- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
;-)
Hehe, ma samo mi je to bilo malo smješno :D
I fala što misliš da su mi modeli zakon :D
A eto, bilo je nedovršenih, ali bit će skyline gotov ;)
Zapravo sam sad shvatio da me briga za ono natjecanje sa Koberom tak da se nebudem nikamo žurio sa modelom, želim ga narpavit što bolje i detaljnije mogu...
Drugi rok mi je do Božića, nadam se da do onda i bude gotov, ali ako ne, nikom niš, ja ću imat kvalitetan model :D
A i ciljam na jedan Award na jednoj stranici tak da se budem potrudio.
Pa eto :D pola karoserije treba izmjenit, ponovno narpavit :D
Update skyliea uskoro ;)
koji render koristiš
nabavi si su podium...vrlo dobro rendeira i ako zelis realisticno staklo stavis naprimjer svjetlo plavu boju i kliknes na nju i u opcijama od su podiuma imas reflect, mozes pojacat od 0 do 100% pa si sam odredis kako ti stima
da, podium ti je najjednostavniji i najbrzi....
ali s druge strane ne nudi bas previse opcija..
Render za sketchup ti je najbolje koristiti IDX renditioner, jednostavan sa dosta opcija
Što je to Vue8?
Što je to Vue8?
Vue 8 xStream offers professional CG artists a complete toolset for creating and rendering exceptionally rich and realistic natural environments in 3ds Max, Maya, LightWave, Cinema 4D and Softimage.
Access all the power of the world's leading 3D Digital Nature solution directly from within your favorite application. Create and edit beautifully detailed natural environments using your application's standard manipulators.
Render everything together inside 3ds Max, Maya, LightWave, Cinema 4D or Softimage, with full interaction between Vue and native elements, including 2-way mutual shadow casting, reflection, refraction and GI.
Video konačnih rezultata rendanja
Cijena 1495$
Ma koristim VRay al sad cu vidjet taj SU Podium
Edit: Nabavio sam SU Podium i sve sredio, samo neznam kako da renderiram u vecoj rezoluciji :(
Edit: Nabavio sam SU Podium i sve sredio, samo neznam kako da renderiram u vecoj rezoluciji :(
Malo prošvrljaj po opcijama, negdje vjerovatno ima neki output ili nešto gdje namjestiš rezzu
V-Ray je vrlo moćan renderer. Što se tiče materijala, knock yourself out:
Regaj se, potpuno je free.
Ja sam jedno vrijeme koristio vRay on je najbolji jedina mu je mana sporo rendanje... Ja trenutno koristim MENTAL Ray, PS evo nekidan sam gledao neki dosadan dokumentarac o jednoj knjižari koja se zove ''luis kahn libraly'' jel itko možda radio tu knjižaru pa da mi da neke detaljne reference ili je netko bio u njoj pa da ima fotke... Baš mi je super ta knjižara pa si mislim da je krenem slagat.
Ja sam jedno vrijeme koristio vRay on je najbolji jedina mu je mana sporo rendanje... Ja trenutno koristim vRay, PS evo nekidan sam gledao neki dosadan dokumentarac o jednoj knjižari koja se zove ''luis kahn libraly'' jel itko možda radio tu knjižaru pa da mi da neke detaljne reference ili je netko bio u njoj pa da ima fotke... Baš mi je super ta knjižara pa si mislim da je krenem slagat.
Sporo rendanje!?!!?
Pa meni je poznato da je vray jako brz a i jako kvalitetan ;)
Da, moraš ga kupit. Ili nađi "zaobilaznu" metodu pa ćeš imat mogućnost rendanja do 2048x2048.
daj mi link na pm molim te evo trazio sam ali bezuspjesno pls
Edit2: Hvala, ali sada kad izaberem recimo 1024x768 ono bude opet malo, samo uvecano ako recimo kucu renderam samo mi uzme jedan dio prozora -.-
Edit1000000: Izvinjavam se rijesio sam problem
Odlicno! U cemu si radio model, rendo, postproces i slicno?
Ja sam jedno vrijeme koristio vRay on je najbolji jedina mu je mana sporo rendanje... Ja trenutno koristim MENTAL Ray, PS evo nekidan sam gledao neki dosadan dokumentarac o jednoj knjižari koja se zove ''luis kahn libraly'' jel itko možda radio tu knjižaru pa da mi da neke detaljne reference ili je netko bio u njoj pa da ima fotke... Baš mi je super ta knjižara pa si mislim da je krenem slagat.
Pa, Mental i Vray su tu negdje; zapravo je Vray nešto brži od mentala. Jedina bitna razlika je ta da mental ray ima popriličan broj kvalitetnih i specijaliziranih shader-a. A ako ti je Vray sporo rendao, onda to može biti i do toga što crack-ana verzija renda jedno 10x sporije od orginala (tj. tako je bilo do nedavno; sad radi normalno).
Ja osobno preferiram Vray jer puno brže dobijem OK rezultate nego sa MR (manje drljanja po postavkama), a i koristim ga već jako dugo, tak da sam poprilično upoznat sa njime i kompletni work flow mi je baziran oko njega.
epic

Evo jedan trenutni WIP na kojem radim:
Izgleda genijalno, samo nemam pojma što je to, odnosno koji je to predmet?