Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.896.974
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
mariolla79 kaže...

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=36673

eventualno se mogu protegnuti do ovog..za 970 necu imat para..makar bih radje ostao na nv

pa uzmi polovnu s garancijom! imao si gtx 660ti, 670, 760 vise ni sam neznam, vrtis se vec 2g u krug s istim perfomansama...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 20:05 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

eventualno se mogu protegnuti do ovog..za 970 necu imat para..makar bih radje ostao na nv

Moze to i jeftinije iz iste radnje

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=209926

A xfx je napravio odlicnu grafu tu sudeci po recenzijama 

P.S.

polovno jos jeftinije

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/r9-380x-4gb-gddr5-oglas-17887594

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 20:05 (chaselol).
12 godina
mariolla79 kaže...

Bolji izbor od ASUS a takoder ima 3 god garancije

Klik

13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Kaj uzeti nakon 3x970 i 2x980? zelim uzeti 390x no 980-tke su poprilicno pojeftinile i daleko su bolji izbor, jaci gpu od 970 mi trenutno niti ne treba...neznam ni sam vise! svaki prijedlog je dobrodosao! imam jos jednu gtx 980 dali da to ostavim ili ne( vec je u oglasu), zelim nereferentnu posto me iskljucivo zanima oc!lp

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Stjepanj kaže...

Kaj uzeti nakon 3x970 i 2x980? zelim uzeti 390x no 980-tke su poprilicno pojeftinile i daleko su bolji izbor, jaci gpu od 970 mi trenutno niti ne treba...neznam ni sam vise! svaki prijedlog je dobrodosao! imam jos jednu gtx 980 dali da to ostavim ili ne( vec je u oglasu), zelim nereferentnu posto me iskljucivo zanima oc!lp

Za tebe 

Zamisli koliki bi ju "iscijedio" OC-om samo da nije HBM sto se tice memorije 

12 godina
neaktivan

Neku hibridnu 980ti, nema smisla ić sa konja na magarca

13 godina
protjeran

vidim ja vi bi ovdje nagovorili i covjeka da se ubije, velim netreba mi nis jace od 970...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Imao sam ja i 770 lol...ja bi ostavio ovu 980 da sam na tvom mjestu...ev ti moja 760 hahahhha...uzeo bi ja polovnu 970 ali se nema casha..kartica tekuceg na rate bez kamata je u igri..casha bi imao 1300kn od 760

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 21:11 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ma daj, pa tko još kupuje zbog potrebe, kupuješ da pokažeš kako se ima i može te da učiniš ostale korisnike foruma ljubomornima sa svojim benchmark rezultatima pa i oni posegnu za novčanicima i kupe jači hardware.

Tehnološki napredak na nacionalnoj razini ako ne i šire!

13 godina
neaktivan

Ljudi, može kratko pitanje? Čitao sam zadnjih nekoliko stranica ali nisam naišao na odgovor na svoje pitanje.

Slagao sam si konfiguraciju na assemblio.hr, i više manje sam sve odredio, no imam dilemu oko grafičke. Nisam baš pratio hardver zadnjih godina, pa više ne znam što je bolje od nVidie i AMD-a.

S jedne strane imam Gigabyte R9 280X OC 3GB za 1680kn, a s druge Gigabyte GF GTX960 WF2 OC 2GB za 1826kn.

Iskreno nisam siguran što je bolje, gledao sam neke comparisone i nisam došao do nekog posebnog zaključka.

Možete mi reći koja je bolja od ove dvije, ili preporučiti neki bolji treći izbor u rangu 1600-2000kn?

P.S.

Ako je relevantno, igrao bih na 144Hz monitoru na 1920x1080, uglavnom CS:GO ali također i bilo što što mi je u nekom trenutku zabavno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 22:06 (Aerie).

0 0 hvala 0
16 godina

R9 280X jede GTX 960 doslovno kojoj uzalud tih 4 GB jer nema dovoljno snage da iskoristi maksimalno.
Imao sam GTX 960 i sad imam R9 280X i ne bi se nikada vratio na GTX 960,jednostavno slabija je hardversk 15 % nego R9 280X,a ovdje jos jeftinija,radije tih 200 kn razlike ulozi u bolji procesor,maticnu,napajanje.

Jedino R9 280X se malo vise grije i trosi struje,ali uz adekvatno napajanje i Gigabyte hlađenje bezbrizan,uz to da GB je dosta tvornicki OC-ana ( 1100/1500 MHz ) sto je jos jedan plus.

Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Valentin17 kaže...
itomic009 kaže...

Bolja je R9 380. 

Od GTX 960? Po čemu točno?

13 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...

vidim ja vi bi ovdje nagovorili i covjeka da se ubije, velim netreba mi nis jace od 970...

Al svejedno imas 980 

380 je bolja sveukupno jednostavno je tako, nije 960 los proizvod, ali jednostavno kaska u tom cjenovnom rangu sto ni OC ne moze postici

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 22:16 (chaselol).
11 godina
neaktivan

Nvidia nema sto ponuditi kraj r9 280x ili novije 380x.Odlicne grafe koje uistinu mogu iskoristit 3 tj 4 gb video rama.

Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

R9 280X jede GTX 960 doslovno kojoj uzalud tih 4 GB jer nema dovoljno snage da iskoristi maksimalno.
Imao sam GTX 960 i sad imam R9 280X i ne bi se nikada vratio na GTX 960,jednostavno slabija je hardversk 15 % nego R9 280X,a ovdje jos jeftinija,radije tih 200 kn razlike ulozi u bolji procesor,maticnu,napajanje.

Jedino R9 280X se malo vise grije i trosi struje,ali uz adekvatno napajanje i Gigabyte hlađenje bezbrizan,uz to da GB je dosta tvornicki OC-ana ( 1100/1500 MHz ) sto je jos jedan plus.

Ok, za struju me više manje nije briga dok god će moje napajanje od 650W to handleati. Što se tiče grijanja, onda ne trebam uzimati neki posebni cooler? Ako trebam, možeš neki preporučiti? Sjećam se da sam u srednjoj školi uzimao Accelero cooler umjesto stock nvidia coolera i razlika u buci i temperaturi je bila toliko nevjerojatna da ne bih vjerovao da nisam vidio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 22:19 (Aerie).
16 godina
Aerie kaže...
doky01akablava kaže...

Ok, za struju me više manje nije briga dok god će moje napajanje od 650W to handleati. Što se tiče grijanja, onda ne trebam uzimati neki posebni cooler? Ako trebam, možeš neki preporučiti? Sjećam se da sam u srednjoj školi uzimao Accelero cooler umjesto stock nvidia coolera i razlika u buci i temperaturi je bila toliko nevjerojatna da ne bih vjerovao da nisam vidio.

Koja revizija Gigabyte ( imas 1,2,3 ).
Kako god,i da je revizija 1,odlicno hladenje pod uvjetom da imas dobar airflow u kucistu,nemas brige sto se tice hladenja.

16 godina
Stjepanj kaže...

Uzmi 390/X. Pa onda krkneš još jednu i onda imaš velike koristi od tih 8 GB. Baš sam nedavno gledao kako se takva konfiguracija ponaša na UHD tj. 4K i ide to odlično. A prethodno osiguraš neko kvalitetno 750 W Gold napajanje ili možda čak 850 W.

Ali ti si maher i znaš više od mene, pa ćeš najbolje sam procijeniti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 22:39 (Izzy).
17 godina

A mozes to prodat i uzet dve nano ili sl konbinaciju kao ja ;-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav ekipa.

Imam jedno pitanje u vezi komponenti, vaše mišljenje i upgrade ako je potreban.

Ovakoc igram:

BF4 (kombinacija high-ultra sa 125% resolution scale, bez AA) (FPS od 40 do 60)

GTA5 (very high, ultra, bez AA) (FPS od 40 do 60)

Arma2 (ovo je nebitno jer ovisi od servera do server i koji modovi su) (CPU me ovdje ubija) (FPS loš i dobar ovisi)

Arma3 (ovo je nebitno jer ovisi od servera do server i koji modovi su) (CPU me ovdje ubija) (FPS loš i dobar ovisi)

DayZ Standalone (ovo je smješno također kao i Arma serijal.

War Thunder (high) (FPS od 50 do 60)

DCS (normal to high sa 2x AA) (FPS oko 50)

Mene zanima vaše mišljenje oko mog hardware-a da li je ok CPU, GPU, MBO, PSU i šta već ne.

Znam da mi je CPU lagana banana, ali šta je tu je.

OC CPU-a neide iznad 3.9GHz (bez podešavanje napona, a nisam ni pokušavao)

OC GPU također nisam pokušavao.

Jednostavno rečeno, AMD koristim preko 20 godina i zadovoljan sam snjim, ali sad već lagano nemam volje ni živaca za njih, jer obećavaju brda i doline, a na kraju ništa (mislim na CPU).

Gledao sam Intel od i5 do i7, ali brate mili cijena im je da režem vene, jebiga nemam toliki priljev novaca (obiteljski čovjek) da mogu kupovati takve igračke.

Jednostavno rečeno volio bih čuti vaše mišljenje, te savjet oko upgrade-a, ili izmjene nekih komponenti.

Pozz još jednom.

[M|C] LuX_CRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kao sto si rekao,izgleda ti je CPU bottleneck pogotovo u BF4 na 64 igraca,jednostavno ne moze "progutati" to sve.
Imas tri opcije :

1) overclock procesora na 4.4 GHz,konzultiraj se u AMD FX temi o tome,u vezi toga da li je maticna adekvatna,napajanje i trebas li kuler

2)ako ti ploca podrzava nabavis polovni FX 8320/8350 i overclock isto,to bi trebalo biti dovoljno

3)rasprodati maticnu i procesor i nabaviti i5 2500k ( cca 800-900 kn ) + p67/z68/77 plocu ( cca 300-350 kn ) i neki kuler ( cca 150-200 kn ) i overclock na 4.3-4.4 GHz

Osobno bi probao iscijediti sto vise iz postojeceg procesora i vjerujem da bi overclock od 500-600 MHz puno smanjio bottleneck.

Graficku overclockas preko MSI Afterburner ( +power limiti 20,GPU probaj na 1100 i memoriju na 1550 MHz ).

Btw.Arma,Wot i ostale MP igre su vecinom su ovisne o snazi jedne jezgre i tu AMD ne moze nista,cak i FX 8350 na 4.5 GHz nije dostatan za Armu,WoT jer igra kolje procesor,tu bi ti bila najbolja opcija Intel i5 2500k/3570k.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 13:42 (doky01akablava).
Moj PC  
3 0 hvala 1
10 godina
odjavljen
LuX_CRO kaže...

Pozdrav ekipa.

Ovakoc igram:

Arma2 (ovo je nebitno jer ovisi od servera do server i koji modovi su) (CPU me ovdje ubija) (FPS loš i dobar ovisi)

Arma3 (ovo je nebitno jer ovisi od servera do server i koji modovi su) (CPU me ovdje ubija) (FPS loš i dobar ovisi)

Mene zanima vaše mišljenje oko mog hardware-a da li je ok CPU, GPU, MBO, PSU i šta već ne.

Jednostavno rečeno, AMD koristim preko 20 godina i zadovoljan sam snjim, ali sad već lagano nemam volje ni živaca za njih, jer obećavaju brda i doline, a na kraju ništa (mislim na CPU).

Gledao sam Intel od i5 do i7, ali brate mili cijena im je da režem vene, jebiga nemam toliki priljev novaca (obiteljski čovjek) da mogu kupovati takve igračke.

Jednostavno rečeno volio bih čuti vaše mišljenje, te savjet oko upgrade-a, ili izmjene nekih komponenti.

Pozz još jednom.

Zašto imaš BF4 na 125% resolution scale ? 

Sve igre koje si naveo su Full CPU orjentirane tako da se trebaš riješit tog slabašnog CPU-a i uzeti barem i5, savršeno bi bi bilo kad bi našao polovni 4460 za cca 1000 i neku H81 ploču za 250kn.

Battlelog: Glavas_ZG
13 godina
neaktivan
LuX_CRO kaže...

Pozdrav ekipa.

Za pocetak tebi treba malo veca brzina proca tu sigurno, taj 6100 radi na 3.9 preko turba a to i nije bas idealno. Ta ploca koju ti imas nije za overclock realno mada sve i jedna ce clockati na 4-4.2ghz bez problema.
Znaci OC procesor pa vidjeti kako ide, trebalo bi biti bolje.

ne znam kako radi taj tvoj kuler ali ono probaj i vidi kako se ponasa

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 15:05 (chaselol).
16 godina
doky01akablava kaže...

Kao sto si rekao,izgleda ti je CPU bottleneck pogotovo u BF4 na 64 igraca,jednostavno ne moze "progutati" to sve.
Imas tri opcije :

1) overclock procesora na 4.4 GHz,konzultiraj se u AMD FX temi o tome,u vezi toga da li je maticna adekvatna,napajanje i trebas li kuler

2)ako ti ploca podrzava nabavis polovni FX 8320/8350 i overclock isto,to bi trebalo biti dovoljno

3)rasprodati maticnu i procesor i nabaviti i5 2500k ( cca 800-900 kn ) + p67/z68/77 plocu ( cca 300-350 kn ) i neki kuler ( cca 150-200 kn ) i overclock na 4.3-4.4 GHz

Osobno bi probao iscijediti sto vise iz postojeceg procesora i vjerujem da bi overclock od 500-600 MHz puno smanjio bottleneck.

Graficku overclockas preko MSI Afterburner ( +power limiti 20,GPU probaj na 1100 i memoriju na 1550 MHz ).

Btw.Arma,Wot i ostale MP igre su vecinom su ovisne o snazi jedne jezgre i tu AMD ne moze nista,cak i FX 8350 na 4.5 GHz nije dostatan za Armu,WoT jer igra kolje procesor,tu bi ti bila najbolja opcija Intel i5 2500k/3570k.

1. Hvala to moram vidit

2. moram vidit za nabavku ideja je ok

3. ako budem radio upgrade onda cu nove komponente, polovne mi ne ulaze u obzir (bar ovakva količina polovne opreme)

4. Grafa je na 1100MHz, a memory je na 1500MHz

Glavas_ZG kaže...
LuX_CRO kaže...

Pozdrav ekipa.

Ovakoc igram:

Pozz još jednom.

Zašto imaš BF4 na 125% resolution scale ? 

Sve igre koje si naveo su Full CPU orjentirane tako da se trebaš riješit tog slabašnog CPU-a i uzeti barem i5, savršeno bi bi bilo kad bi našao polovni 4460 za cca 1000 i neku H81 ploču za 250kn.

BF4 na mom kompu radi čudno:

Kad je na 125% onda GPU je skoro 100%

Ako sve stavim ovako: (kombinacija high-ultra sa 125% resolution scale, bez AA) (FPS od 40 do 60) (CPU je oko 95%, GPU je oko 99%), skoro bez štekanja

BF4 (kombinacija high-ultra sa 100% resolution scale, bez AA) (FPS od 35 do 40) (CPU je oko 95%, GPU je oko 75%)  lagano štekanje, valjda zbog CPU

BF4 (kombinacija high-high sa 100% resolution scale, bez AA) (FPS od 35 do 40) (CPU je oko 95%, GPU je oko 70%) lagano štekanje, valjda zbog CPU

chaselol kaže...
LuX_CRO kaže...

Pozdrav ekipa.

Za pocetak tebi treba malo veca brzina proca tu sigurno, taj 6100 radi na 3.9 preko turba a to i nije bas idealno. Ta ploca koju ti imas nije za overclock realno mada sve i jedna ce clockati na 4-4.2ghz bez problema.
Znaci OC procesor pa vidjeti kako ide, trebalo bi biti bolje.

ne znam kako radi taj tvoj kuler ali ono probaj i vidi kako se ponasa

Sve postavke uštede energije i turbo mode sam isključio, na 3.9GHz radi jer jedino dodam CPU clock multiplier na 19.5 (original je 16.5).

Temp. je 65C kad je CPU na 100% sa 3.9GHz (blizu je 70C)

Hvala svima na odgovorima, jedino moram vidit za CPU OC kako i šta, e sad da li je dovoljno ovo napajanje koje imam Corsair VX550

[M|C] LuX_CRO
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.4.2016 15:51 (LuX_CRO).
12 godina

R9 380x je nesto slabija od 970 a dosta jaca od 960? Neprelazi mi se na ati ali financije mi dozvoljavaju do 2350kn...1300 kn cash ostalo kartica..najradje bi uzeo msi...trebao bi bii neki upgrade sa 760 valjda

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Trebao bi ti upgrade proca da dobiš nešto bolje rezultate, a ne grafe.

12 godina
odjavljen
Remzi kaže...

Trebao bi ti upgrade proca da dobiš nešto bolje rezultate, a ne grafe.

Dap, ja sam imao phenoma 955 na 4Ghz, pa ga je već stock fx6300 bio derao u startu. Pa eto iz mog iskustva ovaj 6300 je ok u kombinaciji sa 380tkom ali sve preko nema smisla...

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
12 godina

Proc i mb uzimam za 2 mj....a grafu bi sada jer sam dobio 1300 za nju..za 2 mj nebum...pa zato pitam kaj da zemem 380 ili 380x jer 960 nije neki upgrade a za 970 nemam

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
mariolla79 kaže...

Proc i mb uzimam za 2 mj....a grafu bi sada jer sam dobio 1300 za nju..za 2 mj nebum...pa zato pitam kaj da zemem 380 ili 380x jer 960 nije neki upgrade a za 970 nemam

Idi na 380x..

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
11 godina
neaktivan
mariolla79 kaže...

R9 380x je nesto slabija od 970 a dosta jaca od 960? Neprelazi mi se na ati ali financije mi dozvoljavaju do 2350kn...1300 kn cash ostalo kartica..najradje bi uzeo msi...trebao bi bii neki upgrade sa 760 valjda

Dosta je slabija od 970 a malo jaca od 960. Ako hoces veliki upgrade idi na 970/390, iako je 380X također odlicna, možda još bolje obicna 380 posto je jeftinija pa kloči :D

Battlelog: D3lBoy-00
10 godina
odjavljen
LuX_CRO kaže...

BF4 na mom kompu radi čudno:

Kad je na 125% onda GPU je 100%

Nije bitno na koliko radi grafa, bitno je kako radi igra.

Stavi RS na 100%

Ako ne zelis radit prevelike zahvate na konfi prodaj taj cpu i kupi FX 8300 ili FX 8320.

Obzirom na igre koje si naveo, dugoročno je bolje uzeti i5 i polovnu plocu.

mariolla79 kaže...

380x vs 960 

http://www.anandtech.com/bench/product/1596?vs=1592

Nema smisla ici sa 760 na 960 / 380, cak ni na 380x.

970 je jedini logican izbor.

No jako bitna stvar je ovdje i tvoj cpu, on je bootlneck sigurno za 960, 380, 380x.

U ovom slucaju je 960 naj bolji odabir jer je najmanje zahtjevna za cpu od navedenih.

Battlelog: Glavas_ZG
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice