Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.589
|
čitano: 6.461.049
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Pa vidiš da je spuštena 69€, šta se žališ 

7 godina

Odlična cijena!! Najžalosnije je da će netko to kupit nekome. Na kraju kupiš sigurno 2 takve, a definitivno 2 puno bolje rx 6600 za te novce. I onda su trgovci jadni i ugnjetavani...

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Sreca pa trenutno nedostupne...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
cvaja997 kaže...

Odlična cijena!! Najžalosnije je da će netko to kupit nekome. Na kraju kupiš sigurno 2 takve, a definitivno 2 puno bolje rx 6600 za te novce. I onda su trgovci jadni i ugnjetavani...

ma to će na kraju gurnut u neki precjenjenu geyming konfu sa također nekim 10th gen intelom i ostalim komponentama koje niko ne kupuje pa uvaljat nekom jadniku koji nema pojma šta kupuje.

16 godina

Everywhere in Europe works the same.

Dobio odgovor od Zotaca znaci vrijedi!

5 godina gare na Zotac!

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Eo priznat cu javno.. Ja sam glup ko qurac..
kako moja 3080ti moze bit losija od 4070ti a osjetno skuplja nova u trgovini? koja je tu jebb logika? I kakvo je hlađenje 4070ti? mene na mom fe modelu ubi toplina kad gejmam..
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Brža je jedino možda u RTX-u nešto, inače su manje više isti razred performansi, odnosno manje više isto "brze". A to što je jeftinija od tvoje je isto klasika kad se smjenjuju generacije i zato se high end nikad ne kupuje taman kad se lomi dok se ne zna točno koliko će koja koštati. 

12 godina
unky kaže...

Everywhere in Europe works the same.

Dobio odgovor od Zotaca znaci vrijedi!

5 godina gare na Zotac!

Isplatilo nam se clanstvo u EU, i to ne samo na papiru!

Survivor - eye of the tiger
15 godina
al to nema logike ..
starija generacija il treba bit jeftinija il se prestat proizvodit...
R33mba#2892
14 godina

Ili ne treba kupovat napamet .

16 godina
R3nchi kaže...
al to nema logike ..
starija generacija il treba bit jeftinija il se prestat proizvodit...

Pa vjerojato se i prestala proizvoditi,a trgovci prodaju ono što je ostalo, naudaraju cijenu prije izlaska nove serije koja ostane i po izlasku kako bi nova serija bila bolja kupnja u svrhu sumanutog kupovanja.

Kada skontaju da staru seriju više niko ne kupuje povuku iz prodaje i to je to, opće poznata marketinška taktika.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2023 14:36 (lobotomac90).
12 godina
Čudit se ko pile glisti, a toga je uvijek bilo.
Kad sam frendu uzimao gtx 970, u trgovinama je još bilo gtx 780, pa čak i pokoja 770 po višoj cijeni
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Ni ja ne kontam ovo čuđenje, pa cijela poanta novih serija grafi je da u svakom cijenovnom razredu dobiješ barem za stepenjicu veće performanse od predhodne generacija.

Nije ništa čudno da ta RTX4070Ti koja je neki "viši srednji rang" dostigne high end kartice iz RTX3xxx serije isto kao što je srednji rang iz RTX3xxx serije dostigao high end kartice iz RTX2xxx serije (i tako za svaka nova serija prestiže onu predhodnu).

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.1.2023 15:39 (ibme74).

3 0 hvala 0
7 godina

To nikad nije bio problem i nekakav logičan sljed razvoja je ujedno, jedini problem sada je samo cjenovni skok koji je puno viši nego kod prošlih generacija i to je ono što boli kad vidiš da te deru ko magarca, a zahvaljujući AMD više ih nema tko zaustavit... tako da ili kupi ili igraj tetris na mobitelu.

Ja sam nedavno uboa 3060ti tako da sljedećih par godina nemam nikakve potrebe kupovat išta novo, a nadam se da će se kakva/takva konkurencija do tada pojavit i malo usporit ovo zeleno čudovište.

12 godina

ma ove cijene su preskupe svakako, ali i kad su nekad davnije cijene bile koliko-toliko normalne, isto su se znale događati ovakve nebuloze

pogotovo kod nas gdje bi trgovci tvrdoglavo držali visoke cijene starije serije, komad-dva koji im je ostao na skladištu, valjda se nadajući da će naići koja neupućena budala

12 godina
neaktivan
12 godina
neaktivan
Pitam nikonju. :D

0 0 hvala 0
12 godina

Nije, to je obična 3060

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.1.2023 8:28 (ibme74).
15 godina

Ja ne znam odakle uopce naracija da nemam grafu il da kupujem grafu.

Posto je moja vec dugo na njuskalu a izasla je  4070ti  isao sam vidit kako se krecu nove 

grafe da bi mozebitno korigirao cijenu svoje u oglasu...

PA sam se nemalo iznenadio cijenama..

Eto zato se cudim ko pura dreku...

R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ja ću ići na RTX 3050 jer gejmam na 1080p, ne treba mi ni future proof. Nije mi problem ni ako u onih par super zahtjevnih igara na ultra postavkama grafike fps padne na 45-50, a mogu i smanjiti stupanj detalja i sl.

Uglavnom, zanima me hoću li primjetiti u gore navedenom slučaju razliku u moći Ryzena 5600 u odnosu na 5600G, dobiti više fps-a ili ?

Znam da 5600G ima malo drugačiju arhitekturu, duplo manje L3cache, nema podršku za pcie 4.0. Ali koliko bi mi to značilo u praksi za 1080p ? Jer zgodno bi mi bilo imati i za rezervu integriranu grafičku.

Matična bi bila neka b550

0 0 hvala 0
7 godina

Na slabašnoj RTX 3050 nema neke osjetne razlike ni bottlenecka sa tom kombinacijom.

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
ALVIN kaže...
Ja ću ići na RTX 3050 jer gejmam na 1080p, ne treba mi ni future proof. Nije mi problem ni ako u onih par super zahtjevnih igara na ultra postavkama grafike fps padne na 45-50, a mogu i smanjiti stupanj detalja i sl.

Uglavnom, zanima me hoću li primjetiti u gore navedenom slučaju razliku u moći Ryzena 5600 u odnosu na 5600G, dobiti više fps-a ili ?

Znam da 5600G ima malo drugačiju arhitekturu, duplo manje L3cache, nema podršku za pcie 4.0. Ali koliko bi mi to značilo u praksi za 1080p ? Jer zgodno bi mi bilo imati i za rezervu integriranu grafičku.

Matična bi bila neka b550

dobit ces  nesto vise fpsa, ne  dovoljno da ides  mjenjati procesor

razliku izmedu ulra i medium postavki kod igara neces nikada vidjeti dok igras igre, razliak se vidi u pixel peepingu kod screen shota

ultra postavke su nebuloza, ionako svatko normalan odmah ugasi, Motion Blur,Depth of Field, Chromatic Aberration, Bloom and Lens Flare,Ultra Shadows,Vignetting and Film Grain,V-Sync,NVIDIA PhysX,Head Bobbing and Camera Shake,Mouse Smoothing

a to ti je 90% onoga sto  dobijes kad prebacis na Ultra, bespotrebno smece koje ne  koristi nicemu, osim ubijanju FPS-a

ljudi briju da im Ultra setting "poboljsava" igru, a pojma nemaju sta je uopce ukljuceno, kad im pokazse  istu igru na medium i na utra ne vide razliku normalno 

15 godina
Aha, odlično. Da, nema beda to pogasit. Vidim da hvale i podcijenjeni i3 12100f, koji je po nekima navodno bolji nego i5 10400...ali s tim i3 bih već popustio na performansama gaminga ili bi mi to bilo ok ? Znači na 1080p uz 3050 grafičku

0 0 hvala 0
14 godina

I jedan i drugi CPU što spominješ su savim dobri za jednu RTX 3050.

9 godina
A sto ne 6600?

Ipak jaca od 3050, osim ako nije razlika u cijeni prevelika......
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
ALVIN kaže...
Ja ću ići na RTX 3050 

Jedna od najgore ulozeno-dobiveno kartica na trzistu

15 godina
Sad moram malo na youtube proučiti i3 12100f mogućnosti za gejming, vjerovatno meni prolazi....ali matične za njega bi bile skuplje, zar ne ? Na matičnu bih potrošio oko 800 kn.

AMD grafičku radije ne bih jer sam nezahtjevan korisnik, kao što sam gore opisao. Bitnija mi je stabilnost drajvera, nego nešto bolje performanse....iako je možda tu sada i amd stabilan, nekako mi je sigurnije uzeti nvidiju

0 0 hvala 0
9 godina
Proguglaj, razlika i nije mala u performansama.

Xfx 6600 sam ja uzeo, nikakav problem niti u jednoj igri koju sam probao....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
8 0 hvala 1
14 godina
ALVIN kaže...
Sad moram malo na youtube proučiti i3 12100f mogućnosti za gejming, vjerovatno meni prolazi....ali matične za njega bi bile skuplje, zar ne ? Na matičnu bih potrošio oko 800 kn.

AMD grafičku radije ne bih jer sam nezahtjevan korisnik, kao što sam gore opisao. Bitnija mi je stabilnost drajvera, nego nešto bolje performanse....iako je možda tu sada i amd stabilan, nekako mi je sigurnije uzeti nvidiju

AMD nema ništa više problema nego što ima Nvidia, vodiš se stanjem od prije 10 ili 15 godina valjda. Što se tiče matične, za tebe je ko naručeno one iz najjeftinih kategorija, tako da se time ne trebaš sekirati. Ne znam od kojeg procesora polaziš ako misliš da za i3 trebaju skuplje?  To ti je praktički početak lineup-a kod Intela, tako da je dovoljna bilo koja matična koja ga službeno podržava. 

I naravno, osim ako nemaš neki specifičan i objektivan razlog, puno bolja kupovina ti je RX 6600 u tvome buđetu, 1/1.

15 godina
ALVIN kaže...

Sve okej, ali uzmi onda barem RTX 3060, ova 3050 je katastrofalno los buy.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice