Cinema 4D teksuta

poruka: 6
|
čitano: 3.359
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Cinema 4D teksuta

Napravio sam teksturu "plocica" tj. poda, ali kad je dodam u Cinemu pokazije se kao 2 crvene i 2 plave, kako da namjestim da pokazuje sve plocice, jer mi trebaju takve.

Cinema Cinema
Tekstura Tekstura
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Cinema 4D teksuta

Kod stvaranja materijala, samo (ctrl+N) u color kanal ucitas teksturu i tako ispada ?

Koje rezolucije ti je tekstura ?

14 godina
neaktivan
kunof00 kaže...

Kod stvaranja materijala, samo (ctrl+N) u color kanal ucitas teksturu i tako ispada ?

Koje rezolucije ti je tekstura ?

1024x1024, pokusao sam 4096x4096 ali sam mislio da je "prevelika" pa sam odustao.

A da, u color kanal i tako bude, odo napravit' drugu pa pokusati.

15 godina
neaktivan

Moraš sredit UVW, imaš tamo mislim u Cinemi UVW tag u object manageru i tamo povećaj tile

Evo i slika što mislim, tu se igraj s opcijama dok ne dobiješ željeni rezultat, meni doduše s  ovim postavkama tvoja textura radi ok, pa ako ti nisu takve, namjesti tako kako je tu. 

EDIT; Što se tiće rezulucije textura, što veća textura to ti je detaljnija textura na modelu i neće bit zblurana...recimo ako imaš na kocki texturu od 1024x1024 i rendaš na rezoluciji 4096x4096 onda će ti ta textura bit razvučena. A što se tiće prikaza texture na modelu, to određuješ pomoću UVW editora.

EDIT 2; A što se tiće tileabilnih textura (ponavljajučih) ne moraš stavit tolko segmenata, bilo bi ti dovoljno da ti je na texturi onako kako ti se trenutno prikaže na modelu, i ona pomoću tilea namjestiš koliko želiš kockica ili ćeg već. Tako usput budeš imao i manju texturu a jednak rezultat budeš dobio. Manja textura-optimiziranija scena, a optimizirat scenu u 3D-u je jako bitno.

http://denisivankovic.com
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.9.2011 12:34 (Denis Ivankovic).
14 godina
neaktivan
Denis Ivankovic kaže...

Moraš sredit UVW, imaš tamo mislim u Cinemi UVW tag u object manageru i tamo povećaj tile

Evo i slika što mislim, tu se igraj s opcijama dok ne dobiješ željeni rezultat, meni doduše s  ovim postavkama tvoja textura radi ok, pa ako ti nisu takve, namjesti tako kako je tu. 

EDIT; Što se tiće rezulucije textura, što veća textura to ti je detaljnija textura na modelu i neće bit zblurana...recimo ako imaš na kocki texturu od 1024x1024 i rendaš na rezoluciji 4096x4096 onda će ti ta textura bit razvučena. A što se tiće prikaza texture na modelu, to određuješ pomoću UVW editora.

EDIT 2; A što se tiće tileabilnih textura (ponavljajučih) ne moraš stavit tolko segmenata, bilo bi ti dovoljno da ti je na texturi onako kako ti se trenutno prikaže na modelu, i ona pomoću tilea namjestiš koliko želiš kockica ili ćeg već. Tako usput budeš imao i manju texturu a jednak rezultat budeš dobio. Manja textura-optimiziranija scena, a optimizirat scenu u 3D-u je jako bitno.

Hvala, nisam to znao, ali sredio sam teksturu, tako sto je bila prva stara sa samo 2 crvene i 2 bijele kockice bila sacuvana u folderu "tex" i posto su imale isto ime Cinema je valjda prepoznala kao iste, ali sam je zamjenio i radi.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice