Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.617
|
čitano: 6.792.228
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Pa imas na YouTbe-u benchova koliko hoces. i5 vs i7 stock gta 5 na GTX1080 4k rez. razlika u par fps, s tim da se u pravilu i5 bolje clocka.

15 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

ti meni hoces rec da tvoj 6600k na 5.1 je bottleneck na 1060?

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 23:03 (Kill Frenzy).
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
protjeran
hahhaajaads kaže...

kak onda moj i5 tera gtx 1060 na 100% ? 

tera i moj na 200fps-a s stekanjem...cpu nerikava jedino ak upalim vsync!

Kill Frenzy

morat ces smanjivati detalje da dobis visok framerate, tada ce ti cpu biti zakucan na 100% a to ne zelis..nije problem toliko u gpu usageu koji ce u nekim igrama padati drasticno u nekima neprimjetno, u nekima nikako! vec u cpu stutteringu!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 23:07 (Stjepanj).
12 godina

nego sta je ovo, prije 2 dana sam mogao pokrenut gta 5 i msi afterburner bez da mi se gta 5 crasha, a sad vise niti onaj fix ne radi.. jel ima neki drugi cpu i gpu usage counter ? 

#edit - nekim cudom proradilo

Battleog - 191silvinjo
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 23:29 (hahhaajaads).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
nije problem toliko u gpu usageu koji ce u nekim igrama padati drasticno u nekima neprimjetno, u nekima nikako! vec u cpu stutteringu!lp

Ista stvar se desava i sa g4560, ali vec kod 60 FPS i sa mid range grafama, njegov average FPS lijepo izgleda, ali dropovi tj ovi 0.1% low-si uzrokuju stutter koji probija cak i ako imas freesync monitor. 

12 godina

evo, probao gta 5, mogu sam rec da gpu usage nekad padne na 90% ali fps ostane isti te mi je procesor onda na 95%, no to se desi na sekundu i onda se gpu usage vrati na 99% i cpu usage varira od 85-90%, ak taj 6600k nemre drzat gtx 1060 onda ne znam sta je... naravno, ako hoces mogu ti sutra snimit, samo mi reci koje postavke da stavim u gta 5 (sad sam igrao sve na ultra + advanced settings one 3 stavke na on)

Battleog - 191silvinjo
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

GTA V nemože držati na full HD 60+ konstantno ni i7 7700K 4.8 + GTX 1080ti. 

Prebacite na 8:20, pada na 50 fpsa sa tim kopom koji košta kao polovni auto. Borba sa vjetrenjačama 

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

https://coinmarketcap.com/all/views/all/

Izgleda da je gotov miner boom za ovu godinu/ljeto, samo padaju brojke dole, spremite se za najezdu :D
Hm Crossfire 2x480/470 ili 480+470 ne zvuci lose ako bude dobra cijena 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Prebacite na 8:20, pada na 50 fpsa sa tim kopom koji košta kao polovni auto. Borba sa vjetrenjačama 

GTA V je takva igra gdje se detalji mogu toliko nafrljiti da ce gtx 1080ti jedva gurati 60-70 FPS 

. Ovaj video sto si stavio je covjek isto tako podosta nafrljio detalje i FPS je jedino drasticno pao kad je uletio u travu gdje je fizika zakucala proc, ono sto sam ja gore napisao ne odnosi se samo na gta vec opcenito ce taj proc imati dropove, uz to ne treba se niti zanemariti to da je on bottleneck vec i za trenutne mid range kartice. Cak i uz sve te mane svi se mi slazemo da je taj procesor odlican za tu cijenu, ja ga prvi preporucam svakom frendu koji slaze neku budzet konfu ili ako ciljano igraju neke igre koje ce taj proc gurati bez problema, ali ako ga vec toliko hvalimo svi skupa treba biti realan pa isto tako naznaciti i njegove mane.

chaselol kaže...

Izgleda da je gotov miner boom za ovu godinu/ljeto, samo padaju brojke dole, spremite se za najezdu :D

Mislim da rx4** crossfire i nije neka sreca, imao je to kolega toxic pa je brzo odustao od te kombinacije.

17 godina
war3_tft kaže...
chaselol kaže...

Mislim da rx4** crossfire i nije neka sreca, imao je to kolega toxic pa je brzo odustao od te kombinacije.

Tako je, vise igara ne radi kako treba nego radi, imao sam muke.

Ostao sam samo vise nego ugodno iznenaden s temperaturama i bukom. Dvije MSI Gaming RX 480 su stvarno super kartice za CF ali CF nema smisla jer nista ne radi kak treba tako da...

13 godina
neaktivan

Ali ako vec imas jednu polaris karticu i ukaze ti se prilika za tipa 1200-1300, igras naslove gdje to radi to je poprilicno dobra kupovina, dobijes best case scenario snagu 1080 kartice, zar ne?

17 godina
chaselol kaže...

Ali ako vec imas jednu polaris karticu i ukaze ti se prilika za tipa 1200-1300, igras naslove gdje to radi to je poprilicno dobra kupovina, dobijes best case scenario snagu 1080 kartice, zar ne?

Da.

Ali ima tu dosta nuspojava cak i u igrama u kojima dobis skoro 100% skaliranje nekad se zna crashat.

Tu ima hrpa raznih kombinacija s raznim profilima sve u svemu ne bih preporucio. Ali nije to samo CF nego je i kod SLI-a tako.

Zato valjda sve manje i manje igara podrzava multigpu rijesenja.

15 godina
protjeran
chaselol kaže...

To nikad nije dobra opcija, uvijek je isplativije prodat karticu i dodat tih 1200-1300kn i uzet jednu jacu..

17 godina

haha prosli smo iste faze tako da vise nikad  na multy gpu a i nema potrebe 

17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
XXX kaže...

GTA V je takva igra gdje se detalji mogu toliko nafrljiti da ce gtx 1080ti jedva gurati 60-70 FPS 

. Ovaj video sto si stavio je covjek isto tako podosta nafrljio detalje i FPS je jedino drasticno pao kad je uletio u travu gdje je fizika zakucala proc, ono sto sam ja gore napisao ne odnosi se samo na gta vec opcenito ce taj proc imati dropove, uz to ne treba se niti zanemariti to da je on bottleneck vec i za trenutne mid range kartice. Cak i uz sve te mane svi se mi slazemo da je taj procesor odlican za tu cijenu, ja ga prvi preporucam svakom frendu koji slaze neku budzet konfu ili ako ciljano igraju neke igre koje ce taj proc gurati bez problema, ali ako ga vec toliko hvalimo svi skupa treba biti realan pa isto tako naznaciti i njegove mane.

Svejedno, žalosno je da imaš dropove na igri iz PS3 generacije na kompu koji košta bezobrazno puno. Uz tu cijenu hardvera očekivanja su ogromna, uz cijenu procesora od 470 kn , kojeg je Intel sad povukao iz prodaje jer mu uništava prodaju, očekivanja su realna. Osobno ne osječam neke dropove, rade SP igre ko podmazane a multi WOT zaključan na 120 fpsa.

13 godina
protjeran
Znaci ti si nasao gta open world igru cija ce fizika zakucati bilo koji cpu ako se postavi visoko, nasao si jednu scenu gdje se dogodi drop i po tome zakljucujes da su performanse skupljih procesora i kartica zalosne, ma super... Ja mislim da ce svatko sa tim boljim komponentama prebroditi prolazak kroz travu u gta tamo negdje na nekom brdu kad ce u 99% drugih slucajeva i igara uzivati u fluidnosti.

To sa obustavom prodaje je ista glupost kao i ono "nemojte klokati svoje sky/kaby procesore", evo svima redom koji su klokali se zapalili procesori...
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Znaci ti si nasao gta open world igru cija ce fizika zakucati bilo koji cpu ako se postavi visoko, nasao si jednu scenu gdje se dogodi drop i po tome zakljucujes da su performanse skupljih procesora i kartica zalosne, ma super... Ja mislim da ce svatko sa tim boljim komponentama prebroditi prolazak kroz travu u gta tamo negdje na nekom brdu kad ce u 99% drugih slucajeva i igara uzivati u fluidnosti.

To sa obustavom prodaje je ista glupost kao i ono "nemojte klokati svoje sky/kaby procesore", evo svima redom koji su klokali se zapalili procesori...

Nisam ja našao, netko je ranije spomnuo da radi super na skupljem hardveru, ja sam od početka tvrdio da je taj naslov borba sa vjetrenjačama ako očekuješ perfekciju...a trebao bi ju očekivati sobzirom na uloženo. 

Kak misliš gluposti, praktički je nestao iz trgovina a i ovo što ga ima nestati će. Pogle mu cijenu 

https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=9SIA85V5N23036&cm_re=G4560-_-9SIA85V5N23036-_-Product

Sad košta isto kao i i3, zbog čega je to tako, kaj misliš??

13 godina
protjeran
Iskreno nisam niti provjerio to za g4560, al u zadnje vrijeme se pisalo toliko gluposti pa sam pomislio da je i ovo jedna od tih...

Pa taj Intel samo navlaci hejt na sebe, pentium im je bio najsvijetlija tocka i oni to idu tako dubretarski unistiti...
17 godina
odjavljen
war3_tft kaže...
Iskreno nisam niti provjerio to za g4560, al u zadnje vrijeme se pisalo toliko gluposti pa sam pomislio da je i ovo jedna od tih...

Pa taj Intel samo navlaci hejt na sebe, pentium im je bio najsvijetlija tocka i oni to idu tako dubretarski unistiti...

Pa iz istog razloga AMD odugovlaći sa R3 ryzenom kada je gaming i kućni korisnik u pitanju. Ili nemaju uopće škarta u proizvodnji pa nikako da skupe dovoljan broj poluispravnih ryzena.

Uglavnom grafe su ovdje tema 

15 godina

gledam links i cijene 1060 su negdje od 3200-3300.sta nebi to trebala biti pocetna cijena 1070.za 10 godina ce cijene kretat od 10000

Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina
Kill Frenzy kaže...

gledam links i cijene 1060 su negdje od 3200-3300.sta nebi to trebala biti pocetna cijena 1070.za 10 godina ce cijene kretat od 10000

Jedna riječ: RUDARI

15 godina

ajd vidim ova je nesto niza cijenasamo moram proguglat jel cemu

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Za 15 dana dolazi novi talas kartica u EU, ne isplati se kupovati sad 

12 godina
chaselol kaže...

Za 15 dana dolazi novi talas kartica u EU, ne isplati se kupovati sad 

To 100% ili glasine?

13 godina
neaktivan

shop iz austrije, samo je pitanje na sta ce liciti te cijene jer neke radnje ih imaju i recimo najjeftinije 570 kartice su po 379eur.... 

Sam sebi gledam da sastavim novu masinu, ali mi se sve cini da cu to odgoditi do kraja ljeta, nit je vega tu, nit su normalne cijene 480/1070 kartica da vise zamre ovaj mining je ovako vise ne moze 

12 godina

Ja isto čekam neke normalne cijene, svoju R9 380 sam odavno riješio i trenutno se furam na integruši 

14 godina
chaselol kaže...

talas

Val valjda, domena ima naziv .hr

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
12 godina
Ne picajzli, za to sam ja zaduzen :)))
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Meni je val na moru, talas za ostalo 

Gledam na ebayu vec ima 5-6 kartica po 200-220$ rx 470 pocinje polako 

16 godina
ibme74 kaže...

Ja isto čekam neke normalne cijene, svoju R9 380 sam odavno riješio i trenutno se furam na integruši 

lol, i ja isto,  samo je bilo riječ o R9 270x ;).

Probao sam sinoć World of warships na hd4000, to više nebudem pokušavao.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice