TVZ-Informatika

poruka: 1.272
|
čitano: 542.664
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: TVZ-Informatika

Pa fino sam gore napisao gdje je sve potrebna matematika na studiju. Štoviše, još je više potrebnija na računarstvu nego na informatici jer je računarstvo više bliže elektrotehnici od informatike. Usto, radi se i o nekim općim znanjima koje bi svaki inžinjer trebao znati.

S druge strane, one koje ne zanimaju opća znanja već žele brzi tečaj u 2-3 tjedna odu u algebru ili sl. i dobiju potvrdu (uvjerenje u radnu knjižicu) i to je to. No opet, tečaj nikada neće biti isto kao i studij upravo zbog toga što studij podrazumijeva puno šira znanja.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 15:03 (TracerCPP).
13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Kao sto sam i napisao,znanje matematike (izuzev osnovnih rac. operacij) nije potrebna na tim kolegijima.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
Moj PC  
0 7 hvala 0
14 godina
neaktivan

{#} a dobro onda kolega. Sretno vam u nastavku studija {#}.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...

s@Volvox:

Najprije upisi fakultet,pa onda pricaj sto je potrebno a sto nije.

Pa upisat cu, kakve to veze ima isčim?

To šta ti govoriš su gluposti. Da na tehničkom fakultetu ne treba matematika, još izjavi da na medicini netreba biologija i onda stvarno rušiš prosjek inteligencije mladeži  RH.

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
13 godina
odjavljen
Volvox kaže...

To šta ti govoriš su gluposti. Da na tehničkom fakultetu ne treba matematika, još izjavi da na medicini netreba biologija i onda stvarno rušiš prosjek inteligencije mladeži  RH.

Ti pričaš gluposti-kakve veze matematika ima sa mrežama?????????????????????????????????????

Jesi ti normalan? Pojma nemaš o čemu pričaš.

Na medicini je biologija potrebana,a na računarstvu matematika nije. Nisu ti računarstvo i informatika kao elektrotehnika gdje se stalno nešto računa.

Informiraj se i ne lupetaj.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
15 godina
Pranja kaže...

Ti pričaš gluposti-kakve veze matematika ima sa mrežama?????????????????????????????????????

Na medicini je biologija potrebana,a na računarstvu matematika nije. Nisu ti računarstvo i informatika kao elektrotehnika gdje se stalno nešto računa.

Prvo se ti informiraj i nauci sto je racunarstvo: http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

I would love to change the world, but they won't give me the source code
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Volvox kaže...

Ali ideš na tehnički fakultet, osnova je matematika. Možda ne u mrežama, ali kako te nije sram da ideš na tehnički fakultet, a matematika ti je glupa, pa na bilo kojem tehničkom fakultetu moraš matematikom baratat bez ikakvog problema. Koda ideš surfat a bojiš se vode.

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
17 godina
Pranja kaže...

Kao sto sam i napisao,znanje matematike (izuzev osnovnih rac. operacij) nije potrebna na tim kolegijima.

Matematika te uči logici, odnosno lakše logički riješiš neki informatički/računalni/opći problem upravo jer ti matka razvija te sive vijuge u tom smjeru. A TVZ spec. da je kupovanje diplome se ne bih složio... Ako želiš završiti u rokovima treba truda. Sjest i učiti, rješavati zadatke, pisati seminare i zadaće. S ovakvim pristupom prije ili kasnije ćeš naletjet na kolegij koji će te iznenaditi, pa kad se 2-3 nakupe... Meni osobno ne pada na pamet zezati se jer je za današnje prilike školarina veoma visoka i ne mogu si dopustiti ponavljanje bilo čega... Primjer "nepotrebnih" kolegija - Upravljanje kvalitetom. Kolegij mi je bio dosadan od početka, no kad smo dobivali zadaće u kojima smo trebali sami nešto osmisliti počeo sam ga cijeniti. Nakon završetka kolegija itekako mogu reći da sam stekao nova znanja, iskustva i sam nešto probao. Nema tog veleučilišta/sveučilišta koje će imati sve kako želiš i misliš da treba. Ti se kao student moraš prilagoditi i istraživati, naravno treba tu i volje...

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
13 godina
odjavljen
captain_soap_McTawish kaže...

Prvo se ti informiraj i nauci sto je racunarstvo: http://en.wikipedia.org/wiki/Computer_science

Promašio si cijelu poantu svega.

Volvox kaže...

Ali ideš na tehnički fakultet, osnova je matematika. Možda ne u mrežama, ali kako te nije sram da ideš na tehnički fakultet, a matematika ti je glupa, pa na bilo kojem tehničkom fakultetu moraš matematikom baratat bez ikakvog problema. Koda ideš surfat a bojiš se vode.

Kakve veze ima na kakav fakultet idem? Matematika i tehnički fakulteti veze nemaju jedno s drugim. Pojedini smjerovi da,ali fakultetu kao ustanove ne. Ako ti je do matematike,upiši matematiku i uživaj.

Ja sam ju rasturio i to je to bilo od matematike-više joj ni traga nema. Bespotrebna je. Ako to ne možeš shvatiti,pravi si materijal za upisati informatiku na TVZ-u.

Lovac kaže...

Matematika te uči logici, odnosno lakše logički riješiš neki informatički/računalni/opći problem upravo jer ti matka razvija te sive vijuge u tom smjeru.

Ne. Matematika je bespotrebno trošenje vremena.

17 godina
Pranja kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Promašio si cijelu poantu svega.

Volvox kaže...

Kakve veze ima na kakav fakultet idem? Matematika i tehnički fakulteti veze nemaju jedno s drugim. Pojedini smjerovi da,ali fakultetu kao ustanove ne. Ako ti je do matematike,upiši matematiku i uživaj.

Ja sam ju rasturio i to je to bilo od matematike-više joj ni traga nema. Bespotrebna je. Ako to ne možeš shvatiti,pravi si materijal za upisati informatiku na TVZ-u.

Lovac kaže...

Matematika te uči logici, odnosno lakše logički riješiš neki informatički/računalni/opći problem upravo jer ti matka razvija te sive vijuge u tom smjeru.

Ne. Matematika je bespotrebno trošenje vremena.

To je tvoje mišljenje koje namečeš kao dokazanu činjenicu. Dobro, to je tvoj stav u koji se više ne miješam...

Mašta je puno važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.
13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

To je mišljenje i mene i mojih kolega koje je dokazano u praksi te je zbog toga i činjenica.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 19:05 (Pranja).
Moj PC  
0 6 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...

To je mišljenje i mene i mojih kolega koje je dokazano u praksi te je zbog toga i činjenica.

Budući hrvatski intelektualci.

13 godina
odjavljen
Volvox kaže...

Budući TVZ informatičaru.

15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Ahahahah ovaj Pranja je isti kao moji kolege sa FESB-a u Splitu: "Ajme ovih integrala i derivacija, to nam za nikoji ku*ac ne služi kad ću ja na poslu ionako spajat kablove i stiskat dugmad". Takav stav imaju skoro svi na spomenutom inženjerskom faksu; stvarno su rijetki koji su se složili samnom da je suština bilo kakve inženjerske struke dizajniranje i osmišljavanje rješenja za određene probleme korištenjem zakona matematike i fizike.

Damn!

Powerless, depressed. I try to conceal all the wreckage inside.

7 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Volvox kaže...

Budući TVZ informatičaru.

Sad ti je i RAC na istoj razini kad nema Grgeca. Dok je Grgec bio na INO(digitalna logika) onda je taj smjer bio teži. Sad dok nema Grgeca nigdje na isto ti dođe.

Matematika ti netreba ni na INO ni na RAC, a ni ne radi se - prije kolokvija naučiš jedan zadatak i prolaz. 1h ućenja za prolaz iz mat1 i mat2 kod Urbine. S druge strane, na ELO se puno ozbiljnije radi i treba ti za 80% drugih kolegija i to ne samo osnovne matematičke operacije.

Što se tiče mreža, slažem se da ti netreba nikakva više matematika, kao i za većinu drugih stvari u IT-u.

13 godina
odjavljen
noway90 kaže...

Sad ti je i RAC na istoj razini kad nema Grgeca. Dok je Grgec bio na INO(digitalna logika) onda je taj smjer bio teži. Sad dok nema Grgeca nigdje na isto ti dođe.

Matematika ti netreba ni na INO ni na RAC, a ni ne radi se - prije kolokvija naučiš jedan zadatak i prolaz. 1h ućenja za prolaz iz mat1 i mat2 kod Urbine. S druge strane, na ELO se puno ozbiljnije radi i treba ti za 80% drugih kolegija i to ne samo osnovne matematičke operacije.

Što se tiče mreža, slažem se da ti netreba nikakva više matematika, kao i za većinu drugih stvari u IT-u.

Slažem se sa svime osim sa boldanim.

Grgecov odlazak neće promijeniti ama baš ništa osim povećati prolazak za 10-15 %. Dakako da je Grgec eliminirao više studenata nego bilo tko na smjeru,ali ljudi padaju(i to masaovno) i na drugim kolegijima koje Grgec ne drži. A iskreno,radije bih opet imao Grgeca nego Belamarića.

12 godina
neaktivan
Pranja kaže...
noway90 kaže...

Slažem se sa svime osim sa boldanim.

Grgecov odlazak neće promijeniti ama baš ništa osim povećati prolazak za 10-15 %. Dakako da je Grgec eliminirao više studenata nego bilo tko na smjeru,ali ljudi padaju(i to masaovno) i na drugim kolegijima koje Grgec ne drži. A iskreno,radije bih opet imao Grgeca nego Belamarića.

Ljudi padaju i na informatici, iako sam mislio da je to nemoguće, ali sad vidim da ipak padaju. Kako? Gradivo je pljuga, kriteriji su niski, stvarno nemam pojma. 

Nego, tko vam ima osnove sad? Jel Stojko mozda?

13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Ne znam tko sada drži osnove,ja sam još imao Grgeca i onda su ga privremeno zamijenili sa Stojkom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
noway90 kaže...

Ljudi padaju i na informatici, iako sam mislio da je to nemoguće, ali sad vidim da ipak padaju. Kako? Gradivo je pljuga, kriteriji su niski, stvarno nemam pojma.

Ima puno ljudi koji rade pa nedolaze na predavanja i na vježbe pa ili padnu jer nisu ništa naučili ili izgube potpis.

Mislim da je najveći problem što je većina predmeta lagana pa se studenti ulijene i failaju na težim predmetima.

Na informatici su većinom svi kampanjci, nemamo radnih navika, većina studenata traži da im rješenja budu servirana na pladnju u facebook grupi i forumu.

Koristim i ja ta rješenja, no trudim se rješit sam neke stvari. Bolje uđe u glavu, ocjene su bolje i nekog vraga i naučiš.

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Firefly - checked | Babylon 5 - checked
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 23:43 (Hyperion).
14 godina
TVZ-Informatika

a gle za optimiste tu je uvijek fer, ak mislite ic na svako predavanje,ucit nakon i tokom nastave onda je vas prvi izbor fer a ne tvz.

ovdje se sprema ispit dan-dva prije, cast izuzecima tipa stojanov ili neki streberski predmet di treba nabubat nekaj, al sve u svemu za ekipu koja radi tvz je dusu dao :)

Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
neaktivan
sinkee kaže...

a gle za optimiste tu je uvijek fer, ak mislite ic na svako predavanje,ucit nakon i tokom nastave onda je vas prvi izbor fer a ne tvz.

ovdje se sprema ispit dan-dva prije, cast izuzecima tipa stojanov ili neki streberski predmet di treba nabubat nekaj, al sve u svemu za ekipu koja radi tvz je dusu dao :)

Dobro je dok je dan-dva prije, obicno je sat-dva :D

15 godina
neaktivan
sinkee kaže...

Ako takav stav imate ti i većina TVZ-ovaca, zašto ste upisali uopće faks? Ne dolazite na predavanja, ne učite, trošite lovu materi i ćaći... Čemu sve to onda? Šta ti misliš radit u struci ako veze nemaš o ničemu. Matematika vam je na razini srednje škole. Očaj. Tuga. Jad.

13 godina
odjavljen
Nuclear kaže...

Ako takav stav imate ti i većina TVZ-ovaca, zašto ste upisali uopće faks? Ne dolazite na predavanja, ne učite, trošite lovu materi i ćaći... Čemu sve to onda? Šta ti misliš radit u struci ako veze nemaš o ničemu. Matematika vam je na razini srednje škole. Očaj. Tuga. Jad.

Takav stav imaju probisvijeti zbog kojih je TVZ na lošem glasu. Ali fakultet je odličan (još samo da se počisti "gamad" i bio bi u rangu FER-a ako ne i bolji).

Samo,TVZ treba lovu,a od takvih se najbolje skupi. ;)

A ovo boldano češ imati pravo pisati tek kada upišeš i završiš TVZ -isto bi bilo kao da ja sad krenem kenjkat po FER-u a nisam od njega vidio ništa osim menze.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
12 godina
neaktivan
Nuclear kaže...
sinkee kaže...

Jer neki od nas rade i zarađuju više nego većina FER-ovca nakon faksa, a na TVZ idemo samo po "papir" te da ne ostanemo SSS, čisto radi sebe. 

Na predavanja idemo, ali samo na one od kojih imamo koristi(čitaj: stručni kolegiji koje predaju kompetentni predavači), a matematika sigurno nije jedan od njih. Sigurno nemamo vremena bacat nekoliko sati dnevno na matematiku. 

To je i smisao TVZ-a, zato i nije tako zahtjevno jer se podrazumijeva da ljudi rade u tom području(ili ih to barem zanima pa samostalno istražuju / uče stručne stvari). Oni koji još nisu shvatili poantu TVZ-a ionako nikad neće ništa ozbilno radit u IT-u. 

15 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Nemate vremena bacat dragocjene sate na matematiku!?

Sinko šta ti radiš u tehničkom sektoru da ti ne treba matematika!?

Šta to radiš da imaš veću plaću od FER-ovaca, a nemaš ni diplomu i ne treba ti matematika!?

Koja je svrha ić na faks po diplomu kad već imaš odličan posa!?

A to da se podrazumijeva da ljudi rade uz TVZ nije ni vrijedno komentiranja.

Od trenutka kad si upisa faks to ti je posta posa koji zahtjeva po ECTS bodovima 8 sati rada na dan.

Pa praktički djeca iz srednje to upisuju i onda ne mrdaju ku*cem.

Ne govorim isključivo za TVZ jer je tako i na FESB-u na kojem i sâm studiram.

Ne znam jel vi imate one eIndekse, ali uobičajena praksa na FESB-u je doć, provuć karticu i otić ća istog trenutka i to dok profesor stoji ispred tebe. Bez iti malo srama.

Tako će i na budućem poslu radit, provuć se i aj ća kući.

3 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
Nuclear kaže...

Nemate vremena bacat dragocjene sate na matematiku!?

Sinko šta ti radiš u tehničkom sektoru da ti ne treba matematika!?

Šta to radiš da imaš veću plaću od FER-ovaca, a nemaš ni diplomu i ne treba ti matematika!?

Koja je svrha ić na faks po diplomu kad već imaš odličan posa!?

A to da se podrazumijeva da ljudi rade uz TVZ nije ni vrijedno komentiranja.

Od trenutka kad si upisa faks to ti je posta posa koji zahtjeva po ECTS bodovima 8 sati rada na dan.

Pa praktički djeca iz srednje to upisuju i onda ne mrdaju ku*cem.

Ne govorim isključivo za TVZ jer je tako i na FESB-u na kojem i sâm studiram.

Ne znam jel vi imate one eIndekse, ali uobičajena praksa na FESB-u je doć, provuć karticu i otić ća istog trenutka i to dok profesor stoji ispred tebe. Bez iti malo srama.

Tako će i na budućem poslu radit, provuć se i aj ća kući.

Opet s tom vražjom matematikom i tehničkim faksevima.

Jbt, nije to elektrotehnika da ti treba matematika-kad će te više to shvatiti?

I moj kolega radi i ima veću plaću od prosjeka-u čemu je problem? Papir ti treba jer po zakonu ne možeš raditi bez njega a na natječaj ti se javi lik s papirom. Kužiš?

Naravno da imamo eIndekse,eto imam sreće pa sudjelujem u razvoju čitača koji će biti implementiran na više lokacija-made in TVZ.

Možda je tako kod vas dolje,ali još nikad nisam vidio da se netko potpisao i otišao na taj način.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Opet s tom vražjom matematikom i tehničkim faksevima.

Jbt, nije to elektrotehnika da ti treba matematika-kad će te više to shvatiti?

Kolega, molim Vas nemojte to Vaše uvjerenje o "nepotrebnosti" matematike širiti van domene Vaše uže struke - mreže. Netko će zaista pomisliti da u informatici (a pogotovo računalstvu) nije potrebna matematika a to je glupost. Informatika i računalstvo nisu samo mreže. Isto tako, matematika je jedno od općih znanja kojima bi trebao vladati jedan tehnički inžinjer, a ako je Vama to sve nepotrebno onda jednostavno ispišite se s faksa i upišite CISCO. Tamo Vas sigurno neće gnjaviti "nepotrebnom" matematikom.

I konačno, shvatite da se upisali tehnički studij a ne tečaj u algebri (ili već gdje) jer studij podrazumijeva šira znanja i područja te poznavanje srodnih znanosti i vještina.

13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Baš ću ovo danas raspraviti sa profesorom Cafutom pa da vidimo što on kaže na to.

Na informatici ne treba ništa osim fizičke prisutnosti.

Algebra je smeće.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 10:00 (Pranja).
Moj PC  
0 10 hvala 0
16 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Kolega Pranja, matematika je itetako korisna u računalstvu samo je osnovni problem što nam to nitko ne govori. Da ne bi ispalo da pričam bezveze student FERa sam i na matematici 1 sam lupo glavom u zid i čudio se kaj će mi interali i ostale stvari koje se rade kao npr matrice, na mat 2 je slična stvar bila sa redovima i onda je došao predmet Operacijski sustavi u kojem se ovo što sam gore naveo koristi. Ubuduće mislim da neću razbijat glavu s tim što će mi neko gradivo iz matematike jer je program radio netko tko zna što treba što ne, jer je završio sve to ranije. Opet da postoje nepotrebne stvari kao što je recimo fizika postoje jer sumnjam da će mi u bilo kojem dijelu računarstva trebati titraji i valovi i istale stvari to stvarno sumnjam.

Opet htio bi naglasiti da je najveći problem što kad nešto učimo svi trube o "svojim" x i y i ni slučajno ne spomenuti to će trebati u tom i tom predmetu, nekima matematika sama po sebi nije dovoljan motiv za učit (ni meni nije), ali ako mi netko kaže to će ti trebat tu i tu učio bi ko budala.

I evo još jedna stvar pročito sam da te zanimaju mreže, evo i meni je plan u trećoj godini se okrenuti prema mrežama i itekako mislim da će mi matemtaika trebati jer se ne rade stvari bezveze.

Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

dajte se nemojte vi svađat i recite mi lijepo jel ima šta komada na informatici :D ?? koji je omjer cura/dečkiju :D ?

0 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice