Playstation 2 spajanje na Smart TV

poruka: 10
|
čitano: 17.615
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Pozdrav,

imam jedan problem. Htio bih spojiti svoj stari Ps2 na Toshibin TV(neznam model ali je Smart u biti), čuo sam da trebam neki pretvornik, ali bi htio da mi to netko malo bolje objasni kako spojiti i gdje nabaviti taj uređaj.

Flamen Pop Dukljanin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Playstation 2 spajanje na Smart TV

Ne treba ti nikakav pretvornik - PS2 možeš spojiti na normalni kompozitni video ulaz pripadajućim AV kabelom s 3 cinch utikača (već bi taj kabel trebao imati uz PS2) ili na scart priključak putem adaptera 3*cinch->scart (koliko se sjećam, i to je dolazilo priloženo uz PS2).

Činjenica da je TV "smart" ništa ne mijenja. Znati točan model TV-a bilo bi dobro iz razloga da se vidi koje sve priključke ima.

PS2 AV kabel PS2 AV kabel
KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2016 16:04 (KaeR).
16 godina

Kad sam spojio PS2 na samsung samrt tv imao sam dosta velik delay. Toliki da sam odustao od igranja ičega. TV radi upscaling rezolucije i zato postoji delay. 

0 0 hvala 0
17 godina
Treba probati, kašnjenje ovisi o pojedinom modelu TV-a, a neki u opcijama imaju i "game mode", koji isključuje dio procesiranja slike i time umanjuje kašnjenje.
KaeR
10 godina
neaktivan

Nemam taj adapter. Jeli možda znaš gdje ga nabaviti?

Flamen Pop Dukljanin
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.1.2016 19:00 (Ares88).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Skoro svaki dućan koji ima odjel tehničke robe, a npr. Chipoteka

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.1.2016 7:01 (KaeR).
13 godina
neaktivan

Slika će ti katastrofalno izgledati ako igraš preko kompozitnog kabela na HDTV-u ili onog RGB kabela. Nabavi si onaj bolji komponentni kabel za PS2/PS3. Sigurno je kombatibilan s tvojim smart tv-om. 

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav, pokušavam spojiti ps2 na samsung smart tv, imam onaj kabel žuti crveni i bijeli, a u tv-u su zeleni,plavi, crveni , bijeli i crveni..je li moguće to spojiti ili moram kupiti drugi kabel? 

17 godina

Probaj spojiti žuti na zeleni (video), a bijeli i crveni na istobojne na TV-u (audio).

Na TV-u odaveri kompozitni ulaz (ili AV, ne znam kako ga označavaju).

KaeR
9 godina
neaktivan
KaeR kaže...

Probaj spojiti žuti na zeleni (video), a bijeli i crveni na istobojne na TV-u (audio).

Na TV-u odaveri kompozitni ulaz (ili AV, ne znam kako ga označavaju).

Uspjelo, hvala ti :) 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice