Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.940.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Ellionn kaže...

Pozz ljudi, trebao bi savjet oko nekih stvari pa da se obratim vama za pomoc, hocu da nadogradim komp, monitor mi je manji onako, 17 inch 1080 sa 768, hocu da igram ove nove igre na ultra, npr novi THE DIVISION. Razmisljam se izmedju gtx 960, r9 380x i gtx 750ti. Imam 450w napajanje, i5 3330 i 8 GB ram. Hvala unaprijed na odg

Od navedenih kartica Radeon je naj brža, ali i naj više zahtjeva struje tako da bi bolje prosao sa Nvidiom. Ali, ako imaš kvalitetnije napajanje 80+ certifikat moci ces i 380X. Sad, na toj rezoluciji ces moc igrat sta god na Ultra, takve kartice ni nisu za tu vec biblijsku rezoluciju. Ja ti predlažem upgrade na Full HD monitor i neku solidnu grafu tipa 960/380

Battlelog: D3lBoy-00
9 godina
neaktivan

tako je picajzla,,, mislim uzuimat monitorito uskoro,, 

nego de nekoliko kartica po mogucnosti Nvidija  do 1200 kn za igranje ,i na tv i monitoru ,,,upisem u shopu nekukarticu ono miispadne 10 verzija te kartice i svaka drukcija cjena,,,,,,

11 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Evo, narucio 380 gigabyte verziju,valjda se nisam zajeba....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
sportBilli kaže...

tako je picajzla,,, mislim uzuimat monitorito uskoro,, 

nego de nekoliko kartica po mogucnosti Nvidija  do 1200 kn za igranje ,i na tv i monitoru ,,,upisem u shopu nekukarticu ono miispadne 10 verzija te kartice i svaka drukcija cjena,,,,,,

Nadji si najjeftiniju Gigabyte GTX950 i gg. Imas novu za 1300kn a polovnu sa garom nadjes za 1000kn.

14 godina
neaktivan

Pozdrav,gtx 970 ili ati r9 390?

Konfa pod moj pc,najviše igram assetto corsu,tu i tamo gta 5,malo mk x.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Gtx naravno! Imas odlicnu a jeftinu gainward phoenix, stvarno nema potrebe za drugom koje su neznatno bolje! Asseto i gta5 lete na njoj! Nemam nista protiv ni da uzmes r9 390 no gtx-ica je opcenito nesto bolja!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina

Koliko sam vidio gledajuci raznorazne reviewove,R9 390 je po pitanju sirove snage jaca i ima veci maximum fps i to dosta dok GTX 970 ima dosta veci minimalni fps koji je neophodan za ugodno igranje,no kako god odaberes obje su dobre iako bi isao na GTX 970 

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
anto te nakanto kaže...

Pozdrav,gtx 970 ili ati r9 390?

Konfa pod moj pc,najviše igram assetto corsu,tu i tamo gta 5,malo mk x.

Ti uzmi sta nadjes jeftinije sa 3 godine garancije, jer realno to je najvaznije kad biras izmedju te dvije. 

970ka je jedino bolja sto se tice OC i tad ce jedino biti "jaca" a stock vs stock i srednji OC 390 je bolji proizvod.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Razlozi kao sto su tiša, hladnija, drasticno manji tdp, daleko veci oc, famozni ultra mega stabilni driveri:p, su samo neke od prednosti trenutne gtx970 koja je dosad nevidenom dominacijom iz gore navedenih razloga satrala amd!:) zadnjih godina! Eto pa biraj!lp
9 godina
neaktivan
Zdravo. Znam da nije tema ali svejedno da vas pitam .Uzimam novu graficku a budjet mi je 700-800 kuna .Koju biste mi vi preporucili ? lp

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ovaj stjepanj je najveci 970 fanboy definitivno :D

Znaci 970 je satrala iako ni u jednom testu nije jaca (stock i srednji OC) kao sto rekoh, 3.5gb v 8gb memorije i jos na kraju nije dx12 

Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Nisam ja nikakav fan nijednih, 80+% trzista je odabralo trenutno bolju Stranu! Znaci da je vecina svijeta trenutno nvidia fanoljubci?! 390 -tka je odlicna( samo pojedini modeli)no kad zbrojis sve navedene razloge pobjednik je ocigledan!lp
15 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Nisam ja nikakav fan nijednih, 80+% trzista je odabralo trenutno bolju Stranu! Znaci da je vecina svijeta trenutno nvidia fanoljubci?! 390 -tka je odlicna( samo pojedini modeli)no kad zbrojis sve navedene razloge pobjednik je ocigledan!lp

I iphone je najprodavaniji smartphone, jel zato najbolji?

10 godina
odjavljen
chaselol kaže...

Ovaj stjepanj je najveci 970 fanboy definitivno :D

Samo ti nemoj pričati o fanboyizmu jer ti je znak od AMD-a iznad kreveta

ansha kaže...

''I iphone je najprodavaniji smartphone, jel zato najbolji?''

Kakve veze ovo ima sa grafičkim karticama

Kredzzz kaže...
Zdravo. Znam da nije tema ali svejedno da vas pitam .Uzimam novu graficku a budjet mi je 700-800 kuna .Koju biste mi vi preporucili ? lp

R7 260x je najbolje što možeš tražit za cca 800kn

http://www.bug.hr/cijene/xfx-graficka-kartica-amd-radeon-r7-260x-2gb-ddr5/546752.aspx

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 14:13 (Glavas_ZG).
15 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...

Ima veze s njegovim argumentom da je nesto bolje jer je prodavanije...

10 godina
odjavljen
ansha kaže...

Pa onda nisi naveo dobar primjer, jer i 970 i iphone su bolji (možda ne jaci !) ali kompletno gledajuci, bolji proizvodi od svojih izravnih konkurenata.

15 godina
protjeran
Glavas_ZG kaže...
ansha kaže...

Pa onda nisi naveo dobar primjer, jer i 970 i iphone su bolji (možda ne jaci !) ali kompletno gledajuci, bolji proizvodi od svojih izravnih konkurenata.

Bit je da argument nije validan, a to dal su bolji kompletno gledajuci je diskutabilno.

10 godina
odjavljen
ansha kaže...
Glavas_ZG kaže ...

Bit je da argument nije validan, a to dal su bolji kompletno gledajuci je diskutabilno.

Slažem se da argument nije validan, no to ne znači da nije točan, a ovdje nije poanta u validnosti argumenta nego u tocnosti izjave. (Stjepanj je imao srece sto je sa krivim agrumentom iznjeo tocnu cinjenicu)

No pojavljuje se u retorici jos jedna stvar, ti si sa krivim primjerom iznjeo tocnu bit vezano za nevalidnost Stjepanjevog argumenta.

Dakle: vas dvojica ste napravili istu stvar

11 godina
neaktivan
Kredzzz kaže...
 Znam da nije tema ali svejedno da vas pitam .Uzimam novu graficku a budjet mi je 700-800 kuna .Koju biste mi vi preporucili ? lp

Tema se zove "Vodič za odabir grafičke kartice". Nisi mogo nać bolju temu na forumu za postavit ovo pitanje .

r7 260x novo

radeon hd 7850/7870 rabljeno

"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju."
9 godina
neaktivan

sta kazes neku od ovihhttp://www.futura-it.hr/search.aspx?search=GTX%20950 ,,,,  jel dostojna za nove igre sa mojim procesorom

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 16:24 (sportBilli).
11 godina
neaktivan

Uzmi ovu.

"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju."
13 godina
neaktivan
sportBilli kaže...

sta kazes neku od ovihhttp://www.futura-it.hr/search.aspx?search=GTX%20950 ,,,,  jel dostojna za nove igre sa mojim procesorom

ako vec dajes 1500 za grafu bolje uzmi r9 380 ili gtx 960 sto uzimati najskuplje modele 950 ke...a ovamo bar 20-25% performansi vise dobijes...

9 godina
neaktivan

daj stari preporuci neku,zbune me graficke! namjena je da mogu isprobat kad izadje noviji naslov i izgrindat ga dok mi ne  dopižđi.ono przit je par dana tad stoji u mirovanju pa sve tako,,  volim da to ljepo izgleda ,,,, imas pod moj PC frisko kupljene komponente ,,, znaci volio bi graficku dostojnu procesora jedino sto bi mi bilo drago Nvidiju jel manje trazi energije i radi jos nekih stvarcica ,,,,eto ako moze Nvidia,, ako ne ako se bas vidi razlika onda moze kontra ,,,,, 

napajanje forton 500

i mozes li rec za maticnu jesam li se zezno kad sam je uzeo skupa mi je i jednostavna nekako ,,il mi se cini

hvala

13 godina

Pa ako imaš 1300kn, jedini izbor ti je GTX 950... uzmeš model sa 3god gara i to je to... bez kompliciranja ;)

G.G. u are boring!
Moj PC  
5 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Vidim Futura ima EVGA, kako to? Mislio sam da taj proizvodjac ne postoji na nasem trzistu.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
IvanDado kaže...

Vidim Futura ima EVGA, kako to? Mislio sam da taj proizvodjac ne postoji na nasem trzistu.

Uvoz iz švabije, prvi koji su imali EVGA su mikronis i centro.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 22:53 (molnyi).
9 godina
protjeran

I rootpc i Uzi imaju EVGU poduze.

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

kako je fake@rekkao bez kompliciranja ima 950 sad na akciji za 1300 tolkoimam  love ((a umjesto da uzimam jacu uzecu hard disk novi ova ce me sluzit za moje potrebe savrseno))samo mi treba preporuka koju od ove dvije da uzmem Inno3D GeForce GTX950 2GB ili Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 950, 2GB GDDR5, 128bit i zasto :)  u kunu su razlike

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 20:55 (sportBilli).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
sportBilli kaže...

kako je fake@rekkao bez kompliciranja ima 950 sad na akciji za 1300 tolkoimam  love ((a umjesto da uzimam jacu uzecu hard disk novi ova ce me sluzit za moje potrebe savrseno))samo mi treba preporuka koju od ove dvije da uzmem Inno3D GeForce GTX950 2GB ili Inno3D GeForce GTX950 2GB i zasto :)

Po onom što vidim te dvije su jedna te ista ili si se ti nešto zeznuo.

A tako već igra.

Po mom Giga je Giga i uvjek nju biram kad nema Asusa

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2016 20:58 (nicky.sl).
12 godina

Uzmite gigu jer ima god dana više garancije

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice