Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.949.400
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Vodič za odabir grafičke kartice

Kolega u oglasima daje svoju r9 270x za 900Kn koja je jaca od 760, ima i garanciju!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
3 0 hvala 3
14 godina

Ja sam u ovom oglasu naletio na HD7970 900kn, to je jedina ok cijena, a ostale su za ubit se

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 21:23 (Tony1999).
Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Stjepanj kaže...
Ziga_ST kaže...
Stjepanj kaže...

Vele nitro verzija od sapphira da je odlicna...hladna i tiha!

Da, ali za nju treba 750 Wata napajanje bar tako kažu na njihovoj stranici pod specifikacijama, a od MSI je dovoljno 275 al uzeo bi neko 500 ili 550 80+ bronze ili koje vec

to se odnosi na ona srotna napajanja!

Jel bi mogla na napajanje 550W 80+ bronze ili tako slinčna ili bi trebalo bar 600W ova bolja napajanja ?

12 godina
neaktivan

Evo ti kopiran post iz R9 300 series teme koji sam danas napisao.

___________________________________________________________________________________________________________________ 

Imao sam obje grafe u istom PC-u, 390 je jača od 970. Jednostavno receno, 5% jaca grafa za 5% manju cijenu, na globalnoj razini (330$ za 390, 350$ za 970 je preporucena cijena), kod nas su cijene kakve jesu pa su gotovo iste... Da budem precizniji, radi se o Sapphire Nitro R9 390 OC i Gigabyte GTX970 WF3 OC, naravno rijec je o tvornickom OC-anju, inace nista nije mijenjano.

Razlike su od 2 FPS-a u korist 390-tke (u FC4, na 74 FPS avg., prosjeci na 390-tki, cisto da se vidi razlika u postocima), do 10 FPS-a u korist 390-tke(!) (Metro:LL, na 64 FPS avg.), a osim toga npr. u GTA V je razlika 4-5 FPS (54 FPS avg.), GRID: Autosport 7 FPS (93 FPS avg.)... Samo da napomenem, kolko god cudno zvucilo za Nvidia fanboye, GTX nije pobijedila u niti jednom benchmarku. Za Havaje dosta neobicno, ali u 300 seriji cak ni temperature nisu problem, max. 74°C u stress testu, ne ide preko 68°C u igrama. Jedino sto je u korist Nvidije je potrosnja koja je kod 390-tke bome na razini GTX980 koja je dosta jaca grafa. Znaci ako te muce racuni za struju ides na 970, ako hoces jacu grafu ides na 390.

___________________________________________________________________________________________________________________

Ja imam 550W silver napajanje i tjera ga bez problema.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 22:33 (GamerX9).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Preporuka grafe do 2k kuna. Primarno gejming, znaci da moze piciti fullhd ultra bar 3 godine. Procesor ce se kroz koji mjesec upgradeat na 8xxx.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Crucifixion kaže...

Preporuka grafe do 2k kuna. Primarno gejming, znaci da moze piciti fullhd ultra bar 3 godine. Procesor ce se kroz koji mjesec upgradeat na 8xxx.

Samo da ti napomenem da grafa od 2.000kn ni sad ne može sve igre pokretati na ultra s preko 60 FPS-a.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
12 godina
neaktivan

GTX960

R9 380

Imaj na umu da je R9 380 jaca grafa.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crucifixion kaže...

i to jedini 8300, 8370e maximalno, jer ti matična ne podržava više (95 w tdp procesor max). a za 2k kuna da si miran 3 godine na ultra teško. i ja sa svojom sumnjam u to.

ali izbor ti je 960 ili 280 ili 380. ili rabljeno više klase.

17 godina
neaktivan
GamerX9 kaže...

Znači svi recezenti po netu lažu da je GTX970 ta koja je sitno brža. No dobro, da je i tako kako ti kažeš, GTX 970 se clocka za minimum 15% i GPU i MEM i to donosi otprilike i toliko na performansama, sve uz nižu potrošnju.

EDIT: A i prije si pisao nebuloze u obliku da je ta R9 390 jača od GTX980 za 5fpsa. 

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/amd-radeon-r9-300-series/207128.aspx?page=46&jumpto=4715416&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 22:59 (Penryn).
12 godina
neaktivan
ranko091 kaže...
Crucifixion kaže...

i to jedini 8300, 8370e maximalno, jer ti matična ne podržava više (95 w tdp procesor max). a za 2k kuna da si miran 3 godine na ultra teško. i ja sa svojom sumnjam u to.

Svakako uzimam sada novu maticnu, nije frka. Reci mi, da li mi je dosta 2GB ili da pucam na 4GB grafu? Jer nije mi mala stvar potrosit 2k na 380 4gb ili za 1.6k 380 2gb, mogu tih 400 kuna spucat u nes drugo. 

R9 285 dual x oc 2GB ili R9 380 dual x oc 2GB, ako su 4GB previse

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 23:18 (Crucifixion).
13 godina
protjeran

Pa sta nema vise novih 280x modela za cca 2000kn??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crucifixion kaže...

Svakako uzimam sada novu maticnu, nije frka. Reci mi, da li mi je dosta 2GB ili da pucam na 4GB grafu? Jer nije mi mala stvar potrosit 2k na 380 4gb ili za 1.6k 380 2gb, mogu tih 400 kuna spucat u nes drugo. 

a listao sam pred par dana o tome jer mi brat ima namjeru kupit 960 4gb. pa ti mogu reć da su mišljenja podijeljena. ali ono što sam vidio. je i da kroz 128 bitnu sabirnicu 960-tka uspije dogurat potrošnju na 3 gb.

ugl trebalo bi vidjet opsežno testova da ti mogu točno reć. ali stoji činjenica da je više bolje ako to grafička može iskoristit, ako ne onda je čisto bacanje para. i neznam kakva će bit situacija sa dx 12.

svi uglavnom preporučavaju ako se ide na 4gb, jaču klasu 970, 290 i gore...

prelistat cu još malo ovih dana detaljnije tu temu.

12 godina
neaktivan

Stvarno mi je top granica 2k, a nemam pristup PCu do petka, trosim mobilni net, nema ga puno, pa ne mogu svrljat previse po internetu. Onda cisto da znam odmah na sta da idem. Gledam tu 285 i 380 2gb/4gb i ono, ne znam. Bio bi najsritniji kad bi ima par tisucica na raspolaganju, ne bih se puno mislio. A ovako me stalno kopka

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.8.2015 23:26 (Crucifixion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Crucifixion kaže...
ranko091 kaže...
Crucifixion kaže...

R9 285 dual x oc 2GB ili R9 380 dual x oc 2GB, ako su 4GB previse

Dakle da ponovim r9 280x, koliko sam vidio na nabavi ima ih za kupiti! Cemu slabije 285.280.380.960...kad mozes jacu i bolju po svemu!lp

16 godina
neaktivan
Crucifixion kaže...

Stvarno mi je top granica 2k, a nemam pristup PCu do petka, trosim mobilni net, nema ga puno, pa ne mogu svrljat previse po internetu. Onda cisto da znam odmah na sta da idem. Gledam tu 285 i 380 2gb/4gb i ono, ne znam

evo sad sam prelistao jednu temu. i najočitije je stabilniji fps. znači maximalni i srednji (average) fps je tu negdje ali zato minimalni je puno stabilniji kod 4 gb modela. jer kad se 2 gb zapuni on mora ganjat sistemsku memoriju za podatke i tu nastaje taj nagli pad fpsa. dok kod više memorije (4gb) nema potrebe za tim i fps je stabilan.

12 godina
neaktivan

Hvala puno obojici, bit ce onda 280x :)

Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Crucifixion kaže...

Hvala puno obojici, bit ce onda 280x :)

ako želiš ušparat imaš i rabljenih 280x sa garancijom.

13 godina

e ovako,jel netko uzimao 2x MSI R7 250 OC? Već imam jednu i sad razmišljam uzet i drugu. s obzirom da podržava 2 way cross...ako netko ima ovu konbinaciju,nek piše slobodno ako ima kakvih problema s rješenjem.

Schiljak
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Igor150 kaže...

e ovako,jel netko uzimao 2x MSI R7 250 OC? Već imam jednu i sad razmišljam uzet i drugu. s obzirom da podržava 2 way cross...ako netko ima ovu konbinaciju,nek piše slobodno ako ima kakvih problema s rješenjem.

Nezz baš da ti je to isplativo raditi bolje je uzeti jednu jaču nego dvije low end u crossfire

...My life, My game, My rules...
14 godina

Kao što je kolega rekao, na tim low end grafama se ne isplati radit cf, nego prodat i uzet jednu jaču

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
2 0 hvala 0
10 godina

Sad gledam na msi aftwrburneru....gpu usage 99% konstantno (Dying Light igra) a cpu 55-60%..eh sad zanima me i to stavio sam po jezgrama da pokazuje..pa.jel normalno da prva jezgra radi sa 70% a nznm treca 40%...al da sad vidim jasno da je grafa mi(gtx 460) bottleneck na najjace....razmisljao sam izmedju gtx 960/970 il R9 290 il R9 380...al me muci stariji socket i proc koji zasad gura,mozda je bolje ic na komplet novi PC...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SoynTech kaže...
Igor150 kaže...

Nezz baš da ti je to isplativo raditi bolje je uzeti jednu jaču nego dvije low end u crossfire

Tony1999 kaže...

Kao što je kolega rekao, na tim low end grafama se ne isplati radit cf, nego prodat i uzet jednu jaču

trenutno da. ali sa dx 12 naslovima će pool grafičkih biti objedinjen. pa ako mu nije hitno. dx 12 enginei bit to trebali znat iskoristit... koliko sigurno neznam, može se kockat pa šta bude. :D

9 godina
neaktivan

Poz.Jeli mi mozete reci koja od ove 2 grafe je bolja?

MSI GeForce GTX 750Ti GDDR5 2GB 

XFX AMD Radeon R7 260X 2GB

Lp.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

750Ti je jača graficka.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
TheArrow kaže...

Poz.Jeli mi mozete reci koja od ove 2 grafe je bolja?

MSI GeForce GTX 750Ti GDDR5 2GB 

XFX AMD Radeon R7 260X 2GB

Lp.

750 ti. plus troši manje struje.

13 godina

Ovak, trebao bi savjet

Komponente koje imam:

i5-4460

Hexa+ 500w napajanje

(rami i hard mislim da nemaju toliki utjecaj)

E sad me zanima grafa. Razmišljao sam se između 960 i 380, malo više preferiram AMD, ali nisam siguran za napajanje hoće li ga izdržati

Cjenovno je negdje oko 2k kuna, +- 200 maks, u ADM-u (njuska mi ne igra ulogu, jer ide sve preko firme)

Prema ovome trebalo bi, ali htio bi potvrdu od malo iskusnijih

Koja bi bolje pasala u sustav, ide u Zalmana R1 ako to ima utjecaja (trebale bi obje stat)

I također, 2GB vs 4GB. Hoće li raditi veliku razliku u 1080p gamingu i za rad u Unity?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ova.

Napajanje ce drzati.

Moj PC  
1 1 hvala 1
13 godina
protjeran
Grozni_Zabac kaže...

Ovak, trebao bi savjet

Komponente koje imam:

i5-4460

Hexa+ 500w napajanje

E sad me zanima grafa. Razmišljao sam se između 960 i 380, malo više preferiram AMD, ali nisam siguran za napajanje hoće li ga izdržati

Cjenovno je negdje oko 2k kuna, +- 200 maks, u ADM-u (njuska mi ne igra ulogu, jer ide sve preko firme)

Koja bi bolje pasala u sustav, ide u Zalmana R1 ako to ima utjecaja (trebale bi obje stat)

I također, 2GB vs 4GB. Hoće li raditi veliku razliku u 1080p gamingu i za rad u Unity?

zasto da dajes za slabiju karticu 2000kn kad za te novce uzmes po svemu bolju r9 280x u nekoj drugoj trgovini

http://www.magazinrs.hr/graficka-kartica-sapphire-vapor-x-r9-280x-3g-d5-bulk/11221-02/product/

lp

13 godina
Stjepanj kaže...
Grozni_Zabac kaže...

Ovak, trebao bi savjet

Komponente koje imam:

i5-4460

Hexa+ 500w napajanje

zasto da dajes za slabiju karticu 2000kn kad za te novce uzmes po svemu bolju r9 280x u nekoj drugoj trgovini

http://www.magazinrs.hr/graficka-kartica-sapphire-vapor-x-r9-280x-3g-d5-bulk/11221-02/product/

lp

Ako će napajanje držati, onda bi ušla u odabir, nešto budem iskemijao onda

Samo da ju napajanje drži, toga me jedino strah malo

13 godina
protjeran

drzi bez problema, ak sam ja na cx430 koji isporucuje 340+w vrtio daleko zahtjevniji hw onda nemas brige!lp

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice