TVZ-Informatika

poruka: 1.272
|
čitano: 542.663
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
TVZ-Informatika

Iako sam s računarstva, mislim da i INO ima Levanata. Pa jedno pitanje. Jel su predavanja iz fizike jako bitna?

Na svim predavanjima iz fizike sam bio tako da ne pitam to iz razloga što bih htio ne dolaziti na njih, nego me više zanima je li potrebno biti koncentriran kao na npr. programiranju. Jer koliko sam čuo, vježbe su najbitnije, a predavanja su više, onako, informativna.

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: TVZ-Informatika
sinkee kaže...

matisa na tvzu(ukoliko imas urbihu) je presmijesna, a fizika ti je onako osrednja, ak se ne potrudis bus ju rokno ko klada, a sto se tice tih predmeta, nikakvo ti predznanje netreba, sve bus tamo radio i naucio

e hvala to me zanimalo, ako ne treba nikakvo predznanje iz fizike i matise onda nema problema :)

13 godina
odjavljen
puls4R kaže...

Pozdrav, imam par pitanja u vezi smjera informaticki dizajn jer se planiram dogodine preselit u Zg i trazim dobar faks sto se tice grafickog i web dizajna i opcenito informatike. 

Sad sam maturant u srednjoj ekonomskoj skoli u Splitu ali me najvise zanimaju informatika te graficki i web dizajn. Frend mi je reka da fizika i matematika nisu posebno teski, dapace, kaze da je ocekiva da ce bit malo tezi, a s obzirom na to da u ekonomskoj nisam ima fiziku a 3. i 4. godinu smo radili gospodarsku matematiku to mi pase.

Isto tako me zanima da li se u tom smjeru najvise paznje obraca na multimediju, web dizajn i graficki dizajn? Imam iskustva zadnjih par godina u izradi web stranica i u photoshopu jer sam radio neke projekte. Posto me to zanima ucenje nije problem, iako nikad dosad nisam bas strebao ali ako trebam nije problem :)

E i zanima me je li pametnije polagat visu ili nizu razinu iz matematike?  Hvala

Ako stvarno planiraš upisati web dizajn na informatici,red je da budeš upozoren-web dizajnere nitko ne voli(osim voditeljice odjela informatike),svi ih sprdaju i imaju gay status.

Možeš proći i sa nižom razinom matke.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
13 godina
odjavljen
sinister_axe kaže...

Iako sam s računarstva, mislim da i INO ima Levanata. Pa jedno pitanje. Jel su predavanja iz fizike jako bitna?

Na svim predavanjima iz fizike sam bio tako da ne pitam to iz razloga što bih htio ne dolaziti na njih, nego me više zanima je li potrebno biti koncentriran kao na npr. programiranju. Jer koliko sam čuo, vježbe su najbitnije, a predavanja su više, onako, informativna.

Iskreno, ništa od toga nije bitno-najbitnije je koliko doma vježbaš.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
15 godina
neaktivan
Pranja kaže...
puls4R kaže...

Pozdrav, imam par pitanja u vezi smjera informaticki dizajn jer se planiram dogodine preselit u Zg i trazim dobar faks sto se tice grafickog i web dizajna i opcenito informatike. 

Sad sam maturant u srednjoj ekonomskoj skoli u Splitu ali me najvise zanimaju informatika te graficki i web dizajn. Frend mi je reka da fizika i matematika nisu posebno teski, dapace, kaze da je ocekiva da ce bit malo tezi, a s obzirom na to da u ekonomskoj nisam ima fiziku a 3. i 4. godinu smo radili gospodarsku matematiku to mi pase.

Isto tako me zanima da li se u tom smjeru najvise paznje obraca na multimediju, web dizajn i graficki dizajn? Imam iskustva zadnjih par godina u izradi web stranica i u photoshopu jer sam radio neke projekte. Posto me to zanima ucenje nije problem, iako nikad dosad nisam bas strebao ali ako trebam nije problem :)

E i zanima me je li pametnije polagat visu ili nizu razinu iz matematike?  Hvala

Ako stvarno planiraš upisati web dizajn na informatici,red je da budeš upozoren-web dizajnere nitko ne voli(osim voditeljice odjela informatike),svi ih sprdaju i imaju gay status.

Možeš proći i sa nižom razinom matke.

Mislim se izmedu elektronickog poslovanja i web dizajna, al el. posl. me vise vuce jer ima nekakve veze sa marketingom i posredovanjem u poslovanju ja mislim (pretpostavljam da ima programiranja) a za graficki dizajn mogu sam uz malo truda i tutorijala dobit neku dobru bazu. A i nije problem nac dobar tecaj. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 23:41 (puls4R).
13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Kolega Hyperion ti je na informaticin-informatizacija i organizacija ureda. On ce ti najbolje znati reci sto te sve ceka. Znam samo da se tamo rad idosta web i da ima nesto programiranja.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
sinister_axe kaže...

Na predavanjima levanat napiše hrpu formuli na ploču i objašnjava no ništa od tog nije u kolokviju.

Najvažnije je ići na vježbe i pratiti šta profa radi i zadatke je onda prelagano riješit. Prije kolokvija riješit sve zadatke za vježbu i naštrebat teoriju iz skripte ili napravit šalić i zagarantirana četvorka-petica.

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Firefly - checked | Babylon 5 - watching
14 godina
TVZ-Informatika

ovak sto se tice fizike i na informatici je levanat; predavanja totalno bezvezna i niko nis ne skuzi, al napise korisne formule  i teoriju koje bu vam trebale za zadatke i kolokvij kasnije, vjezbe vam drzi neka zenska i na njih obavezno odite..

a kaj se tice organizacije i info. ureda ja sam upravo ove godine diplomiro na tom smjeru, na tom smjeru bute radili svasta;

mreze 3-4 semestra,html/css,programiranje(c) 4 semestra, baze podataka 2 semestra,unix sustave,xml programiranje.. itd itd

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Pozdrav, jel znate koliko je imao zadnji na listi za informatiku i koliko ih primaju, jel mogu to negdje sam vidit? Bio bih vam jako zahvalan.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...
Pranja kaže...

Ma da,inače je tako lako tražiti profesora ili asistenta da nam u ruke da pravu opremu.

Najgore je što takvi poput vas neupućeni daju krivu sliku o TVZu. Što se tiče "prave opreme" TVZ ima najbolje opremljenu informatičku učionicu u državi. LINK Ali isto tako, nije TVZ data centar pa da svaki student ima na raspolaganju svoj mrežni ormar, set switcheva itd. Tome i služe aplikacije poput Packet Tracera da simulirate takve okoline. 

A što se tiče vaše druge tvrdnje tj. da "tamo se ništa ne nauči" dovoljno je reći da su dečki s TVZa bili DVA PUTA ZAREDOM NAJBOLJI u konkurenciji koju su činili timovi najpoznatijih informatičkih učilišta i Cisco akademija poput: Eduneta, Algebre, Elektrotehničke škole Zagreb,Tehničke škole Ruđer Bošković, Fakulteta elektronike, strojarstva i brodogradnje iz Splita i Tehničkog veleučilišta iz Pule, TVZ NetAkademija je postigla najbolje rezultate te osvojila prva dva mjesta pojedinacno, te ukupno prvo mjesto. LINK. Čovjek bi rekao da su stvarno puno naučili na mjestu gdje neki kažu da se ništa ne nauči...

Slažem se. NetAkademija je od strane CISCA proglašena je najboljom lokalnom akademijom na području   Bliskog IStoka, Afrike i Europe.

No, na stranu CISCO. U zadnje vrijeme jake su im Java edukacije, a nedavno je pokrenuta i Android akademija - prva u Hrvatskoj.

13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Dali sa završenim računalstvom mogu ić na specijalistički studij Informatike?

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Volvox kaže...

Naravno da možeš. Možeš na bilo koji.  Ali ako ti se da/možeš čekati računarstvo dolazi a dvije godine.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Volvox kaže...

Naravno da možeš. Možeš na bilo koji.  Ali ako ti se da/možeš čekati računarstvo dolazi a dvije godine.

Tek sam 3. razred srednje:) treba prvo i srednju završit haha:)

Bruce Wayne: Why didn't you just kill me? Bane: Your punishment must be more severe
12 godina
neaktivan
TVZ-Informatika

Možeš bez problema ić na specijalistički studij Informatike ako završiš Računarstvo na TVZ-u. 

Što se NetAkademije tiče iz osobnog iskustava vam mogu reći da je to jedna od najboljih odluka koje sam donio tokom svog studiranja,išao sam na CCNA Akademiju i bio sam više nego zadovoljan,odlična predavanja,prostor odlično opremljen i susretljivost prema studentima više nego dobra, tako da svakako preporučam da uzmete u obzir NetAkademiju ako želite proširiti svoje znanje neovisno o kojem području se radi(Java,Android,Cisco...) pod uvjetom da imate financijske mogućnost pošto same Akademije(Cisco,Androdi i Java) nisu baš jeftine no ako ste recimo student na TVZ-u imate dosta velik popust na sve edukacije.

Npr Cisco CCNA

Osobno plaćanje(niste student) 7400kn

Student   6200kn

Student TVZ-a   4400kn

Ovu su cijene za jednokratno plaćanje... 

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 22:02 (RapToX).

1 0 hvala 3
14 godina
Volvox kaže...

ne bacaj tih 30k kuna samo na diplomu, specka ti nije nikaj vise od kupovanja visoke strucne spreme

14 godina
protjeran
sinkee kaže...
Volvox kaže...

ne bacaj tih 30k kuna samo na diplomu, specka ti nije nikaj vise od kupovanja visoke strucne spreme

Po čemu si to zaključio???

13 godina
odjavljen
sinkee kaže...
Volvox kaže...

????

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle.
14 godina
TVZ-Informatika

po tome kaj nis pametno ne radimo na prvoj godini, opet se radi matematika koja nicemu ne sluzi, a i ostatak predmeta nema nikake veze s strukom.. predavanja se prenose putem live streama tak da nemoras ni dolazit na faks i onda mi reci da to nije kupovanje diplome..!

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
TVZ-Informatika

sta onda sta je kupovanje,nece tebe na faxu nitko naucit da u necem budes pro,ak te zanima nesto doma i uci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
sinkee kaže...

po tome kaj nis pametno ne radimo na prvoj godini, opet se radi matematika koja nicemu ne sluzi, a i ostatak predmeta nema nikake veze s strukom.. predavanja se prenose putem live streama tak da nemoras ni dolazit na faks i onda mi reci da to nije kupovanje diplome..!

Ne znam kada si ti završio spec,ali stariji kolege su mi potvrdili da definitivno vrijedi plaćenog novaca,a Net Akademija još i više.

14 godina
TVZ-Informatika

nisam zavrsio, trenutno sam prva godina specke i trenutno nis korisnog ne ucimo :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
sinkee kaže...

nisam zavrsio, trenutno sam prva godina specke i trenutno nis korisnog ne ucimo :)

Pa i meni je glupo što je matka tamo,ali jbg.

14 godina
neaktivan
sinkee kaže...
Volvox kaže...

Pa zašto se onda ti ne ispišeš ako je to "bacanje" love tj. kupovanje diplome?

I ne razumijem odakle tebi ideja da možeš blatiti studij i takve gluposti pisati na osnovu jednog semestra koliko si tamo? Ti još nemaš pojma što te čeka.

Pranja kaže...
sinkee kaže...

Pa i meni je glupo što je matka tamo,ali jbg.

Ekipa, mogu vam samo reći da je razina visoke matematike na stručnom studiju (prve 3 godine) SRAMOTNA! Još kad se uzme u obzir da većina vas to položi s ocjenom 2 dovoljno govori o cijeloj situaciji. Informatika nije šumarski fakultet, glazbena akademija ili sl. To je tehnički studij gdje vi kao inžinjeri trebate imati solidno znanje visoke matematike.

U prve 3 godine studija tek se upoznajete s elementima visoke matematike (kompleksni brojevi, nizovi, redovi, konvergencije, matrice, limesi, funkcije, derivacije, integrali itd.) dok su npr. kolege s FER-a upoznati i s funkcijama više varijabli, dvostrukim i trostrukim integralima, derivacijama fja više varijabli, elementima diskretne matematike itd itd. Vi ništa od toga niste na stručnom studiju čuli i bar je dio opće kulture takvog tipa studija da se upoznate s time. S obzirom da na TVZu matematiku nije niti približno tako teško proći kao da ju polažete na FER-u mislim da se nemate što buniti.

Usto, po bologni bi trebali biti izjednačeni s kolegama s FERa i po nastavnom planu i programu i po broju ECTS bodova. Ili, vi bi i dalje stari lagani TVZ gdje se pola toga ne radi, a da vas se gleda jednako kao da ste završili FER? {#}. To ne ide.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Ma matematika je bespotrebna kao i pola predmeta na stručnom i specijalističkom-to je činjenica.

Moj PC  
0 7 hvala 0
13 godina
neaktivan
TVZ-Informatika
Ne kuzim kako mozes rec da na tehnickom faksu je matematika glupost. Pa to je osnova svega. Po nekoj logici nakon zavrsenog bilo kojeg tehnickog fakulteta mozes predavat matematiku u osnovnoj i srednjoj skoli. To je barem moje misljenje. Pa meni brat sa zavrsenim gradevinskim fakultetom moze objasnit sve iz matematike u gimnaziji. A kamoli ne ferovci.
Moj PC  
3 1 hvala 0
13 godina
odjavljen
Volvox kaže...
Ne kuzim kako mozes rec da na tehnickom faksu je matematika glupost. Pa to je osnova svega. Po nekoj logici nakon zavrsenog bilo kojeg tehnickog fakulteta mozes predavat matematiku u osnovnoj i srednjoj skoli. To je barem moje misljenje. Pa meni brat sa zavrsenim gradevinskim fakultetom moze objasnit sve iz matematike u gimnaziji. A kamoli ne ferovci.

Mogu reći zato što idem na tehnički fakultet i zato što mi apsolutno NIKAD nije trebala.

13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Volvox kaže...

Mogu reći zato što idem na tehnički fakultet i zato što mi apsolutno NIKAD nije trebala.

Pa ako si jos na fakultetu naravno da ti nije trebala, ali kasnije kad se zaposlis, tko zna mozda ti zatreba. Koda ides studirat kroatologiju a neznas odredit gramaticka obiljezja recenice.
17 godina
TVZ-Informatika

Ponekad je bilo zanimljivo sjest i rješavat zadatke, moram priznat da mi malo fali matematika i legenda Urbiha i Tošić iz srednje :D

Stargate - checked | Star Trek - checked | Battlestar Galactica - checked | Farscape - dropped | Firefly - checked | Babylon 5 - checked
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Volvox kaže...

Koji je to tehnički fakultet gdje matematika apsolutno NIKAD ne treba studentima? {#}

Koliko me sjećanje služi, na tehničkim fakultetima se uči od samog početka tj. od pojma elektrona, gibanja, el. napona, struje, naboja itd. tj. velik dio fizike i osnova elektrotehnike. A većina tih formula je nestala od derivacija i integrala. Pa da ne spominjem računanje snaga sustava koje su ustvari površine koje se računaju integralima, potreba matematike pri programiranju itd. itd. Jedino ako taj "tehnički" fakultet nema veze sa tehnikom i strujom onda se ja ispričavam {#}.

I isto tako, kad bi svatko za sebe odlučivao što je za njega korisno ili ne daleko bi stigli. Većina ljudi bi tad za sebe rekli da su inžinjeri samo jer eto znaju instalirati windowse, a ovo ostalo je sve "nepotrebno".

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 13:59 (TracerCPP).
13 godina
odjavljen
TVZ-Informatika

Postovani profesore Kovacevicu,molim da mi objasnite u kojim predmetima na strucnom studiju racunarstva,smjer inzenjerstvo racunalnih sustava i mreme ke potrebna matematika? 

Jer ja ne mogu pronaci niti jedan strucni predmet za koji mi treba ista vise od zbrajanja,oduzimanja,mnozenja i dijeljenja. Znanje matematike je bilo potrebno iskljucivo samo za matematiku.

s@Volvox:

Najprije upisi fakultet,pa onda pricaj sto je potrebno a sto nije.

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.12.2012 14:55 (Pranja).
Moj PC  
1 2 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice