR kaže...

Zašto ne xbox?

Ako PS4 ocekujem perfektan backwards compatability ako ostane na CELL procesorima... tako da ja imam PS3 a PS4 ce naci pored njega vrlo vjerovatno zbog back cataloge.

Iako naravno zavisi sta ce micorosft nudit, Wii U je cisto smece i to svi znamo.

17 godina
neaktivan
8ax kaže...
....

Ovakve stvari zaboravi. Kako kaže Don King: "Only in America!"

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Ti si kriva zbog mog piva, nemoj srećo, nemoj danas...
16 godina

Da se iz ovih postova izvuče par stvari(downclockan i7, GTX560, 2GB RAMa), bio bi to fin PC na x86 arhitekturi(Windowsi!) za OK cijenu, ali prilično sam siguran da će paziti na to, da ne bude x86 ili ARM(Win8) kompatibilan kako bi izbjegli desktop OSove na njemu(i gubitak na igrama).

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
AlienWare1 kaže...
8ax kaže...
....

Postojji puno Spolovila vani koja poboljšava iskustvo na ps3,al kod nas budi sretan kaj smo dobili legalan ps store

15 godina
neaktivan
roseman kaže...
AlienWare1 kaže...
8ax kaže...
....

Postojji puno Spolovila vani koja poboljšava iskustvo na ps3,al kod nas budi sretan kaj smo dobili legalan ps store

Iskreno sa EU ocekujem Netflix i sve te fore da dodu poprilicno brzo, pogotovo jer je sad 2012...

16 godina
neaktivan

Očekujem moćan hardware, kvalitetnu ( i opširnu ) ponudu igara, nekakvu cijenu u granicama normale te dobar internet segment. I uvjeren sam da ću to i dobiti ( dobro, neznam baš za cijenu ).

When you're young you don't mind being pretentious, but it gets a little bit embarassing as you get older - Graham Coxon.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
roseman kaže...
AlienWare1 kaže...
8ax kaže...
....

Wait what?

Ok, za PS Store se slažem, ali samo odgovaram na basnoslovne molbe kolega koji misle da ćemo imati sve stvari koje imaju ljudi iz Zap. Europe, Sj. Amerike itd.
I ne bi se oslanjao na Europsku Uniju kao sredstvo uslišenja molbi vezano uz internetske servise itd. Mali smo sada prije (mogućeg) ulaska u EU i bit ćemo mali i nakon.

PSN: filip99 // XF: filipscekic // Ti si kriva zbog mog piva, nemoj srećo, nemoj danas...
15 godina
neaktivan
roseman kaže...

Tih 256 rama zapravo nije tako malo pošto radi na većoj frekvenciji(vram).(malo je,ali je brže od 256 ddr3)

To je smijurija za danasnje pojmove, a veca brzina ne moze nadoknaditi manji kapacitet. Jednostavno neke stvari ne stanu cijele u memoriju i tu je prici kraj. U danasnje vrijeme smijesno niskih cijena memorije glupo bi bilo skrtariti, od cetvorke ocekujem barem 2 GB radne memorije, a po mogucnosti i 4 GB. IBM-ova mrcina od procesora ce dozivjeti osvjezenje u perfomansama, tu nema nekih iznenadenja, jedino cemo vidjeti sto ce od grafickog hardveraja natrpati unutra.

power_user kaže...

ali prilično sam siguran da će paziti na to, da ne bude x86 ili ARM(Win8) kompatibilan kako bi izbjegli desktop OSove na njemu(i gubitak na igrama).

Mogao si linux natrpati na to, to ti je za tako divlji hardware cak i bolja solucija od windowsa. No sony je to onemogucio u novijim firmwareima, tako da nije izbor procesora zapravo to sto te sprijecava.

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
16 godina
rustweaver kaže...
roseman kaže...

To je smijurija za danasnje pojmove, a veca brzina ne moze nadoknaditi manji kapacitet. Jednostavno neke stvari ne stanu cijele u memoriju i tu je prici kraj. U danasnje vrijeme smijesno niskih cijena memorije glupo bi bilo skrtariti, od cetvorke ocekujem barem 2 GB radne memorije, a po mogucnosti i 4 GB. IBM-ova mrcina od procesora ce dozivjeti osvjezenje u perfomansama, tu nema nekih iznenadenja, jedino cemo vidjeti sto ce od grafickog hardveraja natrpati unutra.

power_user kaže...

ali prilično sam siguran da će paziti na to, da ne bude x86 ili ARM(Win8) kompatibilan kako bi izbjegli desktop OSove na njemu(i gubitak na igrama).

Mogao si linux natrpati na to, to ti je za tako divlji hardware cak i bolja solucija od windowsa. No sony je to onemogucio u novijim firmwareima, tako da nije izbor procesora zapravo to sto te sprijecava.

Za linux znam, ali za njega nema toliko igara(mislim na AAA naslove)

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
13 godina
neaktivan
hah, najbolje bi bilo kad bi proc bio u rangu i7 3960x, grafa u rangu HD 6990, 1TB harda i 8gb rama. ali to bi kostalo da covjeku pozli...
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
odjavljen
Suddenly Psychotic kaže...
hah, najbolje bi bilo kad bi proc bio u rangu i7 3960x, grafa u rangu HD 6990, 1TB harda i 8gb rama. ali to bi kostalo da covjeku pozli...

pa bilo je price da ce ubacit power7 procesor.... 

zapravo mozete bit sigurni da ce koristit procesor od IBM-a jer ga i ps3 koristi i xbox i wii

13 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
Suddenly Psychotic kaže...

pa bilo je price da ce ubacit power7 procesor.... 

zapravo mozete bit sigurni da ce koristit procesor od IBM-a jer ga i ps3 koristi i xbox i wii

tocno ali, naravno, procesori su razlicite jacine. mislim cak da wii ima najslabiji.

Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
13 godina
odjavljen

naravno

pa nema ibm samo jedan procesor

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice