Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.947.983
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Pitanje123 kaže...

Da li mi se isplati upgradeavati graficku s obzirom da je ovo trenutno stanje mog kompa

AMD Radeon HD 6900 series intel (r) core (tm) i5-2500 cpu @ 3.30 GHz (4CPUs) 6GB ram

Znaci budget mi je nekih 2000 kuna, tako da bih volio savjete. eh da i imam PSU 620 watts, Seasonic.

Planirao sam zasad napraviti mali upgrade za graficku prije nego sto kupim novi komp (kroz 1-2 god.) tako da to uzimite u racun, hvala

Polovna R9 290 sa njuske za tih 2000kn

13 godina
neaktivan
Remzi kaže...
Pitanje123 kaže...

Da li mi se isplati upgradeavati graficku s obzirom da je ovo trenutno stanje mog kompa

AMD Radeon HD 6900 series intel (r) core (tm) i5-2500 cpu @ 3.30 GHz (4CPUs) 6GB ram

Znaci budget mi je nekih 2000 kuna, tako da bih volio savjete. eh da i imam PSU 620 watts, Seasonic.

Planirao sam zasad napraviti mali upgrade za graficku prije nego sto kupim novi komp (kroz 1-2 god.) tako da to uzimite u racun, hvala

Polovna R9 290 sa njuske za tih 2000kn

Problem je sto nisam siguran da li cu biti tu kada bude to doslo, a nitko mi se od obitelji ne razumije u to. ( ja radim i na faksu sam i lako je moguce da necu biti tu). tako da nisam siguran da li mi je to najbolja opcija, jer ni nemam iskustva sa tim narucivanjem sa njuskala plus sam cuo price da ljudi salju cigle i ostala sranja. i sad me je nekako strah tu uloziti 2000 kuna kad nisam siguran da li ce doc ono sto sam ja narucio.

narucivao sam stvari sa sluzbenih firma itd. ali nikad preko njuskala (da ne ispadne da sam tu neki zaostali lik ) :D

Usput ja sam Pitanje123, nasao sam stari account sa maila.

Tako da ako moze neki savjet za iz ducana ili odnekud kupim, iako znam da gubim tako na novcu, ali eto ne mogu sto ne mogu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.10.2015 18:54 (Singed).
14 godina

Ako je novo u igri onda samo biraj između GTX 960 4GB ili R9 380 4GB. 

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Thx, jbg nemam izbora trenutno. Ili sam na poslu ili na faksu, a nemam povjerenja u njuskalo, a ovi moji nisu dovoljno u tehnologiju da bi uopce razumjeli o cemu se radi.

14 godina

Pa nije faktor to što ti nisi kod kućer jer ti onda ostave papir i odeš sam u njihovu poslovnicu. Jedino ostaje faktor rizika.

13 godina
neaktivan
Pitanje123 kaže...

Ram na 8gb

I graficku r9 280x

Najbolja nadogradnja.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa nije faktor to što ti nisi kod kućer jer ti onda ostave papir i odeš sam u njihovu poslovnicu. Jedino ostaje faktor rizika.

ma to i mislim, onda cu vjerojatno uzet ovaj tvoj drugi prijedlog. thx za savjet 

14 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Mislim da se ne isplati davati par sto kn vise na 4gb verziju r9 380 ,2gb je sasvim dovoljna za 1080p. Za te predlozene novce radije bih uzeo r9 290 koja je jaca nego 380 nekih 20-30% a i sama je 4gb , a sad..kako tko voli.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 9:12 (Naguljizov).
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Ne znam samo sto preporucujete ljudima 960/380 sa 4GB memorije jer je to bacanje para u vjetar.

Bolje uzeti R9 280X koja je brza grafa, a u ustom cjenovnom rangu ili polovnu r9 290 s garancijom.

970 ne moze 4gb da iskorist, da je 960 iskoristi, dajte molim vas :D

Moj PC  
2 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ne znam samo sto preporucujete ljudima 960/380 sa 4GB memorije jer je to bacanje para u vjetar.

Bolje uzeti R9 280X koja je brza grafa, a u ustom cjenovnom rangu ili polovnu r9 290 s garancijom.

Pa vidiš da samo novo iz dućana igra.. eto ti preporuči neku karticu iz dućana koja je jača od GTX960 4GB a košta manje od 1737kn.

I nije stvar jel GTX960 može iskoristit 4GB ili ne već jel 2GB dovoljno i hoće li bit dovoljno sljedećih 2-3god za 1080p? 

Nisam baš puno googlao, al izgleda da recimo Dying Light nije baš sretan s 2GB vrama.

13 godina
neaktivan

Pa sad sta ce biti za 2 godine ne znamo, kako ce se dx12 igre ponasati sa vram usage jos treba da vidimo.

Posto 2015 donosi novu generaciju grafa, ove stare dx11 bi trebale polako u zaborav osim ako skok u performansama bude kao u prethodnoj po 5-10% syo je mizerija.

A grafu za te pare, eno ih na njuskalu koliko hoces s urednim papirima od godinu i vise s garancijom iz lokalnih radnji. 

A sad kad vec hoces grafu za te novce, ja bih zvao sve radnje dok je ne bih nasao jer se uvijek nadje po neka na skladistu a nije izlistana na njihovom sajtu.

P.S. na kraju krajeva sto se ogranicavati na domace trziste, toliko EU shopova sa besplatnom dostavom postoji...

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 11:39 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

P.S. na kraju krajeva sto se ogranicavati na domace trziste, toliko EU shopova sa besplatnom dostavom postoji...

A pa eto, kad već spominješ, pronađi neku jaču od GTX960 4GB a da je jeftinija od 1737kn i naravno da je nova iz dućana jer čovjke kaže da mu samo to odgovara..

13 godina
neaktivan

Ovdje prva 1672kn ako je sve kako treba, odlicna ponuda.

Treba ugrabiti dok ima, jer dolazi 380X a ona ce biti preko 2000 sigurno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 12:03 (chaselol).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Ovdje prva 1672kn ako je sve kako treba, odlicna ponuda.

Treba ugrabiti dok ima, jer dolazi 380X a ona ce biti preko 2000 sigurno.

Nema ih više, to su bile RMA kartice s 3-6 mjeseci garancije.

13 godina
neaktivan

229eur iliti 1745kn

Ozbiljno razmisljam sebi da uzmem jednu sad

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...

nije pitanje može li grafa iskoristit 4gb vrama, već zna li igra iskoristit tu memoriju.

više memorije znači da će igra imat veći pool. znači neće bit nekih iznenadnih frame dropova za potragom fajla sa diska. više memorije fludiniji rad. nebitno bilo to high mid ili low serija, sve profitiraju od više memorije.

16 godina

Kolika je procjena XFX R9 280, godina dana garancije još?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

1000-1200 kuna, mada je realno neces prodati za vise od 1000. Ima najjetfinija 280X za 1200 na njuski, al bez gare. Ak oduzmes malo performansi u odnosu na X i dodas cijenu garancije dodje ti otprilike na isto.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 13:53 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Procesor Intel i5 750
Matična Gigabyte P55-US3L
DDR3 6Gb Corsair
HDD WD Blue 500Gb 7200rpm
Grafička MSI GTX 460 1Gb DDR5
Napajanje Corsair CX400

prodao bi ovu svoju grafu i uzeo neku jacu da se moze igrat normalno..koju preporucate? do nekih 700kn polovnu

14 godina
neaktivan
Penryn kaže...
chaselol kaže...

A pa eto, kad već spominješ, pronađi neku jaču od GTX960 4GB a da je jeftinija od 1737kn i naravno da je nova iz dućana jer čovjke kaže da mu samo to odgovara..

r9 280x - 1700kn nova iz dućana negi sa nabave,nekidan je uzeo prijatelj 3 god garancije.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 14:09 (Naguljizov).
12 godina
ranko091 kaže...
chaselol kaže...

nije pitanje može li grafa iskoristit 4gb vrama, već zna li igra iskoristit tu memoriju.

više memorije znači da će igra imat veći pool. znači neće bit nekih iznenadnih frame dropova za potragom fajla sa diska. više memorije fludiniji rad. nebitno bilo to high mid ili low serija, sve profitiraju od više memorije.

ma glupi mitovi koji prolaze jer se ponavljaju ko gebelsova propaganda

s jedne strane se preporuča 280/280x jer ima kao prednost 3gb memorije, a onda se za 960/380 turpija kako ne mogu iskoristiti preko 2gb

ako 280/280x koristi 3gb, koristit će ih i 960 ili 380, s tim da ove druge (u 4gb verziji) još imaju i gigu viška ako zatreba

17 godina
neaktivan

Koje su to gluposti. Grafa ako treba će vuć sve 4 GB koje ima na raspolaganju, ako nema doći će do frame dropva u zahtjevnim situacijama kad je potrebno više VRAM-a i to je to, nema tu puno filozofije

13 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

Koje su to gluposti. Grafa ako treba će vuć sve 4 GB koje ima na raspolaganju, ako nema doći će do frame dropva u zahtjevnim situacijama kad je potrebno više VRAM-a i to je to, nema tu puno filozofije

Znaci po toj logici, 4GB na 7750 kartici je opravdano i dobra kupovina umjesto "obicne" sa 1gb?

Dajte ljudi uozbiljite se.

17 godina

Topla prepruka.

Izbjegavajte r9 seriju xfx dd kartica... osim ako ste gluhi i imate dobro kuciste.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 16:20 (toxic).
Moj PC  
4 1 hvala 2
12 godina
neaktivan

Ocito je XFX s razlogom najjeftinija iz serije u seriju. 

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dobar dan. Nedavno mi je umrla graficka XFX HD 7850 2GB, te sada trazim zamjenu za oko 1700 kuna (moze se navuc do 1800). Ovo su neke koje su mi zapele za oko, naravno otvoren sam za prijedloge:

XFX AMD Radeon R9 280 3GB DDR5
GeForce GTX960 2GB DDR5
MSI AMD Radeon R7 370 GAMING 4GB
Gigabyte R7 370 WF2 OC, 4GB GDDR5
XFX AMD Radeon R9 270X 2GB DDR5 Black Graphic Card
Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 950, PCI-E 3.0, 2GB GDDR5, 128bit

Radeon R9 380

Ostale komponente računala:

CPU:       i5-3350P

Maticna:    iB75 s1155 m-ATX

RAM:       Corsair 8GB DDR3

Napajanje:   Corsair CX 80+ Bronze 430W

Hvala unaprijed :D

edit: pravopis XD

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 18:15 (thedlacko).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thedlacko kaže...

Dobar dan. Nedavno mi je umrla graficka XFX HD 7850 2GB, te sada trazim zamjenu za oko 1700 kuna (moze se navuc do 1800). Ovo su neke koje su mi zapele za oko, naravno otvoren sam za prijedloge:

zbog napajanja bih ti ipak preporučio 960.

12 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
thedlacko kaže...

zbog napajanja bih ti ipak preporučio 960.

Hvala na odgovoru. Sad vidim da su AMD-ovke puno zahtjevnije po napajanju. Također izgleda da moje napajanje nije bilo dovoljno po specifikacijama za staru graficku (mozda je i zato otkazala :/). Dali mozda imate prijedlog da pogledam jos koju grafičku? 

14 godina

Odlična i detaljna recenzija hrpe grafi. Sve što vas zanima oko nabavke grafe je tu. Hrpa igara i dosta grafi. R9 280X going strong .

http://www.pcgameshardware.de/Grafikkarten-Grafikkarte-97980/Specials/Rangliste-GPU-Grafikchip-Benchmark-1174201/

13 godina
protjeran

280x sam imao tonu i stvarno za te novce ubija sve zivo, a po najavama i trenutnoj ponudi izgleda da ce durati jos cca 2godine bez ikakvih problema na 1080p(fullhd-u)...da samo cujem jos rijec protiv amd-ovog rebranda... pametni su oni!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice