Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.902.637
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Novo

13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Uzmi ovu GTX 1050Ti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Tako nekako sam i mislio.

Nego pitanje, ako sam dobro shvatio, Nvidia uskoro predstavlja neku novu seriju grafi? Ako da, isplati li se to pričekati? I koji rang grafi bi to bio?

12 godina
Iamdanny kaže...

Nego pitanje, ako sam dobro shvatio, Nvidia uskoro predstavlja neku novu seriju grafi? Ako da, isplati li se to pričekati? I koji rang grafi bi to bio?

prvo ide rang 2070/2080, zatim će vjerojatno nakon par mjeseci 2060 i tek negdje na jesen 2050/2050ti

bar je tako bilo s prošlom serijom, no to dosta ovisi o konkurenciji koje skoro pa i nema

17 godina
Iamdanny kaže...

Bilo bi dobro da na toj novoj seriji ugrade nekakvu blokadu što se tiče rudarenja kriptovaluta jer ovo više nije normalno... 

8 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
Iamdanny kaže...

Bilo bi dobro da na toj novoj seriji ugrade nekakvu blokadu što se tiče rudarenja kriptovaluta jer ovo više nije normalno... 

IMHO, kriptovalute s tim nemaju nidje veze...mos i hard diskom rudarit, ili ssdom, pa cijene diskova ostale iste, ako ne i pale...

12 godina
lllnuclearlll kaže...
Iamdanny kaže...

Zasto bi to napravili? Njima je u interesu da prodaju svoj proizvod i to po sto vecoj cijeni tako da im rudarenje jos ide u korist, mozes samo ocekivati da budu jos bolje za rudarenje nego prosle serije. Zaboli njih dupe jel karticu kupuje rudar ili gamer, bitno je da idu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 27.2.2018 22:36 (ibme74).
13 godina
Gorstak79 kaže...
lllnuclearlll kaže...
Iamdanny kaže...

IMHO, kriptovalute s tim nemaju nidje veze...mos i hard diskom rudarit, ili ssdom, pa cijene diskova ostale iste, ako ne i pale...

Postotak rudara koji rudare HD-om je 000000000,0000000,0000,000024 pikoprocenata %.

Usporedan je sa postotkom žena koje se okrenu na dovikavanje bauštelaca.

10 godina
neaktivan
Iamdanny kaže...

Ako ti nije žurba, rađe sačekaj. Bit će gamera koji će raditi upgread sa gtx 1060 ili rx 4/570 a to su jače kartice. Samo pazi na garancije.

SSD koliko si mi života uštedio...
12 godina

Pošto sam još od prije namjeravao uzeti novi komp, sad mi se taman poklopilo da mogu to iskoristiti za završni rad pa bi to trebalo biti gotovo do 5. mjeseca, najkasnije sredina 5. 

12 godina
Bur33k kaže...
Iamdanny kaže...

Ako ti nije žurba, rađe sačekaj. Bit će gamera koji će raditi upgread sa gtx 1060 ili rx 4/570 a to su jače kartice. Samo pazi na garancije.

To bi imalo smisla da se rudarska ludnica nikada nije dogodila.

Nece tako velik broj ici na nove kartice jer ce vrlo vjerojatno biti takoder po luđačkim cijenama a ovi sto i budu isli ce sigurno prodavati svoje gtx1060/rx4/570/4/580 po rudarskim cijenama.

17 godina
ibme74 kaže...

Nece tako velik broj ici na nove kartice jer ce vrlo vjerojatno biti takoder po luđačkim cijenama a ovi sto i budu isli ce sigurno prodavati svoje gtx1060/rx4/570/4/580 po rudarskim cijenama.

I onda još ako kupiš karticu od rudara svu ishabanu koja je radila 24/7 godinu-dvije...

15 godina
protjeran
lllnuclearlll kaže...
ibme74 kaže...

I onda još ako kupiš karticu od rudara svu ishabanu koja je radila 24/7 godinu-dvije...

Koga briga ako ima garanciju? Moja npr. majna kad god nisam za kompom al su temperature nize nego sta je nekome grafa u idle. Kad me pitaju jel rudarila (treba bit idiot za to uopce pitat) naravno da cu rec da nije...

17 godina
ansha kaže...

Koga briga ako ima garanciju? Moja npr. majna kad god nisam za kompom al su temperature nize nego sta je nekome grafa u idle. Kad me pitaju jel rudarila (treba bit idiot za to uopce pitat) naravno da cu rec da nije...

Mali OT:

I, koliko si uspio zaradit s tom jednom karticom? Baš me zanima... Može li se uopće što zaraditi s jednom grafičkom? Barem 50kn mjesečno?

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 16:37 (lllnuclearlll).
15 godina
ansha kaže...
lllnuclearlll kaže...
ibme74 kaže...

Opet radi 24/7, moze bit i na 30 stupnjeva, iako nije ni to neki pokazatelj, ta ista grafa mozda moze tako izgurat 5 godina bez ikakvih problema

8 godina
protjeran

nima veceg gusta nego cidit mast kartici da doticnu otplatis...u godinu dana otplatis bilo koju da uzmes, i to je samo pustis da radi dok nisi doma, i onda je prodas po cijeni vecoj nego sto si je platio nekom jadnicku koji odbija rudarit i htio bi samo odigrat novi cod, i jedva je skrpa solde za grafu i smijes se doticnom kad krenes citat da se doticni zali da mu gejm kasljuca ili da mu nesto ne stima s grafom...jebes to sto ces gorit u paklu, bitno je da imas love za pivo, travu i kurve i da si pametniji od drugih...money is what makes the world go around...naravno, ko jebe onlajn rudarske sajtove koji rudare za tebe uz proviziju, nije to toliko isplativo...

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
lllnuclearlll kaže...
ansha kaže...

Mali OT:

I, koliko si uspio zaradit s tom jednom karticom? Baš me zanima... Može li se uopće što zaraditi s jednom grafičkom? Barem 50kn mjesečno?

Jedna RX 570 kada se odbije struja danas zaradi cistoga oko 300 kn mjesecno 

Intel i7 8700K;asrock z370 extreme 4; Crucial 2X8 Gb 2400@2666 Mhz; SLI 2 X Nvidia GeForce 1080Ti; SSD Samsung EVO 500 Gb
12 godina
lllnuclearlll kaže...

ja sam u mjesec i pol dana namajnao oko soma kuna sa 1070 i 1050ti, s tim da sam ovu drugu dodao nakon prvih 10 dana

sad je isplativost drastično pala, pa sam prodao 1050ti za 1200 kuna i kad to dodam na onih soma kuna, ispada da me je upgrejd sa 1050ti na 1070 koju sam kupio prije mjesec i pol dana koštao 1.700 kuna

još 3-4 mjeseca po sadašnjoj isplativosti i bit ću na nuli s grafom kojoj je ostalo dvije i pol godine garancije

ansha majna puno duže, on je vjerojatno odavno isplatio kompletnu grafu i vjerojatno zaradio za još jednu takvu

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 16:45 (picajzla0707).
10 godina
neaktivan
Vidjet ćete da čim dođe novi kontingent kartica u većoj zalihi odmah će imati normalnu cijenu.
Jedan dućan pred kraj 1.mj. kad sam gledao je imao gigabyte single fan 1080 za 3700kn za avansno plaćanje. Tad nisam imao para da kupim.

To mi je ostalo u glavi jer su već tad na Njuškalu bile 1070 za 4500kn.

Čim imaju zalihe trgovci spuste cijene jer im je cilj prodat i zaradit za plaće.

Eto to je moj savjet za one koji mogu čekati, samo još pričekajte jer cijene gpu su visoke zbog toga što nemaju zaliha. Uglavnom Nvidia je već prestala proizvoditi pascal. Amd ne stigne proizvesti više nego što se traži.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Prodate ce ih sve kako god, možda ne u Šaptinovcima ali svuda dalje hoce. Stavi 1070 za 4800kn i da ih ima u zalihama, prodat ce se. Pogotovo kad stigne Volta

Battlelog: D3lBoy-00
12 godina
Bur33k kaže...
Čim imaju zalihe trgovci spuste cijene jer im je cilj prodat i zaradit za plaće. 

kod nas je prije pravilo da trgovci na spuštaju cijene niti kad im ostane grafa stara dvije generacije, a kamo li da će spuštat cijene u sadašnjoj situaciji kad se grafe prodaju prije nego ih stignu staviti na police

17 godina
picajzla0707 kaže...
Bur33k kaže...

kod nas je prije pravilo da trgovci na spuštaju cijene niti kad im ostane grafa stara dvije generacije, a kamo li da će spuštat cijene u sadašnjoj situaciji kad se grafe prodaju prije nego ih stignu staviti na police

nije da moraš kupit karticu kod nas... computer-universe, alzashop

12 godina
lllnuclearlll kaže...

nije da moraš kupit karticu kod nas... computer-universe, alzashop

nisu niti oni baš blesavi, prije mjesec i pol dana dana imali su na alzashopu msi 1070 gaming x za 4 soma kuna i to je bila zadnja pošiljka po nekoj normalnoj cijeni, samo što sam ja uspio uloviti par dana prije u protisu za 3.900

sljedeća je pošiljka (ostalo mi praćenje na mejlu, pa sam vidio kad je stigla u alzashopu) bila preko 5 soma kuna

13 godina

Ta tvoja gtx 1070 postaje kao i XXX-ova zamjena rx470 za gtx1060 6gb.

3 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Da, vidim i ja u trgovini gtx 970 za 3600kn kao i gtx 760 za 2600kn.

U tome je bit, trgovci nemaju više zaliha za ove kartice i nikad ih više ni neće imati. Ostala možda 2 komada i sad se prave tupavi jer ukoliko naprave skonto tu gube velike pare.

Pa nećeš valjda kupovati staru generaciju za masne pare kada imaš novu generaciju i 2x bolju karticu za duplo jeftinije. Primjera gore navedenog gtx 1060 dok su bile u proizvodnju si mogao naći već za 1700kn.

Znači bit će ista stvar, doći će gtx 20xx serija i dalje će gtx 10xx serija bit skuplja jer je nabavna cijena bila koma.

EDIT: netko je kupio novu gtx 760 jer je ne vidim više u ponudi
17 godina
neaktivan
Grafička kartica za višezaslonski sustav

Pozdrav svima. Dvoumio sam se kuda staviti ovu poruku, u temu o sklapanju konfiguracija ili u ovu temu, no s obzirom da mi je trenutno najbitnija komponenta grafička kartica odlučio sam pitati ovdje.

Naime, treba mi mogućnost 6 izlaza za zaslone (koji mogu biti monitori ili televizori). Ne treba mi ništa za igranje, nikakav 3D i ništa slično, jedino mi je bitno da podržava 6 izlaznih zaslona, tj. želim napraviti višezaslonski sustav. Ne treba mi ni nešto poput videozida, međutim, svaki zaslon bi trebao biti zaseban jer bi se na svakom prikazivale zasebne stvari. Zgodno bi bilo i ako bi se po potrebi 2 ili 3 zaslona mogla spojiti u prošireni način rada.

Dakle, koju grafičku kod nas uzeti za tako nešto? U svom istraživanju našao sam kao najisplativije rješenje uzeti jednu grafičku karticu Quadro P600 i jednu grafičku karticu GT 730. P600 košta oko 1400 kn, a GT 730 oko 400 kn. Quadro P600 ima 4 izlaza, a GT 730 ima 2 izlaza. Znam da ih ne mogu spojiti u SLI, ali mi to nije ni bitno, bitno mi je da mogu koristiti 6 izlaza.

Pretpostavljam da u takvoj konfiguraciji ne bih mogao koristiti prošireni način rada sa zaslonima uključenim u različite kartice, ali se nadam da bih mogao napraviti npr., prošireni zaslon između zaslona na istoj grafičkoj kartici, to bi bilo odlično. Bi li to tako moglo raditi?

Isplati li se takav sustav, tj. takva konfiguracija i hoće li raditi kako pretpostavljam? U tom slučaju, glavna bi mi bila grafička P600, a GT 730 bi bila sporedna i samo pružala dodatna dva dodatna zasebna zaslona.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!

0 0 hvala 0
12 godina
mislioc kaže...

Ta tvoja gtx 1070 postaje kao i XXX-ova zamjena rx470 za gtx1060 6gb.

da sam bio pametniji pa je uzeo mjesec-dva ranije mogla je već biti otplaćena, ali nije niti ovako loše

jbga, cijelo vrijeme kukamo protiv faking majnanja jer su grafe preskupe, umjesto da smo iskoristili priliku i uzeli ih zabadava

Bur33k

tako sam i ja razmišljao cijelo vrijeme, bezveze da uzimam 1070 za četiri soma kuna, kad će za par mjeseci izaći 2060 za manje novaca

no na kraju sam skužio da bi ovu 1070 mogao dobiti badave i uskočio u zadnji vlak

sad mi se hebe za 2060 koja vrlo vjerojatno neće biti jeftinija od 1060 koje sad idu po tri soma

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 22:27 (picajzla0707).
16 godina
Re: Grafička kartica za višezaslonski sustav

@ 1domagoj1 (baš si našo temu..) :)

-quadro je neisplativa (osim ako misliš za acad i sl.).. modeli s npr 4xDP.. uz spliter kablove, dovoljna je jedna. DP može, dvi-hdmi ne tj to je za jedan izlaz.. ver. 1.2+ primjer Add 3 independent displays to your DP computer (dobija se u bundlu s nekim karticama)

-novije generacije (ovisno o klasi, ograničenja... top modeli) preko DPa mogu više monitora na radeonkama hydrovision ili kako se već naziva.. 3-na-jedan.. pa do baš za tu namjenu (video zid, mada kažeš da ne trebaš, neovisni rad..) matroxice..

-ali, može i jeftikaneri, 2-3 početnih modela, svaka može 2-3 izlaza neovisno.. (to nije sli-cf, neovisne samo je pitanje koliko pciex utora imaš i ukupno napajanje, 75w utor, slabije su zadovoljne s 40w...).

evo, nova matrox serija.. može i dvije :) .. na radeonkama, promjena s DP +adapteri prešli na mHDMI, powerdesk je vrlo koristan.

+ kad kažeš da 730 ima dva izlaza.. ima 3. .. ali ograničeno (driverom-umjetno) na 2, novije/skuplje mogu više, 3-4.. npr 740 može 3 i pitanje koji izlaz npr vga-analogni ili digitalni.. to može ovisiti o konkretnom brandu-proizvođaču. Za novije 10xx ne navode konkretno samo multi, nema vga.. (pa vjerojatno x3).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 23:18 (ihush).
15 godina
neaktivan

gtx 1060 6gb na akciji 3700kn

gtx 1050ti 4gb na akciji 1740kn

...i tako..... i dalje u iscekivanju godoa... 

I believe Wi can Fi...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Grafička kartica za višezaslonski sustav
ihush kaže...

@ 1domagoj1 (baš si našo temu..) :)

-quadro je neisplativa (osim ako misliš za acad i sl.).. modeli s npr 4xDP.. uz spliter kablove, dovoljna je jedna. DP može, dvi-hdmi ne tj to je za jedan izlaz.. ver. 1.2+ primjer Add 3 independent displays to your DP computer (dobija se u bundlu s nekim karticama)

-novije generacije (ovisno o klasi, ograničenja... top modeli) preko DPa mogu više monitora na radeonkama hydrovision ili kako se već naziva.. 3-na-jedan.. pa do baš za tu namjenu (video zid, mada kažeš da ne trebaš, neovisni rad..) matroxice..

-ali, može i jeftikaneri, 2-3 početnih modela, svaka može 2-3 izlaza neovisno.. (to nije sli-cf, neovisne samo je pitanje koliko pciex utora imaš i ukupno napajanje, 75w utor, slabije su zadovoljne s 40w...).

A postoji li onda neka grafička kod nas na tržištu da ima 4 DP-a, a da nije Quadro i da je u tom cjenovnom rangu? Meni treba čim jeftinije rješenje, jer nije za igranje ni 3D. Nešto tipa kako koriste trgovci dionicama npr., pa imaju po osam zaslona na kojima im se prikazuju grafovi, cijene i sl.

U tom bi slučaju onda uzeo tu hipotetsku grafičku koja nije Quadro i neku jeftinu kao već spomenutu GT 730 ili nešto u tom rangu od AMD-a, ako postoji.

EDIT: No da, Matroxice otpadaju jer su preskupe, evo C900 samo tri tisuće am. dolara i nema je kod nas za nabaviti. ;)

EDIT2: GT 740 nije dostupna kod nas, uvjet je da bude dostupna kod nas jer ne nabavljam na svoju ruku, pa ne mogu naručivati od bilo kuda.

@Striko2009

Da, baš i ja gledam sad malo te cijene, užas. A ja u svibnju upikao 1060 sa 6 GB za 2200 kn. Sva sreća pa mi je stara Radeonka dala otkaz u to vrijeme.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.2.2018 23:24 (1domagoj1).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice