Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.814
|
čitano: 6.895.524
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Valentin17 kaže...

Znam da ti imaš ASUS R9 270 i da je vjerojatno zato braniš, ali koju god uzeo,

neće pogriješiti.

ja sam zamalo powercolor uzeo, to je vrhunski brend isto ali slabo zastupljen

ma realno, isto sranye drugo pakovanje {#}

p.s. meni vrisnula asus maticna prije dva mjeseca i sad peglam na gigabyte {#}

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
chaselol kaže...

ja sam zamalo powercolor uzeo, to je vrhunski brend isto ali slabo zastupljen

ma realno, isto sranye drugo pakovanje {#}

p.s. meni vrisnula asus maticna prije dva mjeseca i sad peglam na gigabyte {#}

Ma to i hoću reći. {#}

Čak može ako želi gledati i MSI R9 270, možda uštedi još nešto. {#}

Čak vidim da je onaj ITX model MSI R9 270X na akciji. {#}

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 18:16 (Valentin17).
13 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

pitanje?kupio sam intel g3220 i asus h81m-k i stavio staru geforce 9800gt..zanima me dali bi bilo bolje bez te grafe tj. da koristim gpu od proca? internet,wot,ponekad youtube ?

0 0 hvala 0
14 godina
reso28 kaže...

pitanje?kupio sam intel g3220 i asus h81m-k i stavio staru geforce 9800gt..zanima me dali bi bilo bolje bez te grafe tj. da koristim gpu od proca? internet,wot,ponekad youtube ?

Ostavi je, jer ce ti integrirana uzet RAM-a i malo gusit proc,  trebala bi poslužt za generalnu uporabu

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
10 godina
neaktivan

intel celeron e3400 2.6ghz

4gb ram ddr3

asus p5g41t-mlx3

napajanje 750w

Moze pomoc? dakle imam ovu konfu i ne znam koju bi graficku uzeo..pa evo par koje mi se sviđaju! moze i jos neka preporuka do 500kn(rabljeno)

1. ASUS HD7750 1GD5  http://www.asus.com/Graphics_Cards/HD77501GD5/
2. ASUS EAH66701GD5 http://www.asus.com/Graphics_Cards/EAH6670DIS1GD5/
3. NVIDIA GeForce GTX460 http://www.nvidia.com/object/product-geforce-gtx-460-oem-us.html

14 ASUS HD7750 1GD5
0 ASUS EAH66701GD5
4 NVIDIA GeForce GTX460
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 19:56 (Marac94).

0 0 hvala 0
12 godina
Stjepanj kaže...
To je moj poznanik, slobodno nek mu se javi za taj g3258 covjek je u redu!lp

Steta sto nije iz Osijeka ili okolice, ali ne kupujem sad samo planiram.

sori za {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.9.2014 21:13 (gelon).
10 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima,dvoumim se između gigabytove i asusove ,gigabyte je malo jeftinija i više tvornički oc-ana,ali ipak mi nekako asus više zrači kvalitetom tako da mislim da ću nju uzet.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Oboje su vrhunski proizvođači, tj. prodavači, s toga ne možeš pogriješiti ni s Asusom, a ni s Gigabytom, ni da hoćeš!
Optimizam je nedostatak iskustva.
14 godina
Joky007 kaže...
dvoumim se izmedu ovih kartica,koju predlazete

Odlične jedna i druga, ali Gigabyte verzija ne stane  u svako kućište, tako da bi ja uzeo MSI.

Inače koju god uzeo nećeš pogriješiti.

Ne obaziri se na TD, to su samo TD Trollovi, nemaju pojma o ničemu, pa moraju zaje... one koji nešto znaju. ;-))))))) (i3 4130 pojede ovaj tvoj i3 3240 za doručak) :D OMG.
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 18:09 (Valentin17).
13 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
Joky007 kaže...
dvoumim se izmedu ovih kartica,koju predlazete

Odlične jedna i druga, ali Gigabyte verzija ne stane  u svako kućište, tako da bi ja uzeo MSI.

Inače koju god uzeo nećeš pogriješiti.

To je jedini razlog, sve ostalo je na strani gige! Ogroman boost, 3 venta, opcenito standardna kvaliteta od gigabajta koja ne pada s godinama, za razliku od vecine ukljucujuci i msi!
Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
Stjepanj kaže...
opcenito standardna kvaliteta od gigabajta koja ne pada s godinama

E to svakako, tko prigovori ja ga... {#}

10 godina
neaktivan

Decki trebam pomoc. Prodao zam 7870 grafu i imam nekih 1600kn..koju grafu novu je najbolje uzeti? Da li se isplati XFX r9 280 black edition za 1519kn? Jer taj xfx brand nisam koristio godinama..

Dakle trazim preporuke sta uzeti iz ducana...a sta bi mogao naci rabljeno zq tu lovu. hvala

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
mperic kaže...

Decki trebam pomoc. Prodao zam 7870 grafu i imam nekih 1600kn..koju grafu novu je najbolje uzeti? Da li se isplati XFX r9 280 black edition za 1519kn? Jer taj xfx brand nisam koristio godinama..

Dakle trazim preporuke sta uzeti iz ducana...a sta bi mogao naci rabljeno zq tu lovu. hvala

rabljeno se cak zna naci i r9 290(referentna naravno koristena za rudarenje), inace za te novce biras 280x polovne takoder, no ako ces iz ducana imas Asusov r9 280 model za 1600kn, sljedeca dobra 280 graficka je svakako taj xFX-ov model!LP !!

14 godina
De mi recite sta kazete na asus raedon r9 280 3072 GDDR5 u kombinaciji sa intel i5 4690. To me kosta oko 3000kn. El se isplati il ima sta bolje u tom cjenovnom rangu. Kupujem to sa amazona.de Bitno da je novo i pod garancijom za nedaj boze jel.
Za trijumf zla dovoljno je da dobri ljudi ne cine nista.

0 0 hvala 0
14 godina
natal kaže...
De mi recite sta kazete na asus raedon r9 280 3072 GDDR5 u kombinaciji sa intel i5 4690. To me kosta oko 3000kn. El se isplati il ima sta bolje u tom cjenovnom rangu. Kupujem to sa amazona.de Bitno da je novo i pod garancijom za nedaj boze jel.

Trebalo bi poslužit svrsi{#} 

haha, ugl. koje napajanje imaš i koju matičnu ploću?

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
14 godina
Neam nist. To sad gledam. Doma sam 01.10. pa cu narucit. Napajanje bi uzo XFX PRO850W Core Edition (ATX), znam da je malo overkill al nek stoji za upgrade u buducnosti, bolje da ima snage neg da fali. Htio sam prvo xfx 750w al nece mi ga poslati. Maticnu bi uzo asus Asus H97-PLUS.
Za trijumf zla dovoljno je da dobri ljudi ne cine nista.
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 15:39 (natal).

2 0 hvala 0
14 godina
natal kaže...
Neam nist. To sad gledam. Doma sam 01.10. pa cu narucit. Napajanje bi uzo XFX PRO850W Core Edition (ATX), znam da je malo overkill al nek stoji za upgrade u buducnosti, bolje da ima snage neg da fali. Htio sam prvo xfx 750w al nece mi ga poslati. Maticnu bi uzo asus Asus H97-PLUS.

Onda sve pet

11 godina
neaktivan

Imam fx 6300, gigabyte 970a ds3p, 8gb ripjaws 1333mhz, XFX TS 550w. Mislim da bi se tu najbolje uklopila r9 270x gigabyte sa 3 fana. Sto vi mislite? Mozda neka druga? Dali se isplati uzeti r9 280 non x? Hoće li cpu biti bottleneck za r9 280x?

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 0:24 (alien20).

2 0 hvala 0
17 godina

slobodno uzmi 280x jer to je plafon za navedeni game rig ,sve iznad bi BC-alo {#}

Moj PC  
1 1 hvala 2
10 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Evo molio bi savjet za kupnju grafičke(obavezno nvidia,4GB) do 1500-2000kn ako bi se našlo išta...

Trenutno imam nutra Gtx 650 2GB i počela se polako gušiti sa novim igrama(a zima uskoro dolazi)

Procesor intel core i5 3330,8GB rama 

Hvala .

13 godina
protjeran
zwerrr kaže...

Pozdrav svima!

Evo molio bi savjet za kupnju grafičke(obavezno nvidia,4GB) do 1500-2000kn ako bi se našlo išta...

Trenutno imam nutra Gtx 650 2GB i počela se polako gušiti sa novim igrama(a zima uskoro dolazi)

Procesor intel core i5 3330,8GB rama 

Hvala .

Jedini izbor ti je pre,pre skupa gtx760, koju 280x za iste novce pojede! No kako si rekao samo nvidia i 4gb izbora nemas!lp

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150?&q=gtx%20760%204gb

no tu si vec dosao do gtx770...

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 19:19 (Stjepanj).
13 godina
neaktivan

Koju bi mi grafičku preporučili za neki 700-800 kn 

Da može pokretati sve ove novije igre koje imaju DX 11 

ostala konfiguracija je:

ASRock N68C-GS FX

3gb rama ddr2

AMD athlon 2 x3 3.2 otključana jezgra i sad je AMD phenon 2 x4 b50 3.2

SPIRE ATX 420W

0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav,

trebao bi vašu pomoć oko izabira nove grafičke kartice. 

Naime uspio sam povoljno kupiti LG 29MA73D monitor sa omjerom 21:9 i rezolucijom 2560x1080.

Bojim se da moja HD6850 to baš i neće moć gurati, barem u igrama. Nisam neki veliki gamer, uglavnom Diablo3 ali povremno volim isprobati razne igre pa da se grafa ne pati. Ne patim na AMD ili Nvidiu, ali naravno što jeftinije to bolje.

Hvala.

http://www.lg.com/hk_en/monitors/lg-29MA73D

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 15:41 (SlavenK).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
cro4vranjky kaže...

Koju bi mi grafičku preporučili za neki 700-800 kn 

Da može pokretati sve ove novije igre koje imaju DX 11 

ostala konfiguracija je:

ASRock N68C-GS FX

3gb rama ddr2

AMD athlon 2 x3 3.2 otključana jezgra i sad je AMD phenon 2 x4 b50 3.2

SPIRE ATX 420W

r7 260X i nista drugo pored nje, eventualno ako zelis nvidiju gtx 750ti no ona je nesto skuplja!

uzmi slobodno s samo 1 gb memorije jer na toj kartici ionako nemres igrati na velikim detaljima koji ce napuniti 2gb, i naravno imas kaoticnu potrebu za barem jos 3gb ddr rama

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=260x

SlavenK kaže...

Pozdrav,

trebao bi vašu pomoć oko izabira nove grafičke kartice. 

Naime uspio sam povoljno kupiti LG 29MA73D monitor sa omjerom 21:9 i rezolucijom 2560x1080.

Bojim se da moja HD6850 to baš i neće moć gurati, barem u igrama. Nisam neki veliki gamer, uglavnom Diablo3 ali povremno volim isprobati razne igre pa da se grafa ne pati. Ne patim na AMD ili Nvidiu, ali naravno što jeftinije to bolje.

Hvala.

http://www.lg.com/hk_en/monitors/lg-29MA73D

nazalost to ti je pre velika reza jos uvijek za danasnje standarde, koju cak i grafe od 2000+kn jedva tjeraju u nekim igrama( imam takav slucaj: dell 27"+280x), tako da ces se morati posteno isprsiti za novi gpu ako se zelis igrati na toj rezoluciji? do koliko novaca?

lp

edit: cemu 2 td? ak je zbog velike reze(drugi razlog ne vidim) lijepo sam napisao ako ce igrati na toj rezi iznenadit ce se koliko je to zahtjevno,

valjda znate racunati da je to za cak 35% zahtjevnije za gpu i da treba za 35% jaci gpu da to tjera na istom broju fps-a kao i na 1920 rezi!?{#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 17:56 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan

pozdrav
ovako zanima me vise stvari ali sve su vezane uz grafiku
imam sljedecu konfu :

procesor :  AMD Athlon(tm) 64 Processor 3800+ 2.40Ghz

RAM memorija : 3gb
maticna : Asus m2n68 motherboard (nvidia nforce 630a)
grafa: nVidia GeForce 7600gt 256 mb

e sada ovako
citao sam u knjizi prilozenoj uz maticnu da ima 1x PCI Express tm x16 slot
sad me zanima recimo ovo, dali mogu staviti na tu maticnu DDR5 grafu, i dali mogu staviti bilo koju grafu koja ima PCI Express x16 ulaz?
i dali bi bilo potrebno mijenjati i processor i napajanje (trenutno 400W) ukoliko bi htio staviti neku jacu i noviju grafu.

tu konfiguraciju koristim iskljucivo za gaming, i radi tog bi htio nadograditi ukoliko je moguce

nadam se da cete me razumjeti jer se bas i ne razumijem u te stvari previse, hvala i LP 

PS (ako nije problem odgovorit mi u privatne poruke jer radi posla nisam cesto u mogucnosti bit na forumu)

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 17:52 (420Alice).

0 0 hvala 0
16 godina
420Alice kaže...

pozdrav
ovako zanima me vise stvari ali sve su vezane uz grafiku
imam sljedecu konfu :

procesor :  AMD Athlon(tm) 64 Processor 3800+ 2.40Ghz

RAM memorija : 3gb
maticna : Asus m2n68 motherboard (nvidia nforce 630a)
grafa: nVidia GeForce 7600gt 256 mb

e sada ovako
citao sam u knjizi prilozenoj uz maticnu da ima 1x PCI Express tm x16 slot
sad me zanima recimo ovo, dali mogu staviti na tu maticnu DDR5 grafu, i dali mogu staviti bilo koju grafu koja ima PCI Express x16 ulaz?
i dali bi bilo potrebno mijenjati i processor i napajanje (trenutno 400W) ukoliko bi htio staviti neku jacu i noviju grafu.

tu konfiguraciju koristim iskljucivo za gaming, i radi tog bi htio nadograditi ukoliko je moguce

nadam se da cete me razumjeti jer se bas i ne razumijem u te stvari previse, hvala i LP 

PS (ako nije problem odgovorit mi u privatne poruke jer radi posla nisam cesto u mogucnosti bit na forumu)

kratko i jasno,vrijeme je za novi komp,ak stavis novu grafu cpu ti preslab kao i ostatak konfe,napajanje nisi tocno rekao koje imas ali opet nema smisla,jednestavno nema smisla al da,mozes stavit grafu sa ddr5 al nebus nista dobio s time....lp

10 godina
neaktivan

Lijep pozdrav!

Zanima me vasa preporuka za graficku karticu na ovu konfiguraciju (slika dole!). Graficka je vec ubacena unutra, ali sam ipak spreman pljunuti  200KN vise, tj. dati 900KN za graficku. Pa da li se za te pare moze naci nesto bolje od ove koja je trenutacno u "mojoj" konfiguraciji?

Hvala na preporuci :)

Btw; imam ekran od 21.5"!

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 20:56 (nekitamolik).

0 0 hvala 0
14 godina
nekitamolik kaže...

Lijep pozdrav!

Zanima me vasa preporuka za graficku karticu na ovu konfiguraciju (slika dole!). Graficka je vec ubacena unutra, ali sam ipak spreman pljunuti  200KN vise, tj. dati 900KN za graficku. Pa da li se za te pare moze naci nesto bolje od ove koja je trenutacno u "mojoj" konfiguraciji?

R7 260X 2GB

iclock2much
16 godina
zoharbizo kaže...
nekitamolik kaže...

Lijep pozdrav!

R7 260X 2GB

taman....ak si spreman dat nesto vise love onda r9 270 x po mogucnosti ili mozda rabljena 7870 ii gtx 660....lp

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice