Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.940.086
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
FakeDeath kaže...

pa na toj rezi da imas i 512mb bi razlika bila neprimjetna :D

svakako glas za 2gb ;=)

Osim sto max payne smrkne 1.5gb memorije sve na ultra :P ali necemo o tome, ipak ti sve znas :P

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina
neaktivan
191x7 kaže...

HD 7770, 7790, 7850, R7 260 ili R7 260X. Jače od toga nema puno smisla na navedenu platformu.

Ne trebaš jače napajanje, CX 430 može gurati tu konfu s bilo kojom od navedenih grafi bez problema.

Hvala, koliko vidim 7850 nadmasuje ostale, moze li jos samo prijedlog, neki link za kupnju ( jer se iskreno gubim na informatickim stranicama trgovina koje nude po 5-10 verzija slicnih sa istom oznakom)

17 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Gle, 7850 je jača od večine navedenih, no s tim procesorom bi u nekim igrama bila blago bottleneckana tj imala bi performanse nešto slabijih kartica (jer procesor ne bi grafičkoj mogao pripremiti onoliko frejmova koliko ona može obraditi), najbolje ti je uzeti neku u sredini takoreći.

Što se primjerka tiče, gledaj da ima dva ventilatora (zbog hlađenja i tišine, s jednim ventom su glasnije i toplije) i što duže jamstvo.

Gigabyte ili MSi zbog jamstva, Sapphire pak zbog Sapphire Select Cluba.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 3 hvala 0
12 godina
fornax9 kaže...
hahhaajaads kaže...
fornax9 kaže...

Pozdrav, jucer sam kupio novi laptop (Lenovo g500) i3  310M, graficka AMD Radeon HD 8570 2 GB, al ja kad idem gledat Screan resolution, advance seitings pise mi da imam Intel HD grapich, jel to zbog i3 procesora ili jer sam instalirao 32bitne windowse? Sretan Božić {#}

- Bok, ja imam i3 2370m i intel HD i amd hd 7670m. Desni klik>Configure Swichable Graphic. Tu si odabers igru koju hoces i stavi na ''Power Saving'' nikako na ''High Perfomance''!

P.S Imaj uvijek kopcan kabel od baterije ukljucen jel ti on dodaje 50 fps!

- Oprosti ako sam nesto krivo skuzio.

Nemam ja to, na desno kliku imam svojstva garfike i mogucnost grafike, kad otvorim svojstav prikaze mi se samo ova od intela

- Ok, Lp.

13 godina
chaselol kaže...
FakeDeath kaže...

pa na toj rezi da imas i 512mb bi razlika bila neprimjetna :D

svakako glas za 2gb ;=)

Osim sto max payne smrkne 1.5gb memorije sve na ultra :P ali necemo o tome, ipak ti sve znas :P

{#}.

-PCE nick: FRipper- 1.12.2013. R.I.P. Paul Walker
13 godina
renato_zg kaže...

Hvala, koliko vidim 7850 nadmasuje ostale, moze li jos samo prijedlog, neki link za kupnju ( jer se iskreno gubim na informatickim stranicama trgovina koje nude po 5-10 verzija slicnih sa istom oznakom)

7850 se ne isplati kraj gore navedene 270 sa BF4... ili idi na sapphire 270 BF4 ako imas para pa kasnije skupiti lovu za jači proc tipa i5,ploča i 8gb ili idi na sapphire 7770 ako ne mislis više nadograđivati

Poruka je uređivana zadnji put sri 25.12.2013 21:27 (FakeDeath).
11 godina
neaktivan
FakeDeath kaže...
renato_zg kaže...

7850 se ne isplati kraj gore navedene 270 sa BF4... ili idi na sapphire 270 BF4 ako imas para pa kasnije skupiti lovu za jači proc tipa i5,ploča i 8gb ili idi na sapphire 7770 ako ne mislis više nadograđivati

Hm da, ili uzeti tu, pa je kasnije iskoristiti na boljoj ploči, kao što kažeš, Hvala svejedno :)

11 godina
neaktivan
Pozdrav,

SRETAN BOŽIĆ

Dali mi netko od vas stručnjaka može preporučiti grafičku karticu do 900 kn
Ove komponente imam…

CPU AMD Athlon II X3 450
MOBO AS Rock – M3A785GM-LE/128M
RAM 4,00 gb 3,25 usable – DDR3 – 2 po 2gb imam
GPU ATI Radeon HD 4200
PWR MS industrial Plantium MS – 400ATX P4

Hvala puno…

0 0 hvala 0
15 godina

Ja bih ti prvo preporucio da uzmes NOVO napajanje , jer je taj MS nekvalitetan i ne isplati se riskirat i na njega stavljat grafe tih vrijednosti !

Npr. Chicony 400W + HD7770 !

Music As A Weapon !!
13 godina
Moj PC  
2 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako na laptopu promjeniti iz Intel grafe (od i3 procesora) u  AMD? Kad pokrecem neke igrice pise mi da imam oreslabu grafu jer mi registrira ovu intelovu!

0 0 hvala 0
14 godina

jesi updateao drivere i ccc na 13.12? zar ne mozes tamo pronaci opciju?

13 godina

6670 ddr5

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozdrav i srecni praznici

Potrebna mi je pomoc posto ne vladam ovom tematikom. Ukratko, rec je o video imaging-u. Posedujemo Olympusov mikroskop, odgovarajuci softver i kamericu (SC30) sve to je povezano u nekakav sistem i preko kompa posmatramo anatomske preparate. Slika je ziva, ali secka i razvlaci se, kada se preparat pomera levo - desno. Kad nam zatreba fotografija kao dokument za neki rad, udzbenik ili poster, jednostavno kliknemo na odgovarajucu ikonicu, i dobijemo fotografiju. Posto nadogradjujemo softver i kupujemo novi racunar, zanima me da li je na ovu dole konfiguraciju neophodno, za bolji kvalitet slike, kupiti eksterni graficku i koju ili ne.

PC:

Lenovo ThinkCentre M92p (32282P5)

i5-3470, 3.2GHz/6M Cache, Intel Q77, 8GB DDR3 1600

MHz, 500GB/7200 SATA III, RAID 0/1, Intel HD

graphics 2500, DVDRW,, Keyboard US/Opt.mouse,

GLAN, serial, VGA& DisplayPort, 4x USB 3.0, p/s

280W, Tower, Win7Pro 64

Monitor:

Lenovo Think 60A8KAT2EU

24" 1920x1080 16:9 Wide, LED, 1000:1(2M:1), 5ms,

250cd/m², 170/160, VGA, HDMI, Black,Tilt, 2x3W

speakers,ThinkVision LT2423

Hvala

0 0 hvala 0
12 godina
protjeran

Koju uzeti

0 gigabyte gtx 760
23 MSI R9 270X GAMING BF4, 2GB
2 Sapphire R9 270X Dual-X OC , 2
0 Grafička kartica Asus HD7870-D
3 MSI GF GTX760 OC TF, 2GB DDR5

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, 

Zelio bih uzeti novu graficku pa ako mi može netko preporuciti do 1000 kn neku.

Ove komponente imam… 

Gigabyte P35-ds3l

intel core 2 duo e7200 2,53ghz

RAM 4,00 gb DDR2

Lg m2252 monitor

Hvala puno… 

0 0 hvala 0
15 godina

Zbog slabog procesora ti se ne isplati uzimat jaku graficku jer ju procesor nece moci u potpunosti iskoristiti ! Tu bi ti bio bolji izbor neka HD7730 GDDR5 , HD7750 GDDR5 ! Osim ako ne mislis u skorije vrijeme uzimat jači procesor ( neki quad-core ) !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

Pa sto bi onda bila tvoja preporuka da to sve dobro bude?

Mislim na sve komponente

17 godina
neaktivan

stigla jeeee.....

It s me against the world
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
gamer2 kaže...

stigla jeeee.....

Sad baci oko na

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/r7-260x-club/200160.aspx?page=0&jumpto=4017616&sort=asc&view=flat

:) Pogotovo sto se tice drajvera jer je kartica problematicna...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.12.2013 17:07 (chaselol).
17 godina
neaktivan

budem isprobao pa se javim, dok sam pitao za savjet sta da uzmem, svi su se kleli u r7 260X,  best buy , ovo - ono, sad kad netko kupi, odmah se baca sjetlo na negativne stvari... {#}

sutra idem po novo napajanje, pa javim dojmove oko drivera...

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, treba mi preporuka za grafičku karticu do 1.000 kn koja bi bila za igrice primarno i za gledanje filmova. Trenutno imam

GeForce 440 GT,

proc je AMD ATHLON II X2 240, 2800 MHz (14X200),

ploča je AsRock M3A785 GM-LE/128M,

RAM 4GB.

dj_Dejan
Poruka je uređivana zadnji put uto 31.12.2013 11:37 (dj_Dejan).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

I tako ja stavio novu grafu u matičnu, pokrenuo komp, juhuuuuu, sve radi, stavio instalacijski DVD sa driverima, instalirao drivere , restartao komp, kad ono odjednom zvuk sa matične pi-piii-pi... i nema vise slike na monitoru....

jos uvijek sam u soku , jel zna netko sta bi moglo biti?

evo sad sam vratio svoju staru grafičku i sve radi normalno....

?????????????????????????????????

nova je xfx r7 260x,  stara je HD3650 ...

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 20:27 (gamer2).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
gamer2 kaže...

I tako ja stavio novu grafu u matičnu, pokrenuo komp, juhuuuuu, sve radi, stavio instalacijski DVD sa driverima, instalirao drivere , restartao komp, kad ono odjednom zvuk sa matične pi-piii-pi... i nema vise slike na monitoru....

jos uvijek sam u soku , jel zna netko sta bi moglo biti?

evo sad sam vratio svoju staru grafičku i sve radi normalno....

?????????????????????????????????

nova je xfx r7 260x,  stara je HD3650 ...

pa vrati je nazad, mozda nije dobro sijela! zvuk te samo upozorava da nema kontakta (nadamo se da je samo to){#}

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
17 godina
neaktivan

ne kuzis, grafička je radila normalno , sve dok nisam instalirao drivere za nju sa instalacijskog dvd, nakon sto se komp restartao , pocelo je pistati  i nema slike, a cujem kako su se windowsi podigli, nakon tiga sam vratio svoju staru grafičku i sve radi normalno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
gamer2 kaže...

ne kuzis, grafička je radila normalno , sve dok nisam instalirao drivere za nju sa instalacijskog dvd, nakon sto se komp restartao , pocelo je pistati  i nema slike, a cujem kako su se windowsi podigli, nakon tiga sam vratio svoju staru grafičku i sve radi normalno...

pa stavi novu ponovno i vidi sta ce se desiti opet! nema druge,kaj se bojis...{#} cekamo te!

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 20:43 (Stjepanj).
17 godina
neaktivan

triput sam vraćao staru i triput sam vraćao novu, kad god stavim novu, matična pišti....

jel može to biti povezano sa driverima?

fakat sam razočaran...

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

nemoj stavljati drivere s dvd-a. Odi na AMD stranicu i skini zadnje drivere.

A možda je potrebo i flashanje biosa.

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 20:58 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
gamer2 kaže...

triput sam vraćao staru i triput sam vraćao novu, kad god stavim novu, matična pišti....

jel može to biti povezano sa driverima?

fakat sam razočaran...

nemoze koliko ja znam! ispuni za pocetak moj pc da znamo ostatak komponenti! i za problem otvori novu temu ili pitaj u klubu 260x, jer sad smo vec {#} LP

edit. sad sam u drugoj temi vidio da ti se proc kuri na 90°c itd, imas gadnih problema s konfom koje nisi rijesio a stavljao bi novu grafu!

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/gasenje-racunala-kod-opterecenja-procesora/200570.aspx?page=0&jumpto=4013259&sort=asc&view=flat

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2013 21:02 (Stjepanj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice