Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.952.418
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice

Pa s obzirom da redovito ima R9 280X kartica za 1400 kn (s garancijom) pa i manje, ja ne vidim kako je to dobra cijena.

12 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Pa s obzirom da redovito ima R9 280X kartica za 1400 kn (s garancijom) pa i manje, ja ne vidim kako je to dobra cijena.

Ne mogu bas naci tako novih 280x s tom il manjom cijenom u nas u hb, a na nabava.net gledam nisu bas jeftine ni u hr.

Koliko sam uspio uhvatit price sa 7950 svi su zadovoljni, na 280x citam na jednoj temi lik presao ali nije osjetio neko poboljsanje koje zivit znaci, cak ustvari stara 7950 se puno bolje kloka, manje grije itd.

12 godina
kitomic009 kaže...

Ne mogu bas naci tako novih 280x s tom il manjom cijenom u nas u hb, a na nabava.net gledam nisu bas jeftine ni u hr.

Koliko sam uspio uhvatit price sa 7950 svi su zadovoljni, na 280x citam na jednoj temi lik presao ali nije osjetio neko poboljsanje koje zivit znaci, cak ustvari stara 7950 se puno bolje kloka, manje grije itd.

kako će i osjetit veliki pomak kad ti je to obican rebrand, HD 7950 = r9 280 a HD 7970 = r9 280x. Tako ti je to islo i to su u biti iste kartice samo drugog imena.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

pozdrav

mislim se za koju graficku uzet

i5 4590

xfx 550w 80+

gtx 970

r9 290xv vas

r9 290x 8gb

najvise bi volio da bude nvidia (ljubitelji amd-a nemam nista protiv vas i njihovih proizvoda)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Iksoner kaže...
itomic009 kaže...

Ako ti ne smeta polovno - Pik ba  R9 280X

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
14 godina
robert1995 kaže...

pozdrav

i5 4590

xfx 550w 80+

gtx 970

r9 290xv vas

r9 290x 8gb

najvise bi volio da bude nvidia (ljubitelji amd-a nemam nista protiv vas i njihovih proizvoda)

Pa ako želiš Nvidia onda uzmi GTX 970. Ne kontam što onda tražiš savjet kad si odlučio Nvidiu .

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 16:21 (itomic009).
11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...
robert1995 kaže...

pozdrav

i5 4590

xfx 550w 80+

gtx 970

r9 290xv vas

r9 290x 8gb

Pa ako žečiš Nvodia onda uzmi GTX 970. Ne kontam što onda tražiš savjet kad so odlučio Nvidiu .

zelim i najvise bi volio su razliciti pojmovi

13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
kitomic009 kaže...
itomic009 kaže...

Pa ako žečišNvodia onda uzmi GTX 970. Ne kontam što onda tražiš savjet kad so odlučio Nvidiu .

decki kaj vam je? vikend?LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan
boxer kaže...
Iksoner kaže...
itomic009 kaže...

Ako ti ne smeta polovno - Pik ba  R9 280X

Prijatelju nije da smeta al nisam nikad graficku uzimao polovnu :) jer ne znam sta je prijasnji vlasnik s njom radio tj koliko ju je koristio pa OC i pregrijavanje itd Zato nisam siguran isplati li se riskirat jer s novom dobijes i garanciju i miran si dvije god

Ima na pik-u nova 7950 ali s postarinom ispadne 380KM, malo mi to ipak skupo izadje

13 godina

Stvarno su bezobrazno skupe cijene grafičkih kartica na Njuškalu

.Za polovnu hd7850 bez garancije čovjek traži 800kn i ne da spustiti cijenu.

Gdje se mogu naći povoljnije grafičke ?

J... ti Joca Amsterdam mater!
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

Pozdrav ljudi 

Imam jedno kratko pitanje. Dali da sa HD 7870 prđem na r9280 ili da pricekam jos 2 mjeseca i da uzme r9280x ?

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vuk15 kaže...

Pozdrav ljudi 

Imam jedno kratko pitanje. Dali da sa HD 7870 prđem na r9280 ili da pricekam jos 2 mjeseca i da uzme r9280x ?

Sta je u pitanju? Novo polovno, koji proizvodjac, daj malo vise detalja :)

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
neaktivan

A svak oce zaradit sto vise tako vam je to ljudi moji

Ja evo nikako na zelenu granu, sad sam na tome da mi lik nudi za nekih 1500 kuna polovnu grafu sapphire r9 280x vapor-x tri-x sa garancijom do sijecnja 2017,; ili r9 290 tri-x za 1800 kuna s garancijom do travnja 2016.

sta kazete?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Vuk15 kaže...

Pozdrav ljudi 

Ako već ideš s HD 7870 onda idi na R9 280X pa da imaš pošten boost

Iksoner kaže...

A svak oce zaradit sto vise tako vam je to ljudi moji

Ja evo nikako na zelenu granu, sad sam na tome da mi lik nudi za nekih 1500 kuna polovnu grafu sapphire r9 280x vapor-x tri-x sa garancijom do sijecnja 2017,; ili r9 290 tri-x za 1800 kuna s garancijom do travnja 2016.

sta kazete?

Ako imaš 1080p monitor onda ti je dosta i R9 280X ali ova ponuda za R9 290 za 1800 kn je jako dobra jer dobiješ moćnu grafu za ok pare.

12 godina
neaktivan

Moram jos provjerit stanu li mi u mid kuciste ova tri venta a sto se tice rezolucije nisam mislio ici dalje od 1080p dok god monitor sluzi jer mi je to sasvim dovoljno

280X skoro dvije godine garancije mislim da je i ovo dobra ponuda :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Trebam grafičku s HDMI 2.0 za UHD TV. Ima li nešto jeftinije od GTX960 (nisam gamer)? Ima li AMD modele s HDMI 2.0?

0 0 hvala 0
13 godina

pa sta ce ti takva grafa ako ne igraš? zasto mora biti 2.0?

R7 250 1Gb DDR5 podržava - oko 700kn su

1 (version 1.4a)
Max Resolution: 3840x2160 @30 Hz

ili nešto tipa gtx750.....

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 23:24 (FakeDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

koliko vas  ima SAPPHIRE AMD RADEON R7 250 sa 1gb ddr5 ? zanima me da li se u praksi pojavljuju ona trzanja radi neusklađenosti  vrama i vprocesora! problem s grafom koji sad imam na gigabyte r7 200 oc.

M
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...

pa sta ce ti takva grafa ako ne igraš? zasto mora biti 2.0?

R7 250 1Gb DDR5 podržava - oko 700kn su

1 (version 1.4a)
Max Resolution: 3840x2160 @30 Hz

ili nešto tipa gtx750.....

Označio sam razlog...

Niz modela UHD TV-a koji su se pojavili zadnjih mjeseci (prvenstveno 40") potencijalno mogu poslužiti kao fantastični PC monitori, u smislu rezolucije i velike radne površine.

Svi imaju HDMI 2.0 (podržava 4k @60 Hz), a nažalost nijedan nema DisplayPort ulaz, pa za 60 Hz osvježavanje treba grafička kartica koja ima HDMI 2.0, a takve se mogu nabrojati na prste jedne (polovice) ruke.

Korištenje osvježavanja 30 Hz za bilo kakav rad na PC-u, ne samo igranje, nema baš puno smisla.

13 godina

a adapter ne bi funkcionirao?

mini DP(M) na HDMI(F) cc 70kn košta

A i po netu se piše da nvidia podržava 4k/60hz na svojim grafama

https://forums.geforce.com/default/topic/753944/geforce-drivers/official-nvidia-340-43-beta-game-ready-display-driver-feedback-thread-6-17-14-/post/4245376/#4245376

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

Kupujem sada kroz mjesec dana novu grafulju, mijenjam svoju staru, vjernu i najdrazu grafulju koju sam imao do sada, GTX 260 koju sam nabavio prije jedno 5-6 godina i do dana danasnjeg je vecinu igara sposobna pokretati na high.
Nabavio sam ju tada za smijesnih 1200 kuna, svercano iz kine kada je tek dosla i kostala preko 3k.

Za mene osobno best buy kakvog mozda necu nikada vise vidjeti.  

Na zalost, dosli su DX11 naslovi (na zalost za mene, ne za vas :P), a moja grafa koja bi jos i mogla nesto potegnut od toga na medium, ne moze zbog DX11 ekskluziva.
I tako, doslo je vrijeme za promjenu. Nagovjesta se DX12 stoga kupujem DX12 ready graficku, preskocivsi time DX11.

Oko mi je zapelo uglavnom za GTX 970. Sjajna kartica, tiha, hladna, snazna, malo trosi.

Imam ju na oku vec neko vrijeme te sam cekao novu generaciju Radeona da srusi cijenu Gforcea.

Sad kada su izasli Radeoni mi se dopala i ova R9 390.

Znaci te dvije kartice su mi uglavnom na oku (taj cjenovni razred).

Bio sam dosta happy kad sam mislio kupiti GTX970 jer trosi dosta manje od R9 390 i inace ne bi ni pretjerano razmisljao (+-2 FPSa mi ne znaci mnogo) da ovaj Radeon nema 8GB VRAM-a.

Vidim sad po netu se spominju nekakvi monstruozni VRAM usage-i cak i na fullHD rezoluciji (na kojoj ja i jesam) od preko 4GB i tako to.

Meni je to totalno nepojmljivo buduci da moj sadasnji GTX 260 ima za danasnje vrijeme smijesnih 896 MB VRAM-a, a opet sam igrao FC3 na najvisljim postavkama, Metro 2033 i slicne graficki zahtjevne igre.

Mislio sam da je upgrade na 4GB dobar upgrade ali sada sam paranoican. Sto ako DX12 bude zahtjevao jos vise VRAM-a, ne zelim da mi se desi da kupim novu karticu a da za godinu dana ne mogu igrat na high igre u fHDu?

Ja zelim da mi je kartica future proof, a sada vise nisam siguran je li GTX 970 to.

Procku kao sto vidite imam slabu, znam da ce biti bottleneck, a upgrade toga ce biti tek pocetkom iduce godine (tad ce vec bit DDR4 u igri itd.) ali opet, citao sam da Radeoni zahtjevaju puno vecu snagu CPU-a od Nvidie, pa mi je i to u nekoj jednadzbi.

Uglavnom sto vi cijenjeni forumasi mislite o tome? Je li sav taj VRAM stvarno potreban ili je to marketinski bullshit?

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Posto ces jos barem pola godine imat taj procesor, ne isplati ti se sad kupovat skuplje graficke, uzmi nesto polovno za 800-1000kn i kad uzmes novi proc to prodas uz minimalni gubitak i kupis nesto posteno...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

Neda mi se to. Ja kupim graficku i hocu bit miran, ne mislit previse na to, ne mijenjam ih ko carape.

To sto ce mi sustav bit bottleneckan neko vrijeme mi ne predstavlja veliki problem.

- Psiho246
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Poz ekipa.

Sta mislite isplati li se planirati sa 980 ti SLI ili ne. (sada kupim jednu, za koju godinu jos jednu)

Sada ce uskoro dx12 i win10 sto bi kao trebalo poboljsati multi gpu scaling...

planirana reza je qhd 144 hz

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
 Dojitza kaže...

Poz ekipa.

Sta mislite isplati li se planirati sa 980 ti SLI ili ne. (sada kupim jednu, za koju godinu jos jednu)

Moze se i za manje para naigrati na 1440p 144hz osim 980ti realno

Najvise ti se isplati sacekati taj famozni dx12 i win10 pa vidjeti kako stvari stoje i sta uzeti.

Mada kad vec hoces toliko novca da ulozis 2x 980ti ili 2x R9 295X2 tu nema sta da se prica, s tim da bi na ovoj drugoj opciji gejmao u 8k bez problema =D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
Psiho246 kaže...

Neda mi se to. Ja kupim graficku i hocu bit miran, ne mislit previse na to, ne mijenjam ih ko carape.

To sto ce mi sustav bit bottleneckan neko vrijeme mi ne predstavlja veliki problem.

Pa ja sam siguran da ti je tak na duge staze pametnije uzet R9 390 8Gb nego GTX 970 tako da bih ti preporučio R9 390. R9 390 je jača grafa i bolje će "starit" nego GTX 970 koja je "danas" možda i bolji izbor.

Dojitza kaže...

Poz ekipa.

Čim netko postavi pitanje o GPU set up-u za gaming od 12 000 kn a ima staru HD 6950 odmah mi je to sumljivo. Ako imaš toliko novaca onda rokaj.

13 godina
protjeran
Psiho246 kaže...

ja sam neki dan probao x4 i gtx780(isti vrag, 780 je jos i zahtjevnija) u gta5, igra je na high postavkama letila! no dosta igara ce ti umirati zbog slabog cpu-a!

Dojitza kaže...

Poz ekipa.

ne, dok ti kupis drugu izaci ce vec jaca single kartica! gpu scaling je ionako vec godinama pri vrhu iskoristivosti, eventualno neki naslovi to kvare!

eto 3x odgovora od jednom

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 16:23 (Stjepanj).
16 godina
neaktivan
chaselol kaže...

Moze se i za manje para naigrati na 1440p 144hz osim 980ti realno

Najvise ti se isplati sacekati taj famozni dx12 i win10 pa vidjeti kako stvari stoje i sta uzeti.

Mada kad vec hoces toliko novca da ulozis 2x 980ti ili 2x R9 295X2 tu nema sta da se prica, s tim da bi na ovoj drugoj opciji gejmao u 8k bez problema =D

itomic009 kaže...

Čim netko postavi pitanje o GPU set up-u za gaming od 12 000 kn a ima staru HD 6950 odmah mi je to sumljivo. Ako imaš toliko novaca onda rokaj.

Stjepanj kaže...

ne, dok ti kupis drugu izaci ce vec jaca single kartica! gpu scaling je ionako vec godinama pri vrhu iskoristivosti, eventualno neki naslovi to kvare!

eto 3x odgovora od jednom

Dakle ništa od toga.. Idem na jednu, pa kasnije mijenjam.

tnx na odgovorima.

EDIT:

Šta kažete, dok ne nabavim taj qhd monitor, da odem na 970, r9 390 ili nešto slično (višak para bi ostavio sa strane za monitor i jaču grafu..)

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2015 18:10 (Dojitza).
12 godina
neaktivan

Ima li tko odgovora na psiho246 post, i meni zvuci zanimljivo sta njega muci, da li dolazi vrijeme potrebe za vise od 4gb vrama, s dx12 i ostalim najavama? Bilo bi steta i frustrirajuce npr kupit grafulju od 3gb sad, a za godinu dana igre pocnu zahtjevat vecu kolicinu memorije?

Ovo je tema za nekoga tkobas naveliko prati IT svijet :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Iksoner kaže...

Ima li tko odgovora na psiho246 post, i meni zvuci zanimljivo sta njega muci, da li dolazi vrijeme potrebe za vise od 4gb vrama, s dx12 i ostalim najavama? Bilo bi steta i frustrirajuce npr kupit grafulju od 3gb sad, a za godinu dana igre pocnu zahtjevat vecu kolicinu memorije?

Ovo je tema za nekoga tkobas naveliko prati IT svijet :)

Ja osobno sumnjam da će na fhd biti potrebno više od 4 gige vrama.

Ali kako je rekao itomic r9 390 će vjerojatno bolje stariti..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice