Imam problem već duže vrijeme oko printanja u autocadu,ali nikako ga još nisam uspio riješit.
Stvar je u tome da se printano područje čiji su rubovi one isprekidane linije u layout-u ne poklapa sa a4 formatom u layoutu.Kada želim napraviti okvir npr. 20mm od lijevog ruba PAPIRA(ne od isprekidane linije) i 5mm s desne,gornje i donje strane od ruba papira,linije koje se pojave izvan područja isprekidane linije s gornje,lijeve i desne strane se također isprintaju a ne bi trebale,dok je ona donja vidljiva ukoliko je unutar isprekidane linije,tj. unutar okvira.
I tako da na kraju kada želim napraviti pravilan okvir za crtanje,tri strane(gornja,lijeva i desna) mi ispadnu dobro na papiru,baš sam i mjerio udaljenost ruba papira od okvira na njemu na tim trima stranama,a ona donja strana ne ispadne dobro,treba biti 5 mm udaljenost od donjeg ruba papira i donje linije okvira a ona ispadne preko 10mm kad isprintam.
Što bi se trebalo podesiti?
Uglavnom mi nije jasno i zašto se prave takvi pisači koji ne mogu isprintat kako treba,kao da se dimenzije a4 na papiru koje takvi pisači prihvaćaju i one u autocadu i sl. ne poklapaju.