Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.965.054
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12031  hd-ica sa 1.353,99Kn

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12260 gtx-ica sa 1.414,99Kn

WTF?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

To je 1GB model.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

pa vec 15 postova pricamo o 1 giga modelu?

nvm,..jos ima vremena

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 23:32 (NeroX).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam osjećaj da ni sam ne zna što hoćeš... idi na 2GB model ako možeš jer je mrvicu skupšlji od GTX-ice a bolji je.

Već je rečeno.

Toni
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.5.2013 23:43 (rapture686).
Moj PC  
3 1 hvala 0
14 godina
odjavljen
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Vidim da se već "15 postova" priča o GTX 650 Ti boost vs HD 7850.
Razlika je stvarno minimalna i nema potrebe za raspravom, to dal ćeš imati 60fps ili 61fps u Battlefieldu je totalno nebitno. I sam imam 7858 i iz prve ruke mogu reći da je odlična, gura BF3 (ultra) sa nemalih 80fps. Ali prednost bih dao GTX 650 Ti boost zbog jedne jedine, ali ne zanemarive prednost, 'CUDA'.
14 godina
odjavljen
*Ispravak, na mobu sam sa 3in1 tipkovnicom (touch) pa sam slučajno napisao 7858 umjesto 7850, a tablet mi je krepao xD
13 godina
protjeran
cuda i physics su totalno beskorisni na nvidiji kad pogledas koliko igara uopce ima podrsku za doticne! i di tebi ide 80fps-a u bf3 kad pogledas u nebo?:) 7850 je malo bolji izbor od 650ti boost ak cemo gledati overall perfomance! fora je sto se 650ti boost sama overkloka no sta kad malo overklokamo 7850? by by 650ti boost:)! u svakom slucaju stigla je nova kartica koja je po PRICE/PERFOMANCE bolji izbor od 7850! zivot ide dalje staces a tako i nove,bolje i jeftinije kartice dolaze:)...
||| Intel Core™ i7 inside |||
14 godina
odjavljen
ROFLMAO
CUDA je za Photoshop i za slične programe, a ne za igre. Avg. FPS mi je oko 60, a max FPS mi je 80.
13 godina
neaktivan

Rijedak slučaj kad se slažem sa stjepanjom, CUDA je bitna za render i photoshop, da, ali ako se priča o gamingu onda nisu bitne CUDA cores. I daj molim te, na kojoj to rezoluciji igraš sa 7850, da na ultra dobiješ 20 FPS-a više od 7870?

Toni
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
protjeran
ima veci fps od 7950 jedva ona izgura 60fps-a average u bf3 a vidim deadwodova rastura to sve ko od sale:) salim se naravno ak njemu vrti toliko super! da nebi odma napadi kaj,ovo,ono...:) inace mi dijete(4god.) koristi cudu u paintu kaze da nezna kako je zivjela bez toga :)lol LP
16 godina
neaktivan

Čisto da kažem, CUDA ne donosi nikakve prednosti u Photoshop-u, prilično sam siguran, tako da nemojte baljezgat bezveze, CUDA služi kao potpora pri kodiranje/dekodiranju videa, te nekih sličnih radnji, prosječnom korisniku bezpotrebno, a što se tiče ovog sa 80 FPS sa 7850, je na low na Full HD ili na Ultra na 1024x768!? :)

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina
Ivsa kaže...

Čisto da kažem, CUDA ne donosi nikakve prednosti u Photoshop-u, prilično sam siguran, tako da nemojte baljezgat bezveze, CUDA služi kao potpora pri kodiranje/dekodiranju videa, te nekih sličnih radnji, prosječnom korisniku bezpotrebno, a što se tiče ovog sa 80 FPS sa 7850, je na low na Full HD ili na Ultra na 1024x768!? :)

točno to cuda nema nikakve veze sa PS

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
13 godina
protjeran
@rapture686 vidim postajes pametniji:)LP hehe u svakom slucaju imamo novog kralja a to je gtx650ti boost! zivio novi kralj:)
12 godina

decki mir hahhaha ubjedili ste me...stavljam umjesto gtx-ice hd-icu u kosaru...a narucit cu iz adm.hr...tako da...tek za 20 dana..ima vremena

EDIT: Jedam mi je bugovac poslo u pm da bi bilo bolje da ako cu vec uzimat hd icu da si uzmem Sapphire dualfan..jer se bolje kloka i tisa je

Im engineer, thirsty for girls...
Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 12:27 (NeroX).

0 2 hvala 0
13 godina

sada nas budes 20 dana smarao glupostima i svojim postovima?

boring vec nakon 3 poruke...i svaka poruka ima vremena,biti ce za mj biti ce za 20dana oc ovo oc ono,jel ovo jel ono, frend kaze ovo mi ovo,testovi ono...

pa onda jos i u pazmu moras tam vidjeti, pa cijelu nabavu.net pregledati...

dosadno

Tomo53nja - Dobio si sve opomene, sada cemo drugacije... Vjeruj necu te zaboraviti ;=)
Moj PC  
1 8 hvala 0
13 godina
Deawood kaže...
Razlika je stvarno minimalna i nema potrebe za raspravom, to dal ćeš imati 60fps ili 61fps u Battlefieldu je totalno nebitno. I sam imam 7858 i iz prve ruke mogu reći da je odlična, gura BF3 (ultra) sa nemalih 80fps. Ali prednost bih dao GTX 650 Ti boost zbog jedne jedine, ali ne zanemarive prednost, 'CUDA'.

je imam ja sa 660ti 120fps kad biram oružje i deplojam se!!lol

AUDIOFIL
14 godina
Stjepanj kaže...
@rapture686 vidim postajes pametniji:)LP hehe u svakom slucaju imamo novog kralja a to je gtx650ti boost! zivio novi kralj:)

Zašto je kralj kad smo konstatirali da nije bolja od HD 7850 ??

14 godina
odjavljen
rapture686 kaže...

Rijedak slučaj kad se slažem sa stjepanjom, CUDA je bitna za render i photoshop, da, ali ako se priča o gamingu onda nisu bitne CUDA cores. I daj molim te, na kojoj to rezoluciji igraš sa 7850, da na ultra dobiješ 20 FPS-a više od 7870?

Igram na 1680x1080 (zato jer mi monitor ne dozvoljava vise, neki stariji Samsung). Avg., odnosno average, odnosno prosječni FPS mi je 60, a max je otprilike 80.

Stjepanj kaže...
ima veci fps od 7950 jedva ona izgura 60fps-a average u bf3 a vidim deadwodova rastura to sve ko od sale:) salim se naravno ak njemu vrti toliko super! da nebi odma napadi kaj,ovo,ono...:) inace mi dijete(4god.) koristi cudu u paintu kaze da nezna kako je zivjela bez toga :)lol LP

Citaj gore rezoluciju, ne igram na nekim svemirskim rezolucijama zato jer mi monitor ne dozvoljava vise.

volegradele kaže...
Deawood kaže...

je imam ja sa 660ti 120fps kad biram oružje i deplojam se!!lol

Isuse dragi, ja govorim o MAX (maksimalnom) FPSu kod pucnjave. Maksimalni FPS kod pucnjave je  -+ 80, a prosječni FPS mi je 60 (i toliko se drži cijelo vrijeme kad imam V-Sync, ali padne kod Autosavegamea na 40).

13 godina
protjeran
@itomic napisao sam velikim slovima price/perfomance?! za manje novaca dobijes noviju grafu, skoro pa istih perfomansi (znaci nebitno koji fps gore dolje) a s boljim hladenjem recimo, ak se ne varam i s manjom potrosnjom prema tome kad to sve zbrojis dobijes opcenito bolju karticu za manje novaca! to je moje misljenje evo ovak nabrzinu s moba..LP
14 godina

Znači ovako. NE troši manje, NIJE brža generalno, NIJE jeftinija i NEMA bolje hlađenje jel imaš i HD 7850 grafi sa normalnim hlađenjem koje nisu skupe ( cijene su manje više gotovo pa iste ako se ne varam ). Uglavnom, tko preferira Nvidiju super izbor, tko preferira AMD ima HD 7850. Obje su super {#}.

14 godina
odjavljen
itomic009 kaže...

Znači ovako. NE troši manje, NIJE brža generalno, NIJE jeftinija i NEMA bolje hlađenje jel imaš i HD 7850 grafi sa normalnim hlađenjem koje nisu skupe ( cijene su manje više gotovo pa iste ako se ne varam ). Uglavnom, tko preferira Nvidiju super izbor, tko preferira AMD ima HD 7850. Obje su super {#}.

I agree {#}

EDIT: http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=gig-gv-n65tboc-2gd

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=gig-gv-r785oc-1gd

Hm, HD 7850 (navedena) je 1GB, a nVidia je 2GB. Hlađenje je vjerovatno jednako zato jer su identični hladnjaci gore. Boostica je 100kn jeftinija.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 15:38 (Deawood).
16 godina

Boosticu i 7850 s istim hlađenjem za istu cjenu nemožeš nać, boostica JE jeftinija i uz sto je 2GB.

Međutim na kraju se svodi tko više preferira ATI a tko Nvidiu jer su kartice poprilično jednake.

Moj PC  
2 3 hvala 0
14 godina

A tih 1GB ti ništa neznači na rezama za koje je ta grafa namjenjena. Koliko je taj Vram i dalje beskoristan u dobrom dijelu scenarija pokazuje i primjer GTX 680 2GB vs GTX 680 4GB i to na rezi 2560 x 1600 i pokazalo se da NEMA razlike, pa čak i na rezi tri monitora 5760 x 1080. Nvidia je malo jeftinija, ali toliko je i sporija dok Radeon troši manje a clocka se nemjerljivo više. HD 7850 clockana je al pari sa GTX 660 Ti dok Boost to ne može nikako. Ali kao što smo to rekli već za Janka i Marka u praksi su HD 7850 i GTX 650 Ti Boost jednake {#}.

12 godina
neaktivan

Trebao bi kupiti grafićku karticu pa ako mi neko moze pomoc bio bih zahvalan.

Imam 1.6gb rama ddr1 ,procesor amd sempron 2500+, i neka integrirana grafićka geForce 6100 256mb

samo neznam koju grafićku da kupim jer je pre loš kompjuter i ako ikako može do 300kn...

0 0 hvala 0
13 godina
shadow-light kaže...

Trebao bi kupiti grafićku karticu pa ako mi neko moze pomoc bio bih zahvalan.

Imam 1.6gb rama ddr1 ,procesor amd sempron 2500+, i neka integrirana grafićka geForce 6100 256mb

samo neznam koju grafićku da kupim jer je pre loš kompjuter i ako ikako može do 300kn...

ništa ti nece pomoci i kako je sada sa integriranom tako ce biti i sa nekom jačom grafom...znaci nazalost bez pomaka...

skupljaj lovu i kupi novi komp

12 godina
neaktivan

a jbga to sam i ja mislio bar si mi sad potvrdio {#}

14 godina
neaktivan

Pozdrav, frend mi se premišlja između ove 3 grafičke, uskoro kupuje novi komp pa bi uzeo jednu od ove 3 samo nezna koja je od 3 navedene jača i "bolja".

cpu koji će uzeti je amd-ov fx 8320

8gb ddr3 rama

24" monitor

dakle ove 3 grafičke su u pitanju.

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0901653#prettyPhoto

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0901664

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=R7850-2GD5/OC

0 0 hvala 0
17 godina
iAvenger kaže...

Pozdrav, frend mi se premišlja između ove 3 grafičke, uskoro kupuje novi komp pa bi uzeo jednu od ove 3 samo nezna koja je od 3 navedene jača i "bolja".

...

HD 7850 je najbolja kupnja od te tri. Drugi izbor je GTX 660. Pored GTX 660 ni ne treba gledati 650 Ti Boost.

Twitter: @191x7
13 godina
protjeran
iAvenger kaže...

cpu koji će uzeti je amd-ov fx 8320

8gb ddr3 rama

24" monitor

dakle ove 3 grafičke su u pitanju.

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0901653#prettyPhoto

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=0901664

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=R7850-2GD5/OC

samo da nebi doslo do zabune ova 3 kaj si linko nije ta sa slike! na slici je Power Edition koje su znatno skuplje a ova sto si ti linko je ova dolje tj osnovna 7850:( neces pogrijesiti ak izmes bilo koju od ove dvije (7850 ili gtx660)...LP

http://www.msi.com/product/vga/R7850-2GD5-OC.html

ak vec uzimas 7850 a bolji modeli od msi su dosta skuplji ova ti je najbolji izbor za najmanje novaca Gigabyte R7850 OC-1gb  LP

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.5.2013 23:37 (Stjepanj).
14 godina
neaktivan

Imam jednu hd 7850 u svom pc-u. Dali mi se isplati uzet još jedna hd 7850  pošto mi matićna podržava crossfire. Treba mi za gaming. Za više informacija pogledajte pod moj pc.

I live to see you eat that contract, but I hope you leave enough room for my fist because I’m going to ram it into your stomach and break your god-damn spine!
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.5.2013 2:20 (Peykovac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice