Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.970.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Najverovatnije cu si onda uzeti VTX3D 7850. Koliko cu ja imati snage s njom terati igre, msm s kojim postavkama, ocu makar da mi je jaca od moje integrirane grafe na procu. i hoce li smetati sto je 7850 3.0 PCI ulaz, a moj ulaz je 2.0 PCI ?
Igy
13 godina
protjeran
Toshiba l500 kaže...
Najverovatnije cu si onda uzeti VTX3D 7850. Koliko cu ja imati snage s njom terati igre, msm s kojim postavkama, ocu makar da mi je jaca od moje integrirane grafe na procu. i hoce li smetati sto je 7850 3.0 PCI ulaz, a moj ulaz je 2.0 PCI ?

PCi-E utori su reverzno komapktibilni. Znači, 3.0 kartica može rafiti i na starijim utorima.

12 godina
Toshiba l500 kaže...

Uskoro češ i sam vidjeti... Poprilično jača od tvoje, ne brini.

coffe,coffe,coffe.....
12 godina
neaktivan
hvala, najverovatnije cu je uzeti, i da koju da uzmem u linksu ? ima neka sa 2 kulera, pa sada ne znam sta da uzmem.
Igy
15 godina

Gigabyte WindForce 2X , Sapphire Dual Fan , no to su previsoke cijene u Linksu za 1GB modele !

Imas u npr. u Portiu nekih 200-250kn jeftinije , a i dostava ti je besplatna - Sapphire Dual Fan , Gigabyte WindForce 2X !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
oke, hvala :D uzecu naravno u portiu :D nadam se da ima vecin razlika izmedju te i moje sadasnje grafe.. najbitinije mi je da mi je u boljoj rezoluciji,(pošto imam FULL HD monitor) pa onda graficke postavke makar izmesano medium i high.
Igy
15 godina

Ako ti je sadasnja grafa ova integrirana od proca , onda je razlika nebo i zemlja !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Toshiba l500 kaže...
oke, hvala :D uzecu naravno u portiu :D nadam se da ima vecin razlika izmedju te i moje sadasnje grafe.. najbitinije mi je da mi je u boljoj rezoluciji,(pošto imam FULL HD monitor) pa onda graficke postavke makar izmesano medium i high.

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-amd-radeon-hd-7850-1gb-gddr5-oglas-7584136

Moja preporuka. {#}

Što hladnije to bolje :)
13 godina
protjeran
Praedator kaže...
Toshiba l500 kaže...

http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/sapphire-amd-radeon-hd-7850-1gb-gddr5-oglas-7584136

Moja preporuka. {#}

Preskupa je ova - toliko bih ja za svoju jedva dobio - ova vrijedi maximalno 1150kn

14 godina

Koja je kartica bolji odabir i isplativija, 650Ti Boost ili HD7850? (uzevši u razmatranje 1GB i 2GB model obje kartice). Vidim na nabavi da su polako počeli pristizat 1GB modeli 650Ti Boost po 1150kn.

nanananananananananananananana BATMAAAAN
14 godina
Vodič za odabir grafičke kartice

Dali je velika razlika sto se tice performansi izmedu hd 6850 sapphire i msi gtx 650 power edition

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
buljo781 kaže...

Koja je kartica bolji odabir i isplativija, 650Ti Boost ili HD7850? (uzevši u razmatranje 1GB i 2GB model obje kartice). Vidim na nabavi da su polako počeli pristizat 1GB modeli 650Ti Boost po 1150kn.

HD 7850 je nešto brža generalno od Nvidie, a veliki plus je taj što se osjetno bolje clocka tako da je općenito bolja grafa. E sad, u praksi to nisu velike razlike, a još uzmi u obzir da neke igre favoriziraju jedan kamp pa onda vidi šta ti paše više.

15 godina
marxone kaže...

Dali je velika razlika sto se tice performansi izmedu hd 6850 sapphire i msi gtx 650 power edition

Nije velika !

Music As A Weapon !!
14 godina
itomic009 kaže...
buljo781 kaže...

HD 7850 je nešto brža generalno od Nvidie, a veliki plus je taj što se osjetno bolje clocka tako da je općenito bolja grafa. E sad, u praksi to nisu velike razlike, a još uzmi u obzir da neke igre favoriziraju jedan kamp pa onda vidi šta ti paše više.

Baš gledam, ako 650ti Boost počinje već na 1150kn 1GB verzija, a 2GB verzija oko 1300kn, price-performance ratio je po tome bolji od HD7850 (barem 2GB verzije). 650TiB se isto da naklokat (ne koliko 7850 ali opet dosta) i kao takva bude u razini s 660 nonTi ili čak sitno bolja, a pretežito igram igre kojima Nvidia paše bolje (BF3 i općenito UE3 igre s Physx, da ne nabrajam), jedino mi je bed što mi matična podržava CF pa bi u budućnosti bolje prošao za upgrade s ATI. Polovno neću uzimat osim ako naletim na neku dobru ponudu u Osijeku za HD7850, a novu HD7850 bi uzeo bez razmišljanja da je cijena kao 650TiB za 2GB verziju..

Više sam sebe umaram s razmišljanjem što bi kako bi, svaki dan nešto novo pročitam, vidim i povodom toga mijenjam odluku s HD7850 na 650TiB i obrnuto. Pop***** ću :D

13 godina
neaktivan
marxone kaže...

Razlika u perfomansama minorna, ATI je jaca koliko mi se cini iz linka iznad,  Sapphire bez razmisljanja. Tiha, da se clockati svaka + odlicno hladjenje!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
odjavljen
buljo781 kaže...
itomic009 kaže...
buljo781 kaže...

Baš gledam, ako 650ti Boost počinje već na 1150kn 1GB verzija, a 2GB verzija oko 1300kn, price-performance ratio je po tome bolji od HD7850 (barem 2GB verzije). 650TiB se isto da naklokat (ne koliko 7850 ali opet dosta) i kao takva bude u razini s 660 nonTi ili čak sitno bolja, a pretežito igram igre kojima Nvidia paše bolje (BF3 i općenito UE3 igre s Physx, da ne nabrajam), jedino mi je bed što mi matična podržava CF pa bi u budućnosti bolje prošao za upgrade s ATI. Polovno neću uzimat osim ako naletim na neku dobru ponudu u Osijeku za HD7850, a novu HD7850 bi uzeo bez razmišljanja da je cijena kao 650TiB za 2GB verziju..

Više sam sebe umaram s razmišljanjem što bi kako bi, svaki dan nešto novo pročitam, vidim i povodom toga mijenjam odluku s HD7850 na 650TiB i obrnuto. Pop***** ću :D

Uzmi 7850 zato jer ti je isplatljivija, pogotovo zato jer imaš CF na matični. 7850 je tiša, bolje se OCa, dosta veće performanse. Nego... koji ti monitor imaš, tj. rezolucija monitora?

Jedina velika prednost 650Ti je CUDA, znaći ako radiš u nekim zahtjevnijim programima i gejmaš onda 650Ti, ali još uvijek 7850 ima prednost nad 650Ti.

14 godina
Deawood kaže...

Uzmi 7850 zato jer ti je isplatljivija, pogotovo zato jer imaš CF na matični. 7850 je tiša, bolje se OCa, dosta veće performanse. Nego... koji ti monitor imaš, tj. rezolucija monitora?

Jedina velika prednost 650Ti je CUDA, znaći ako radiš u nekim zahtjevnijim programima i gejmaš onda 650Ti, ali još uvijek 7850 ima prednost nad 650Ti.

1080p, striktno gaming. Ciljat ću onda HD7850, valjd će bit još 1gb modela do kraja 5. mjeseca.

14 godina

Bit će, ako ne novih po oglasima ziher će biti.

13 godina
neaktivan

Imam 1 pitanje (ili vise :) ): koja je razlika između Gainwardovih kartica Geforce GTS 450, 2GB DDR3   i   Geforce GTS 450 1GB DDR5?

I ako ima koja da joj moze parirat za neku manju "kintu"? I na sto da obratim pozornost pri kupnji jer sam vidi da je bitna eka brzina (ako su to oni bitovi) i jel vazna kolicina ovog DDR-a? I jos puno pitanja {#} .......

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MC_Regular kaže...

Imam 1 pitanje (ili vise :) ): koja je razlika između Gainwardovih kartica Geforce GTS 450, 2GB DDR3   i   Geforce GTS 450 1GB DDR5?

I ako ima koja da joj moze parirat za neku manju "kintu"? I na sto da obratim pozornost pri kupnji jer sam vidi da je bitna eka brzina (ako su to oni bitovi) i jel vazna kolicina ovog DDR-a? I jos puno pitanja {#} .......

između ove dvije gts-ice ti nema realne razlike - parira joj i bolja je za manje para hd 5770 - kolicina ddr v ram memorije je bitna kod grafickih kartica koje su jake barem kao hd 7850 ili iznad toga - sve ispod hd 7850 nemoze zamjetno iskorsitit ako ima vise v ram memorije za gaming, a sto se tice bitova - vjerovatno ciljas na memoriske sabrinice - one ''sluze za memory bandwith'' ali opet su bitne uz određene druge parametre o kojima bi se moglo na siroko - samo ti napisi koliko imas para za grafu i preporucit ce ti neko od dezurnih strucnjaka ovdje u temi

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.4.2013 7:43 (PR0MATRAC).
16 godina

eto!lijep odgovor svaka cast!:)

Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina
neaktivan

a planiram do kojih 700-800 kuna maximuuuuuuuum za novu iz ducana (nije bitno kojeg), ako neko ima polovnu na prodaju da je bolja nije problem da se dogovori {#}

Znaci nema razlike između 128 bita i 256 ( to me muci)? A ova HD moze proci, jer meni je vecinom za gaming i malo neta 

13 godina
neaktivan

800kn polovna HD6870 najbolji izbor.

Toni
Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
protjeran
MC_Regular kaže...

a planiram do kojih 700-800 kuna maximuuuuuuuum za novu iz ducana (nije bitno kojeg), ako neko ima polovnu na prodaju da je bolja nije problem da se dogovori {#}

Znaci nema razlike između 128 bita i 256 ( to me muci)? A ova HD moze proci, jer meni je vecinom za gaming i malo neta 

Ima razlike izmedju 128 i 256 bita ali nije bas tako jednostavno, jer bandwith a pogotovo performanse ovise o jos mnogo drugih stvari kod grafe tako da nemislis da je 128 256 384 itd bita ista stvar - ali potrebno je mnogo da bi se to objasnilo generalno je vise bita bolje no imas recimo gtx 660ti sa 192bit sabirnicom koja je oko 3-4 puta jaca od gtx280 koja ima 512bit sabirnicu - no pusti to -ako te bas to sve zanima oko grafa procesljaj forume - i tech stranice, rewiewe - za te paric uzmes novu 7750 a rabljenu 6870 kako je rapture rekao koja je mnogo jaca od 7750 ali ako ces rabljeno trazi sa garancijom

14 godina
chaselol kaže...
marxone kaže...

Razlika u perfomansama minorna, ATI je jaca koliko mi se cini iz linka iznad,  Sapphire bez razmisljanja. Tiha, da se clockati svaka + odlicno hladjenje!

U linku je obicna gtx 650. Ova je msi power edition

14 godina
neaktivan
MC_Regular kaže...

idi na novi hd 7750 ili gtx 650 za sve ostalo ti je preslab procesor

Mekani
12 godina
@MC

Maybe http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=11202-00-20G

naravno ako ti matična i procesor to dopuštaju, po meni best buy za te novce.
Gadget freak
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Itekako vrijedi.