Isplati li se sada kupovati konzole?

poruka: 23
|
čitano: 6.726
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Da li se sada uopće isplati ići kupovati konzolu tipa PS3 koja košta cca 2500kn s obzirom da je najava PS-a 4 pred vratima, a i xbox-a 720?

Osobno mi nije žao dati novaca za dobru stvar, no imam nekako imam osjećaj da ako PS4 izađe u nekih godinu dana da će to biti bačen novac s obzirom da će PS4 najvjerojatnije biti mnogostruko jači i bolji od PS3. Pretpostavljam i da će odmah nakon najave sljedeće garancije cijene jako pasti i svi će se željeti riješiti starih konzola.

http://www.chess.com/livechess/profile/Tracer1808
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Isplati li se sada kupovati konzole?
TracerCPP kaže...

Da li se sada uopće isplati ići kupovati konzolu tipa PS3 koja košta cca 2500kn s obzirom da je najava PS-a 4 pred vratima, a i xbox-a 720?

Osobno mi nije žao dati novaca za dobru stvar, no imam nekako imam osjećaj da ako PS4 izađe u nekih godinu dana da će to biti bačen novac s obzirom da će PS4 najvjerojatnije biti mnogostruko jači i bolji od PS3. Pretpostavljam i da će odmah nakon najave sljedeće garancije cijene jako pasti i svi će se željeti riješiti starih konzola.

nece jos dugo izac ps4 i 720...

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/ps3/crofck007/][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean5/ps3/crofck007.png[/img][/url]
14 godina
neaktivan

A mnogi govore baš suprotno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
TracerCPP kaže...

Pretpostavljam i da će odmah nakon najave sljedeće garancije cijene jako pasti i svi će se željeti riješiti starih konzola.

Sumnjam da će se svi željeti riješiti starih konzola jer su one nekad bile super skupe.

Ako PS4 bude mnogostruko jači od PS3 bit će mnogostruko skuplji.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
14 godina
protjeran

Ako kupiš sad miran si do 2014 naj manje!

Trenutno se i isplati kupit pogotovo PS3,jel je cijena prihvatljiva,mnogo naslova i vrlo je rasprostranjen,pa imaš velke mogučnosti kupnje rabljenih igara ili neka trampa.

Kad sam ja kupio play čim je došo, bili smo osuđeni na striktno kupovanje novih,nije bilo ps stora,totalni kaos

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Gotovo svi izvori na koje sam naišao pišu da PS4 izlazi na kraju ove godine. S jedne strane je i logično pošto PC postaje sve jači i jači. Novije igre poput Battlefielda 3 nisu ni približno izgledom na konzolama kao na PC-u. Ako će čekati dvije godine tako će biti i sa hrpom drugih naslova.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.1.2012 21:13 (TracerCPP).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

pa ja mislim da se tek sad i isplati kupovati konzole ... igara ima jako puno, cijene su ok, za 150-200kn orginali preko neta, stariji naslovi i jeftinije ... ima foruma gdje se mozes mijenjati s drugim ljudima za igre, kupis cca 10 komada pa se trejdas, ili ako imas frendove a nisi ovisnik o online igranju, par tjedana igras pa se mjenjate ... a i kad pogledas danasnje cijene, jedna konzola kao malo bolja VGA za pc ... a tipkat na forumu mozes i s Duron800 i 16MB VGA (npr. ja)

narucio sam si Xbox360 u ponedjeljak, cekam da mi stigne, valjda nece biti velika carina (mediamarkt.at;cca149€,bila neka akcija)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
TracerCPP kaže...

Gotovo svi izvori na koje sam naišao pišu da PS4 izlazi na kraju ove godine. S jedne strane je i logično pošto PC postaje sve jači i jači. Novije igre poput Battlefielda 3 nisu ni približno izgledom na konzolama kao na PC-u. Ako će čekati dvije godine tako će biti i sa hrpom drugih naslova.

PS4 nema nikakve šanse da izađe ove godine čak ni za božić,možda tek 11-12 mjesec -2013.

Prvo Sony ove godine mora tjerat samo Vitu,to su i sami rekli

Drugo ima još gomila excluziva koje dolaze na PS3:

The Last of Us-kraj godine

God of War 4- kraj godine

Ico - valjda ove godine

I onda ubit prodaju ovakvih igara sa najavom nove konzole je užas

Još nije najavljen novi BOX,kad oni nešto objave za par tjedana će i Sony,opet to je sam Sony rekao da nadolazeću generaciju ne misle kaskat za Micrpsoftom

Believe those who are seeking the truth. Doubt those who find it!
14 godina
neaktivan

God of war 4 se izgleda već radi za ps 4. I ne samo on;

http://global.christianpost.com/news/ps4-release-date-god-of-war-4-in-development-60183/

14 godina
neaktivan

pa i da evo ove godine(sto je nemoguce al eto) izadu nove konzole treba im min.2-3g. da programeri pocnu proizvodit igre koje vrijede kupovine.

Pogledajte samo prve dvije godine ps3-a i xbox 360.Konzole su bile skupe a igre(softwer)nikakav. + neki bolest kao sto su yrod i rrod.

Tako da je moj odgovor da se isplati kupit konzola sada.

i jos stare exclusive HALO,Girsi,Forza (ja imam xbox)

a za ps3 (U2,U3,gow3,kz2,kz3)

http://hrpirates.wordpress.com/

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Slobodno kupi konzolu sad ako je imaš povoljnu za nabaviti, ovdje kod mene u BiH su cjene extra prihvatljive..radim malo konzolama pa imam 3 Xbox 360 i 2 PS3..cjena Xbox-a je oko 300 KM s Jasper pločom a PS3 negdje oko 350 KM max.

Što se tiče PS4 to uskoro nećemo vidjeti daleko je ne iskorišten kapacitet mogućnosti na PS3 i Xbox 360...tek ce ove godine početi se iskoristavati do nekih 80%

Tako da PS4 ili tako zvani Xbox 720 nece na trziste tek krajem 2014.

LP

16 godina
protjeran
sayrus kaže...

daleko je ne iskorišten kapacitet mogućnosti na PS3 i Xbox 360...tek ce ove godine početi se iskoristavati do nekih 80%

Nemoj se zezati.

Davno je prevaziđen kapacitet mogućnosti na PS3 i Xbox 360.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
16 godina
neaktivan

Ne prijatelju mozda nisi upućem uzmi na primjer Uncharted 1 pa do 3 djela vidi koliko je grafika napredovala na istoj PS3 platformi. A ako znas da nije sve kod toga sto PS3 ima 256 MB grafički procesor ali memorija radi na 3200 MHz i tu je Cell procesor kojeg PS3 nikad kakve god da igre imao nece moci da iskoristi

LP

16 godina
protjeran
sayrus kaže...

Ne prijatelju mozda nisi upućem uzmi na primjer Uncharted 1 pa do 3 djela vidi koliko je grafika napredovala na istoj PS3 platformi. A ako znas da nije sve kod toga sto PS3 ima 256 MB grafički procesor ali memorija radi na 3200 MHz i tu je Cell procesor kojeg PS3 nikad kakve god da igre imao nece moci da iskoristi

LP

Nemoj ti meni LP.

Normalno da nikad nece biti iskoristen jer ce, u vrijeme port-ova, igre koje koriste 7 jezgri uvijek loše ići na u prosjeku dvojezgrenim računalima.

A to što memorija radi na 3200MHz i nije toliko bitno, bolje bi bilo da je tu 6GB koji rade na 800MHz.

17 godina
neaktivan

Svakako, ako do sada nisi igrao neke od ekskluziva imat ćeš još dugo dugo što igrati. A nove konzole neće izići sigurno bar godinu-godinu i pol.

Osim toga, PlayStation 3 proživljava svoje najbolje dane što se ekskluziva tiče, a ni Xbox nije puno dalje.

I used to play a little, but a little wouldn't do it, so the little got more and more.
16 godina
neaktivan

Na kraju se sve svodi tko radi igru za konzolu i kako je optimizira, kao recimo sto neku PC igru optimiziraju za Nvidiu (Crysis) recimo i bolje radi na Nvidi-a kartama od ATI-a.

Jedam programer i devoalaper je napisao za igru nije potrebno vise od 256 MB ali je bitno da ima 256 bita :)

16 godina
protjeran
sayrus kaže...

Na kraju se sve svodi tko radi igru za konzolu i kako je optimizira, kao recimo sto neku PC igru optimiziraju za Nvidiu (Crysis) recimo i bolje radi na Nvidi-a kartama od ATI-a.

Jedam programer i devoalaper je napisao za igru nije potrebno vise od 256 MB ali je bitno da ima 256 bita :)

Nije potrebno ako ima grafiku kao kod PS3 i ako se igra na nekoj maloj rezoluciji.

Sto se Cry Engine-a tice, razlika je mala.

16 godina
neaktivan

Pa uzmi u obzir Xbox 360 ima 512 MB a PS3 256 MB i uzmi igru recimo Batman Arkham City odigraj na obje konzole neces primjetiti razliku....samo dobro oko vidi malu kod sjena :) ali to je to...

14 godina
neaktivan
sayrus kaže...

Pa uzmi u obzir Xbox 360 ima 512 MB a PS3 256 MB i uzmi igru recimo Batman Arkham City odigraj na obje konzole neces primjetiti razliku....samo dobro oko vidi malu kod sjena :) ali to je to...

na ps3 su sijene puno oštrije,evo npr. L.A. Noire

na tocno 1:30 mozes vidjet razliku

vatefak is going on :D
16 godina
neaktivan

LA Noire sam igrao samo na Xbox-u a poznato je da je ova igra napravila dosta YLOD i PROD-a :) ali je extra dobra moracu je jos jednom proci jer sam 2 put optuzio pogresnog....

15 godina
neaktivan

Imam PS3 kupio sam ga prije 3 godine. Taman kada je trebao izaci Slim verzija, ja sam uzeo phat jer je bilo dobrih 500 kuna jeftinije.

A cuj, PS4 ti nece doci jos jedno... odoka 1.5 godinu. Sada zavisi sta hoces igrat jeli, jer nezna se dali ce PS4 biti backwards compatible. Sve zavisi hoce li sony ici dalje sa CELL procesorima ili ne...

Tako da ako oces igrat igre PS3 ima sada poprilicno super library a izlazi ce igre i kada izađe PS4.

Koliko ja vidim ima sada PS3 po 1900 kuna slim. http://www.supernet.hr/webshop.php?Host=2&CatID=308&ProdID=M0239764

Tako da zavisi koliko novaca imas, 1900 kuna je puno ali i nije ako pogledas da grafe srednjeg segmenta dodu kodnas odprilike toliko... onda i nije puno.

Iskreno sve zavisi koliko i koje ti se igre igraju. Ako imas PC i boli te K za stvari tipa Gears of War, Uncharted, Halo, Grand Turismo, Fighteri svi moguci, igre tipa Bayoneta i God of war razni JRPGovi i SRPGovi tipa FF, Valkyrie Chonicles, Rorona, Disgaea etc...

Ali gledaj da kada kupis novu konzolu biti ce ako nije backwards compatible samo 2~5 igara na izglasku za nju, i kostat ce 50% nego da ju kupis u sredini svog lifecyclea tako da...

Mislim da ti se iz gamerski razloga isplati uzet PS3/X360. Ako imas novaca.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 19:55 (Mew).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nebi rekao, sa Netflixom i Blurayom konzole predstavljaju sve sto covjeku trebau dnevnom boravku, od playera do igara sve je ujedinjeno u jednu stvar. Ja iskreno nemogu vidit ni jednu tvrtku da ce doustati o tako profitabilnog biznisa.

Pogotov ne Sony koji je prodao svoj tvornicu LCDa Samsungu i postavio kao CEO bivseg direktora Playstation departmenta. Ocito da im gameing ide.

JozicA kaže...

pa ja mislim da se tek sad i isplati kupovati konzole ... igara ima jako puno, cijene su ok, za 150-200kn orginali preko neta, stariji naslovi i jeftinije ... ima foruma gdje se mozes mijenjati s drugim ljudima za igre, kupis cca 10 komada pa se trejdas, ili ako imas frendove a nisi ovisnik o online igranju, par tjedana igras pa se mjenjate ... a i kad pogledas danasnje cijene, jedna konzola kao malo bolja VGA za pc ... a tipkat na forumu mozes i s Duron800 i 16MB VGA (npr. ja)

narucio sam si Xbox360 u ponedjeljak, cekam da mi stigne, valjda nece biti velika carina (mediamarkt.at;cca149€,bila neka akcija)

Molim te mi reci kada dobijes, strasno me interestira carina i postarina.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2012 20:02 (Mew).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice