Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.958.211
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
EZY-E kaže...
Izgleda da mi je grafička kartica rip.
Jučer su se pojavljivali artefakti na monitoru i slika se zamrzavala a sad nakon što sam promijenio pastu na grafi se slika na monitoru više ni ne pokazuje.
Znači li to da je gotova?
Ako da htio bih da mi preporučite neku što jeftiniju a da je malo bolja od hd4670.
Rabljenu ali ako ima neki kul deal može i nova.

S obzirom na procesor koji imaš, ništa puno jače ne možeš uzeti... koliko max love imaš?

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Koja od sljedećih kartica je best buy za period od >=2godine? :D

Hvala.

0 4GB Sapphire RX 470 Nitro 201€
14 4GB Sapphire RX 480 Nitro 219€
0 8GB Sapphire RX 470 Nitro 239€
0 8GB MSI RX 470 GAMING X 241€

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Mislio sam cca 300 kn dati, ako ide jeftinije super.
HTC Hero-iPhone 3GS-Nexus S-Nexus 7-Htc 8S-iPhone 4-Galaxy S2-HTC Sensation-Lumia 625-N8-Dell Venue 8-Z1C-M2 Note-M8-Z1C-Blackberry 9900-Z1C-Lumia 630-Xperia E-OPO-HOX
11 godina
neaktivan

Ako ti treba nešto baš jeftino, ovaj 5670 je naj bolja opcija, naravno ako je sve ispravno http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/prodajem-graficku-karticu-sapphire-radeon-hd5670-oglas-20885444

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 17:52 (D3lBoy).
11 godina
neaktivan

Pozz ljudi planiram kupiti Nvidia geforce gtx 1050 ti 4gb...e sada pitanje je dali bih mogao nju staviti na ovu konfiguraciju koju trenutno imam,tj dali bi bilo ikakvih problema...nekakva nekompatibilnost ili slicno...sve se nalazi pod moj pc.Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Ferrarista kaže...

Pozz ljudi planiram kupiti Nvidia geforce gtx 1050 ti 4gb...e sada pitanje je dali bih mogao nju staviti na ovu konfiguraciju koju trenutno imam,tj dali bi bilo ikakvih problema...nekakva nekompatibilnost ili slicno...sve se nalazi pod moj pc.Hvala!

- pod "Tvoj PC" ne piše ono najbitnije što se ovog pitanja tiče - koje napajanje imas (i nemoj sada napisati "500w" nego napiši točan model)

- ne uzimaj  verziju sa 4GB jer je bacanje para, ta grafa nije dovoljno jaka da iskoristi 4GB VRAM-a

- moglo bi biti i bottlenecka sa tim CPU-om

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 18:55 (ibme74).
12 godina
Mda, gta5 me trazi debelo iznad 2gb na postavkama na kojima mi igra ide bez ikakvih problema
cisto sumnjam da je jedina
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Ferrarista kaže...

cpu ti je pre slab

9 godina
protjeran

Procesor mu nije za nista vise od gtx 750ti, gtx 1050ti je grafa 6-7 posto slabija od gtx 960 tako da je debelo prejaka za slabasni pentiumcic. Na njegovom mjestu bi uzeo sa njuškala za 1500kn neki rabljeni i5 i r9 380 i voila 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Procesor mu nije za nista vise od gtx 750ti, gtx 1050ti je grafa 6-7 posto slabija od gtx 960...

GTX 1050ti je jača od 960.

9 godina
protjeran

Nije bas, samo u par specificnih naslova...

Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 1 hvala 1
11 godina
neaktivan

Hvala ljudi na odgovorima...znam da mi je procesor uzasno slab i sve...ali moram od negdje poceti.Mislim da cu da na kraju pogledati na njuskalu i5-icu pa kasnije 1050 Ti,samo jos jedno pitanje ako stavim i5 dali ce pasati uz ovo sta imam ili cu jos nesto trebati mjenjati ukoliko idem mjenjati proc i grafu?

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Netrebas nista mijenjati sve je ok(neznamo jedino koje je napajanje u pitanju)

Ivy i5 se prodaju za bagatelu na njusci..lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Ferrarista kaže...

Hvala ljudi na odgovorima...znam da mi je procesor uzasno slab i sve...ali moram od negdje poceti.Mislim da cu da na kraju pogledati na njuskalu i5-icu pa kasnije 1050 Ti,samo jos jedno pitanje ako stavim i5 dali ce pasati uz ovo sta imam ili cu jos nesto trebati mjenjati ukoliko idem mjenjati proc i grafu?

Samo proc uzmes i to je to, gledaj Sandy ili Ivy bridge socket 1155 uglavnom.

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...

Da ipak je, ja sam gledao testove na nekim određenim igrama, u globalu je ipak gtx 1050ti brza

13 godina
neaktivan

Ne mora ti nužno biti 1050 TI. Ja bih na tvom mjestu pikirao neki i5 2400 ili 2500, a grafu, ako želiš novu, prije bih RX 470 jer s malo više love daje znatno bolje rezultate. Ako ti je puno € ili nepotrebno, valja razmotriti i opciju rabljene GTX 960 ili R9 380(x).

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Dobro znaci ako sve pase onda krecem gledati neki proc....dali da pikiram i5 3550/3570?Zelim neki dosta dobar proc sa grafom(najvjerovatnije 1050 Ti) da moze vrtiti top naslove sljedecih 2 godine manje vise....ne treba sada na ultra ali na nekoj postenoj grafici da ide

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Hajde ti prvo napisi koje tocno napajanje imas

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Taj graf veze nema sa zivotom ako pogledas glavne naslove Tomb Raider, GTA5, Witcher 3, Doom, Battlefield 1 gdje je r9 380 iznad bez problema, a na prvom linku razlika od 8% je stvarno lol 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran

Tvoje shvacanje ovog grafa je ocigledno previse komplicirano za tebe!lp

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ti ocigledno ne shvatas da pristojan model 1050ti kosta vise od vecine r9 380 kartica 

Nakon sto si vidio cijene i shvatio da si lupio glupost, objasni taj relative performance genije, mislim da svi zelimo da znamo "tvoju" matematiku.

1050ti je banana od kartice, trebaju dijeliti dumbass award svima koji je kupe 

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.11.2016 22:46 (chaselol).
13 godina
protjeran
Ferrarista kaže...

Dobro znaci ako sve pase onda krecem gledati neki proc....dali da pikiram i5 3550/3570?Zelim neki dosta dobar proc sa grafom(najvjerovatnije 1050 Ti) da moze vrtiti top naslove sljedecih 2 godine manje vise....ne treba sada na ultra ali na nekoj postenoj grafici da ide

I5 3570 je najaci, iako se za 900kn nade i 2600k...8 jezgri je 8 jezgri

15 godina
protjeran

Mislis 8 jezgri je 8 jezgri makar bile 4 jezgre?

Moj PC  
8 1 hvala 0
13 godina
protjeran
chaselol kaže...

Ti ocigledno ne shvatas da pristojan model 1050ti kosta vise od vecine r9 380 kartica 

Nakon sto si vidio cijene i shvatio da si lupio glupost, objasni taj relative performance genije, mislim da svi zelimo da znamo "tvoju" matematiku.

1050ti je banana od kartice, trebaju dijeliti dumbass award svima koji je kupe 

Koji je tebi k ali stvarno?

Gtx 1050ti je 400kn jeftinija od te prastare i 17 tisuca puta rebrandirane kartice

13 godina
neaktivan

A i nema adekvatnu matičnu za i7 2600k.

0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
ansha kaže...

To mozda u tvom malo svijetu(citaj mozgu), svima ostalima na kugli zemaljskoj je 8...

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

To mozda u tvom malo svijetu(citaj mozgu), svima ostalima na kugli zemaljskoj je 8...

4. Oo

9 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
ansha kaže...

Kako ga ti lupaš, gdje se mogu logicke jezgre svrstavati pod fizicke? a dokaz da logicke jezgre nikako nisu prave je i to sta određene aplikacije niti ne podrzavaju hyper threading, prema tome jasno je da to nisu prave jezgre niti ih se moze tako zamisljati, jer da jesu onda bi bile prepoznate u svim aplikacijama.

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

Koji je tebi k ali stvarno?

Gtx 1050ti je 400kn jeftinija od te prastare i 17 tisuca puta rebrandirane kartice

r9 380 je tonga

A sto se tice cijene, ti ne citas sta sam napisao. Single fan zujalica je jeftinija da, prvi dual fan model je 50kn manje od r9 380 

Al ovo je super stjepko i i7 octa core 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice