Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.795
|
čitano: 6.890.309
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
mikiFrajer kaže...

Sad ste me još više zbunili :). Uvjerenja sam da ako budem max htio iskoristiti računalo u naredne 3 godine da ću morati i overclockat pa bi bilo najbolje kad se grafičke vrate na police uzet i 500 w napajanje.

Odma uzmi 600w razlike u cijeni nema a od viska glava ne boli moze samo bolje biti

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
mikiFrajer kaže...

Sad ste me još više zbunili :). Uvjerenja sam da ako budem max htio iskoristiti računalo u naredne 3 godine da ću morati i overclockat pa bi bilo najbolje kad se grafičke vrate na police uzet i 500 w napajanje.

dali će ti šljakat na tom napajanju od 400w, vjerojatno hoće (ali će pod opterećenjem biti također bučno ako ti to igra neku ulogu), dali je preporučljivo? I ne baš.

8 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Jel se isplati uzeti ova grafička KLIK s obzirom na usporedbu s rx460 pa da ne čekam na novu pošiljku. Igram LOL, PUBG, CIV.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nije ta kartica nesto za gaming, osjetno bolji izbor su ti rx460/560 a cijene su tu negdje 

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 16:41 (ibme74).
15 godina
Jakovp kaže...

To je potrošnja cijelog sustava.

TDP je više manje jednak potrošnji jer sva energija koju procesor preuzme se pretvara u toplinu.

TDP nikad nije jednak a ni manji u full loadu   ja neznam gdje si ti to izvukao i kako si dosao do tog zakljucka jos pogotovo neki dan kad si meni rekao da si elektro inžinjer.Bas bi volio upoznati tog tvog profesora koji te je to rekao.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 18:08 (dreadmoore).
8 godina
protjeran
mikiFrajer kaže...

Jel se isplati uzeti ova grafička KLIK s obzirom na usporedbu s rx460 pa da ne čekam na novu pošiljku. Igram LOL, PUBG, CIV.

rx 550 je najneisplativija kartica u rx ponudi.

Do 1000kn best buy je gtx 1050, ona je daleko brža od rx 550 i ne toliko ali opet brža od rx 460 2gb i rx 560 2gb, stoga možeš birat iizmeđu rx 560 2gb (modeli sa 1 ventom su 800-900kn a modeli sa dva venta 1000kn) ili GTX 1050 sa jednim ventom Zotac 900kn i MSI model koji košta 1000kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 18:28 (sefsfgdsyfdsf).
17 godina

Do 1k kn po meni najbolji izbor je rx460 koja daje jako slican frame kao i gtx 1050 a kosta 100kn manje, a jos mozes bez problema flashati bios da dobijes dodatnih 5-10%.

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Po meni je ovo trenutno best buy za budžet gaming, RX560 za 830kn klik

2 0 hvala 0
8 godina
protjeran
ibme74 kaže...

Sve zavisi od igre do igre, moraš znat šta ćeš konkretno igrat i usporedit na netu testove između GTX 1050 i rx 560 2gb, ako ispadne da igraš igre koje bolje rade na gtx 1050 nije greška dat 100kn više za nju pored te rx 560.

Zotac GeForce GTX 1050 Mini 2GB 939kn

12 godina

...delete kriva tema...

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 19:11 (ibme74).
13 godina
sefsfgdsyfdsf kaže...
ibme74 kaže...

Sve zavisi od igre do igre, moraš znat šta ćeš konkretno igrat i usporedit na netu testove između GTX 1050 i rx 560 2gb, ako ispadne da igraš igre koje bolje rade na gtx 1050 nije greška dat 100kn više za nju pored te rx 560.

Zotac GeForce GTX 1050 Mini 2GB 939kn

Ali i kakav monitor imaš.

Ak Freesync, naravno da će to prevagnuti na AMD.

Ako ima G-sync... onda vjerojatno ne bi gledao 1050 :D

A ako nema nijedan od ta dva, onda gleda kak se igre ponašaju.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
8 godina

monitor je samsung s24d590pl. Igram PUBG, lol, CIV5. procesor je amd a8 7600 i napajanje fortron hexa 400 w. Bitno mi je da to vrti kako treba i budžet je 1000 kn. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mikiFrajer kaže...

monitor je samsung s24d590pl. Igram PUBG, lol, CIV5. procesor je amd a8 7600 i napajanje fortron hexa 400 w. Bitno mi je da to vrti kako treba i budžet je 1000 kn. 

To su sve više cpu intensive igre tako da ti ja manje važno hoćeš uzeti rx460/560 ili gtx1050, uzmi što je jeftinije

17 godina

Dobra je ova rx560, znaci samo otkljucali rx460 i ponudili po dobroj cijeni tako da je sada best buy. Ako igras samo te 3 igre onda odi na 1050, u suprotnom odi na rx560

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mikiFrajer kaže...

Mora biti nova baš? Imaš 1050ti za 1100kn rabljenu..možda da probaš na 1000 spustiti i to je to.

In the name of tragedy...
8 godina
ibme74 kaže...

Ovo me cjenovno najviše privlači ili da uzmem 4 GB verziju?

12 godina
mikiFrajer kaže...
ibme74 kaže...

Ovo me cjenovno najviše privlači ili da uzmem 4 GB verziju?

Nema ona dovoljno snage da izvuce tih 4gb.. tak da se ne isplati ic na 4gb

Battleog - 191silvinjo
8 godina

Jel mi može onda neko nać benchmark za 2 GB verziju jer ja pronalazim samo za 4?

12 godina

Nema tu neke razlike 

15 godina

kakva je ova msi https://www.centro.hr/msi-gf-gtx-1060-6gt-oc-v1-6gb-gddr5-dx12.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

vidim da je najjeftinija od svih 6gb.

moja 7950 lagano je na izmaku snaga.crko jedan ventilator

Nebi te jebo ni za bjdo kajameja
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Dobra je

13 godina
protjeran
Kill Frenzy kaže...

kakva je ova msi https://www.centro.hr/msi-gf-gtx-1060-6gt-oc-v1-6gb-gddr5-dx12.aspx?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

vidim da je najjeftinija od svih 6gb.

moja 7950 lagano je na izmaku snaga.crko jedan ventilator

6gb verzija ti je jedva 10% jaca od 3gb verzije koja je pak 30%+ jeftinija, taj tvoj i5 ionako je nebi u potpunosti iskoristio! rade prodaj taj i5 i za tih 500kn uzmes jos i i7(polovan na njusci)!LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
odjavljen

http://www.tomshardware.com/reviews/resident-evil-biohazard-re7-test,4907-3.html

troduplo bolje performanse na 6gb verziji...tko kaže da ovakvih igri nebude sve više. 3gb verzija je prijevara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hvala na odgovoru ali nekako cisto sumnjam da moj klokan i5 nebi iskoristio 1060.:)

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Kill Frenzy kaže...

Hvala na odgovoru ali nekako cisto sumnjam da moj klokan i5 nebi iskoristio 1060.:)

kupi pa mi javi kak ljepo sve "steka" u gta5, ali ti najvjerojatnije ne igras tu igru pa nije ni bitno! uzmi ono sto si naumio!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.7.2017 22:14 (Stjepanj).
14 godina
XXX kaže...

http://www.tomshardware.com/reviews/resident-evil-biohazard-re7-test,4907-3.html

troduplo bolje performanse na 6gb verziji...tko kaže da ovakvih igri nebude sve više. 3gb verzija je prijevara.

Ako isključiš Shadow Cache, stanje se normalizira. I takve stvari gdje nafrljiš detalje do kraja kolju grafičku sa 3 pa čak i 4GB memorije, a vizualno teško da ćeš primjetiti razliku.

15 godina
Stjepanj kaže...
Kill Frenzy kaže...

kupi pa mi javi kak ljepo sve "steka" u gta5, ali ti najvjerojatnije ne igras tu igru pa nije ni bitno! uzmi ono sto si naumio!lp

stock mozda malo i to u gta.klokan niti u gta

12 godina
hahhaajaads kaže...

naravno da se isplati, ako razlika u cijeni nije prevelika

možda nema snage za izvući svih 4gb, no za više od dva ima - bar u gta 5 gdje meni 1050ti itekako fino koristi skoro 3gb s postavkama kojima igram na average 60fps i nikad ispod 50, pa će sigurno i rx560, koja je tek malo slabija koristiti bar 2,5 a vjerojatno i više s malko nižim fps-om

sa 2gb će na istim postavkama imati stutter fest

za druge igre ne znam, no kad to radi gta5 sigurno da ima koristi i u nekim drugim igrama, ili će tek biti

tako je ekipa pričala i za gtx770 da joj ne treba više od 2gb i da tko zna kad će igre koristiti više od toga, pa su mnogi požalili što nisu uzeli 4gb verziju

stvar je u tome da u nekim igrama neke postavke poput tekstura, koje itekako utječu na izgled, ne ovise toliko o snazi gpu, koliko o memoriji koje je uvijek dobro imati viška - ponavljam, ako razlika u cijeni nije previsoka

13 godina
protjeran
Kill Frenzy kaže...

stock mozda malo i to u gta.klokan niti u gta

to govoris na pamet ili si probao? imam doma 6600k i 3 gtx-ice? steka na svakoj jer je cpu na 100%, mislis da gtx-ice nevaljaju? ili mozda i5 na 5,1ghz?

12 godina
Stjepanj kaže...
Kill Frenzy kaže...

taj tvoj i5 ionako je nebi u potpunosti iskoristio! rade prodaj taj i5 i za tih 500kn uzmes jos i i7(polovan na njusci)!LP

kak onda moj i5 tera gtx 1060 na 100% ? 

Battleog - 191silvinjo
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice