Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.948.333
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

gtx 950 il rx 460 (ova druga bi trebala jos da pojeftini sad) sve drugo zaobidji i napajanje ce biti dovoljno i za jednu i za drugu

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan

950 ne nikako, bolje dat malo vise za 1050 ili makar 370/260X.

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pozdrav,

molim savjet vezan za izbor nove grafičke kartice za konfu iz profila ako je to uopće moguće, odnosno ima smisla u kontekstu ostalih komponenti.

Daklem poćeo sam se u zadnje vrijeme bavit akcijskim kamerama te mi sadašnja grafička XFX 5850 stvara probleme u Garminovom VIRB Edit programu (zgasi se računalo prilikom kompilacije videa, pretpostavljam zato što ne zadovoljava minimum system requirements).

Od igara igram manje više samo WOT na full HD rezoluciji.

Buđet do 2k kn.

Ps. obzirom da grafe kupujem na smjenu, Nvidia-ATI-Nvidia-AMD-...., sad je na redu zeleni tabor tako da se o tome vodi računa prilikom preporuke :).

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Do 2K od Nvidie blizu gornje granice imaš gtx 1060 3GB, a bliže 1000kn možeš sačekati gtx 1050 2GB i 1050Ti 4GB koje će izaći u utorak.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 0:41 (The_Fichek).
16 godina
neaktivan
Trebao bih preporuku nove grafe do 2000kn.
Konfiguracija je phenom 955 na 3.8 ghz moze do 4 ghz, 12 gb rama, tx 650W. Koja bi bila neka future proof grafa?
Planiram preci kasnije na intel kad se skupi nes love za cijelu novu platformu.
Svjestan sam da ce procesor biti bottleneck, igram se na 1080p.
LP
Potpisujem
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Sapphire Nitro RX480 4GB

13 godina
neaktivan

Za 2 milje uzmi si RX 470 i 240gb ssd ako ga nemas, ako ga imas onda sugestija iznad.

16 godina
neaktivan

To sam i mislio. Ima li smisla protegnuti se na 8GB verziju. Nemam u planu u neko skorije vrijeme mijenjati monitore. Jer sam jako zadovoljan sa dva Della u2312hm. Isplati li se mozda uzeti rabljenu r9 380 ili tako nesto?

EDIT: @chaselol Što se tiče SSDova trenutno sam miran. Prije godinu dana sam uzeo 2x 850 evo 250GB koji su do sad solidno surađivali.

Potpisujem
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 2:06 (Fixcar).
15 godina
protjeran

To su previsoke cijene za GTX 1060, dodaj jos 500kn i imas 1070-ku koja je puno brza..

Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Koja bi grafička bila idealna za a10 7700k? 

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kewin kaže...

Koja bi grafička bila idealna za a10 7700k? 

rx 470 najvise ili polovna r9 380/x

10 godina
neaktivan

Pozdrav svima, molim za pomoć, već sam ovdje na forumu pitao za savjet za grafu u 4 mjesecu ove godine i dobio sam odgovor da kupim GTX 950, nažalost u međuvremenu je nešto drugo iskrslo pa nisam kupio još ništa :-(, gtx560 sam prodao prije neki dan i sad imam buđet od nekih 1200 do 1300 kn pa molim za savjet (možda je u međuvremenu nešto novo izašlo? ili najbolje i dalje gtx950)

imam komp sa specifikacijama:

Procesor: Intel Core i5 760

Mainbord ASrock P55Pro

Grafička Nvidia GeForce GTX560 - prodano

Ram: 8GB

Hvala svima unaprijed :-)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zanima me kolika se cijena očekuje za gtx 1050 TI ?jel izašao več neki review?S kojom karticom se ona može usporedit?

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2016 15:59 (danexxx).
13 godina
neaktivan

Imas polovnih 380X po 1300 sa debelom garancijom od 2 godine na njusci ako imas pristojno napajanje a ona je debelo jaca od 950 pa i od 960.

Ako hoces novo, sacekaj da izadje gtx 1050ti trebala bi ovih dana i sa performansama ranga 380/X/960 kartice i ako se uklopi u tvoj budzet super 

12 godina
chaselol kaže...

Imas polovnih 380X po 1300 sa debelom garancijom od 2 godine na njusci ako imas pristojno napajanje a ona je debelo jaca od 950 pa i od 960.

Ako hoces novo, sacekaj da izadje gtx 1050ti trebala bi ovih dana i sa performansama ranga 380/X/960 kartice i ako se uklopi u tvoj budzet super 

Ja se cudim, ali ova moja R9 380 Nitro je zvjercina od grafe, do prije 2 tjedna sam mislio da cu jedva terat BF1 na high sa 50-60 fps-a, jucer probam stavit sve na ultra i full hd a ono od 70-80FPS-a. ZVJEEEER

Battleog - 191silvinjo
12 godina
chaselol kaže...

Pa i nema baš po tim cijenama, uglkavnom je to sve po 1.500kn pa i više, običnih 380 se može naći po 1.300 ali to mi je iskreno puno s obzirom an RX seriju. realno obična 380 max 1.100-1.150, X verzija 100-150kn više

13 godina
neaktivan

naravno da hoce 1500 ali kad je rx470 na 1600 nemaju sta traziti sa 1500, sad da im ponudis 1200 jedino normalno sto ce uraditi je prodati jer ne vrijedi vise, najvise 1300 ako ima debelu garu.

12 godina
chaselol kaže...

naravno da hoce 1500 ali kad je rx470 na 1600 nemaju sta traziti sa 1500, sad da im ponudis 1200 jedino normalno sto ce uraditi je prodati jer ne vrijedi vise, najvise 1300 ako ima debelu garu.

Ma neće, svi spuste 50 do max 100kn, i sam šaljem upite i pričam s njima i odgovori su uglavnom "nedam ispod napisane cijene" ili spuste za ovoliko kao što sam napisao što je opet neisplativo pored parsto kuna skuplje nove RX470.

13 godina
neaktivan

Sacekaj 7-8 dana kad dodje ovaj pad cijena rx 470 u EU, onda ce biti na 1500 

ali da nas narod je tvrdoglav, istina 380X je mrak grafa za 1080p ali jbg novo izaslo koje je osjetno bolje u svakom aspektu i blizu s cijenom

11 godina
chaselol kaže...

Sacekaj 7-8 dana kad dodje ovaj pad cijena rx 470 u EU, onda ce biti na 1500 

ali da nas narod je tvrdoglav, istina 380X je mrak grafa za 1080p ali jbg novo izaslo koje je osjetno bolje u svakom aspektu i blizu s cijenom

Sta ce stvarno past cijene rx 470?jbt onda mi se neisplati sad uzimat u linksu xfx black edition za 1750 kn.Budem jos priceko tjedan dana,ali sumnjam da ce kod nas bit 1500 kn,mozda spuste za 100 kn dolje.

13 godina
neaktivan

Samo je pitanje vremena.

Tj cim izadje 1050/ti cijena ide dole i tek onda ce rx 480/gtx1060 neisplativa kupovina

17 godina

4k  gaming nikad jeftinij sa 2x470 kad bude price drop 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
chaselol kaže...

Samo je pitanje vremena.

Tj cim izadje 1050/ti cijena ide dole i tek onda ce rx 480/gtx1060 neisplativa kupovina

Mjesec dva tri :) ...

15 godina
protjeran
4mal kaže...

Pogotovo kad igra ne podrzava multi gpu a ima ih masu... Totalno neisplativo pored gtx 1070...

13 godina
protjeran

+ 4k gaming nikad nece bit jeftin posto treba i adekvatan monitor.

17 godina
protjeran
ansha kaže...
4mal kaže...

Pogotovo kad igra ne podrzava multi gpu a ima ih masu... Totalno neisplativo pored gtx 1070...

Ti moraš imat neku proviziju. Tko god šta pita tu ti ko papagaj vičeš 1070 

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
15 godina
protjeran

A po tebi je bolje dvije 470 od jedne gtx 1070? To moze preporucit samo okorijeli fanboy...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Dobro decki ajmo sad cistom logikom, zanemarimo koje su graficke u pitanju, zar nije uvijek pametnije i sigurnije ici na jednu s obzirom koliko potencijalnih problema moze doci uz SLI/Crossfire?

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To sve stoji, ali ako sad kupis jednu i za pola godine drugu ti neces ni osjetiti da ti je dzep puk'o tako brzo, nego kad si izletio brdo $$$ za jednu grafu.
Sve ima svoje prednosti i nedostatke.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice