Prijedlog za novi podforum - Robotika

poruka: 29
|
čitano: 1.976
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kao što i sami vidite u naslovu ove teme, predlažem da se pod Razvoj doda novi podforum, Robotika. Malo sam gdje na internetu po hrvatskim forumima i stranicama uočio da postoji podforum ove vrste. Bilo bi lijepo kad bi napravili taj podforum i  kad bi netko mogao pisati svoja mišljenja, tutorijale , trikove o izradi robota, te stvarima i znanju koje je potrebno  za to i tako  pomagao ostalim forumašima koji su željni da nauče nešto iz toga područja tehnologije. Evo anketa pa glasajte treba li se otvoriti ovaj podforum - Robotika.

58 Da
40 Ne
k1.c0
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vi koji ne podržavate ovaj prijedlog, možemo li znati zašto?

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Prijedlog za novi podforum - Robotika
k1c0 kaže...

Kao što i sami vidite u naslovu ove teme, predlažem da se pod Razvoj doda novi podforum, Robotika. Malo sam gdje na internetu po hrvatskim forumima i stranicama uočio da postoji podforum ove vrste. Bilo bi lijepo kad bi napravili taj podforum i  kad bi netko mogao pisati svoja mišljenja, tutorijale , trikove o izradi robota, te stvarima i znanju koje je potrebno  za to i tako  pomagao ostalim forumašima koji su željni da nauče nešto iz toga područja tehnologije. Evo anketa pa glasajte treba li se otvoriti ovaj podforum - Robotika.

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.

Bilo bi zgodno... Ali nije potrebno.
17 godina
neaktivan
Nema kritične mase...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
15 godina
neaktivan

pa zapravo, mozda bi cak i bilo dobro, jer ako se uzme u obzir da su u osnovnoj i u nekim srednjim skolama uvedeni novi sadrzaji u adekvatne predmete .... zašto ne? mene to ne zanima, ja sam to davno prerastao, ali imam kolegu koji upravo završava 3d modele i animaciju jednog robotića koji je programabilan, i namjenjeno je za srednje tehničke škole da se učenici nauce i neke nove stvari a ne samo reinstalirati windowse i napisat Hello World u C-u. postoji firma u zg-u koja se bavi izradom tih robotića i nadaju se da ce se u novi HNOS uvesti i dio vezan za robotiku  (u elektrotehničkim školama), tržište postoji, program imaju, i sad ga samo treba implementirati u nastavu. Poželio sam da opet mogu ići u srednju :-)

42

3 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Vidim da je ovo otvarnje podforuma uzelo maha.A i samo područje robotike je dosta širok pojam.Tako da več vidim mali miljun tema sličnih kriptičnih naslova:

Step motori

PLC

Senzori

Mikrokontroleri

Assembler

Bascom

itd, da dalje ne nabrajam.

Inače područje koje je u velikom razvoju i ima potencijala, no kao što ephoenix kaže; kritična masa.

Industrijska automatika?!

3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nebi bilo loše...

Taman u srednjoj učimo PLCove, senzore i mikrokontrolere.

Thumb up!

We are eternal. The pinnacle of evolution and existence. Before us, you are nothing. Your extinction is inevitable. We are the end of everything.

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Onda možemo i uvesti i digitalne sklopove, mikroračunala i kontrolere, ma sve za srednju i osnovnu školu. NE podržavam prijedlog. Ovaj forum bi se pretvorio u dječji vrtić.

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pošto sam dobio sugestiju (bijeli karton) vezan uz ovaj topic, zelim se objasniti...

Nema kritične mase nije offtopic, nego jednostavno pojašnjenje zašto ne otvarati još jedan dodatan podforum... nema kritične mase...

Nadam se da ovo nije offtopic... hvala...
In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
16 godina
neaktivan
Kriteriji za otvaranje podforuma su jednostavni - mora biti dovoljan broj tema o tome, te interes korisnika.

Znači, pokrenite par tema, npr. 'Vaši roboti', 'Slike vaših robota', par tutoriala vezana za tu tematiku, i ako se pojavi interes, pojaviti će se i podforum.

Hehe, zvučim kao pravi moderator :)
16 godina
neaktivan

Izjednačeno... 18:18 {#}

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Svakako veliko DA. Jako zanimljivo. Mikrokontroleri, senzori, automatika, .... sve vec nabrojeno gori. Podrzavam sve i jedva cekam da se otvori taj podforum!

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.11.2010 15:18 (JohnnyPistolero).

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Nažalost je E_Phoenix u pravu, a i betmen.

Neka me netko razuvjeri pa napravi neku temu u tom smislu. Ali ne gotovih stvari tipa lego, nego nešto primjerenije našem okruženju i platežnoj moći. Npr. koje motore iskoristiti iz starih (za smeće) uređaja, kako napraviti jednostavan i jeftin kontroler za motore, koje senzore, itd. To bi već imalo smisla, pa ako bude i autora za tako nešto, biti će i podforum..

17 godina

Svakako podržavam otvaranje ovog podforuma jer se ja osobno bavim robotikom u školi pa bih volio čuti i vidjeti neke komentare, tutoriale, objašnjenja i sl. starijih i iskusnijih robotičara.

No Pain No Gain | Croatia - Hrvatski Team Fortress 2 server
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
pa zašto se neki ne slažu s time da otvorimo novi podforum. jer i robotika spada u tehnologiju, a i kao što su drugi rekli, u školama se uči o tome... pa je moj glas da!
You wanna play rough? I'll play rough!!! Say hello to my little friend!
15 godina
neaktivan

Ljudi, možda vam je promaknulo pa ću napomenuti da treba glasati (1. post)

Trenutno stojimo 26:27 (Da; Ne).

Pa nećemo valjda izgubit?

0 0 hvala 0
16 godina

Domagoj ce ti ovo reci

Domagoj kaže...

Podforumi se otvaraju kad se vidi da ima puno poruka vezanih uz neku temu i da zato zaslužuju vlastiti podforum, a ne tako da se otvori podforum prije nego postoji aktivnost. Inače bismo završiili s hrpom neaktivnih ili slabo aktivnih podforuma.

Tako da prije nego sto vidi ovu temu,bolje linkaj nekoliko tema o robotici i daj mu dokaze da bu to bilo aktivno ako je ikako moguce pa ce valjda otvoriti.

Battlement plan's a bad plan I'm raw like cats from Afghanistan with gats in their hands From Philly to Pakistan space packin the stands You make all fake thugs start acting like stans
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I dalje izjednačeno(32:32).....

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

E pa sad me baš zanima koliko ljudi se ozbiljno bavi robotikom na ovom forumu. Pod robotika ne mislim spoji 5 lego kocki sa dva step motora prema shemi sa XYZ stranice.

Malo pretjerujete sa zahtjevima.

{#}

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Vako:Glasat ću za DA

ZA ROBOTIKU SAM {#}

a sad:{#}

Ekrem Jervić
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Za podforum nema interesa. Ne sjećam se da sam vidio ijednu temu sa tom tematikom! Tako da nema smisla otvarati nepotreban podforum!

Peritus inimicus

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja bih postavio neka pitanja u vezi robotike, ali ne znam gdje da postam. Tako da ima smisla otvarat novi podforum....

k1.c0
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.11.2010 20:51 (k1c0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

neka bude! ja bi stvarno htio znati više o svim tim čipovima, tranzistorima itd.. a u školi tto ne učimo...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
King of Games kaže...

neka bude! ja bi stvarno htio znati više o svim tim čipovima, tranzistorima itd.. a u školi tto ne učimo...

Možda zato što je tako nešto prezahtjevno za vas!!!

Ukoliko vam je mobitel u kvaru, ili ga želite prodati, zovite ovaj broj- 091 172 6697
16 godina
neaktivan
k1c0 kaže...

Ja bih postavio neka pitanja u vezi robotike, ali ne znam gdje da postam.

Pa... ImašSamogradnja, Ostale hardverske teme, Ostale softverske teme i Ostalo...

Čak možeš i u Programiranje, ako je pitanje tog tipa.

16 godina
neaktivan
betmen kaže...
k1c0 kaže...

Ja bih postavio neka pitanja u vezi robotike, ali ne znam gdje da postam.

Pa... ImašSamogradnja, Ostale hardverske teme, Ostale softverske teme i Ostalo...

Čak možeš i u Programiranje, ako je pitanje tog tipa.

Tako je, ja piskaram te stvari u Samogradnji i sasvim je dostatno... uostalom Robotika je previse ograniceno - uskoro planiram zapoceti projekt koji ima mikrokontroler, ali veze nema s robotima. Gdje da onda to postam?

I have got no money, I have got no power, I have got no fame... I have my strong beliefs...
17 godina

robotika je jako široko područje.. na kraju će se početi ulaziti i u neuronske mreže, generičke algoritme, umjetnu inteligenciju,...

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
sasa kaže...

robotika je jako široko područje.. na kraju će se početi ulaziti i u neuronske mreže, generičke algoritme, umjetnu inteligenciju,...

ponašanje roja i distriburiana inteligencije...nastavi niz

15 godina
neaktivan

kao što je netko naveo, treba se vidjeti i sam interes korisnika, znači nekakvi uvod napraviti, iako ovak topic nije ni prvu stranu prešao, mislim da time nema nekog velikog interesa, a istina je, može se tonu drugih podforuma na sličnu temu staviti....

Dont bug me!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice