Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.895.978
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
el.šef kaže...
ibme74 kaže...

Ma ok je taj LC, narvano da nije neko vrhunsko napajanje ali nije bas ni šrot u rangu MS-a i slicno...

Super, hvala ti puno. Zanima me jos samo jedna stvar, kada ja stavim graficku u racunalo da li moram nesto u biosu mjenjat jer se trenutno koristi intergrirana kartica ili ce ova 6670 odmah biti glavna bez namjestanja?? To sam citao negdje sada ne znam jer se ne kuzim bas u sve to..

Ubaci grafu u komp, prikopčaj kabel od monitora u nju, upali komp i instaliraj drivere za grafu.

Mislim da su zadnji driveri za nju 15.7, ali provjeri na AMD stranici.

Napajanje ti je šrot, ali kolega je u pravu, izdržat će.

12 godina

Da, trebalo bi automatski, ali ako ne bude odspoji kabel iz grafe i vrati na integriranu, upali komp, usji u bios i pronadi opciju za prebaciti grafu sa integrirane na dedicate.

17 godina
Ako ti nije problem uslikaj one brojeve na kartici da vidimo točnu oznaku jer je bilo i 6670 modela sa gddr3 koja je duplo slabija od gddr5 verzije i kao takva je loš deal za 200kn
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav ekipa, zamolio bih vas savjet za grafičku karticu. Kupio bih nešto do 500, 600 kn preko njuškala. Služila bi za igranje na full hd rezoluciji pa bi bilo zgodno da bar nešto može pokrenuti na toj rezoluciji. Ne pratim baš, pa stoga, glavno pitanje - koja kartica bi bila best buy za te novce? 
Kartica bi služila samo privremeno, nekih pola godine, zato je bitna što niža cijena.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

potrazi R9 270/270X, GTX750Ti...

14 godina

Od amd-a hd7850/7870, za 700 se nađe i 7950, dok od nvidia-e nešto tipa 750ti, 760

Koje napajanje i proceoser su u pitanju?

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Corsair cx500 i athlon II x4 645
17 godina
Napajanje je ok, ali proc je preslab za te grafe,tak da i ako uzmes nešto od tih grafa proc ih neće moci iskoristiti. Ako možeš dići proc na 3.6ghz to bi već bilo ok. Daj napiši komplet specifikacije kompa.
12 godina
Patrick_cro kaže...
Napajanje je ok, ali proc je preslab za te grafe,tak da i ako uzmes nešto od tih grafa proc ih neće moci iskoristiti. Ako možeš dići proc na 3.6ghz to bi već bilo ok. Daj napiši komplet specifikacije kompa.

pričamo o grafama za 500 kuna, jeftinije se baš ne isplati uzimati, a s jačom grafom itekako će imati prednosti u skoro pa bilo kojoj sp igri

ostavite se više tog sranja od bn, nije bf serijal svima primarni i jedini

14 godina
neaktivan

Pozz uzea sam gtx 1060 6gb ichill x3 .. jel sam pogrjesio ili sam treba rx480 ... trenutno igram bf1 sve ultra imam 60 fps lock zna na empire edge mapi na sekundu past do 54 ali odma se vrati .... i moze rec koji proc kupim fx 8350 ne bi jel nema pomaka .. isa bi i7 i5 (6600k ) ili nesto starije  budet mi je 3500kn za maticni procesor i ako idem na ddr4

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
6600k minimalno za tu grafu!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Pa tko priča o bf serijalu? Ne znam otkud si to izvukao, taj proc radi na 2.9ghz, a ipc mu je banana. Meni quad 6600 na 3.6ghz nije bio dovoljan za izgurati 4850 a taj proc bi trebao gurati 2x jače grafe.
10 godina
Mile 74 kaže...

Napajanje ti je šrot, ali kolega je u pravu, izdržat će.

Frende, mozes li pojasnit ovo "izdržat će" nije mi u planu da mi "izdrži" tjedan dana i sve crkne..Oce li izdrzat neko vrijeme ili ce normalno raditi? Recimo kada se graficka vise koristi u igrama itd..Da li bi sve radilo normalno? Zahvaljujem svima na odgovorima, sutra idem po karticu jer danas nikako nisam stigao, vidjet cemo ali zanima me samo sto ce Mile reci na ovu poruku jer znam da je on znalac za te stvari. 

Barcelona - Mes que un club
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2016 23:50 (el.šef).
12 godina

Ne brini bezveze radit će, ljudi drze i jace kartice na losim napajanjima pa sve šljaka. 

13 godina

Ta grafa troši oko 70W i ako ti procesor troši isto toliko onda ne bi smjelo biti problema.

Tvoje napajanje je namijenjeno uredskim kompovima i daje svega 180W.

Napajanje ti je staro 4-5 godina, ali ako je ispravno neće biti problema

Ali ako imaš procesor koji troši 100W, onda trebaš zamijeniti napajanje.

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
Mile 74 kaže...

Ta grafa troši oko 70W i ako ti procesor troši isto toliko onda ne bi smjelo biti problema.

E sad ne znam koliko trosi. Ovo je procesor : AMD A8-3850 X4 2.9GHz

13 godina
el.šef kaže...
Mile 74 kaže...

E sad ne znam koliko trosi. Ovo je procesor : AMD A8-3850 X4 2.9GHz

Onda zamjeni napajanje jer ovo je na granici i možeš očekivati samo probleme.

Procesor ti troši 100W.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 0:35 (Mile 74).
10 godina

Ne bi bas mjenjao napajanje jer to ne znam prikljuciti a neda mi se traziti nekoga da ga zamaram s time. Ne bi ni graficku uzeo da nisam danas naletio na nju i jos je iz mog grada pa sam mislio uzet.. Steta, bas sam se ponadao da bi radilo bez dodatnih investicija..Da ja uzmem to sutra pa probam i vidim kako bi radilo ili da ne riskiram? Ne kuzim jer mi je dosta ljudi reklo da bi bez problema radilo jer kao ta kartica radi i na 300w. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jer ti memorija radi u dual channel ili single channel i na kojoj frekvenciji ti je memorija? A8 3850 jako profitirati od dual channel memorije na vim većem taktu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Patrick_cro kaže...

Jer ti memorija radi u dual channel ili single channel i na kojoj frekvenciji ti je memorija? A8 3850 jako profitirati od dual channel memorije na vim većem taktu.

Dual. 6gb, jedan 4 drugi 2. 1333MHz ddr3. Sta da radim na kraju ako moze vise misljenja da znam da li da kupujem to sutra uopce..

13 godina

Gle, kužim ja da bi ti to htio u Dual grafic, ali to bi trošilo najmanje 165W, a napajanje daje max 180W.

Ako želiš možeš probati, pa vidjeti kako će biti, ali ja ti to ne mogu preporučiti.

Ako ipak uzmeš grafu i komp ti se danas-sutra bude počeo restartati, onda izvadi grafu dok ne nabaviš jače napajanje.

EDIT: Evo ti preporuke za napajanje XFX 450W.

To je kvalitetno napajanje koje isporučuje 408W.

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2016 1:02 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Preslabo je napajanje za ikakav upgrade, ja bih ostavio kako je i probao oc memoriju čim više da izvuče dodatne perfomanse. Prvo sta bi trebao zamijeniti je napajanje, barem hexa 400( cca 200kn) pa tek onda grafu, ali opet ne možeš ni neku jaču grafu jer je proc preslab za današnje pojmove tak da bi opet ostao na 6670 gdd5 ili nekoj 7750. Po meni najbolje da skupljas lovu za neki noviji socket.
12 godina
Patrick_cro kaže...
Pa tko priča o bf serijalu? Ne znam otkud si to izvukao, taj proc radi na 2.9ghz, a ipc mu je banana. Meni quad 6600 na 3.6ghz nije bio dovoljan za izgurati 4850 a taj proc bi trebao gurati 2x jače grafe.

daj nemoj me klat, ti na quad na 3,6 nisi gurao 4850 - što to znači konkretno

ja sam se godinama igrao na c2d e8400 na 3,0ghz bez klokanja (jer je ploča bila šuft) sa 550ti koja je tu negdje s tvojom 4850 ako ne i jača, na kraju mi je frend donirao gtx 570 i na svim igrama sam imao nenormalni boost jer 570 i je puno jača od 550ti

a po tebi nisam trebao niti tu 550ti uzimati

naravno da je kasnije ta gtx 570 bolje radila sa ovim i5 koji imam, ali itekako se osjetila razlika i na c2d

i sad ti meni kažeš "nije dovoljan za izgurati", u čemu, miša mu jarca, nije dovoljan, što to znači, da neće vidjeti prednost ako uzme 7870 u odnosu na primjerice 7770

malo ste prezabrijali s tim bn, nije nitko rekao da stavi na taj proc najnoviju gtx 1080, ali u tim relativno bliskim grafama, za malu razliku u lovi, itekako se isplati uzeti nešto jaču grafu pa makar i ne bila uvijek "izgurana", jer će svugdje imati bar isti fps s obje grafe, a u većini slučajeva će itekako vidjet razliku

17 godina
Badava mu kupnja grafike za 500kn kad će mu biti u većini slučajeva iskorištena 50-70%. Bolje onda uzeti grafu od 200-250 kn i ima isti klinac pogotovo zato jer neće nadograđivati proc. Jos imam tu konfiguraciju samo bi ju trebao sastaviti pa odvrtim test. Igrao sam se ja sa njom i na e4400 na 3.6ghz i na e7200 4ghz i tek kad prešao na i5 3570k u mp mp se vidjela razlika i to drastična.
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Badava mu kupnja grafike za 500kn kad će mu biti u većini slučajeva iskorištena 50-70%. Bolje onda uzeti grafu od 200-250 kn i ima isti klinac pogotovo zato jer neće nadograđivati proc. Jos imam tu konfiguraciju samo bi ju trebao sastaviti pa odvrtim test. Igrao sam se ja sa njom i na e4400 na 3.6ghz i na e7200 4ghz i tek kad prešao na i5 3570k u mp mp se vidjela razlika i to drastična.

Nece mu bit 50-70% iskoristena, uvijek moze dignut detalje...

12 godina
Patrick_cro kaže...

dobro daj mi reci kako ti to računaš, jel to bubaš napamet tih 50-70%, govoriš otprilike ili znaš točno, također na koje igre se to odnosi jer nije mu isto hoće li igrati gta5 ili witchera

po tvojoj teoriji moj c2d nije mogao iskoristiti gtx 550ti, a onda daleko manje gtx 570, pa sam ja svejedno u svim igrama dobio ogroman boost sa 570 u odnosu na 550ti

kako je to onda moguće kad po tvojoj teoriji c2d ne bi koristio kako spada niti 550ti, a kamo li 570, odnosno imao bi to tebi jednaki fps i s jednom i drugom?

e vidiš, meni je jasno da će u cpu zahtjevnijim igrama slabiji proc manje koristiti jaču grafu i povremeno stvarati bn, no stvar je u tome da će on itekako imati koristi od nešto jače grafe jer ta jača nikad neće ići ispod onoga što dobije sa slabijom, a u masu situacija će ići iznad

pretjerujete u nekim stvarima s tim bn, jer ste počeli računati najgori scenarij bn kao mjeru za preporuku grafe, a netko se možda u tom najgorem scenariju nikad neće niti naći

ponavljam, ne govorim o drastičnim situacijama da netko na pentiuma stavlja titana, ali ako netko može uzeti 20% jaču grafu za sitnu razliku u lovi, to se itekako isplati pa makar tu i tamo i bio bn

17 godina
Ne pretjerujem, za cca 200-250kn dobis sasvim adekvatnu grafu ta taj procesor. Ne znam sta si ti testirao ali meni nije nikako bio dovoljan dualac za 4850 a cak ni quad 6600 na 3.6ghz u dosta igra grafa nije bila iskorištena. Ne vidim smisao bacanja još 250kn kad razlike neće osjetiti. Doda još 100kn i evo mu ssd od 120gb tako da je po meni to bacanje love, jedino da nadograđuje skoro na novu platformu ili neki jači proc onda ima smisla jača grafa. Eto sklopit ću ovih dana komp pa mogu istestirati sa hd 4850 na quad 6600 i kasnije tu istu grafu na 3570k pa ćeš i sam vidjeti da ima pun klinac razlike između ta dva procesora.
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Ne pretjerujem, za cca 200-250kn dobis sasvim adekvatnu grafu ta taj procesor. Ne znam sta si ti testirao ali meni nije nikako bio dovoljan dualac za 4850 a cak ni quad 6600 na 3.6ghz u dosta igra grafa nije bila iskorištena. Ne vidim smisao bacanja još 250kn kad razlike neće osjetiti. Doda još 100kn i evo mu ssd od 120gb tako da je po meni to bacanje love, jedino da nadograđuje skoro na novu platformu ili neki jači proc onda ima smisla jača grafa. Eto sklopit ću ovih dana komp pa mogu istestirati sa hd 4850 na quad 6600 i kasnije tu istu grafu na 3570k pa ćeš i sam vidjeti da ima pun klinac razlike između ta dva procesora.

Opet ti isto, kako molim te nece osjetit razliku kad ce moc znacajno povisit graficke postavke?

17 godina

Da ali koliko ce moci povisiti postavke a da mu fps ostane zadovoljavajuci. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

A sa slabijom grafom bi imao bolji FPS?

U najgorem slučaju će imati jednak FPS uz bolji grafički prikaz a u prosjeku će mu biti bolja grafika i viši fps. Da znam, imati će "praznog hoda" ali ne pričamo o skupoj grafi.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice