FER ili FOI

poruka: 486
|
čitano: 288.516
|
moderatori: Lazarus Long, vincimus, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
FER ili FOI

Ja bi ovako svima preporucio:

Ako uspijete upisati FER odite na FER, ako ne uspijete upisati FER odite na FOI, ako ne uspijete upisati FOI odite na TVZ!

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
FER ili FOI

Evo malo gledam što je potrebno za upis, e sad, nama neki profesori govore da su nam bitne ocjene iz srednje škole za upis. E sad, jesu li stvarno bitne i ocjene ili se gleda samo opći uspjeh ili je to ovisno od fakulteta do fakulteta?

http://www.youtube.com/watch?v=IM9ezwvBOjo
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: FER ili FOI
stef kaže...

Majke ti ... Cool. Dobro da nisi rekao da si asistent na FOI-u.

Šta se čudiš? Radio sam jako dugo sa jednim ne tako voljenim profesorom tamo.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
15 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
stef kaže...

Majke ti ... Cool. Dobro da nisi rekao da si asistent na FOI-u.

Šta se čudiš? Radio sam jako dugo sa jednim ne tako voljenim profesorom tamo.

A ja sam bio pomoćnik dekana na FER-u

15 godina
neaktivan
Ige kaže...

Evo malo gledam što je potrebno za upis, e sad, nama neki profesori govore da su nam bitne ocjene iz srednje škole za upis. E sad, jesu li stvarno bitne i ocjene ili se gleda samo opći uspjeh ili je to ovisno od fakulteta do fakulteta?

Koliko sam cuo gledaju se sve ocjene 

Što imaš više sira, imaš više rupa. Što imaš više rupa, imaš manje sira. ?????????????
17 godina
neaktivan
Ige kaže...

Na FER-ovoj stranici ti sve lijepo piše koliko možeš dobiti maksimalno bodova za određene kategorije i šta sve uzimaju u obzir. Za FOI ne znam.

Music is my life :)
15 godina
protjeran
Tigr kaže...

A ja sam bio pomoćnik dekana na FER-u

Ali još uvijek si zadržao posao glupana foruma.

void function(char *str) {char buffer[16];strcpy(buffer,str); } void main() {char large_string[256];int i; for( i = 0; i < 255; i++) large_string[i] = 'A';function(large_string)
15 godina
neaktivan
FER ili FOI

a lol, vidi ovog s hakerskim nickom što misli da je samo on sposoban da pomaže Mornaru. lol

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tigr kaže...

a lol, vidi ovog s hakerskim nickom što misli da je samo on sposoban da pomaže Mornaru. lol

Mornar više nije dekan

15 godina
protjeran
Tigr kaže...

Buffer Overflow je tebi hackerski nick? A jesi informatičar do bola onda.

16 godina
neaktivan
Buffer Overflow kaže...
Tigr kaže...

Buffer Overflow je tebi hackerski nick? A jesi informatičar do bola onda.

Dobro si im kazao, točnije da znate, Buffer Overflow je: 1. sigurnosni propust programera. 2. problem windows/unix/linux administratora. 3. prilika hackerima za upad u vaše računalo preko interneta.

MSN: ivan_babic_95@hotmail.com - E-Mail: ivan.stoposto@gmail.com
17 godina
4ucker kaže...

Dobro si im kazao, točnije da znate, Buffer Overflow je: 1. sigurnosni propust programera. 2. problem windows/unix/linux administratora. 3. prilika hackerima za upad u vaše računalo preko interneta.

Uff, a ti si im još bolje kazao Smijeh. 1.Ne mora biti, 2. Još manje, 3. Pa i ne baš, važno da si to čuo od nekoga. Da si link koji si pronašao na wikipediji bar pročitao do kraja (a ne samo podnaslove), možda bi i skužio na kaj se to odnosi....

Ja sam završio FOI (neznam koliko puta sam već to pisao na ovom forumu), u slobodno vrijeme sam se uvijek bavio programiranjem (od 7 razreda osnovne). Moj prvi izbor je bio FER, ali budući da sam mislio u ono vrijeme da sam najpametniji na ovom svijetu, rađe sam se dan prije prijemnog alkoholno udesio, zaboravio na digitron i skoro zakasnio na vlak za ZG. Za FOI uopće nisam učio (prepisivao i rješavao samo matematiku). Na kraju sam na FER i FOI upao uz plaćanje, pa sam odabrao FOI da starcima bude jeftinije jer sam iz ČK (Varaždin je odma do Čakovca, za one koji neznaju). FOI sam završio za 4,5 godine (reklo bi se jedan od boljih, jer je prosjek 6 godina studiranja u moje vrijeme)... Danas sa bolonjom prolaze na traci ljudi, čak i oni koji nisu mogli završiti po starom programu svi završavaju po bolonji u rekordnom roku (toliko o novom sustavu). Upisivao sam sve predmete sa programiranjem, strukturama itd... Diplomski mi je isto bio iz predmeta gdje se programira (Java, web crawler, algoritmi pronalaženja stvari na netu - kratki opis)... Ako netko veli da nema programiranja, onda je definitivno u krivu, problem je da predmete sa programiranjem upisuje jedva 5% studenta. Većina studenata su štreberi iz gimnazije (ja sam bio tehničar za računalstvo), kojima je lakše se naštrebati ekonomiju, nego cijeli dan razmišljati o zadaći iz programiranja. Profesori (bar većina njih) koji predaju predmete iz kojih se programira, znaju materiju koju moraju prijenjeti na studenta, a ako netko želi znati više, neka sam nauči... Btw. FOI skoro svake godine sudjeluje u Imagine Cup finalu (ako ne oni onda FESB-ovci, jer FER-ovce to ne zanima), tako da mogućnosti za naučiti programiranje ima na FOI-u. Samo se treba potruditi i raditi na sebi, ništa ne dolazi samo, osobito ne znanje.

Kroz studij sam davao instrukcije studentima sa FER-a i većinu FER-ovca koje znam nemaju blage o programiranju (ima ih bar nekoliko koji znaju). Skoro pa svi FOI-ovci nemaju blage o programiranju, jer nitko se ne želi potruditi da nauči. Dok sam došao na razgovor za posao sam naveo tehnologije u kojima znam raditi i u kojima radim godinama, danas radim u timu ljudi koji su završili FER/FSB (ja sam jedini FOI-ovac) i programiram u C/C++, Java  i nekim usputnim Web tehnologijama. U mojoj firmi ima i puno FOI-ovca za koje znam da nemaju blage o programiranju, ali zato su oni "projektanti" koji crtaju po cijele dane kućice, kod vide ako slučajno nekome drugome u ekran pogledaju. Imaju veću plaću od mene, jer ja sam šljaker, oni su stručnjaci (iako sam ja završio FOI, ali sam i rekao da znam programirati). Svi ljudi oko mene (FER/FSB) znaju o projektiranju koliko znaju i FOI-ovci (ako ne i više), ali ih se koristi za programiranje (jer to znaju bolje od FOI-ovca, bar tako svi govore) i plaća ih se kao takve. Pa ti onda odluči. Na kraju je diploma, diploma, a ono što znaš i što si voljan naučiti, te određuje i određuje tok tvoje karijere... Danas ti se programiranje poistovjećuje sa građevinom. Oni koji projektiraju kuće su bolje plaćeni (projektanti), zidari naravno manje (programeri), ali uvijek ti postoji zidar koji je stručnjak u zidanju, radi kuće brže od drugih i ne ruše se tako često, taj je naravno plaćeni više od projektanta,ali do toga treba dogurati....

EDIT: my bad, dobro da je kolega uočio, ispravio sam (FSB => FESB),onaj posle FSB je stvarno "fakultet strojarstva i brodogradnje", brže tipkam nego čitam Nevinašce..

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 15:52 (dado2202).
16 godina
dado2202 kaže...
. Btw. FOI skoro svake godine sudjeluje u Imagine Cup finalu (ako ne oni onda FSB-ovci, jer FER-ovce to ne zanima), tako da mogućnosti za naučiti programiranje ima na FOI-u. Samo se treba potruditi i raditi na sebi, ništa ne dolazi samo, osobito ne znanje.

Jedan mali ispravak ... FSB nije FESB!!! FSB je fakultet strojarstva i brodogradnje .. i nikada nisan cuja da su oni bili na IC-u. a FESB je fakultet elektrotehnike strojarstva i brodogradanje na kojem ima dosta jak studij Racunarstva (imaju kompleks FER-a) pa mozda zato redovito pobjeđuju FESB-ovci i FOI-evci. . .FER-ovci koliko znan prosle godine su sudjelovali, al nisu pobjedili na nacionalnoj razini, mislim da su to bili FOI-evci. . godinu prije teje FESB .. al nisan siguran!

Ja san osobno na FESB-u racunarstvo! Solidan je studij (kao studij u hrvatskoj, sto je pre relativno) i kao takav on je poslodavcima kao ne neka nuzna garancija da ti mozes razmisljat glavom ... i da znas nesto ..  a sada, ono sto ces ti stvarno naucit ne ovisi o faksu nego o samom tebi, faks je dakle jedino kao neki pokazivac da imas dedukciju na nekoj razini potrebnoj za bavit se IT-jem (iako i tu ima iznimaka/onih koji su tupi pa prolaze kroz godine i dobiju diplomu)

Tako da zbog papira FER/FOI/FESB - tim redoslijedom, dok budes na faksu tesko ces se sam uspit usavrsit u necemu ako nisi jako dobro organiziran, al moja preporuka je da zrtvujes dio socijalnog zivota i da za vrime faksa pojedes govno, al onda imas veliku prednost i nad svojim kolegom FER-ovcem ili nekim drugim.... pa tako sve ovisi o afinitetima ljudi, os bit programer (muka Isusova za bit dobar), radit za drzavu u IT sektoru(faks + vezica), ili nastavit u znanosti

pa tko voli nek izvoli ...

EDIT ... ovaj drugi paragraf se ne odnosi na tebe dado, da ne bi bilo zabune, vec opcenito govorimm zainteresiranim iz svoj 5 godisnjeg iskustva na fakultetu!

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.6.2010 15:51 (JohnW).
16 godina
neaktivan
Abdomen kaže...
betmen kaže...

e onda ja sad više DEFINITIVNO nemam pojma što ću upisati poslije srednje...

informatika-računalstvo-informatika-računalstvno... totalno sam izgubljen...

Samo lagano...bez panike. ;) Šta te zanima? Čime se želiš baviti? I nemoj se ograničiti samo na ta dva faksa...Ako te zanima najviše programiranje onda je moja preporuka PMF Matematika.

preogramiranje me baš i ne zanima previše,

a problem #1 je što uopće ne znam čime se želim baviti...

ali evo, mogu reći da me više zanima softver od hardvera... internet, razvoj i tehnologije, čak možda i programski jezici... to su stvari koje bih mogao raditi.

problem #2 je što ni ne znam što imena tih poslova znače. npr. što je to uopće sistemski administrator?

15 godina
neaktivan
betmen kaže...
Abdomen kaže...
betmen kaže...

e onda ja sad više DEFINITIVNO nemam pojma što ću upisati poslije srednje...

informatika-računalstvo-informatika-računalstvno... totalno sam izgubljen...

Samo lagano...bez panike. ;) Šta te zanima? Čime se želiš baviti? I nemoj se ograničiti samo na ta dva faksa...Ako te zanima najviše programiranje onda je moja preporuka PMF Matematika.

preogramiranje me baš i ne zanima previše,

a problem #1 je što uopće ne znam čime se želim baviti...

ali evo, mogu reći da me više zanima softver od hardvera... internet, razvoj i tehnologije, čak možda i programski jezici... to su stvari koje bih mogao raditi.

problem #2 je što ni ne znam što imena tih poslova znače. npr. što je to uopće sistemski administrator?

Ti sam sebe opovrgavaš. Pa programiranje je od izrade web stranica, web aplikacija, desktop programiranja pa do embedded sustava...

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
16 godina
neaktivan
vidš da sam dolje rekao da bih čak i MOGAO programirati, iako nisam baš lud za tim...
16 godina
neaktivan
FER ili FOI

Jedno pitanje!

Bilo je već priče o tome u temi, ali htio bih ćut nečiji odgovor za konkretnu situaciju.

Kako spadam u ovu generaciju pokusnih kunića državne mature, tako sam ja jedan od onih kojima je ta ista državna matura poremetila planove!

Moj prvi izbor je bio FER, međutim nakon što sam sve ispite dosta solidno napisao, došla je matematika u najnezgodnije vrijeme, tjedan dana nakon završetka škole. Totalno sam loše napisao (trojka), i prema prvim formiranim rang listama, koje još nisu konačne, nemam nikakve šanse za upad na FER!

E sad... Razmišljam trenutno o FOI-u, FESB-u, ili ćak Računarstvo u rijeci. Zanima me što bi mi bilo najbolje upisat, a da bude najbliže FER-u (možete dati još neke prijedloge uz ove navedene)??

Drugo, sa kojeg fakulteta bi se najlakše mogao prepisati na FER i kako uopče teće taj postupak prepisivanja na drugi faks (nakon koliko vremena, itd.) ???

The power of dreams!

0 0 hvala 0
17 godina
FER ili FOI

Najsličniji fakultet FER-u je FESB, mislim da čak i ima najmanje diferencijala ako se prebacuješ kasnije. Inače FOI je dosta različiti (po predmetima koji se slušaju, iako ima poveznica), pa ima više diferencijalnih ispita

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
16 godina
FER ili FOI

Kuda ici poslje gradevinske cetverogodisnje,smjer gradevinski tehnicar,mislim na koji faks ic? Zelio bi znati unaprijed.U cemu moram rasturat? 8800gtsSmijeh (imaju smijesan web site,to jest link)

I'm a weapon that fires Lyrical projectiles with no mercy I'm cold blooded like reptiles
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dado2202 kaže...

Najsličniji fakultet FER-u je FESB, mislim da čak i ima najmanje diferencijala ako se prebacuješ kasnije. Inače FOI je dosta različiti (po predmetima koji se slušaju, iako ima poveznica), pa ima više diferencijalnih ispita

A kako ide ta procedura s prebacivanjem na drugi faks? Koji uvjeti moraju biti zadovoljeni? O ćemu sve ovisi to mogu li se prepisat ili ne? Nakon kojeg vremena provedenog na jednom faksu, mogu se prebaciti na drugi, tipa završen prvi semestar/prva godina???

The power of dreams!
17 godina
M_PiR kaže...

A kako ide ta procedura s prebacivanjem na drugi faks? Koji uvjeti moraju biti zadovoljeni? O ćemu sve ovisi to mogu li se prepisat ili ne? Nakon kojeg vremena provedenog na jednom faksu, mogu se prebaciti na drugi, tipa završen prvi semestar/prva godina???

Uff, to me puno pitaš, pričekaj možda ti odgovori netko tko je zapravo to i napravio. Ja sam završio svoj početni faks :))

16 godina
neaktivan
FER ili FOI

Zar nitko nezna odgovor na moje pitanje??? :(

Dajte, ako netko zna nešto o tome, budite dobri pa napišite par riječi, ili barem recite kome se mogu obratiti a da dobim odgovor na to pitanje! ;)

The power of dreams!

0 0 hvala 0
17 godina

vidio si što je pravo na vrijeme. Ja išao u opću gimnaziju pa upisao pravo. Sada imam još 2 ispita do kraja i mislim da mi je ovaj faks jedna od većih životnih grešaka...

Moj savjet je da ideš na FER ili Foi... Svejedno je je bolje to nego "naš" pravni fakultet.

17 godina
M_PiR kaže...

Zar nitko nezna odgovor na moje pitanje??? :(

Dajte, ako netko zna nešto o tome, budite dobri pa napišite par riječi, ili barem recite kome se mogu obratiti a da dobim odgovor na to pitanje! ;)

U vezi toga se možeš obratiti referadi faksa na koji se želiš prebaciti. Potraži broj telefona od referade pa ih nazoveš, ako već nemaš mogućnost otići do faksa.

No mogu ti reči da je prebacivanje s jednog na drugi fakultet malo zeznuto radi ove državne mature. Ja sam se s foi-a htio prebaciti na multimediju, no kada sam se raspito kod njih na koji način je to moguće rekli su mi koje papire trebam izvatiti i kome se kasnije trebam obratiti. No fora je u tome što kada bih se prebacio bih imao status izvanrednog studenta. Znači to je vezano za multimediju u Vž-u. Sve ovisi od faksa do faksa.

http://www.metacafe.com/watch/2749951// || http://www.metacafe.com/watch/1248654/3d_animacija/
16 godina
neaktivan
FER ili FOI

Branimir, hvala na odgovoru!! ;) Budem onda prošao do faksa vjerojatno...

Ako još netko ima neko konkretno iskustvo, neka slobodno napiše! ;9

The power of dreams!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M_PiR kaže...

Kako spadam u ovu generaciju pokusnih kunića državne mature, tako sam ja jedan od onih kojima je ta ista državna matura poremetila planove!

Moj prvi izbor je bio FER, međutim nakon što sam sve ispite dosta solidno napisao, došla je matematika u najnezgodnije vrijeme, tjedan dana nakon završetka škole. Totalno sam loše napisao (trojka), i prema prvim formiranim rang listama, koje još nisu konačne, nemam nikakve šanse za upad na FER!

probaj računarstvo u Osijeku.  ja sam (po sadašnjim) listama upala samo tam; dok sam u rijeci daleko ispod crte :S

15 godina
neaktivan
FER ili FOI

Pozdrav svima!

Moj izbor je foi, i upala sam. Imam specificno pitanje jos ne postavljeno. :D

Moze li mi netko reci koliko se isplati svakodnevno putovati na predavanja iz zagreba i natrag s obzirom na tezinu studija.

Znam da je to individualno, ali nadam se da mi ipak mozete reci vlastito misljenje s obzirom na vase iskustvo.

Vec sam dugo sigurna da zelim na foi. Info me stvarno zanima i zelim dati sve od sebe i stvarno puno nauciti.

Zato ne znam koliko ce mi odmetati sam put u mom naumu.

Nije da si ne mogu priustiti smjestaj, ali moj izbor je ostati u zgb-u zbog obiteljske situacije.

Hvala..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
FER ili FOI

mene zanima kakvi su smještaji u HR faksovima. postoje li onakvi studentski domovi kao u američkim filmovima, ili ću trebati sam tražiti neki stan u kojem ću živjeti?

0 0 hvala 0
17 godina
tai kaže...

Pozdrav svima!

Moj izbor je foi, i upala sam. Imam specificno pitanje jos ne postavljeno. :D

Moze li mi netko reci koliko se isplati svakodnevno putovati na predavanja iz zagreba i natrag s obzirom na tezinu studija.

Znam da je to individualno, ali nadam se da mi ipak mozete reci vlastito misljenje s obzirom na vase iskustvo.

Vec sam dugo sigurna da zelim na foi. Info me stvarno zanima i zelim dati sve od sebe i stvarno puno nauciti.

Zato ne znam koliko ce mi odmetati sam put u mom naumu.

Nije da si ne mogu priustiti smjestaj, ali moj izbor je ostati u zgb-u zbog obiteljske situacije.

Hvala..

Pa potrošit ćeš dosta vremena (sat i pol sa IC-om, za koji neznam da li vozi još uvijek), oko 3h svaki dan, ako između i stigneš učiti, ok. Inače ima ti Varaždin veliki studendski dom(nedavno obnovljen, tako da je sve još dosta novo), pa probaj se prijaviti, znam da je jeftin i dobar smještaj

betmen kaže...

mene zanima kakvi su smještaji u HR faksovima. postoje li onakvi studentski domovi kao u američkim filmovima, ili ću trebati sam tražiti neki stan u kojem ću živjeti?

Tvoj odgovor gore za FOI

15 godina
neaktivan
FER ili FOI

Hvala na odgovoru.

Znam da ima novi studentski i stariji ucenicki dom, ali koliko sam shvatila citajuci druge forume, s mojim ocjenama bas i nemam sanse upasti.

financijski mi se vise isplati davati 830kn na prijevoz mjesecno, nego na najamninu, hranu, rezije.. plus prijevoz doma barem jednom mjesecno. 

Ono cega se bojim je da necu imati vremena uciti i normalno funkcionirati. Najvjerojatnije cu biti sama sebi pokusni kunic prvih godinu barem.

bilo bi mi puno lakse kad bi znala da je netko to uspio..

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.7.2010 15:41 (tai).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice