Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.963.123
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Buduci da je OC i da je furmark, to je ok 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

jer upravo mi je to cudno sa zatvorenim i otvorenim kucistem 1-2 stupnja razlike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

može zadnja provjera prije kupnje

kartica:http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/11260-02-20g-/

RAM:http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/memorije/ddr3-1600/hx316c10fb8/

moji postojeći rami imaju 1600MHz CL 10 samo neznam koji je dimm zovu se "kingston hyperX black"

dali sve štima, mogu li naručit danas?

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2016 9:31 (njuska11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
njuska11 kaže...

može zadnja provjera prije kupnje

kartica:http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/graficke-kartice/ati/11260-02-20g-/

RAM:http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/memorije/ddr3-1600/hx316c10fb8/

moji postojeći rami imaju 1600MHz CL 10 samo neznam koji je dimm zovu se "kingston hyperX black"

dali sve štima, mogu li naručit danas?

Paše sve budi bez brige

neda mi se
12 godina

Vec se neko vrijeme zezam sa PC-jem, koji sam sastavio za 300kn xD cisto za mladjeg brata da moze igrica igrati... Sad mi treba graficka, bilo kakva neka samo moze LOL na nju, minecraft i PES neki, to je to sto on igra... Konfiguracija:

ASUS M4A78-am maticna

AMD Phenom II x4 b50 oc na negdje 3.4GHz(otkljucani x2 550be)

2 Hard Diska

4GB RAM DDR2 (mozda nadogradim na 8 ako uleti nesto povoljno)

te napajanje LCPower LC600H-12 600W

Graficka koju sam nasao (cijena 60kn) je Radeon HD3870 512mb. Prvenstveno me zanima hoce li biti problema sa napajanjem ako uzmem ovu grafu posto vidim da dobro trosi s obzirom na sve a napajanje nije sad neko vrhunsko?

Ponavljam, samo mi je bitno ovih par igrica, mislim da se mogu na njoj pokrecati, a ovo je solidna cijena za ovu grafu (bar mislim) jer nemam namjeru velik novac na to davat.

H3rc0

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Radice sto da ne.

Ako vec hoces da potrosis jos 300kn imas 7770 polovnih, ne vrijede vise realno a poprlicno pristojna grafa za gaming i novijih naslova.

17 godina

Ljudi, treba mi graficka.

Love imam oko 1200, mogao bih se rastegnuti 100-200 kuna ako bas nesto treba, ali vise ne.

Racunalo je pod moj pc. Uzeti rx460 ili nesto starije. Igram dotu cs, od jacih cu vjerovatno uszeti battlefield 1

22 inca, 1680x1050, iskreno ne mislim mjenjati monitor u skoroj buducnosti, tako da mi 4k ne treba

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
goodye kaže...

Love imam oko 1200, mogao bih se rastegnuti 100-200 kuna ako bas nesto treba, ali vise ne.

Racunalo je pod moj pc. Uzeti rx460 ili nesto starije. Igram dotu cs, od jacih cu vjerovatno uszeti battlefield 1

22 inca, 1680x1050, iskreno ne mislim mjenjati monitor u skoroj buducnosti, tako da mi 4k ne treba

Potrazi polovnu R9 380 ili 380X

12 godina
goodye kaže...

Ako se možeš rastegnit barem do rx470 ili potraži polovnu r9 280x r9 380(x) a mogu se nać za 1300-1400kn i r9 290

neda mi se
17 godina

Hvala na odogovoru, ali trebam uzeti novu graficku.

U HG spotu imam 500 kn od povrata poreza i njih sam mislio iskoristiti za novu graficku.

Znam da je 460 bas niska klasa, ali mi je previse sada dati 1700-1800 kn za graficku, pogotovo ako znam da mogu dodati jos 200 kn i uzeti 480.

Kakve su 460 sa 4 gb rama?

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
goodye kaže...

Hvala na odogovoru, ali trebam uzeti novu graficku.

U HG spotu imam 500 kn od povrata poreza i njih sam mislio iskoristiti za novu graficku.

Znam da je 460 bas niska klasa, ali mi je previse sada dati 1700-1800 kn za graficku, pogotovo ako znam da mogu dodati jos 200 kn i uzeti 480.

Kakve su 460 sa 4 gb rama?

One su bacanje novca jer nisu dovoljno jake da iskorite ta 4GB VRAM-a, ako ćeš već uzimati RX460 uzmi sa 2GB

17 godina

Znaci danas se ne mozes kupiti ok graficka (nova) za 1400 kn? Ili dati 1900 ili kupiti polovnu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mozes kupiti ali sad da ces biti zadovoljan tim perfomansama ne vjerujem, nikad nije bilo jeftinije fhd igranje rx 470 single fan imas od 1550kn ako imas prozracbo kuciste i ne smeta ti veca buka, ili das 1600kn za xfx model sa dva fana. Ako ides do 1400kn po meni najblke gledati rabljene 380, 380x sa 4gb vrama. Radeon 460x je preslaba za fhd pri max postavkama. Ako ne mijenjas cesto grafu onda definitivno na rx 480 8gb model.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
8 godina
protjeran

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=39376 evo uzmi ovu i uživaj naravno da nećes sve maxat što se tiče detalja ali da ćes se jako dobro naigrat i sa njom hoćeš uz neke kompromise što se detalja tiče .

12 godina

A zasto nebi polovno? Imas sada dosta R9 380 4GB sa po 2+ godine garancije u rasponu cijena od 1.100 do 1.400kn

17 godina
ibme74 kaže...

A zasto nebi polovno? Imas sada dosta R9 380 4GB sa po 2+ godine garancije u rasponu cijena od 1.100 do 1.400kn

Kako sam rekao, prije par mjeseci sam bio u Splitu i uzeo maticnu, procesor i ram u HG spotu, i dobio sam povrat poreza (zivim u BiH), i sada tih 500 kn, koje vec imam kod njih, dok odem po lovu i zamjenim u KM i gorivo i ostala sranja, ne isplati mi se ici po lovu, nego otici dole i kupiti karticu.

Iako, sada dok ovo pisem, pada mi na pamet, kada uzmem karicu opet cu moci traziti povrat poreza, tako da ce mi opet ostati dobar dio love...

edit: brzim racunanjem, iako ne mora biti tocno, na 2000 kn dobijem cca 400 nazad. znaci sadasnjih 500 i dodam 1500 i imam rx480. s tim da ce opet dobiti 400 kn nazad. Idem jos naci koju cu uzeti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 0:16 (goodye).
12 godina
goodye kaže...
ibme74 kaže...

Kako sam rekao, prije par mjeseci sam bio u Splitu i uzeo maticnu, procesor i ram u HG spotu, i dobio sam povrat poreza (zivim u BiH), i sada tih 500 kn, koje vec imam kod njih, dok odem po lovu i zamjenim u KM i gorivo i ostala sranja, ne isplati mi se ici po lovu, nego otici dole i kupiti karticu.

Iako, sada dok ovo pisem, pada mi na pamet, kada uzmem karicu opet cu moci traziti povrat poreza, tako da ce mi opet ostati dobar dio love...

edit: brzim racunanjem, iako ne mora biti tocno, na 2000 kn dobijem cca 400 nazad. znaci sadasnjih 500 i dodam 1500 i imam rx480. s tim da ce opet dobiti 400 kn nazad. Idem jos naci koju cu uzeti.

do 2.000kn imašSapphire Nitro RX480 4GB i XFX RX 480 RS

13 godina
neaktivan
goodye kaže...

Isplati se imati nekoga blizu 

Sve bude -25% haha ;)

17 godina
ibme74 kaže...

do 2.000kn imašSapphire Nitro RX480 4GB i XFX RX 480 RS

Ako je vjerovati Linusu

a do sada je bio u pravu, najbolji omjer cijene i kvalitete ima ova prva koju si naveo, Sapphire Nitro sa 4 GB rama.

chaselol kaže...

Isplati se imati nekoga blizu 

Sve bude -25% haha ;)

Ma, blizu sam ja, u Mostaru. 2 sata mi je Split, tako da mi to nije problem.

OK, hvala vam svima na odgovorima. Ispalo je PUNO bolje nego sam zamislio na pocetku, jbg preracunao sam se. Sada bi trebao biti miran jedno vrijeme...

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.11.2016 0:32 (goodye).
12 godina
Nasao sam na njuskalu hd6770, u okolici splita, nije daleko, 200kn samo me brine ispravnost. Tvrdi da je ispravna, ali nemam ju na cemu trenutno u splitu testirati jer tu studiram samo. Da idem na vjerovanje na rijec? XD
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/amd-radeon-hd6770-1gb-ddr5-128-bit-oglas-20775020
12 godina
H3rc0 kaže...
Nasao sam na njuskalu hd6770, u okolici splita, nije daleko, 200kn samo me brine ispravnost. Tvrdi da je ispravna, ali nemam ju na cemu trenutno u splitu testirati jer tu studiram samo. Da idem na vjerovanje na rijec? XD
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/amd-radeon-hd6770-1gb-ddr5-128-bit-oglas-20775020

Jel ima tko od tvojih kolega komp kod sebe u kojem možeš testirati?

12 godina
ibme74 kaže...
H3rc0 kaže...

Jel ima tko od tvojih kolega komp kod sebe u kojem možeš testirati?

Nazalost, nitko racunala nema sve laptopi...

17 godina
Mozda da se obratis u ovu temu m.bug.hr/forum/topic/ostalo/pomoc-forumasima-drugim-gradovima/92147?page=11#post5117386
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina
Patrick_cro kaže...
Mozda da se obratis u ovu temu m.bug.hr/forum/topic/ostalo/pomoc-forumasima-drugim-gradovima/92147?page=11#post5117386

Jesam, hvala ti puno :).

Dogovorio sam se sa likom, u petak ce za split pa ce usput donijet i grafu. Nadam se da cu do petka naci nekoga u splitu s kompom. Pa ako netko i ovdje u ovoj temi slucajno vidi ove poruke a da je iz splita i ima komp na kojem bih mogao testirati grafu, neka se javi! Hvala vam svima :)

13 godina

Ekipa moze pomoc, buraz mi doma ima Intel Core2Quad Q9400 @ 2.66 GHz, 5GB rama i stara 9600 gt je riknula, pa mu moram uzeti neku grafu.

Moze polovna, do nekih 500kn+-100kn. Ne znam sto je najisplativije za taj procesor (da ne bi bootlenecko).

Također ako se moze naci neka koja ne treba 2x6 pina od napajanja bilo bi super :D

Edit: Jel bi s istim mogao igrati tipa witcher 3? :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.11.2016 15:49 (mrbean).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
mrbean kaže...

Ekipa moze pomoc, buraz mi doma ima Intel Core2Quad Q9400 @ 2.66 GHz, 5GB rama i stara 9600 gt je riknula, pa mu moram uzeti neku grafu.

Moze polovna, do nekih 500kn+-100kn. Ne znam sto je najisplativije za taj procesor (da ne bi bootlenecko).

Također ako se moze naci neka koja ne treba 2x6 pina od napajanja bilo bi super :D

Edit: Jel bi s istim mogao igrati tipa witcher 3? :D

Uzmi ovu R9 270. Mislim da je 1x6pin, ali svakako provjeri.

Moći će igrati Witchera 3, ali bilo bi najbolje kad bi clockao taj njegov procesor bar preko 3GHz.

9 godina

Pozdrav ljudima dobre volje :)

Ovak, trebam mali help. Budžet je do 1900 kn max maxeva pa sam evo nekoliko njih stavio u anketu koje bi bile do tog budžeta. Samo novo dolazi u obzir i nereferentne.

Ostatak konfe je ok i može vući navedene kartice dolje (i7 2600, 8gb rama), bar se nadam da može :)

Hvala unaprijed!

0 XFX RX 470 RS
0 Gigabyte RX 470 G1
8 MSI RX 470 Gaming
8 Sapphire RX 470 Nitro+
0 ASUS RX 470 Strix
1 MSI GTX 1060 3GB 3GT OC
0 GAINWARD GTX 1060 3GB
0 ZOTAC GTX 1060 3GB
0 Palit GTX1060 3GB
2 Gigabyte GTX1060 3GB WindForce
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

nitro 470, a ove čokljavce sa 3 gb  rama zaboravi.

11 godina

drummond

Za 1925kn imaš RX 480 Nitro u 2 dućana, 110kn više od MSI 470, a jedno 10-15% bolje performanse.

9 godina

Zašto čokljavce, što nije dosta 3gb vrama u današnje vrijeme za fhd? Da, zaboravio sam reći da mislim koristiti max Full HD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice