Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.409
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Nego javise mi se prije par minuta iz servisa, sveti Sapphire je poslao ponudu:

Sapphire R9 380 2GB (nemaju 4GB modela vise, trebao bi sacekati bez doplate)
ili 

doplata za R9 380X Nitro doplate ~550kn

Mene vuce ova 380X opasno 

0 R9 380 2GB
3 R9 380 4GB cekaj 15-30 dana
27 R9 380X uz doplatu
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 19:56 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

R9 380X je najjaca od ovih, ali 550kn doplate zbog 15 posto vise performansi (nekih 4 fpsa u igrama) vidi sam jel ti se isplati, to ti je 240GB SSD, ili dodas jos malo pa imas ARCTIC Freezer 240 vodenjaru.

Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
protjeran

uzmi karticu sa 3 godine jamstva, to će ti bit najzahvalnije riješenje.

nikad se nezna kad može prdnut kartica.

a sad oće li bit asus/msi/gigabyte to si sam odluči

kartice su sve tu negdje, razlike su minimalne.. ljudi pričaju evo o temperaturama 80c.. te kartice i na 95 rade uredno i bez problema kao šta su nekoć radile

ja imam gigabyteovu r9 390, wot nakon 4-5 sati igranja kartica nije išla iznad 63c

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Lucidius kaže...

R9 380X je najjaca od ovih, ali 550kn doplate zbog 15 posto vise performansi (nekih 4 fpsa u igrama) vidi sam jel ti se isplati, to ti je 240GB SSD, ili dodas jos malo pa imas ARCTIC Freezer 240 vodenjaru.

Pda to sve stoji, ali 4gb bi mogao cekati i do mjesec dana to je problem (380 obicni model), vec sam cekao 39 dana  glupo mi uzeti 2gb model stvarno, pa igre stare 3 godine povuku vise na 1080p....

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 19:50 (chaselol).
9 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

kartice su sve tu negdje, razlike su minimalne.. ljudi pričaju evo o temperaturama 80c.. te kartice i na 95 rade uredno i bez problema kao šta su nekoć radile

ja imam gigabyteovu r9 390, wot nakon 4-5 sati igranja kartica nije išla iznad 63c

Ma WOT je nula, on nemre opteretit grafu ni priblizno kao Dragon Age Inquistion, Witcher 3, Far Cry itd... I meni u nekim igrama grafa stoji na 60, u nekima ide do 73.

EDIT:

chaselol

Znam kako ti je, neznam vidi sam jel mozes cekat jos cca 2 tjedna pa u tome vremenu pohgledat filmove i neke serije koje nisi, ili ti se bas jako gejma pa uzmi odma tu r9 380x...

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 21:27 (Lucidius).
13 godina
neaktivan

Hm da i ovo za ssd, ne znam. Meni ssd zvuci odlicno, probao sam ga ali mogu bez njega. Par puta sam ga zamalo kupio i odustao, cekam 1tb ssd diskove ovo ljeto kad padnu ispod 100eur :)

P.S. iz radnje mi isto ponudili asus gtx 960 4gb (kuler k'o referentni AMD) reko druze, ne hvala imao sam jednom prilikom jedno takvo cudo, polijetanje aviona u kucistu mi ne treba!

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 21:38 (chaselol).
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
chaselol kaže...
Lucidius kaže...

Pda to sve stoji, ali 4gb bi mogao cekati i do mjesec dana to je problem (380 obicni model), vec sam cekao 39 dana  glupo mi uzeti 2gb model stvarno, pa igre stare 3 godine povuku vise na 1080p....

Traži pare nazad i ubodi polovnu 280x s garom,a s ostatkom love vodi ženu na otmjenu večeru Šalu na stranu,mislim da se isplati dodat 550kn.Ipak je to uz dobar overclock puno bolja grafa od 380ke.A sigurno je i da će puno bolje iskoristit 4gb meme naspram 380ke 

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 21:44 (centis).
13 godina
protjeran
Lucidius kaže...
Bulldozer kaže...

Ma WOT je nula, on nemre opteretit grafu ni priblizno kao Dragon Age Inquistion, Witcher 3, Far Cry itd... I meni u nekim igrama grafa stoji na 60, u nekima ide do 73.

EDIT:

chaselol

Znam kako ti je, neznam vidi sam jel mozes cekat jos cca 2 tjedna pa u tome vremenu pohgledat filmove i neke serije koje nisi, ili ti se bas jako gejma pa uzmi odma tu r9 380x...

nemre opteretit ?

pa zašto mi onda kartica cijelo vrijeme na 100% ?

isto radi kao i furmarku ne pada sa 100%

možda ti imaš neki boli glava proc pa ti grafu ni ne koristi :D

9 godina
protjeran

Bulldozer

Pa normalno da ce grafa bit na 100 posto, al nisam mislio u tom smislu vec nije jednako zahtjevan WoT ili ove 3 koje sam nabrojao, probaj neku od one 3 gore igrat sat vremena, pa onda usporedi kolika je razlika u grijanju naspram sat vremena WoT-a

Evo ti primjeri sa Gigabyte G1 R9 390:

ovdje je vec nakon 5 minuta dosla na 76 stupnjeva, i to na 1025MHz core clocku, moja ni na 1150MHz ne prelazi 73 stupnja ni nakon par sati igranja.

ist stvar je i sa 

EDIT:

Ako te zanima moja konfa pogledaj pod "Moj PC"

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.3.2016 0:59 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Uskoro odlazi GTX 960 i gledam sto si uzeti i dodati max 200-250 kn i ono isao bi na GTX 770 2 GB sa jamstvom,no gledajuci YouTube videe ne vidim neku znacajnu prednost,GTX 960 vodi u modernijim igrama kao Witcher 3,Project Cars,AC Unity sto pripisujem driverima dok GTX 770 vodi u starijim igrama koje ionako ne igram tipa BF4,WoT itd.

Nekako me najvise vuce R9 280x sa jamstvom i malo bolja verzija hladenja,sta kazete ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Nikakvog smisla ti nema ići sa GTX 960 na GTX 770.

13 godina

Produlji malo budžet i idi na min 380x ili neki ekvialent, znaš i sam da mjenjanje između grafa skoro identitčnih perforansi nema smisla.

12 godina
neaktivan

Jedan kolega ima osti proc ko i ja npr i ima gtx 750ti i igra se puno bolje nego ja, r6 siege mu radi puno bolje, gta v mu radi puno bolje( i na višim postavkama)....sad dal da i ja prijeđem na nešto iz nvidie (ima jedna gtx 570 za 700kn) ili procesor, znam da ćete reć procesor al onda će mi opet grafa bit preslaba, neznam više ni sam, možda bi ta gtx-ica bila okej da ne troši tolko procesor ko ova amd-ova (a i jača je)

Gledao sam ja i procesore, al nema baš neke ponude, eventualno koji i5 750,760 al zovem čovjeka u vž-u šaljem poruke i ne javlja se...ajde k vragu šta onda prodaješ......(a frajer ima 5-6 oglasa sa istim brojem i ne javlja se, neki jeb...ni trgvac) :D

Chill Now And Forever
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Posto mi se ne daje ipak kao sto sam rekao vise od 1500-1600 kn,najbolja bi mi onda opcija bila pricekati da opet naleti R9 380 4 GB i to je to,cisto bi uzeo jer ima vise VRAM-a i malo je jaca od GTX 960,R9 380 je ipak 2000 kn kao i R9 290,slazete se ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 14:47 (doky01akablava).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

pa imaš upravo jednu ASUS STRIX R9 380(1650kn) u našem oglasniku ako ti odgovara cijena

edit:ta je sa 2gb

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 14:55 (jura).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
jura kaže...

pa imaš upravo jednu ASUS STRIX R9 380(1650kn) u našem oglasniku ako ti odgovara cijena

edit:ta je sa 2gb

Nova ima za 1500 kn MSI Armor,ali da 2 GB koja bi izbjegavao jer vidim igre pate od stutteringa i fps drop-ova kao npr.novi Tomb Raider i Far Cry Primal.

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Nova ima za 1500 kn MSI Armor,ali da 2 GB koja bi izbjegavao jer vidim igre pate od stutteringa i fps drop-ova kao npr.novi Tomb Raider i Far Cry Primal.

Bas to, meni za zamjensku 7950 su nudili odmah r9 380 sa 2gb ili da cekam bog zna koliko za 4gb model 15-30 dana ili da doplatim za 380X i realno....izbor je poprilicno jednostavan 

16 godina
chaselol kaže...
doky01akablava kaže...

Bas to, meni za zamjensku 7950 su nudili odmah r9 380 sa 2gb ili da cekam bog zna koliko za 4gb model 15-30 dana ili da doplatim za 380X i realno....izbor je poprilicno jednostavan 

Da,pratio sam,sto si na kraju uzeo,2 GB ili cekas 4 GB ili 500 kn nadoplate za R9 380x ? Koliko vidim 380/380xi je isto kao sto je bilo 280/280x,to jest 5-10 % prednosti 380x naspram 380 koje nadoknadis overklokom.

Valjda bude uletila 4 Gb verzija opet za neku normalnu lovu 

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Da,pratio sam,sto si na kraju uzeo,2 GB ili cekas 4 GB ili 500 kn nadoplate za R9 380x ? Koliko vidim 380/380xi je isto kao sto je bilo 280/280x,to jest 5-10 % prednosti 380x naspram 380 koje nadoknadis overklokom.

Valjda bude uletila 4 Gb verzija opet za neku normalnu lovu 

Cuo sam se jos s ekipom za refund, rekli mi kao znate vasa grafa je imala 3gb taj cip ne postoji vise, 2gb je ekvivalent na 380 modelu, za 4gb bi bila doplata od jedno 300-350kn ipak. Poprilicno glup nacin razmisljanja ali moze im se realno, tako da bez puno mozganja rekao 380X saljite i to je to.
Najvjerovatnije cu prodati 380X i uzeti neku 290ku ako se nadje polovna s garancijom 

Ako ne, neka je dobar je to proizvod, mozda i ona vrisne pred istek garancije 

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 16:21 (chaselol).
13 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Cuo sam se jos s ekipom za refund, rekli mi kao znate vasa grafa je imala 3gb taj cip ne postoji vise, 2gb je ekvivalent na 380 modelu, za 4gb bi bila doplata od jedno 300-350kn ipak. Poprilicno glup nacin razmisljanja ali moze im se realno, tako da bez puno mozganja rekao 380X saljite i to je to.
Najvjerovatnije cu prodati 380X i uzeti neku 290ku ako se nadje polovna s garancijom 

Ako ne, neka je dobar je to proizvod, mozda i ona vrisne pred istek garancije 

To što su ti trgovci prodali je največa glupost i traži ih da ti to napišu napismeno i možeš ih lijepo tužit. Traži zamjenu za proizvod jednake vrijednosti ako ne daju,traži povrat novca i svoje novce potroši gdje ti želiš. Ja sam tako imao jedno lijepo iskustvo u protisu gdje su mi odmah ponudili povrat love što mi se jako svidjelo i kupio sam opet tamo nakon toga. 

Dugo  sam vremena radio u jednoj it trgovini, nešto krepa za par godina i sa servisa kažu da se nemože popravit, moraš dat novi artikl jednake vrijednosti, ako nema jednake onda skuplji i korigirat cijenu uz što je manju nadoplatu, zadnja opcija trgovcima je uvijek povrat love.

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 16:32 (molnyi).
14 godina
molnyi kaže...

možeš ih lijepo tužit.

To mu se sigurno isplati. 

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 17:12 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
molnyi kaže...

možeš ih lijepo tužit.

To mu se sigurno isplati. 

Samo kažem, znaš ti kakva se strka može dignuti zbog toga. Treba samo otići na sud časti i zaprijetiti novinama, treba ti niti tjedan dana da se to dogodi a košta te samo tvojeg vremena. 

SIgurno mu se ne isplati uzimat nešto manje vrijednosti nego što je tada platio, neka traži lovu nazad onda.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 17:16 (molnyi).
14 godina
molnyi kaže...

Ma može se dignuti moj ...., kuda bi dućani došli kad bi strpili pored svakoga tko im prijeti sudom, misliš da su samo njega tako sje...?

Tehnički R9 380 je jači čip od onoga koji je on imao, e sad je druga stvar što ima manje memorije, takve stvari nije lako dokazati,

a troškovi će te ubiti, da bi dobio tih 400 kn koliko on mora platiti, ako mu ne paše, neka traži lovu natrag i bok, koliko ima onih

koji i namjerno spale GPU pa traže u zamjenu nešto ekstra samo da ne moraju novce dati, dućani su naučeni na to.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
molnyi kaže...

Ma može se dignuti moj ...., kuda bi dućani došli kad bi strpili pored svakoga tko im prijeti sudom, misliš da su samo njega tako sje...?

Tehnički R9 380 je jači čip od onoga koji je on imao, e sad je druga stvar što ima manje memorije, takve stvari nije lako dokazati,

a troškovi će te ubiti, da bi dobio tih 400 kn koliko on mora platiti, ako mu ne paše, neka traži lovu natrag i bok, koliko ima onih

koji i namjerno spale GPU pa traže u zamjenu nešto ekstra samo da ne moraju novce dati, dućani su naučeni na to.

Pusti ti to, nikome nije do lošeg publiciteta, a i znam primjer iz prve ruke gdje je dućan popustio i dao zamjenu uređaja..

To je samo metoda APP (ako prođe prođe) a u pravilu moraju zamjeniti za uređaj koji danas vrijedi isto ili na tu cijenu nadoplatu.

9 godina
protjeran

Kaj se tice tuzbe iskreno u ovom slucaju se to ne isplati, a niti to previse steti imidzu firme jer se događa iza "kulisa", danas su pravi alati za borbu sa nepostenim trgovinama upravo forumi jer njih posjecuje masa ekipe, i tu sa par negativnih komenatara i kritika najvise stete radis zato jer ako jos njih 3-4 nakon tebe isto tako prenese lose iskustvo odma rusis povjerenje i ugled firme koje se tesko vraca zato je ima i dosta drugih trgovina pa si netko misli "ma necu kod njih kupit vidim da se ljudi zale" i ode si po kompoenete u neku drugu trgovinu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

keky911

Za kojih 300kn uzmeš i5(ja prodavao i7 za 550 i prodao) i budeš odmah osjetio razliku u performansama, a ako već gledaš grafu za tih 700kn ipak bi bolji izbor bio 7850/7870

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Remzi kaže...

keky911

Za kojih 300kn uzmeš i5(ja prodavao i7 za 550 i prodao) i budeš odmah osjetio razliku u performansama, a ako već gledaš grafu za tih 700kn ipak bi bolji izbor bio 7850/7870

Ako ćeš malo pričekati, ja ću prodavati za par dana r7 265 sa još oko god dana gare za 650 kn.

9 godina
Valentin17 kaže...
molnyi kaže...

Šta se ima dokazivati? Nema istog modela? sve ostalo je dogovor. Ako se ne može ostvariti ide raskid ugovora i povrat novaca.

Oni mogu ponuditi što god žele pa i mikser u zamjenu, ti možeš tražiti što god želiš, ali ako se ne dogovorite tražiš povrat novaca i ako neide prijavljuješ nadležnim službama, ne sudom i privatnom tužbom.

13 godina
neaktivan
Alfa_R kaže...

Šta se ima dokazivati? Nema istog modela? sve ostalo je dogovor. Ako se ne može ostvariti ide raskid ugovora i povrat novaca.

Oni mogu ponuditi što god žele pa i mikser u zamjenu, ti možeš tražiti što god želiš, ali ako se ne dogovorite tražiš povrat novaca i ako neide prijavljuješ nadležnim službama, ne sudom i privatnom tužbom.

O tome i govorim, ako može tražit povrat love i proći jeftinije za novu grafičku karticu negdje drugdje, zašto ne? Jer ovo što su mu rekli je jedno veliko s*anje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2016 23:17 (molnyi).
12 godina
neaktivan
Kor2duo e8400
600w napajanje
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice