vrlo jednostavno, r7 260x je novija kartica i dulje ce ti držat nego stara hd 6950 koja je neznatno bolja a troši duplo više od r7 260x, hd 6950 nece podržavat dx 12, podrška za drivere je puno slabija nego kod r7 260x, pitaj boga u kakvom je stanju posto je dosta stara grafa, a kod r7 260x imaš još vjerojatno 6 mjeseci garancije
Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.617
- |
- čitano: 6.794.610
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Hoće li hd 7950 podržavati dx12?
Kako izbrišem drivere?
Brišeš ih iz Control panela. Možeš koristiti i jedan od programa za tu namjenu koji bi trebali obaviti temeljito brisanje.
EDIT: Nakon brisanja drivera resetiraj računalo i onda ga isključi i pristupi zamjeni grafičke. A što se tiče instalacije drivera od nove grafičke, također će biti potrebno resetiranje računala nakon što završi proces instalacije.
Hoće ;)
Hoće ;)
a HD7850 ?
Sve grafe od 7xxx serije ce podrzavat
trenutno imam ati radeon hd 4650 1gb , q8300 2.50ghz, 4gb ram i mislim da je vrijeme da uzmem neku novu graficku..do 500kn.
nasao sam ovu GT 420 GDDR3 2GB pa molim misljenje ili preporuku za neku drugu do te cijene.
sluzit ce za igranje i volio bi vrtit glatko na mid-high.
tkoder su u tom nekom cijenovnom rangu i MSI R5 230 te GT610
nebi bas htio kupiti preko oglasa koristenu,pogotov kad ju ne mogu niti isprobati prije kupnje.
koliko je bitna memorija?ove koje sam ja naveo imaju po 2gb,a ta iz oglasa 1gb.dakle i sa gigabajtom memorije manje je bolja?
Nije samo memorija vazna! Za 500kn se ne nadaj kupiti nesto novo da je jace od te 4650. Ova gtx 750 ima garanciju, tako da nemas brige
da ju mogu provjeriti ok,ovako ne.
kakve su one tri nabrojane u odnosu na 4650?
moze li doc do neke nekompatibilnosti zbog vrste graficke memorije,ddr2,3,5...?
Koju graficku upariti s Athlonom II x2 250? Max 350kn moze s njuskala. I da ne treba dodatno napajanje.
Imam procesor i5 3570 k i aftermark cooler Noctua NH-U9B SE2 ,napajanje mi je SILVERSTONE Strider Essential series ST60F-ES 600W imam graficku gtx 660ti asus moze li prijedlog koju graficku da uzmem da je bar duplo bolja od ove i da moze podnijeti napajanje i da mi proc ne radi botlneck cijena nije vazna i da maticna mi je
MB LGA1155 Z77 ASRock Z77 EXTREME4 hvala na pomoci.
Clockaj taj CPU na 4.5Ghz i uzmi si GTX 970 ili R9 390. Obje su kolokvijalno duplo jače a CPU i napajanje su ti ok. Po meni je ipak možda bolji izbor GTX 970. Sve preko toga ti je overkill ako nemaš monitor jako velike rezolucije.
Pozdrave ekipo. Evo slažem si novu konfiguraciju pa me zanima što bi dobro kupit za 1700-1800 kn i koje bi napajanje dobro išlo uz tu grafičku. Procesor je i5 4460. Zahvaljujem dobrim dušama na pomoći .
Novo R9 380 a ako voliš Nvidiu onda GTX 960. Ništa više za te pare nema (da se isplati) osim pokoja rabljena R9 290 sa katastrofalnim stock hladnjakom, što nije baš za nikog. Dakle biraj si ili R9 380 ili GTX 960. U praksi imaju iste performanse, a jedino što ih razlikuje je niža potrošnja kod GTX 960. Koju god grafu uzmeš od te dvije s tim i5 ti je sasvim dosta bilo koje bolje napajanje sa više od 400W.
Sad malo gledam da bih mogao dati par sto kuna više...što kažeš na ovu? Gigabyte R9 380 4GB G1 Gaming. Ili ima koja bolja za cca 2000? Iako mi se čini da je gtx 960 možda najisplativije. Za osjetno bolju razliku u preformansi bih trebao ispljunuti cca 2700 kn. GTX će najvjerovatnije pasti. Od kojeg proizvođača ju je najbolje izabrati? gigabyte, saphire? ima li kakve razlike kao da je koja manje bučna?
Da se naci nova 280X za te novce, to bi bio najbolji izbor ili ako gdje nadjes polovnu r9 290 da nije sa referrntnim kulerom i garom.

Ekipa, koja grafika ide kao best buy do 1000kn? ..po mogucnosti iz hgspot, linksa (ili nekog drugi bitno da mogu placat amexom na vise obroka) :)
Ekipa, koja grafika ide kao best buy do 1000kn? ..po mogucnosti iz hgspot, linksa ili nekog drugi bitno da mogu placat amexom :)
Ekipa, koja grafika ide kao best buy do 1000kn? ..po mogucnosti iz hgspot, linksa ili nekog drugi bitno da mogu placat amexom :)
Moze nesto ispod 1000kn :/ ...btw pitanje usput: jeli osjetna razlika izmdu te i ove r9 serije koja ide za 200kn vise :/ https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=196274
Ako itko ima iskusta s placanjem na rate moze pomoc na ovoj temi LINK hvala
Malo me frnja to polovno i tko zna kad bi doletila neka takva. Ma bit će dobra i ona za 1700 kn :) Fala na pomoći
Moze nesto ispod 1000kn :/ ...btw pitanje usput: jeli osjetna razlika izmdu te i ove r9 serije koja ide za 200kn vise :/ https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=196274
Ispod 1000kn tesko mozda polovna s garancijom (sigurno)
A ta r9 270 je osjetno bolja i jaca cca 25%
Malo me frnja to polovno i tko zna kad bi doletila neka takva. Ma bit će dobra i ona za 1700 kn :) Fala na pomoći
Nadji r9 280x to ti je najbolje za 2000.

Imam AMD Phenom II klokan na 3.8GHz, kupujem novu grafičku, ciljam na GTX 960...samo me zanima hoce li biti velik bottleneck?
Pozdrav ljudi. Da li se isplati Gigabyte Radeon R9 280 OC WindForce uzet za 185eura?
Ako je nova, da. Makar je to sumnjivo niska cijena.
Ako je nova, da. Makar je to sumnjivo niska cijena.
Da nova je. A ducan je u Frankfurtu. Gleda sam i ostale ducane imaju takve cijene
Može li mi netko reći cjeli proces mijenjanja grafičke,znači prvo upalim komp,izbrišem drivere (može netko reći kako tocno?),tada restartam i ugasim pc,moram li onda isključiti pc iz struje?onda promijenim graficku,upalim pc i kako onda instaliram drivere?i restartam nakon toga?
Može li netko reci jel ovo točno i odgovoriti na pitanja.
Može li mi netko reći cjeli proces mijenjanja grafičke,znači prvo upalim komp,izbrišem drivere (može netko reći kako tocno?),tada restartam i ugasim pc,moram li onda isključiti pc iz struje?onda promijenim graficku,upalim pc i kako onda instaliram drivere?i restartam nakon toga?
Može li netko reci jel ovo točno i odgovoriti na pitanja.
ne moraš brisat drivere ako stavljaš grafičku od istog proizvođača. samo ako mijenjaš ati nvidia ili obratno.
a za promjenit grafičku moraš naravno ugasit računalo. pa nakon toga možeš i kabel glavni od struje prema kompu ištekat ako baš hoćeš bit siguran. a ostalo je jednostavno kako izvadiš staru tako ubaciš novu. jedan šaraf i vjerovatno mala kukica plastična kao osigurač na kraju pcix slota. to pazi da na tu kukicu da je ne slomiš ako je ima. a ako i pukne nema veze to je samo da čvršće drži grafu u slotu.
i nakon toga upali komp i instaliraj reinstaliraj drivere...