Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.902.644
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

ma ja sam kompletno odustao od novog kompa... ulozio pare u hifi 

planirao uzeti pocetkom ove godine pa sve nesto cekam i docekam divljajuce cijene grafa i rama...  

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Tesko ces to kod nas naci, prije je hercules proizvodio takve gpu, pogledaj malo po ebayu ili amazonu visiontek 7750
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
16 godina
Re: Grafička kartica za višezaslonski sustav
1domagoj1 kaže...
..

A postoji li onda neka grafička kod nas na tržištu da ima 4 DP-a, a da nije Quadro i da je u tom cjenovnom rangu? ..

- vidi npr gb- gt-1050 ima 2xdp, dvi, hdmi.. do 4 displaya.. pitanje dozvoljava li dodavanje DP splitera.. prošli link.. jer su ugl to ograničenja drivera/klase/cijene..

gf-950 isto 4xmulti.. pitanje je samo cijena/dostupnost u trgovinama, jer su rudari sve pokupovali a slabije su ogrnaičene na manje izlaza mada je ta mogućnost jednaka.

napuštanje vga izlaza je sa serije 7-na-9 pa pripazi na taj dio, tj može li neka kombinacija istovremeno raditi.

po cijeni je vjerojatno isplativo 2x730/630.. a ovisno o modelu bi imao 2x3=6 izlaza, više samo ako radi DP-razdjeljnjik ili 950+.. slično za radeonke, serija 200+300..

Radeonke su u povijesti bile za to praktičnije, nekadašnje radeonke su imale hydrovision.. sad to radi matrox ali su cijene 500-1.500+$.. ako bi soft za postavke radio na radeonkama.. to bi bilo zgodno.

edit: par hintova, DP 1.2 uvodi MST, hub do 3 monitora na jedan izlaz.. (ali driver ili neki soft treba nuditi podešavanje tj što-gdje prikazuješ.. ako to driver namjerno ne nudi.. tad broj konektora nije važan=nesikoristivo zato su dvije vga sigurnija stvar). OS kao win podržava do 8 vga (više s trikovima..)

+ praktični su i usb-to-vga ili to hdmi/dvi.. adapteri (konverteri..), to bi trebalo raditi neovisno o bilo čemu.. ali kako, .. koje su mogućnosti, cijene 10-20$.. treba probati.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2018 0:01 (ihush).
15 godina
odjavljen
Re: Grafička kartica za višezaslonski sustav
1domagoj1 kaže...

Pozdrav svima. Dvoumio sam se kuda staviti ovu poruku, u temu o sklapanju konfiguracija ili u ovu temu, no s obzirom da mi je trenutno najbitnija komponenta grafička kartica odlučio sam pitati ovdje.

Naime, treba mi mogućnost 6 izlaza za zaslone (koji mogu biti monitori ili televizori). Ne treba mi ništa za igranje, nikakav 3D i ništa slično, jedino mi je bitno da podržava 6 izlaznih zaslona, tj. želim napraviti višezaslonski sustav. Ne treba mi ni nešto poput videozida, međutim, svaki zaslon bi trebao biti zaseban jer bi se na svakom prikazivale zasebne stvari. Zgodno bi bilo i ako bi se po potrebi 2 ili 3 zaslona mogla spojiti u prošireni način rada.

Dakle, koju grafičku kod nas uzeti za tako nešto? U svom istraživanju našao sam kao najisplativije rješenje uzeti jednu grafičku karticu Quadro P600 i jednu grafičku karticu GT 730. P600 košta oko 1400 kn, a GT 730 oko 400 kn. Quadro P600 ima 4 izlaza, a GT 730 ima 2 izlaza. Znam da ih ne mogu spojiti u SLI, ali mi to nije ni bitno, bitno mi je da mogu koristiti 6 izlaza.

Pretpostavljam da u takvoj konfiguraciji ne bih mogao koristiti prošireni način rada sa zaslonima uključenim u različite kartice, ali se nadam da bih mogao napraviti npr., prošireni zaslon između zaslona na istoj grafičkoj kartici, to bi bilo odlično. Bi li to tako moglo raditi?

Isplati li se takav sustav, tj. takva konfiguracija i hoće li raditi kako pretpostavljam? U tom slučaju, glavna bi mi bila grafička P600, a GT 730 bi bila sporedna i samo pružala dodatna dva dodatna zasebna zaslona.

Znam da npr rx470 podržava 6 ekrana, samo treba neki adapter.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
12 godina
neaktivan

Ovako ekipa, imam ponudu , 2500kn za godinu dana staru ASUS TURBO GTX 1060 GB..Jos 2 godine garancije.. Posto ne gejmam bas u zadnje vrijeme a i slabo koristim dekstop;vise laptop u poslovne svrhe, da li mi je isplativo po vama uzeti sada te 2500kn i rijesiti se kartice i da li mislite da cu za koji mjesec za te pare moci dobiti GTX 2060 i da li se uopce isplati sva ta zezancija oko prodaje, cekanja i kupnje nove? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Nova u ducanu je 2900kn tak da je to dobra ponuda ako prodajes 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kalmageddon kaže...

Prodaj, isplati se.

10 godina
neaktivan

Moze preporuka za graficku? :)

Imao GTX 960 koji je pregorio nakon tri godine.

Procesor je AMD FX 8320 8 core 3.50Ghz, 16GB

Kupio bi nesto da nemam problema sa pokretanjem bilo koje nove igre sljedecih par godina... E sad dali da uzmem samo neku vrhunsku graficku na ovaj procesor ili?

Hvala...

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

naravno, gtx1080ti.lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 0 hvala 1
8 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

naravno, gtx1080ti.lp

Ne budali Stjepane, titan V je taman po mjeri

13 godina
protjeran
lav1000 kaže...
Stjepanj kaže...

naravno, gtx1080ti.lp

dobro sad necemo pretjerivati, ak se zeli igrati na visokom framerateu i detaljima ovo mu je jedini izbor s obzirom na abnormalno slab cpu...

ja bi to prodao i uzeo privjesak

edit:

evo pitaj ovog trazi bas fx-a

https://www.bug.hr/forum/topic/kupnja-komponente/kupovina-amd-fx-8370/256994.aspx

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2018 11:20 (Stjepanj).
17 godina

Na žalost, GTX 1050 Ti ti je jedina realna opcija. Sve preko je uzasno bottleneckano, a sve ispod je slabije og GTX 960.

Ako planiraš mijenjati platformu ubrzo (proc+maticna+ram), onda možeš jacu grafičku, ali ako ne - ne bacaj novce.

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
lav1000 kaže...

Titan V nije za igranje.

8 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
lav1000 kaže...

Titan V nije za igranje.

nismo svi kao ti da imamo doma 5-6 high end konfi za različite namjene, ovako sam čovjeku predložio solidan kompromis... ima gaming i workstation u jednom 

14 godina
lav1000 kaže...

ima gaming i workstation u jednom 

Jel mu treba workstation kartica? Ja vidim da spominje samo igre i za igre je dobio najbolju preporuku

trenutno dostupnu, znači nisi u pravu, ovaj put.

A što se tiče mene, meni je Quadro kartica sasvim dovoljna za sada.

lav1000 kaže...

neki u jedan dan postanu od šegrta od IT experta

To se isto može reći za npr. Lucija pogotovo, čovjek misli da je bogom dan, sere po svima cijelo vrijeme,

vrijeđa druge, po par puta tjedno je na hlađenju, stalno govori kako je njegovo sve najbolje, kako on

zna najviše od svih, znači on se smatra IT expertom, ja s druge strane se ne smatram ničim, odradim

što mogu i znam, nikada nisam rekao nekom da je curica, nikada nisam posrao nečiji izbor komponenti,

niti se hvalio jadnim mid range komponentama i lošom periferijom kao on.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2018 12:58 (Valentin17).
8 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
lav1000 kaže...

ima gaming i workstation u jednom 

Jel mu treba workstation kartica? Ja vidim da spominje samo igre i za igre je dobio najbolju preporuku

trenutno dostupnu, znači nisi u pravu, ovaj put.

A što se tiče mene, meni je Quadro kartica sasvim dovoljna za sada.

ajde neće ni fulati sa 1080ti, ali tko zna možda mu kad tad zatreba za posao nešto ala titan V, pa možda da razmisli, dug je period par godina... neki u jedan dan postanu od šegrta od IT experta

8 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

To se isto može reći za npr. Lucija pogotovo, čovjek misli da je bogom dan, sere po svima cijelo vrijeme,

vrijeđa druge, po par puta tjedno je na hlađenju, stalno govori kako je njegovo sve najbolje, kako on

zna najviše od svih, znači on se smatra IT expertom, ja s druge strane se ne smatram ničim, odradim

što mogu i znam, nikada nisam rekao nekom da je curica, nikada nisam posrao nečiji izbor komponenti,

niti se hvalio jadnim mid range komponentama i lošom periferijom kao on.

tko je igdje spomenuo Lucija...o njegovom stilu bi se dalo raspravljati ali to nije za ovu temu...

ajde lijepo se opusti i uživaj u svojim vrhunskim premium highend komponentama, trošiš vrijeme na Lucija koji uživa u dopustu...

13 godina
protjeran
Lucky666 kaže...

Moze preporuka za graficku? :)

Imao GTX 960 koji je pregorio nakon tri godine.

Procesor je AMD FX 8320 8 core 3.50Ghz, 16GB

Kupio bi nesto da nemam problema sa pokretanjem bilo koje nove igre sljedecih par godina... E sad dali da uzmem samo neku vrhunsku graficku na ovaj procesor ili?

Hvala...

Ako gledamo cijene grafa nista se ni ne isplati uzet...

Ali inace na Fx od 4.4-4.8 Ghz bi max stavio nesto opet kao gtx 960 4gb, 970, r9 380, 380x od polovnih ili novih rx 470, 570, 580, gtx 1050 Ti, 1060 3 ili 6gb, a 1070 i na vise ako planiras mijenjati procesor u buducnosti...

T.L. - za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2018 13:31 (Tomo53nja).
12 godina
neaktivan

Sto kazete na polovnu gainward gtx 1060 za 2000kn, ima garanciju jos godinu dana ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
fanaticni gejmer kaže...

Sto kazete na polovnu gainward gtx 1060 za 2000kn, ima garanciju jos godinu dana ?

3 ili 6 GB?

12 godina
neaktivan

3gb. Nadam se da je adekvatno za 1080p? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Ako je 3gb onda onda ne jer imaš na njuškalu za 1600kn i jednu drugu za 1700kn, kažu prodavatelji da imaju garanciju.
SSD koliko si mi života uštedio...
10 godina
neaktivan
Ako je 3gb onda onda ne jer imaš na njuškalu za 1600kn i jednu drugu za 1700kn, kažu prodavatelji da imaju garanciju.
SSD koliko si mi života uštedio...
8 godina
protjeran
fanaticni gejmer kaže...

3gb. Nadam se da je adekvatno za 1080p? 

je ali je puno 2000kn za polovnjakušu... traži jeftinije

12 godina
neaktivan

Ovu mi se dopala jer ima 2 ventilatora, te druge su vjerovatno one gigabajtice itx i inno3d ? Trenutno cu detaljno sve pogledat sta se nudi, pa izabrat nema srljanja. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2018 16:32 (fanaticni gejmer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Stigla Fury, maknuo oglas za prodaju *ebeš ti to, ovo je i dalje 1080p/1440p monstrum.. Ne mogu se oteti dojmu da sam je malo preplatio obzirom da nema garanciju, ali bi top glupo prodati je sad za skoro 1000kn niže, a plaćena sa shippingom 2900kn.

Nek stoji, tiha je i hladna kao smrt u idle-u, load je 70-72c kod mene.

1070Ti će malo pričekati, imao 50 ili 70+ fps u igri, iskreno, jbe mi se za to što igram. Nakrcana SP-ovima, 4096-bitna, HBM memorija, bolja u Dx12 nego Dx11, držati će idućih par godina sigurno..

In the name of tragedy...
Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina

Evo ti za 1.700kn , dva venta, garancija do 5.mj 2019.

Klik

15 godina
neaktivan

Kolege zna li itko od vas kako funkcionira Wattman i kako ga pravilno podesiti, driveri su čisto instalirani, stari su obrisani sa DDU, u igrama imam trenutno gori fps od 7870XT kartice.

Da li je problem Wattman? Kad pokrenem Valley GPU je na 300mhz umjesto 1040, kao da ga nešto koči softverski.

Isto je i u igrama. Gdje bi se to moglo ugasiti ili podesiti?

EDIT: Riješeno, TRiXX i Wattman kao da su smrtni neprijatelji, uninstall TRiXX-a je riješio problem instantno.. Očito se kolju međusobno sa postavkama.

In the name of tragedy...
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2018 17:31 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Hocu li osjetiti neki osjetniji pomak sa r9 270x,umjesto 6870. Znam da hocu ali svejedno da pitam. 

0 0 hvala 0
14 godina
Kolacic kaže...

Hocu li osjetiti neki osjetniji pomak sa r9 270x,umjesto 6870. Znam da hocu ali svejedno da pitam. 

Hoćeš.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice