Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.823
|
čitano: 6.900.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

gledam kako rudarenje kad ono http://www.hcl.hr/hardver-i-softver-teme/tko-nam-to-krade-graficke-kartice-i-zasto-su-sad-toliko-prokleto-skupe-108985/

svijet je otisao u totalni kurac

kolika je inace cijuena 1060 da nema ovog sranja?2000?

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2017 16:49 (Kill Frenzy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

GTX1060 su uviejk bile skuplje, 3Gb verzije su bile oko 1.700-1.900kn a 6Gb od 2.200 andalje 8ako pričamo o modelima sa dva venta i 3 god garancije). RX-ice su biel najbolje kupovina. RX470 su išle nove čak od 1.500kn nadalje, dok se recimo RX480 sa 8Gb dala nabaviti već za 2.000kn.

13 godina
neaktivan

Sad je najgore sto ni amd ni nvidia nece da stanca puno novih grafa jer nikad ne znaju kad ce puci ovaj minerski boom, jer ako naprave previse ne valja nece se nikad prodati a krajem godine nova generacija dolazi.

Sta bi s onim grafama iskljucivo namjenjene za mining zar one nisu preuzele bile jedno vrijeme

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
protjeran

Ove namjenjene samo za mining niko ziv ne kupuje jer se nece dat preprodat...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina

Prodao sam svoju rx 480 prije par tjedana za poštene novce.

ali sad mi je već dopizdilo biti bez kompa pa tražim neku rabljenu karticu do cca 1000 kn da je imam za prelazno razdoblje dok se ove cijene ne smire.

Gledan na njuškalu nešto tipa gtx 770 za 750 kn.

Ili imate kakvu bolju preporuku?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Podrav,

Evo zanima me ako mi netko može preporučit nekakvu grafičku karticu za moj procesor AMD A8 7600 te da pokreće neke igrice kao npr. Rust,LoL itd.

Napajanje je MS Platinum 500 v5...

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Za oba pitanja mozda neka gtx 950..lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina

Ili dodati jos 100kn pa uzeti rx 560 novu iz ducana sa garancijom 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Bernou kaže...

Napajanje je MS Platinum 500 v5...

17 godina

dupli post* 

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2017 11:59 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Kolega Bernou za tebe je bolje da prvo uzmes bolje napjanje a onda tek napravis konb. sa gpu-em...

Moj PC  
3 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Koje napajanje preporučate onda?

14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pošto vidim da gledaš ovu koju sam ja oglasio, kupljena ti je neki dan (utorak) preko njuškala, nema vizualnih ni oštećenja u radu, sve naljepnice su bijele, čitave, pa pretpostavljam da nije popravljana, pečena, kuhana itd. Kartica također ne smrdi po nečijoj mikrovalnoj .

Kupio sam ju za drugi PC od kojeg zasad odustajem od zasebne grafičke, tako da će biti ona u procesoru.

Igrao sam jučer na njoj 3h Just Cause 3 1080p reza high za probu, sve ok. Nešto previše dodatno ni ne znam reći o njoj kad je kod mene tek 1 dan.

Imaš na YT dosta testova iz 2017 na temu 770tki, još uvijek su prilično solidne za 1080p 50+fps gaming, na razini 1050(Ti) kartica.

700-800kn ovisno o hlađenju i  memorijskoj izvedbi (2/4gb) mislim da vrijede, pogotovo ako pogledaš cijene drugih kartica za tu lovu po njuškalu.

In the name of tragedy...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne isplati se uzimati tako stare grafe, za tu lovu uzmi bolje iz ducana rx560, gtx 1050 ili mozda nadjes i rabljeno gtx 1050ti na njuskalu

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Gle 1050ti je bar 500 kn skuplja i brijem da je slabija.

Treba mi kartica za par mjeseci dok se ne stabiliziraju cijene.

Brijem da ću moći dobiti za nju 500kn za 3-4 mj.

12 godina

Kad vec brijes na jace potrazi si rađe gtx960/r9 380 sa garancijom nego te kartice upitne starosti bez ikakvog jamstva. 2GB modeli znaju ici po 850-900kn, za 1.000kn vec idu 4GB

13 godina

GTX 650 2Gb(Inno 3D) za 350 ili GTX 570(POV referentna) za 400kn?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za koji pc? ja osobno nebih uzimao tako stare grafe jer pitanje dana kada ce riknut. Osobno bih radije potrazio hd 7850, znalo ih je biti po 400kn 

Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
Ja se isto riješio svoje kartice i kupio si ps4 slim i 5 igrica i uživam toliko da se ni ne sjetim pc osim surfanja na g4560:) U biti imam staru r7 260x, ali nisam imao volje je staviti u pc jer samo nešto igram na ps4. Zaboravio sam na fps koji mi se previše motao po glavi:) Sad imam g4560, 16 gb rama ddr4.. i ps4:)
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

nakon XY natezanja oko grafa itd itd ima u prijasnjim postovima problematike ..krepala R9 390 i sada sam dobio zamjenu jel ...znaci mogu uzet grafu do cijene svoje ili  nadoplatit  i uzet koju zelim jel....a koliko vidim cijene su osle u pm  i G1 1070tka je 4300kn ...znaci morao bi nadoplatit 1300tinjak kuna za nju...danas tokom dana se trebam odlucit sto cu i kako cu pa eto ima li tko kakvu pametniju i dal je to dobra zamjena...jos uz to dolazi MSI Armor verzija za istu cifru. Sa druge strane problem je oko povrata novaca na racun jer je na firmu i onda nemogu do keša pa ne mogu dic novce i otic u drugi ducan i cekat.....

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mariclius kaže...
Ja se isto riješio svoje kartice i kupio si ps4 slim i 5 igrica i uživam toliko da se ni ne sjetim pc osim surfanja na g4560:) U biti imam staru r7 260x, ali nisam imao volje je staviti u pc jer samo nešto igram na ps4. Zaboravio sam na fps koji mi se previše motao po glavi:) Sad imam g4560, 16 gb rama ddr4.. i ps4:)

12 godina
sseennoonn kaže...

Zahebana situacija, davati 1.300kn nadoplate za GTX1070 je puno... Potaj ih dali mozda imaju ovo na lageru (iako pise da je nedostupno) ili dali se moze nabaviti po toj cijeni klik opet je 500kn jeftinija nego G1

9 godina

upravo i to je problem...nemaju nista osim onu neku mini verziju grafe sta ne zelim...jedina je ta G1 ..iduce su MSI Armor ...ZOTAC itd.... i sad ne znam sta da radim...za 4300 sam mogao kupit asusovu 1070tku koja je sad skoro 5000kn....

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
14 godina
Pogledaj si malo testove od mini 1070. Nije to toliko loše, a ipak je bitno jeftinija
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sve više minera prodaje svoje rigove po oglasnicima, valjda je konačno došao kraj toj rudarskoj ludnici...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pozdrav

kupio bih sinu neku rabljenu jacu graficku karticu,jer ova mu malo steka na igri (Just Cause 3)

Sad gledam na njuskalu i na stranici za usporedbu koja se moze naci do jedno 700 kuna

ova mi se po toj usporedbi cini naj jaca (ATI Radeon HD 5970 2GB 512-bit GDDR5)

sto vi mislite,imate li kakav prijedlog?

robi
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Za JC3 ti treba kompletna pila od kompa da ne šteka, znači jako dobar procesor i puno skuplja grafa od te koje gledaš.

13 godina
neaktivan
XXX kaže...

Za JC3 ti treba kompletna pila od kompa da ne šteka, znači jako dobar procesor i puno skuplja grafa od te koje gledaš.

komp koji ima je:

amd fx8 procesor

8 gb rama ddr3

ati 6900 solidno vrti i navedenu igru ali je sve smanjeno u postavkama na naj manje

hdd 500 gb

napajanje 800 watta

mislim da je komp dobar

koju grafu onda uzeti sa 2 gb rama?

robi
17 godina
odjavljen

Za minimalne detalje neznam ali evo ti neki orjentir.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice