OIB i predaja oglasa za kupnju ?

poruka: 2
|
čitano: 2.658
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
OIB i predaja oglasa za kupnju ?

ne mogu vjerovati da moram dati OIB ,ukoliko želim postaviti oglas da KUPUJEM nešto!

ali ako to ima pravni temelj,u zakonu o OIB'u volio bi da se citira.

napominjem za kupnju jednog komada nečega.

Znači nije prodaja,i možebitna zloupotreba,i možebitna skrivena djelatnost prodaje.

Mislim da je zahtjev za upisivanjem OIBa neutemeljen kod predaje oglasa za kupnju,pod kupujem.

Informatički vjerujem da bug.hr je dovoljno potkovan da može odvojiti formular i podatke koje treba popuniti prilikom prodaje(tu mi je jasno), i prilikom predaje oglasa za kupnju(tu mi je nejasno i mislim da jest neutemeljeno)

shvatite i kao prijedlog, ili me ispravite navodom,citatom u zakonu o OIBu,molim,gdje piše da za predaju malog oglasa za kupnju robe u količini za osobnu upotrebu,znači,komad jedan,trebam dati OIB. 

jednostavno mi se ne da,i smatram da jest nepraktično.

toliko od mene.

shvatite kao dobronamjeran prijedlog u cilju poboljšavanja korisničkog iskustva.

dopune i ispravke ovoga su poželjne,i unaprijed zahvaljujem na tome! 

Penis Bonus Pax In Domus
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.9.2013 15:36 (s1hr).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: OIB i predaja oglasa za kupnju ?
s1hr kaže...

shvatite i kao prijedlog, ili me ispravite navodom,citatom u zakonu o OIBu,molim,gdje piše da za predaju malog oglasa za kupnju robe u količini za osobnu upotrebu,znači,komad jedan,trebam dati OIB. 

http://www.bug.hr/vijesti/mali-oglasi-dobili-mogucnost-komentiranja/121428.aspx

U međuvremenu doneseni su i neki zakonski propisi koji reguliraju oglašavanje i pravnih i fizičkih osoba. U tom zakonu je i ovo navedeno: Naručitelj oglasa je dužan prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu: tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište.

Odnosno pogledaj Zakon o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti članak 7:

(1) U smislu ovoga Zakona sudionikom u obavljanju neregistrirane djelatnosti smatra se i fizička i pravna osoba koja naručuje, posreduje ili objavljuje oglas (nedopuštena reklama) u tisku, putem televizije, radija i drugih medija (organizacija za oglašavanje) ili reklamnih obavijesti na neki drugi način koji je dostupan javnosti.

(2) Naručitelj oglasa je dužan prilikom naručivanja oglasa navesti podatke o svojem identitetu: tvrtku i sjedište tvrtke, OIB, ime i prezime odgovorne osobe ili ime i prezime naručitelja, OIB i njegovo prebivalište, odnosno boravište.

(3) Zabranjeno je objavljivati oglase ako naručitelj oglasa ne dostavi podatke iz stavka 2. ovoga članka.

(4) Organizacija za oglašavanja obvezna je tijelima iz članka 8. ovoga Zakona na njihov zahtjev dati na uvid podatke o naručitelju oglasa propisane stavkom 2. ovoga članka.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice