- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Evo rečeno mi je da tu postavim pitanje.
Napajanje - Cooler Master 460W
Matična ploča - GIGABYTE GA-970A-UD3
Procesor - AMD FX(tm)-4100 Quad-Core 3.6 GHz
Grafička - GeForce 210
RAM - 4 GB (1333)
Hard disk - SAMSUNG HD502HJ ATA Device (456 GB, IDE)
OS - Windows 7
Koja je najbolja grafička zagaming do 600kn - 650kn? Volio bih da ima 2gb VRAM-a, ali može i 1 gb VRAM-a ako je dobra i jeftina. I imam monitor rezolucije 1920/1080.
Hvala
Je li Asus gtx 750ti grafička dobra za gore navedenu konfiguraciju? Palit gtx 750ti je bolja, ali za 100kn skuplja, a navodno se Asusova može dobro klokati pa ispade isto. Nadam se :D
Bolje uzmeš ASUS jer ima godinu dana duže garanciju... btw izbjegni EDigital ako ikako možeš...
Što ne valja sa eDigitalcima? Ne uvažavaju garancije, sporo dostavljaju, prijevarno ponašanje? :/
Što ne valja sa eDigitalcima? Ne uvažavaju garancije, sporo dostavljaju, prijevarno ponašanje? :/
Sve od navedenog
EDIT: http://www.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/extreme-digital-iskustva/180539.aspx?page=42 eto pa malo čitaj iskustva članova pa vidi jel vrijedi riskirati ili ne zbog toga što je malo jeftinije
EDIT2: evo imaš u jednom od pouzdanih Hrv shopova Gigabyte GTX750Ti 2GB za 43kn više od te ASUS iz EDigitala... Isto 3 god gare.
potrazi na Nabava.net
Baš pretražujem nabavu. Druga opcija je bila r7 250x, ali ponuda se promijenila, te sada dođe oko 950 kuna, i zahtijevaju jače napajanje. Znaći jedina opcija je bolja gtx 750 ti za sto kuna više iz protisa ili future, možda se još nešto nađe. Hvala na savjetima :)
edit: u future mogu platiti pouzećem, dok protis zahtjeva kartično plačanje. Mislim da je onda izbor prilično lagan. I navođenje ovih trgovaca nije u svrhu reklame, da ne bude zabune... nezz koja je politika moderatora u vezi toga :D
Baš pretražujem nabavu. Druga opcija je bila r7 250x, ali ponuda se promijenila, te sada dođe oko 950 kuna, i zahtijevaju jače napajanje. Znaći jedina opcija je bolja gtx 750 ti za sto kuna više iz protisa ili future, možda se još nešto nađe. Hvala na savjetima :)
edit: u future mogu platiti pouzećem, dok protis zahtjeva kartično plačanje. Mislim da je onda izbor prilično lagan. I navođenje ovih trgovaca nije u svrhu reklame, da ne bude zabune... nezz koja je politika moderatora u vezi toga :D
a da bolje uzmeš R7 265 ?
ma izbjegavajte te s jednim ventom...
Poštovani,
jedna mala dilema. Konfiguracija je sljedeća:
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz
Northbridge Intel P35/G33/G31 rev. 10
Southbridge Intel 82801GB (ICH7/R) rev. A1
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR2
Memory Size 4 GBytes
Dali se isplati dati par stotina kuna više za grafičke iz serije R9 - gtx 950 (dali nešto dobijem u igrama) ili je R7 - gtx750 najbolje za ovakvu konfiguraciju?
Thanks
Vise ce ti pomoci jos 4gb rama pogotovo jer su ddr2, ali mislim da bi ti dobro odgovarao R7 370, R7 265, GTX 750/ti
Vise ce ti pomoci jos 4gb rama pogotovo jer su ddr2, ali mislim da bi ti dobro odgovarao R7 370, R7 265, GTX 750/ti
Kako od kante napravit računalo, teško! :-) Dva slota za memoriju, kompletna zamjena nije isplativa (2 x 4). Mislija sam stavit ssd od 128 gb da ga malo poguram.
Ubodi ssd i neku polovnu 750ti ako nadjes i stekaj love za veci upgrade.
Poštovani,
jedna mala dilema. Konfiguracija je sljedeća:
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q8400 @ 2.66GHz
Northbridge Intel P35/G33/G31 rev. 10
Southbridge Intel 82801GB (ICH7/R) rev. A1
Graphic Interface PCI-Express
PCI-E Link Width x16
PCI-E Max Link Width x16
Memory Type DDR2
Memory Size 4 GBytes
Dali se isplati dati par stotina kuna više za grafičke iz serije R9 - gtx 950 (dali nešto dobijem u igrama) ili je R7 - gtx750 najbolje za ovakvu konfiguraciju?
Thanks
Štedi za novu konfu. Nećeš se baš naigrati na ovoj kakav god upgrade napravio. Npr. na Q8200+HD6850+4GB DDR2 - GTA5 (medium 1920x1080) procesor bude na 100% grafa 40-50%, COD AW jedva igriv na low/medium, BO3 ista stvar... Ugl sve više novih igara je skoro pa neigrivo na takvoj konfi. Ima i onih koje (na iznenađenje) je gurao dosta dobro na solidnim postavkama (Daying Light, BF Hardline...). Ugl pikni neku grafu sada i skupljaj lovu za novu konfu. Recimo za 3.000kn sastavis ovo i samo prebacis grafu koju sada piknes tu:
1xFX8300+LC-CC-95 Cooler
1xGigabyte GA-970A-DS3P
1xDDR3 8GB (1x8GB) Kingston HyperX Fury 1866MHz
1xTOSHIBA 500GB 7200rpm SATA 6 Gb/s 32MB
1xNapajanje Fortron 500W Hyper
1xMS VOYAGER midi tower
Koja od ovih dve bi bila bolji izbor? Oboje imaju ista cena.
19 | Saphire R9 280X 3GB Tri-X |
---|---|
6 | Gigabyte GTX960 4G Windforce2X |
Ma kako duplo u load-u 390 vuče maksimalno nekih 40w više.
Prema gpuboss-u 148W vs 275W
pozdrav svima, kupovat ću si novu grafu i to će biti gtx 980 Ti, samo još ne znam koju točno (MSI, Zotac, Gigabyte, EVGA...). s obzirom na to da kupujem novi komp kompletno i da ću staviti vodeno hlađenje na proc, htio bi isto neko dobro hlađenje za grafu, ono da bude što tiše i da generira što manje prašine, pročitao sam da Asus strix iako ima aktivno hlađenje, da je vrlo tiha, zanimalo me koliko je to točno i ima li netko kakvu preporuku što se tiče 980 Ti?
Koja od ovih dve bi bila bolji izbor? Oboje imaju ista cena.
Imas dobar procesor, dobro napajanje uzmi 280X jer je bolja i jaca grafa
pozdrav svima, kupovat ću si novu grafu i to će biti gtx 980 Ti, samo još ne znam koju točno (MSI, Zotac, Gigabyte, EVGA...). s obzirom na to da kupujem novi komp kompletno i da ću staviti vodeno hlađenje na proc, htio bi isto neko dobro hlađenje za grafu, ono da bude što tiše i da generira što manje prašine, pročitao sam da Asus strix iako ima aktivno hlađenje, da je vrlo tiha, zanimalo me koliko je to točno i ima li netko kakvu preporuku što se tiče 980 Ti?
EVGA i Gigabyte su na glasu kao najbolje GTX980Ti
prasinu ti ne generira racunalo, vec ti sam
tako da imas ne znam kakvo hladjenje, opet ces imati prasine u racunalu
kupi si neki filter za zrak ako te to toliko smeta
to je tdp ne definirana potrosnja i nebi se trebala koristiti za preciznu usporedbu
cisto za primjer: http://www.techspot.com/articles-info/1019/bench/Power_02.png
http://www.techspot.com/articles-info/1019/bench/Power_03.png
EVGA i Gigabyte su na glasu kao najbolje GTX980Ti
prasinu ti ne generira racunalo, vec ti sam
tako da imas ne znam kakvo hladjenje, opet ces imati prasine u racunalu
kupi si neki filter za zrak ako te to toliko smeta
aha dobro onda, nekako sam mislio da ako je aktivno hlađenje da se stvara više prašine, nije sad da mi to nešto posebno smeta ali normalno da to ne volim, redovito isčistim trenutno računalo sa komprimiranim zrakom, uvijek bude prašine, sobu također redovito usisavam i brišem ali svejedno bude toga uvijek, znači filter za zrak, to stavim negdje u komp? jel komplicirano nešto?
I vodeno hlađenje je aktivno. Svugdje gdje se nalazi ventilator je aktivno. Ventilator je potreban kod vodenog hlađenja da ohladi tekućinu koja prolazi kroz cijevi između aluminijskih rebara - on puše kroz to i samim time je to aktivno hlađenje. A tekućina (to je valjda u većini slučajeva baš voda, ali sa dodacima) se prethodno zagrije prolazeći kroz bakrenu bazu koja je na procesoru, a hladi se (opet ponavljam) prolazeći (cijevima) kroz aluminijska rebra kroz koja puše ventilator ili njih više. Filteri se stavljaju na kučište računala. Tj. unutar. Ispred ili iza ventilatora. Bolje reći prije samog usisa zraka.
mislio sam na sobne filtere ovog tipa
http://www.amazon.com/Honeywell-Compact-Purifier-Permanent-HHT-011/dp/B000N9CPQK
to je tdp ne definirana potrosnja i nebi se trebala koristiti za preciznu usporedbu
cisto za primjer: http://www.techspot.com/articles-info/1019/bench/Power_02.png
http://www.techspot.com/articles-info/1019/bench/Power_03.png
Kužim o čemu pričaš...
Svejedno, prema sve pročitanom mi je GTX-ica nekako draža, makar ne trošila upola manje :)
Uzimam na njuskalu neku grafu do 200 kn. Nasao sam par pa molim pomoc.
hd 5570 1gb ddr2
8800 gts
8800 gt
Proc je amd 5000+
4 gb rama
EDIT: moze prijedlog do 300kn
Pozz,
Ima li ko iskustva sa phantomkama?
Zanima me glasnoća i coil whine.
Ima nešto bolje u tom rangu? pref nvidia
Pozz,
Ima li ko iskustva sa phantomkama?
Zanima me glasnoća i coil whine.
Ima nešto bolje u tom rangu? pref nvidia
proizvodac koji ima najmanje reklamacija(iako su razlike naspram ostalih u 0,x%)! phantomke nisu glasne a coil whine ide po pravilu kako te zapadne!lp
Uzimam na njuskalu neku grafu do 200 kn. Nasao sam par pa molim pomoc.
hd 5570 1gb ddr2
8800 gts
8800 gt
Proc je amd 5000+
4 gb rama
EDIT: moze prijedlog do 300kn
Imao sam AMD Athlon 64 x2 5200+ (2.7 GHz) i preporučio bih ti možda 5750 ili 5770. Za druge grafe ti ne znam jer ih nisam imao na sličnoj konfiguraciji. Imao sam Sapphire 5770 na svom Athlonu 5200 i dalo se igrati na nešto nižim rezolucijama (npr. CoD: MW2, BF:BC2, FC2, Crysis 1 i druge malo starije naslove). Novije naslove nećeš moći igrati bez prelaska na neki bolji proc. Ja sam prešao na Athlon II x4 640 (još uvijek sam tad imao 5770) i napredak se dosta osjetio.