Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.940.824
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Valentin17 kaže...

Za razliku od nekih ga barem neće optužiti da ju je on spigao i dati će mu vjerojatno novu.

Većina ako je kutija cijela krivnju svali na korisnika, a ako je kutija oštećena, a onda na dostavljača,

kako god korisnik je naje... u oba slučaja, znači...

Znas u cemu je tu problem (barem meni)
Kartica iz fabrike nikad nece izaci sa takvim ostecenjem (iako ono bilo minorno kao npr ovdje), znaci to se desilo u transportu (a izvini da se kartica savila ili ostetila tako u onoj zastitnoj opremi + kutija je sigurno netaknuta), sto me dovodi do zakljucka da je to ostecenje nastalo nestrucnim rukovanjem ili od strane samog kupca ili od samih radnika koji su tu karticu nekako "koristili"
Ovo bi po meni bio dealbreaker sa svom buducom kupovinom iz te radnje 

Tu sam picajzla, jbg 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...

Vidiš, meni je to Centro napravio na duplo skupljoj kartici, nisu mi htjeli dati drugu, dok je FuturaIT čovjeku tu s foruma dala drugu MSI R9 270X Gaming nakon puklog hladnjaka.

ps. opet smo u off-topicu.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.3.2016 10:48 (Valentin17).
15 godina
moderator
Vodič za odabir grafičke kartice

Upozoreni ste već!

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
Moj PC  
16 0 hvala 6
16 godina

pozdrav ekipa, sto preporucate od grafickih za kojih 2k kn (ostale spec su i5 6600k, evga 650w gq etc etc)

trenutno vrtim na integriranoj sve, a razmisljam dali uzet novu r9 380x ili cekat da uleti neka jeftina 390

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
LUNAT1C kaže...

pozdrav ekipa, sto preporucate od grafickih za kojih 2k kn (ostale spec su i5 6600k, evga 650w gq etc etc)

trenutno vrtim na integriranoj sve, a razmisljam dali uzet novu r9 380x ili cekat da uleti neka jeftina 390

pa za te novce budes se nacekao! osim nekakvih uzasnih modela od r9 290!

u suprotnome iz ducana jedna r9 380x za 1800+kn je odlican izbor:

https://www.protis.hr/products/details/graficka-kartica-xfx-r9380x-4gb-dd/106815

iako bi ja osobno nadoplatio jos koju stoticu i uzeo s njuske gtx970!

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina

Evo taman jedna strixica za 2000.

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
5 0 hvala 1
17 godina

Trebam preporuku grafičke kartice za konfiguraciju pod "Moj PC", nešto do 500 kn s njuškala, namjena: World Of Tanks (full HD, medium postavke) i Dolphine emulator (i sad radi sasvim zadovoljavajuće).

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

imam star komp, imam ga oko 8 god i razmisljam da kupim grafu jer ja imam ati radeon hd 4650 1gb koja je uzas

sad ne znam jel bi mi neka novija grafa isla na maticnu asus p5k i procesor intel core 2 quad q8200 2.33

ram imam 5giga

sta vi mislite, da kupim sve, ili samo grafu posto bas i nemam nesto para za maticnu i procesor, dok bi za grafu mogo do 800 900 kn dat

na takvom kompu sam uspio vrtit gta 5 al na low sa malim lagom

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 18:44 (wcpapir).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Eyekool kaže...

Trebam preporuku grafičke kartice za konfiguraciju pod "Moj PC", nešto do 500 kn s njuškala, namjena: World Of Tanks (full HD, medium postavke) i Dolphine emulator (i sad radi sasvim zadovoljavajuće).

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gainward-geforce-gtx-650-2gb-oglas-18601031

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/asus-nvidia-geforce-gtx650-1-gb-oglas-18618702

wcpapir kaže...

imam star komp, imam ga oko 8 god i razmisljam da kupim grafu jer ja imam ati radeon hd 4650 1gb koja je uzas

sad ne znam jel bi mi neka novija grafa isla na maticnu asus p5k i procesor intel core 2 quad q8200 2.33

ram imam 5giga

sta vi mislite, da kupim sve, ili samo grafu posto bas i nemam nesto para za maticnu i procesor, dok bi za grafu mogo do 800 900 kn dat

iz trgovine neku gtx 750! s druge strane polovno s njuske se nade svasta za te novce!

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.3.2016 18:53 (Stjepanj).
12 godina
Eyekool kaže...

Probajte tih 100 kn više izvući, kartica je odlična, hlađenje također i ima 2 gb v-rama

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/gigabyte-radeon-7850-2-gb-oglas-18535344

17 godina

Čini mi se da bi HD7850 bila overkill za moj PC, ili se varam?

A i radije bi nešto što troši što manje el. energije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Lako se nadogradi malim oc-anjem cpu, inače za te novce jedan od najboljih izbora.

17 godina

Već je OC-an na 2,9GHz (stock je 2,1 GHz), preko 2,9 GHz ne ide.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Eyekool kaže...

Već je OC-an na 2,9GHz (stock je 2,1 GHz), preko 2,9 GHz ne ide.

Ma bude dosta, bolje uzet jači gpu i ne imati poslije problema.

9 godina
neaktivan

biosam vec stavio temu udrugiodjeljakal, dobio sam slab odgovor pa ako mozepomoc ovdje koju graficku znaci daje procesor iskoristi ,kak treba, e i igram na velikim rezolucijama Tvu,I DA IMA PRIKLJUCKE  SVE ZA HDMI itd,,,,iako cu ubacit monitor za igranje al volim prek Tv,,

Budjet je do nekih maximalnih 1500 za novo

a za polovno iako bi to isao nekako ako se osjeti razlika u cjeni jel za neku godinu nije mi problm uzet opet polovnu,nekih 1000 kn 100tinjak kn vise

Operating System
Windows 8.1 Pro 64-bit
CPU
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz 32 °C
Haswell 22nm Technology
RAM
8,00GB Single-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Motherboard
Gigabyte Technology Co. Ltd. B85M-D2V (SOCKET 0) 28 °C
Graphics
GRUNDIG WXGA (1366x768@60Hz)
Intel HD Graphics 4600 (Gigabyte)
1024MB ATI AMD Radeon HD 6800 Series (ASUStek Computer Inc) 52 °C
CrossFire Disabled
Storage
298GB Western Digital WDC WD3200AAJS-00B4A0 (SATA) 33 °C
111GB KINGSTON SHFS37A120G (SSD) 22 °C
149GB Hitachi HDP725016GLA380 (SATA) 25 °C
Optical Drives
DiscSoft Virtual SCSI CdRom Device
HL-DT-ST DVDRAM GH24NSD1

forton 500 napajnje

sto mislite o ovome    jel preslaba za procesor  mislim kad ga vec imam da ga iskoristim donekle,,, Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 750Ti, 2GB DDR5, 128 bit, DVI-I*1/DVI-D*1/HDMI

moze par prjedloga  bio bi prezahvalan,,,,naglaseno na hdmi i budjet do 1200

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 7:16 (sportBilli).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

sportBilli

traži polovnu 280/280x s garancijom, to ti je puno bolji izbor od te nvidie 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sportbill kolika ti je rezolucija tv? jer po ovome ispada da je 1366*768 a to nije nikako velika rezolucija pa nema ni smisla uzimati jacu grafu ako ces igrati na toj rezoluciji.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
neaktivan

Imas novo za tu lovu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
chaselol kaže...

Imas novo za tu lovu.

čovac kaže DO 1200 kuna, što znači da bi mu bilo drago i da je manje od toga, a ti pljusneš prijedlog za grafe od soma i pol kuna i kažeš "imaš novo za tu lovu"

ja sam uvijek za novo i 380 je svakako bolja opcija od 280/280x, ako ništa drugo jer je nova i zbog pune garancije, ali to nije 20-30 kuna iznad budgeta pa da tako zaokružuješ

Patrick_cro

rekao je da će ubaciti monitor, a vjerojatno neće kupovati ispod 1080p

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 11:15 (picajzla0707).
16 godina

Kopka me nesto,vec sam pitao na redditu i dobio podijeljena misljenja,imam Gigabyte R9 280x sa jamstvom do skoro do 12/2016.i mozda bi htio zamijeniti za MSI R9 380 2 GB radi full DX12 podrske i naravno trogodisnjeg jamstva.

Realno nemam nikakvih nadoplata,mozda 50 kn radi postarine.

17 Zadrži R9 280x
6 Uzmi R9 380 radi jamstva
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

neznam  koja je al evo ovaj Tv jehttp://www.smit-electronic.hr/hr/artikl/7347 ,,, inace volio bi kako rekoh iskoristit procesor da vrti grafu na barem 80% ,,i da je rezolucija kak spada pa ako moze nekoliko prjedloga bio bi zahvalan,,,

Ps:Jesam se zezno s kupovinom maticne B85M-D2V GIGABAYTE     ,, NEKAKO MI JE "SIMPLE"  :)

EDIT,,,,, izgleda da je Rezolucija: 1366 x 768 px (HD Ready) sta to znaci,,,,????????

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 11:42 (sportBilli).
13 godina
neaktivan

picajzla pisalo je 1500 pa je edit 

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Kopka me nesto,vec sam pitao na redditu i dobio podijeljena misljenja,imam Gigabyte R9 280x sa jamstvom do skoro do 12/2016.i mozda bi htio zamijeniti za MSI R9 380 2 GB radi full DX12 podrske i naravno trogodisnjeg jamstva.

Realno nemam nikakvih nadoplata,mozda 50 kn radi postarine.

Daj doky nemoj se zezat.Presao si s 960ke na bolju i jacu 280x i sad bi ju opet mjenjao za slabiju grafu.Po meni neisplativo.Bolje gledaj zamjena + nadoplata za 290x,390 ili 970.Takav pomak ces i primjetit!Ako se brines zbog napajanja,bolje odmah presjeci,prodaj ga i kupi jace.Onda si spreman za pravi upgrade

10 godina
neaktivan

Pozz ljudi, trebao bi savjet oko nekih stvari pa da se obratim vama za pomoc, hocu da nadogradim komp, monitor mi je manji onako, 17 inch 1080 sa 768, hocu da igram ove nove igre na ultra, npr novi THE DIVISION. Razmisljam se izmedju gtx 960, r9 380x i gtx 750ti. Imam 450w napajanje, i5 3330 i 8 GB ram. Hvala unaprijed na odg

0 0 hvala 0
13 godina
Ellionn kaže...

Pozz ljudi, trebao bi savjet oko nekih stvari pa da se obratim vama za pomoc, hocu da nadogradim komp, monitor mi je manji onako, 17 inch 1080 sa 768, hocu da igram ove nove igre na ultra, npr novi THE DIVISION. Razmisljam se izmedju gtx 960, r9 380x i gtx 750ti. Imam 450w napajanje, i5 3330 i 8 GB ram. Hvala unaprijed na odg

Uzmi polovni 22"-24" montor do 500kn, a za ostalih 1500 kupiš R9 380.

9 godina
protjeran

A koje tocno napajanje i kuciste imas

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

GTX 960 bolje, zbog napajanja. Koje je točno to napajanje?

"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju."
12 godina

Koje je tocno napajanje? Koliko max para mozes potrositi?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.3.2016 23:09 (ibme74).
11 godina
neaktivan
wcpapir kaže...

ram imam 5giga

Ovako: uzmi cooler, OC-aj CPU i uzmi ovaj GPU (vjerujem da će ga tvoje napajanje moći izdržati, za svaki slučaj napiši ovdje koje napajanje imaš).

Naravno, probaj malo spustit cijenu, provjeri jel ima ko iskustva s prodavačima i ako im nisi blizu jel možda imaš nekoga tamo da ode to pogledat.

"Uspjeli ste temu o visokoj tehnologiji, umjetnoj inteligenciji i robotima koji uzimaju poslove ljudima ponovo svesti na ljevičare i desničare i NDH i Jugoslaviju."
10 godina
neaktivan

Napajanje ne znam tacno, morao bi otvarat centralnu da vidim a sad sam na laptopu trenutno. Max para hmmm pa do jedno 900-1200 kuna, govorim o polovnim grafickim, ne bi novu uzimao

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2016 0:15 (Ellionn).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice