Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.846
|
čitano: 6.950.178
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Tommy_123 kaže...

Pitanjce, jel će pasat ARCTIC-COOLING Accelero L2 Plus na moju HD5670 1 gb, neki govore da mogu syebat memoriju tako nešto da ju hladnjak ne pokriva ?

Kupi ovako nešto za mem. i to bi trebalo biti ok..

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050903232

Pro audio equipment
12 godina
Pozdrav, koji je najeftiniji procesor koji se može iuzeti za ovu matičnu  http://www.asus.com/Motherboard/P5KPLAM/ a da ne bude bottleneck za grafu HD6850? Dali baš mora biti Quad Core ili bi mogao posao obaviti i neki Duo Core?

191x7 kaže...

Quad core, to uopće nije upitno.

A za koliko bi se para mogao naći neki solidni Quad Core koji bi bio dovoljno dobar za tu grafu?

17 godina
191x7 kaže...

A za koliko bi se para mogao naći neki solidni Quad Core koji bi bio dovoljno dobar za tu grafu?

Na matičnu ti paše svaki Intel Core 2 Quad, samo moraš prvo flashati bios na najnoviji.

Polovnih Core 2 Quad imaš od 500 pa do 1000 Kn.

Q6600 je među jeftinijma, samo tvornički radi na niskom taktu (2,4 GHz) što znači da ga se mora clockati na barem 3Ghz.

Provjerite Boss Game @ http://boss-game.com/forum2/index.php
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

Pa nekakav Phenom II, tipa 955 ili 965. 500-injak kn ako naletiš.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rapture686 kaže...

Pa nekakav Phenom II, tipa 955 ili 965. 500-injak kn ako naletiš.

Ne paše mu AM3 procesor na s775 ploču...

13 godina
neaktivan

Aha, sori nisam mu gledao moj PC.

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Evo akcija ako se netko odluči za HD7850 2GB DD

http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=051806868

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
191x7 kaže...
191x7 kaže...

Na matičnu ti paše svaki Intel Core 2 Quad, samo moraš prvo flashati bios na najnoviji.

Q6600 je među jeftinijma, samo tvornički radi na niskom taktu (2,4 GHz) što znači da ga se mora clockati na barem 3Ghz.

Hvala na odgovru, imam sad novo pitanjce, ovako frend ima i3 procesor sa 3,4 GHz (nije mi rekao točni model ali predpostavljam da je i3 2130 processor), sad koja grafa je dovoljna da može igrati COD4 na 250 Lock sa rezolucijom 1024x768 ? Znači smao mu ej bitno da ima 250 FPS u COD4 na toj rezoluciji, pozz...

17 godina
ibme74 kaže...
191x7 kaže...
191x7 kaže...

Hvala na odgovru, imam sad novo pitanjce, ovako frend ima i3 procesor sa 3,4 GHz (nije mi rekao točni model ali predpostavljam da je i3 2130 processor), sad koja grafa je dovoljna da može igrati COD4 na 250 Lock sa rezolucijom 1024x768 ? Znači smao mu ej bitno da ima 250 FPS u COD4 na toj rezoluciji, pozz...

Teoretski npr HD 6670, za sigurnost barem HD 7750.

12 godina
191x7 kaže...
ibme74 kaže...
191x7 kaže...
191x7 kaže...

BTW zaboravio sam napomenuti da se radi o MP, dakle ne na high postavkama da mora biti 250, Low/Med posotavke 250...

17 godina
ibme74 kaže...
191x7 kaže...
ibme74 kaže...

BTW zaboravio sam napomenuti da se radi o MP, dakle ne na high postavkama da mora biti 250, Low/Med posotavke 250...

Kao bivši poluprofesionalni cod4 igrač pretpostavio sam da se radi o multiplayeru te sam na osnovi vlastitih iskustava predložio grafičke.

13 godina
protjeran
191x7 kaže...

Kao bivši poluprofesionalni cod4 igrač pretpostavio sam da se radi o multiplayeru te sam na osnovi vlastitih iskustava predložio grafičke.

Sry jaki...{#}{#} Moro sam komentirat...{#}

Sto se tice grafe ja bi ipak na 7750 i osigurao se koliko god je to moguce...{#}

TL-za zahvalu klikni hvala
17 godina
Tomo53nja kaže...
191x7 kaže...

Sry jaki...{#}{#} Moro sam komentirat...{#}

Sto se tice grafe ja bi ipak na 7750 i osigurao se koliko god je to moguce...{#}

1. Psihologija ja gadna stvar; ako kažem da sam i sam gulio po CoD4 (dok nisam nabavio BF3) veća je vjerojatnost da će mi vjerovati oko izbora grafičke.

2. "Poluprofesionalni" cod4 igrač bio bi igrač koji igra dosta, koji posjećuje lanove i turnire te koji je izvukao nekakvu korist od tog svog igranja. Profesionalac bi bio onaj koji se igranjem bavi za zaradu, bilo kao dopuna financija ili kao zarada za život. Nisam se obogatio igranjem CoD4 ali nešto sitno sam i stekao igrajući ga, po mojoj definiciji to odgovara pojmu semi-profesionalno odnosno poluprofesionalno.

12 godina
neaktivan

Trenutno imam:
- Abit AB9 Pro
- 2 PCI, 1 PCI-Ex1, 1 PCI-E x16
- GeForce 9600 GT (512 MB)
- Intel Core 2 Duo E6600, 2.4 GHz (775)
- DDR2-800
- Windows XP SP3

Uzeo bih Radeon 7750.

Moja ploca izgleda ovako:
http://prohardver.hu/teszt/alaplapok_core_2_duo_ala_2_resz/abit.html

Da li ce mi graficka raditi?
Pise u opisu graficke: PCIe 3.0?

Ima li smisla uopce stavljati jacu karticu?
Vise se ne igram ali imam priliku dobiti jeftino novu karticu.

Prijedlozi?

Necu mijenjati MBO i CPU :-p

Eric

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Grafička će ti raditi, a i mislim da je 7750 sasvim solidan izbor, posebno ako ne igras puno. 

EDIT: Što se tiče ovoga vezano za PCIE 3, grafička će raditi i na starijim pločama sa PCIE 2, ili starijim jer je backwards compatible.

No matter how far we are, we're always looking at the same sky
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 11:49 (TheAtomicMiner).
13 godina
protjeran
Eric2013 kaže...

Trenutno imam:
- Abit AB9 Pro
- DDR2-800
- Windows XP SP3

Uzeo bih Radeon 7750.

Prijedlozi?

Eric

sa ovime pcie 3.0 se nemoras niti malo zabrinjavati - imas drugu - vecu stvar u igri a to je bootlneck koji ce ti tvoj procesor pravit na tu grafu hd 7750 ako ju uzmes - dakle proceosr ce ti gusit graficku karticu i ona nece radit punim potencijalom - najvise sto ti mozes na taj proc je hd 4850 -

13 godina
Eric2013 kaže...

Trenutno imam:
- Abit AB9 Pro
- DDR2-800
- Windows XP SP3

Uzeo bih Radeon 7750.

Prijedlozi?

Eric

Grafa ti paše na tu ploču i uzmi je kad imš već imaš jeftinu priliku.

Ako hoćeš iskoristiti pun potencijal grafe u igrama, onda samo clockni procesor na 3GHz ili više.

14 godina

Grafu uzmi naravno ako već možeš, ali nemoj da te zavara komentar kolege da ćeš clockanjem na 3.0+ Ghz iskoristiti puni potencijal grafe ( u dobrom djelu igara nećeš doći ni blizu punog potencijala ).

15 godina

posjedujem Quad Core Q8300

4Gb rama 800MHz
                   500 GB HDD

GTS 250
dobro me jos sluzi grafa ali  je mislim mjenjati? koja bi pasala uz ovu konfu?

S tim da klokam Cpu .

Novac hajmo reci nebitan koja bi najjaca grafa isla uz ostatak konfe?

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

E pa sad ako novac nije problem onda kupi HD 7970. Sve nove grafe bi u većoj ili manjoj mjeri bile sputane s tim starim procesorom. Svakako je preporuka da ga clockaš što više da bi umanjio efekat uskog grla. Za grafu, pa kažem kupi što bolju možeš unatoč tome što će biti sputavana. Onda ti preporučam da čim prije pređeš na Ivy i5 ili FX 8320 i uživaš u gamingu.

13 godina
protjeran
tpg kaže...

4Gb rama 800MHz
                   500 GB HDD

GTS 250

S tim da klokam Cpu .

taj proc bi trebao moci gurati hd 7850 - mozda u nekim situacijama nebi izvukao 100% ali hd 7850 je grafa za tebe -

13 godina
protjeran
PR0MATRAC kaže...
tpg kaže...

4Gb rama 800MHz
                   500 GB HDD

GTS 250

S tim da klokam Cpu .

taj proc bi trebao moci gurati hd 7850 - mozda u nekim situacijama nebi izvukao 100% ali hd 7850 je grafa za tebe -

meni stari q9400@3.8ghz nije gurao radeona 6850Cyclon 1010/1225 a ne 7850...i ove spike nekad ce biti usko grlo nekad ne?to zaista vise ne kuzim{#} ak nekad je, znaci da ce iz dana u dan biti samo gore..tj u "nekim situacijama nebi izvukao 100%" kojih ce biti sve više i više jer naravno izlaze sve zahtjevnije igre!LP

ps.  ja sam s q8200@3.5ghz najvise gurao 6770/gts450 sve  iznad bootleneck...

Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.3.2013 22:52 (Stjepanj).
12 godina
protjeran
Bok svima,evo ja kupujem novu grafu i s njom cu nadogradit komp pa me zanima hoce li raditi Nvidia gtx 660 sa ovim:
matična-ASRock N08C-S UCC
procesor-AMD Phenom II AM2+/AM3 2.8GHZ
RAM-4GB DDR2 1066
DDR3 1600
dual channel
napajanje 385W

-ja samo pisem kako pise u kompu na matičnoj ploči

0 0 hvala 0
13 godina

bok,

jel netko ima info dal će kod nas još dolaziti 7870 Tahiti LE i dal još ima negdje za kupit u Zg?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Qivi kaže...
Bok svima,evo ja kupujem novu grafu i s njom cu nadogradit komp pa me zanima hoce li raditi Nvidia gtx 660 sa ovim:
matična-ASRock N08C-S UCC
procesor-AMD Phenom II AM2+/AM3 2.8GHZ
RAM-4GB DDR2 1066
DDR3 1600
dual channel
napajanje 385W

-ja samo pisem kako pise u kompu na matičnoj ploči

Sada zavisi koji CPU imas. Moze biti Phenom x6 1055T na 2.8GHz ili Phenom II x3 720 koji isto radi na 2.8GHz.

13 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
PR0MATRAC kaže...
tpg kaže...

4Gb rama 800MHz
                   500 GB HDD

GTS 250

S tim da klokam Cpu .

meni stari q9400@3.8ghz nije gurao radeona 6850Cyclon 1010/1225 a ne 7850...i ove spike nekad ce biti usko grlo nekad ne?to zaista vise ne kuzim{#} ak nekad je, znaci da ce iz dana u dan biti samo gore..tj u "nekim situacijama nebi izvukao 100%" kojih ce biti sve više i više jer naravno izlaze sve zahtjevnije igre!LP

ps.  ja sam s q8200@3.5ghz najvise gurao 6770/gts450 sve  iznad bootleneck...

Ti ovo ti ono - bit ce mu ok nemoj komplicirati i zbunjivati covjeka - ti sad imas bootlneck sa tim procom na tu grafu.

13 godina
protjeran
promatracu kani se svojih debilnih izjava i7 bottleneck za jednu single karticu?wtf? djizs kristus ti si pojam za neznanje na ovom forumu stvarno pretjerujes, o tom bootlenecku govore moji bootleneckani rezultati u benchevima hahahah! e sad ides stvarno na ignor:(
Rasturam na Intel Core™ i7-920 @ 3.8Ghz + ArticCooling Freezer 13 + Sapphire Dual-X 7950 with Boost Edition 3GB 1150/1550mhz
13 godina
protjeran

Pa ok slobodno stavi na ignore {#} - neces vidjeti moje poruke i to je to.

No to nemjenja stvar da je hd 7950 ovako klokana ko tvoja jaca od 7970 i da intel iako je i7 star nekoliko godina nije dovoljno jak da iz takve kartice izvuce 100% - iako ucinkovita arhitektura zastarjela je - nema hyperthreadinga i neznam sta sve ovi novi imaju a i oni znaju zagusit hd 7970 ili gtx 680...

Moj PC  
2 3 hvala 0
13 godina
protjeran
koji to i7 da nema hiperthreadig?:) LoooLcina hahahahaha!!! pa 7950 1150/1550mhz mi je zakucana u sve i jednoj igri na 100%!
13 godina
protjeran

Tvoj i7 nema - nemaju svi inteli i7 ht - ok, to je to. Pozdrav Stjepanj, molim te nemoj pocimat jer mi se neda - zelim o grafama misli o svom procu sto hoces.

Moj PC  
0 6 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice