XFX Radeon HD 6570 problem

poruka: 6
|
čitano: 1.687
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Jučer sam kupio navedenu grafičku, stavim je u komp,upalim komp i ništa,instaliram drivere,restartam i opet ništa. Uglavnom grafička ne reagira,u device manageru je uopste nema nego je nest VGA graphic... 450 w je napajanje,2 gb rama, intel duo 2,66, matična gygabite...

Uglavnom da li je to zbog napajanja, moguce da je preslabo,ali ne bi trebalo biti ili je do matične??

Da se nadovežem na to,imao sam prije hd4850 512mb vapor x, i počela je biti jako bučna sve dok mi se jednoga dana nije ugasila(cudne crte po ekranu,sve zablokiralo,jako se zagrijala,). Restartao sam komp i pisalo je no video input na monitoru,izvadil sam je,stavil neku privremenu,prije tjedan dana probal jos jedanput dal radi,i nista,sve crno, ne reagira.

Pred 3 dana sam je ostavil u autu(na suncu),jer sam išao okolo tražit grafičke i bila je 3 dana na vručini u autu. Nakon neuspjeha sa ovom novom koju sam kupio,a ne radi, stavim tu staru i gle čuda proradi,čak niti nije bučna kak je prije bilo. Mi može netko to objasnit?

Poruka je uređivana zadnji put pet 20.7.2012 9:14 (zimicbz).

0 0 hvala 0
16 godina

Koji Windowsi? Da li si prije instaliranja ove grafičke izbrisao stare drivere (noramalan uninstall i zatim Drive Sweeper [najbolje u safe mode - u])? Prvo treba probati to. Osim toga, da li si spojio i dodatno napajanje na grafičkoj, provjerio da je ona dobro nasjela u utor? Možeš je i testirati kod prijatelja, upiknuti kod njega u PC pa vidjeti kako će reagirati (isto prvo čišćenje starih drivera). K tome, da li si provjerio u BIOSu da ti nije uključena interna grafička (mada sumnjam, pošto imaš sliku na monitoru, apretpostavljam da je spojen na grafičku, ali vrijedi pogledati).

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: XFX Radeon HD 6570 problem

Imam Windows 7 32 bit,grafička nema dodatno napajanje. prvi put dok sam probao sam zaboravil maknut drivere,al sam ih maknuo i isao sve ispocetka.Ako može ovo  objašnjenje malo bolje oko Drive Sweeper? i oko toga u biosu što treba napraviti,kak se isključi ta interna?

monitor mi je spojen na grafičku,ali u device manageru ne pise da je ta grafička(piše da je nest vga,imam  samo 3 rezolucije koje mogu stavit i mutavo je sve.

16 godina
zimicbz kaže...

Da se nadovežem na to,imao sam prije hd4850 512mb vapor x, i počela je biti jako bučna sve dok mi se jednoga dana nije ugasila(cudne crte po ekranu,sve zablokiralo,jako se zagrijala,). Restartao sam komp i pisalo je no video input na monitoru,izvadil sam je,stavil neku privremenu,prije tjedan dana probal jos jedanput dal radi,i nista,sve crno, ne reagira.

Pred 3 dana sam je ostavil u autu(na suncu),jer sam išao okolo tražit grafičke i bila je 3 dana na vručini u autu. Nakon neuspjeha sa ovom novom koju sam kupio,a ne radi, stavim tu staru i gle čuda proradi,čak niti nije bučna kak je prije bilo. Mi može netko to objasnit?

Što se tiče zagrijavanja i čudnih crta, buke... prašina... barem mi zvoni na to. Zbog nakupljene prašine vent se morao sve više ubrzavati, kako bi ohladio jednako učinkovito, i kada više nije mogao ohladiti, grafička se bacila artefakte, a sigurnosni switch je ugasio računalo. Sada... kažeš, bila je u autu. Mislim da to nema veze gdje je bila, već si je tijekom transporta malo "očistio", tj. istresao prašinu iz nje. Moja preporuka, ako si vičan tome, skidanje hladnjaka, detaljno čišćenje, promjena paste i nazad. Ali samo ako znaš što radiš, da ne bi bilo da sam ja kriv što je nešto puklo.

16 godina

http://www.guru3d.com/category/driversweeper/

Od tuda skineš program i instaliraš. Nakon toga resetiraš PC i s F8 dolaziš do izbornika kako želiš podići sustav (odabereš Safe Mode). U njemu ga pokreneš i označiš brisanje ATIjevih drivera.

Device manager ne prepoznaje? Jesi li pokušao sam pokrenuti traženje hardvera? Ili pokrenuo Windows Update, pa da vidiš da li je prepoznao, pa ti nudi download drivera tamo (ne trabaš ga instalirati, samo da provjeriš)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

hm,budem probal,idem prvo danas odnesem karticu tam di sam kupil,da provjere dal radi,a onda budem vidio,trenutno sam bez interneta doma,pa kad slozim to onda bum probal nest skemijati. neznam,mislim da sam to probao traženje hardwera,al sam se vrtilo i nist nije dosta dugo naslo pa sam prekinul...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice