Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.897.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
D3lBoy kaže...

Stjepanj Mislio sam da si sarkastican sa onime da ti trebaju divlja napajanja, ali vidim da si editao i da stvarno misliš da moraš kupiti neko 700-1000kn napajanje za 290/390... Wat, kao sto sam rekao gurao sam 280X bez ikakvih dropova u voltazi sa jeftinim LCom od 460w (vjerojatno 400 na 12v railu) i to onu nabrijanu OC verziju sa 2x8 pinska koja trosi ko prosjecna stock 290... Kakvih 1000kn, ima napajanja za 500kn koja ce ti gurat 390X sa i7 bez problema, a govorit "e moglo bi izgorit" je glupo... Može ti se za 5 min. ugasit komp zauvijek također...

nicki je mjerio s svojim dedekom klokani 2600k+r9 290 oc, potrosnja iz zida 570w...dakle ja ne govorim o stock vrijednostima! oc je sasvim nesto drugo! znaci kvalitetno i ne bas jeftino napajanje od 500+kn bi nekome tko se zeli malo igrati ce praviti velike probleme s doticnom karticom i jacim procesorom!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina
neaktivan

To je mjereno sa full loadom na gpu i cpu... aka ne ostvarivi scenarij u realnoj uporabi. Raider od 650w je dovoljno jak, a pokazao se i kvalitetan. Ali eto cak i 600w napajanje bi bilo ok, jer da bi se nešto dogodilo morao bi kompletni sistem bit dugo vrijeme pod max. loadom a to moš jedino da benčaš cpu i gpu u isto vrijeme, i to bi se vjerojatn lockao PC ili BSOD. Prošlo je vrijeme da ce se nešto dogodit kompu zbog psu-a dokle god je 80+ makar i bronze ok je, ali neka ko hoce nek kupuje kilovat i neku popularnu marku... Ali pravi se prica kao da je razlika izmedju 970 i 390 = 300W

Evo kompletan sistem koliko vuce

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 23:17 (D3lBoy).
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ali za tu cijenu te grafe su bagatela

Sve ima svoju cijenu, tako i punokrvnih 4gb memorije i dx12 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.4.2016 23:29 (chaselol).
Moj PC  
0 1 hvala 0
9 godina
protjeran

Te gluposti o neznam kakvoj razlici u potrosnji između r9 390 i gtx 970 moze pricat samo netko ko nije dovoljno informiran, ovo o potrebi za 650w i 750w gold napajanjima da bi komp mogao raditi necu ni komentirat.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Mijenjate grafe ko carape a zao vam dati za jace napajanje, ako ces oc i grafu i proc uzmes jace, ako ne dovoljno je bilo koje 500w brand napajanje za single gpu. Ja bih ostao na slabijem napajanju ali bila je dobra prilika na forumu i uzeo napajanje koje ce raditi jos godinama kako spada. Evo i stari bluestorm 500w jos uvijek radi a kupljen 2009 ako se ne varam.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina

za ljude koji se prepiru oko CPU bottleneckova

http://www.hardwareunboxed.com/every-core-i5-generation-benchmarked-lynnfield-to-skylake-7-years-of-i5-goodness/

"Using the GTX 970 the Skylake and Broadwell processors are 14% faster than the Sandy Bridge 2500K and just 8% faster than the 3570K. They were however 25% faster than the 760 though that isn’t a huge gain given the 7 year age gap.

With the faster 980 Ti handling the rendering the the Skylake and Haswell processors were again just 14% faster than the Sandy Bridge 2500K, that said they were now 35% faster than the 760.

Now if we look at the non-CPU intensive titles such as Battlefield 4, Call of Duty: Black Ops III, Star Wars Battlefront, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege and Rise of the Tomb Raider we find very different results. Using either the GTX 980 Ti or GTX 970 the top tied CPUs such as the 6600K, 5675C and 4690K were all well under 10% faster than the 760 while they provide virtually the same performance as the 2500K."

nije ni cudo da se intel okrece cloudu/mobileu i ostalim stvarima kad im 7g star procesor zaostaje max 35% (i to samo u odredjenim igrama) za trenutnim procesorima od 2000kn lol

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2016 9:34 (Fanu).
Moj PC  
8 0 hvala 2
13 godina
neaktivan
Fanu kaže...

http://www.hardwareunboxed.com/every-core-i5-generation-benchmarked-lynnfield-to-skylake-7-years-of-i5-goodness/

"Using the GTX 970 the Skylake and Broadwell processors are 14% faster than the Sandy Bridge 2500K and just 8% faster than the 3570K. They were however 25% faster than the 760 though that isn’t a huge gain given the 7 year age gap.

With the faster 980 Ti handling the rendering the the Skylake and Haswell processors were again just 14% faster than the Sandy Bridge 2500K, that said they were now 35% faster than the 760.

Now if we look at the non-CPU intensive titles such as Battlefield 4, Call of Duty: Black Ops III, Star Wars Battlefront, Tom Clancy’s Rainbow Six Siege and Rise of the Tomb Raider we find very different results. Using either the GTX 980 Ti or GTX 970 the top tied CPUs such as the 6600K, 5675C and 4690K were all well under 10% faster than the 760 while they provide virtually the same performance as the 2500K."

nije ni cudo da se intel okrece cloudu/mobileu i ostalim stvarima kad im 7g star procesor zaostaje max 35% (i to samo u odredjenim igrama) za trenutnim procesorima od 2000kn lol

Odlican test zaista, kako lijepo vidjeti kvalitetno optimizovan game engine @Frostbite a onda skrolas dole do Arme i ono zapitas se -.-'
A sto se tice ovog zadnjeg, intel ima vrhunske ali glavni problem koji imaju je potrosnja i zagrijavanje, ali realno tu su im vece pare, jer rok trajanja/zamjene danasnjeg android uredjaja je manje vise nego godinu dana, dok desktop mrcine predugo traju 

17 godina
Fanu kaže...

valjda samo igraju sp

9 godina

evo antec vp700p za 400 i nes sitno kn, inace je oko 500kn u ducanu ak se ne varam!?  drzi i7 ocan, i 390x bez problema  edit(483kn na nabavi)

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2016 12:45 (marattz).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
Mile kaže...
Fanu kaže...

valjda samo igraju sp

umjesto slikica valjalo bi procitati i tekst..

"Testing only CPU bound games doesn’t really paint an accurate or complete picture, especially when the majority of PC games are very much GPU bound. Gamers addicted to Star Wars Battlefront for example will receive the same performance with either the Core i7-2600K or 6700K, even when running extreme GPU setups, while the opposite is true in any of the CPU bound games I just mentioned.

I’m starting with Star Wars Battlefront, a game which we already know isn’t very CPU demanding, at least in the single later tutorial mode where I have to test for accurate results. This is a great indicator of typical game play where the GPU is the limiting factor."

malo je teze testirati multiplayer porciju igru, osim ako se svi igraci na serveru ne dogovore da ce za svaki test raditi iste stvari radi konzistentnosti.

17 godina

takvi testovi onda nemaju smisla, odnosno testovi igara koje su primarno namijenjene multiplayeru kao što su battlefront i battlefield jer ce tu cpu igrati veliku ulogu

Što želim reči je da  se nesmijemo voditi rezultatima ovih testova prilikom kupnje procesora/grafičke jer u večini slučajeva ovakvi uvjeti nisu ostvarljivi (velike multiplayer igre)

12 godina
Mile kaže...

takvi testovi onda nemaju smisla, odnosno testovi igara koje su primarno namijenjene multiplayeru kao što su battlefront i battlefield jer ce tu cpu igrati veliku ulogu

zato su osim battlefronta i battlefielda na testu jos hrpa drugih igara - i iz skoro svih testova (osim ARMA3) je vidljivo da nema smisla upgrejdati postojeci intel CPU, tj trositi 2000+kn da bi upgrejdao postojeci sandy/ivy bridge (cak i starije lol) 

Mile kaže...

Što želim reči je da  se nesmijemo voditi rezultatima ovih testova prilikom kupnje procesora/grafičke jer u večini slučajeva ovakvi uvjeti nisu ostvarljivi (velike multiplayer igre)

nisu sve velike multiplayer igre na frostbite engineu i da su GPU limitirane u SPu a CPU u MPu

npr ja sad igram UT4 i isti mi FPS u SPu i MPu (10+ igraca)..

btw cime da se onda vodimo ako ne smijemo ovim testovima? na osnovu necega moras kupiti komponente za igre koje te zanimaju 

ovaj lik je dao super pregled gejming scenarija na raznim platformama

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.4.2016 14:19 (Fanu).
13 godina
protjeran

Pa vodis se onim s cim raspolazes, u ovom slucaju novac! Uzmi u obzir da je u testu grafa od 3000 i 6000kn! Lol, stavi na taj i5 neki "krljaviji" gpu na kojem moras jelte smanjivati detalje, rezoluciju i AA level koji drasticno utjece na gpu i cpu usage! Razlike bi bile kudikamo vece medu procesorima, imate na anandtechu igre na low med i high detaljima za usporedivanje, a ne na grafi od 1000€ na najvisim detaljima s AA!lp

Moj PC  
2 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

A i ne kužim tu usporedbu Skylake/Broadwell vs Sandy... Kakva je to usporedba, pa postoji X procesora iz svake klase koji mogu bit usporedivi, a i mogu biti duplo jaci. Frend drzi 3770k na stocku i u dosta igara imam bolji fps iako on ima 16gb rama (obojica imamo 290X)... Sve ovisi, sve, evo u zadnje vrijeme ponovno igram Stalkera... pa to nisam mogo vrtit normalno na FXu i starom Intel dualcu iz 2010... jer koristi samo jednu jezgru, sad ga igram debelo preko 60fpsa. Također BF4 mp... bilo 2 ili 64 igraca jednostavno traži dosta cpu (neznam zasto)... Super je BF4 optimiziran, ali na mp sam jedino sa skylakeom uspio zakucat konstantno na 100% gpu u MP (bez da slažem koje kakve AA, super sampling i ostale efekte na ultra).

A i btw. neznam zasto pricamo o BN ovdje

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Preporuke za novu grafu do 500-600 kn za gledanje filmova preko tv-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
14 godina
neaktivan

Preporuka za novu grafu za FIFU jos 2-3 godine..Ostatak konfe je na profilu.. Pare,oko 1000 kn

Battlelog:cro1911
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.4.2016 18:06 (CoKsA).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Novo GTX750Ti polovno GTX950

10 godina

stručnjaci molim vas pomoć..što više gledam po forumima..youtube i razno..ne znam koju bi grafu si uzeo..i da budem miran s kompom neko vrijeme..neki savjet..sugestija..bilo kaj da to više završim..ja sam sveo izbor na nekoliko njih i buđet je nekih 200€ tu negdje
biram između msi r7 370 gaming 4 gb..msi gtx 950 gaming 2gb i msi gtx960 gaming 2 gb (gtx960 4gb bi bila najbolja al nekak ne želim dat 2 soma za grafu..toliko mi ne treba baš) 

pa dajte neku sugestiju il neš..po vašem mišljenju od ovih best buy za moju konfu..hvala svima

0 R7 370 4GB
1 GTX 950 2GB
14 GTX 960 2GB
origin id: guzda2 steam id: guzda22 rockstarclub: guzda22
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Za dulji period 960 svakako.

13 godina
neaktivan
guzda22 kaže...

stručnjaci molim vas pomoć..što više gledam po forumima..youtube i razno..ne znam koju bi grafu si uzeo..i da budem miran s kompom neko vrijeme..neki savjet..sugestija..bilo kaj da to više završim..ja sam sveo izbor na nekoliko njih i buđet je nekih 200€ tu negdje
biram između msi r7 370 gaming 4 gb..msi gtx 950 gaming 2gb i msi gtx960 gaming 2 gb (gtx960 4gb bi bila najbolja al nekak ne želim dat 2 soma za grafu..toliko mi ne treba baš) 

pa dajte neku sugestiju il neš..po vašem mišljenju od ovih best buy za moju konfu..hvala svima

Ako ces da traje sto duze:
4gb 

r9 380

gtx 960

To ispod je preskupo, a te dvije grafe se nadju za cca ~1700kn ako se ne varam, radije se stisni i uzmi kako treba (4gb) nego kasnije da se kajes sto nisi. Kad vec dajes toliko love dodaj jos koju kintu, na kraju se isplati.

17 godina
odjavljen

stvari se rapidno m ijenjaju, zaboravite na 2 gb grafe ako se već kupuje novo.

Moj PC  
7 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
XXX kaže...

stvari se rapidno m ijenjaju, zaboravite na 2 gb grafe ako se već kupuje novo.

27/32 na 38/45

960 2gb vs 4gb 

280X tata i dalje, mijenjam novu 380X za 280X s garom 

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 0:48 (chaselol).
12 godina

decki koliko je isplativo s 760 prelazak na 960..dobivam 1300kn za svoju...i dal je 380 nekaj bolja od 960 ili je to tu negdje....

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Bolja je R9 380. 

12 godina

a koliko je isplativo prec na 960 s 760...

razorblade
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
itomic009 kaže...

Bolja je R9 380. 

Od GTX 960? Po čemu točno?

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
16 godina
Valentin17 kaže...
itomic009 kaže...

Bolja je R9 380. 

"Sirova snaga".

I ako cemo gledati 128 bitna sabirnica ( GTX 960 ) vs R9 380 ( 256 bitna ).

U velikoj vecini igara R9 380 vodi barem 5-6 fps.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 19:28 (doky01akablava).
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
itomic009 kaže...

Bolja je R9 380. 

perfomansama

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_r9_380_strix_review,19.html

pobjeduje u 99% testova! 960 u 3 naslova gubi za 1-3fps-a u 3-4 naslova gubi drasticno od 380-tke!

12 godina

https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?pid=36673

eventualno se mogu protegnuti do ovog..za 970 necu imat para..makar bih radje ostao na nv

razorblade
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2016 19:59 (mariolla79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice