Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.939.397
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
NinoZDS kaže...

Jel znak kvara graficke kad tu i tamo izbaci neki svijetlo plavi pikselic? u igrici ih ima i vise..

Možda, a možda je problem i s driverima, pogotovo ako imaš beta verziju.

Za početak probaj druge drivere, provjeri temp. grafičke kartice s HW monitor (ili sl.), stavi sliku na forum da ljudi vide,

prema potrebi treba grafičku izvadit van, fino detaljno očistit od prašine, promjenit termalnu pastu, pa ako opet

temp. budu visoke, ugradit koji dodatni vent. u kućište za poboljšanje cirkulacije zraka ili ako imaš neko šrot kućište,

isto zamjenit s nečim kvalitetnijim, npr. Zalman Z3+ je best buy po meni.

A možda je grafička dala svoje, sve je moguće, tako da...

Mogao bi navesti i koju grafičku karticu (a i ostatak PCa) imaš, pa bi mogli i više pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put sri 16.7.2014 19:12 (Valentin17).
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 18:14 (lineos).

0 0 hvala 0
14 godina

Koliko novaca bi izdvojio za grafu? Koje napajanje imaš?

ps. ako imaš već taj procesor, onda ok, ali ako to kupuješ sada i planiraš stavit vanjsku grafičku karticu,

onda bolje odi na 760k, dođeš na isto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 18:16 (Valentin17).
13 godina
protjeran

bilo koju do 1200kn!

od nesto slabije r7 260x/hd7790 cca 800kn

pa nekakva r7 265/hd7850 cca 1100kn

i max kaj bi osobno stavio na to je r9 270 i to samo ovu:)

lp

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

Koliko novaca bi izdvojio za grafu? Koje napajanje imaš?

ps. ako imaš već taj procesor, onda ok, ali ako to kupuješ sada i planiraš stavit vanjsku grafičku karticu,

onda bolje odi na 760k, dođeš na isto.

a slažen cilu novu konfiguraciju do 6 tisuća, za grafu bi izdvojio do 1200kn

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 19:09 (lineos).
14 godina
lineos kaže...
a slažen cilu novu konfiguraciju do 6 tisuća, za grafu bi izdvojio do 1200kn

A za 6000 kn to može bolje i to puuuno, prebaci se u ovu temu.

Navedi namjenu, način plaćanja i što točno trebaš, samo kućište ili i periferiju (koju točno ako da).

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.7.2014 19:38 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Preporuka za graficku do 120e i uz nju napojnu koja bi odgovarala za moju konfu.?
Mrachni
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Mrachni kaže...
Preporuka za graficku do 120e i uz nju napojnu koja bi odgovarala za moju konfu.?

120e zajedno za grafu + napajanje ili imaš odvojen budžet za napajanje?

koje napajanje imaš sada?

ako 120e za oboje onda možda neka r7 250 ili 250x i silverstone strider 500W

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.7.2014 14:14 (markymark099).
13 godina
neaktivan
markymark099 kaže...

120e zajedno za grafu + napajanje ili imaš odvojen budžet za napajanje?

koje napajanje imaš sada?

ako 120e za oboje onda možda neka r7 250 ili 250x i silverstone strider 500W

prevelika je razlika izmedju 250 i 250x, s tim da je 250x kartica za gaming a 250 za okrenut' glavu i produzit' dalje.

Radije potrazi kakvu 250x/7770, ako se nadje i polovna s garancijom plus napajanje ofc

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
16 godina

sori malo je offtopic, al da ne radim temu za jedno bezvezno pitanje

kako da znam koja mi grafa trenutno radi na laptopu hp probook 450?

dal je integrirana intel ili od hd8750 ? 

Zelim namjestiti ako je moguce da mi uvijek dok je laptop spojen u struju radi hd8750 radi boljih performanski. 

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Mogao si to radje pitati pod temu prijenosnika, ali nema veze. Radeonka se sama od sebe pali za igrice i zahtjevnije graficke stvari, a ako oces namjestit to sto si rekao trebas nekako doci do radeon control panela di mozes namjestit koja graficka da ti radi za koji program. Vjerujem da imas probooka sa i3-4000m ili i5-3230m tako da ti predlazem da za web browsere, flash player i obicne stvari ne radis to sto zelis jer ce ti se laptop bzvz vise grijat i trosit mrvu vise struje, a performanse ce ti bit identicne. Primjera radi, meni se stream na FHD rezi jednako vrti sa HD 4400 i nvidia 750m grafom, samo sto se laptop grije manje sa integriranom. Bolje performanse na koje mislim da ti mislis mozes dobiti sa boljom internetskom vezom, cim jace clockanim procom (stavis na high performans mod) i sa SSD-om, popularnim rjesenjem za osjetno ubrzavanje ucitavanja i pisanja podataka.

Mozes i updejtati drivere pa mozda ubrzas malo s time, a mozda ti neki driveri i ne rade kako spada jer zna bit problema. Zadnji slucaj je bio nedavno kad je covjek kupio isti probook kao tvoj samo 17.3" dijagonale i nijedni driveri mu nece radit.. al mislim da je to vise nekakav nesretni slucaj.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 17:14 (The_Fichek).
16 godina
The_Fichek kaže...

Mogao si to radje pitati pod temu prijenosnika, ali nema veze. Radeonka se sama od sebe pali za igrice i zahtjevnije graficke stvari, a ako oces namjestit to sto si rekao trebas nekako doci do radeon control panela di mozes namjestit koja graficka da ti radi za koji program. Vjerujem da imas probooka sa i3-4000m ili i5-3230m tako da ti predlazem da za web browsere, flash player i obicne stvari ne radis to sto zelis jer ce ti se laptop bzvz vise grijat i trosit mrvu vise struje, a performanse ce ti bit identicne. Primjera radi, meni se stream na FHD rezi jednako vrti sa HD 4400 i nvidia 750m grafom, samo sto se laptop grije manje sa integriranom. Bolje performanse na koje mislim da ti mislis mozes dobiti sa boljom internetskom vezom, cim jace clockanim procom (stavis na high performans mod) i sa SSD-om, popularnim rjesenjem za osjetno ubrzavanje ucitavanja i pisanja podataka.

Mozes i updejtati drivere pa mozda ubrzas malo s time, a mozda ti neki driveri i ne rade kako spada jer zna bit problema. Zadnji slucaj je bio nedavno kad je covjek kupio isti probook kao tvoj samo 17.3" dijagonale i nijedni driveri mu nece radit.. al mislim da je to vise nekakav nesretni slucaj.

imam ovog sa i5...a ako je isto onda nista nek bude ovako kako je.. ssd je u planu, kad tad ce doc. meni treba da mi laptop radi brze kad otvorim 30tak tabova, da brze prebacuje iz jednog u drugi..dal ce ssd pomoc za to neznam a clockat mi se neda buduci da se i ovako laptop dosta grije.

Windows Phone FTW
11 godina

Clocka se sam od sebe na max. turbo frekvenciju na high performans mod koja se moze ukljuciti dole desno pod znakicem baterije brzo i jednostavno. Mislim da bi SSD mogao pripomoc ucitavanju stranica ako stavis web browser kojim se sluzis pod SSD, ali nisam strucnjak za te stvari.

13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Clocka se sam od sebe na max. turbo frekvenciju na high performans mod koja se moze ukljuciti dole desno pod znakicem baterije brzo i jednostavno. Mislim da bi SSD mogao pripomoc ucitavanju stranica ako stavis web browser kojim se sluzis pod SSD, ali nisam strucnjak za te stvari.

ssd-i u prijenosnicima itekako dolaze do izrazaja, vjeruj mi s tim nemres pogrijesiti! svakako sto prije napravi nadogradnju barem sa sistemsku particiju!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
12 godina
neaktivan
120 e samo za grafu ,a za napojnu sto jeftinija a dobra za moju konfu...Graficku za gaming..
Mrachni
12 godina
protjeran
Koju karticu odabrati od ove 3 uz fx 8320+Gigabyte 970A-DS3P i zašto ? Možda ima još neko bolje rješenje u tom cjenovnom rangu ?

Sapphire R9 270X Dual-X OC, 4GB GDDR5, FullRetail

MSI R9 270X GAMING 4GB

Asus R9270X-DC2T-4GD5

0 0 hvala 0
12 godina
Ako sam ti pomogao, pritisni hvala
Moj PC  
6 0 hvala 1
12 godina
protjeran
hrčak kaže...

Kako je moguće da je u Adm-u ta kartica jeftinija za 600-700kn u usporedbu sa ostalim trgovinama ?

ono x me zbunilo, izvinjavam se {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 22:00 (Silent horror1992).
14 godina
odjavljen

U USA su grafe po 400 kuna jeftinije nego u HR, ali dostava i carina su nam problem , a i daju garanciju samo po USA.

Šteta, ipak mi ne ide u glavu zašto su kod njih komponente toliko jeftinije nego kod nas?

http://www.tigerdirect.com/applications/category/guidedSearch.asp?CatId=28&sel=Mfr%3BMfr_1745

http://www.nabava.net/graficke-kartice__150?&se=2866

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2014 22:56 (osvit).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Isto zašto je i roba jeftinija tj. sve jeftinije. To je tako tamo, ja kad sam bio u ny, kupiš starke za 5$, ralph košulje 10$, kupio sam si laptop sa i7 itd. dellov, 600$, Ipad 200$ i tako dalje... da nejdemo u offtopic... tamo je takav standard !

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 8:03 (molnyi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

ne razumin se baš najbolje u kompjutere pa jeli može mala pomoć

zanima me jačina ove grafičke kartice, odnosno zanima me jeli prosjek ili je ispod ili iznad prosjeka:

AMD Radeon HD 7700 Series

vrsta čipa: AMD Radeon Graphics Processor (0x683F)

vrsta DAC-a: 400 MHz

grafička memorija: 4837 MB

radi na procesoru Intel Core i5-3570K CPU @ 3.40 GHz (4 CPUs), ~3.80 GHz

RAM: 8 GB

DirectX 11

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
VinceNeil kaže...

ne razumin se baš najbolje u kompjutere pa jeli može mala pomoć

zanima me jačina ove grafičke kartice, odnosno zanima me jeli prosjek ili je ispod ili iznad prosjeka:

AMD Radeon HD 7700 Series

vrsta čipa: AMD Radeon Graphics Processor (0x683F)

vrsta DAC-a: 400 MHz

grafička memorija: 4837 MB

radi na procesoru Intel Core i5-3570K CPU @ 3.40 GHz (4 CPUs), ~3.80 GHz

RAM: 8 GB

DirectX 11

malo je smrknula rama :)

to je 7770 ako se ne varam, kulturica od grafike nista pretjerano sredina

11 godina

ma zna san da više nije nešto jer mi je komp iz 2012. godine, tada san ga platija 5800 kn... valjda je vridilo toliko

14 godina
Sve je prosjek osim Intela i5 3570K.
AMD Phenom II X4 555 BE,MSI 990FXA GD80 v2.2
13 godina

Kako bi se ponašala 6950 s mojom konfom i koliko ona uopće realno danas vrijedi? Prištedio sam neke $$ pa tražim nešto tako jače, a starije. lp

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Može neko napisati koliko bi bila realna cijena za r9 270, r9 270x ili r9 280 stare po par mjeseci.. sve čisto oko gare i bundlea. može i za nvidie sličnog ranga, gtx 660 i td..

Čisto da znam na njuškalu što gledati..jer znam da se pretjeruje, ali neznam koliko {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.7.2014 18:26 (Schweini7).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Remzi kaže...

Kako bi se ponašala 6950 s mojom konfom i koliko ona uopće realno danas vrijedi? Prištedio sam neke $$ pa tražim nešto tako jače, a starije. lp

Po meni, nekakvih 500 do 550Kn max, nikako ne više od toga; ovisno o tome je li 1- ili 2GB-na verzija u pitanju. Fino bi se uklopila u tu konfu, s obzirom na procesor, RAM i napajanje. Po navedenim cijenama, go for it.

Schweini7 kaže...

Može neko napisati koliko bi bila realna cijena za r9 270, r9 270x ili r9 280 stare po par mjeseci.. sve čisto oko gare i bundlea. može i za nvidie sličnog ranga, gtx 660 i td..

Čisto da znam na njuškalu što gledati..jer znam da se pretjeruje, ali neznam koliko {#}

Po meni ovako nekako, ako ne i manje; jamstvo naravno uračunato:

GTX 660 - oko 850Kn,

R9 270 - oko 850Kn,

R9 270X - oko 950Kn,

R9 280 - oko 1100Kn.

Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
13 godina

Ne znam dal je puno za flex 6950 2gb edition 650kn, a nešto sam si i gledao izvana uzeti, npr. ebay na bidanje al ne znam kolko je to isplativo.

LoL(EUW): CRORenato NFSW: Remzi1996 WoT: I_play_alone
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav svima !

Treba mi pomoć u vezi kupnje nove grafičke pošto mi novije igre kao NFS Rivals i Battlefield 4 ne rade,odnosno štekaju.

Ovo su specifikacije mog računala :

PROCESOR :   AMD Phenom II X4 955     ,3.20GHz (quad core)

RAM : 4,00 GB

GRAFIČKA : AMD Radeon (saphire) HD 5670,   1 GB DDR3
MATIČNA : ASUS M4N68T V2 

Moje pitanje :

1.Bi li radila ova grafička :

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8bf79764eb5945bab494958e0a9765e5.graficka-kartica-msi-radeon-r7-260x-oc-2gb-ddr3.aspx

2.Kako da znam koje grafičke bi radile na mom PC a koje nebi, i kakve veze ima DDR3,GDDR5 ???

3.Da li treba nešto učinit u vezi hlađenja ? (oprostite ako je glupo pitanje ali ne razumijem se previše u te stvari )

4.Možete li mi preporučiti neke dobre grafičke koje bi radile na mom PC-u.

Molim vas odgovorite,,,puno bi mi značilo. 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
IvanFM kaže...

Pozdrav svima !

Treba mi pomoć u vezi kupnje nove grafičke pošto mi novije igre kao NFS Rivals i Battlefield 4 ne rade,odnosno štekaju.

Ovo su specifikacije mog računala :

PROCESOR :   AMD Phenom II X4 955     ,3.20GHz (quad core)

RAM : 4,00 GB

GRAFIČKA : AMD Radeon (saphire) HD 5670,   1 GB DDR3
MATIČNA : ASUS M4N68T V2 

Moje pitanje :

1.Bi li radila ova grafička :

http://www.centro.hr/detalji_proizvoda.8bf79764eb5945bab494958e0a9765e5.graficka-kartica-msi-radeon-r7-260x-oc-2gb-ddr3.aspx

2.Kako da znam koje grafičke bi radile na mom PC a koje nebi, i kakve veze ima DDR3,GDDR5 ???

3.Da li treba nešto učinit u vezi hlađenja ? (oprostite ako je glupo pitanje ali ne razumijem se previše u te stvari )

4.Možete li mi preporučiti neke dobre grafičke koje bi radile na mom PC-u.

Molim vas odgovorite,,,puno bi mi značilo. 

1. Radice naravno ali se to ne isplati.
2. razlika je u brzini GDDR5 je dooosta brza memorija od DDR3, tako da DDR3 zaboravi.

3. Hladjenje jedino na CPU ako si mislio da promjenis, moze se ubaciti ima ih povoljnih recimo raijintek themis

4. Grafa za tvoj pc, recimo R9 280, R9 270x,R9 270, R7 265X, mislim da sve jace bi moglo naletiti na malo BN, ali bi se izbjeglo uz OC.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice