Vodič za odabir grafičke kartice izdvojena tema

poruka: 41.850
|
čitano: 6.967.302
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir grafičke kartice
Pro Gamer 123 kaže...

E ovako, drug mi imak komp i sad oce da kupi grafu. netreba mu neka dobra mislio je hd 5450,ali onima neko napajanje na kojem pise 250w max . e sad moze li to napajanje drzati tu grafu (ima intel dual core 2.1 i 2 gb ram)

HD5450 troši bijednih 30ak W, svako napajanje će ju držati.

15 godina
Pro Gamer 123 kaže...

E ovako, drug mi ima komp i sad oce da kupi grafu. ne treba mu neka dobra mislio je hd 5450,ali onima neko napajanje na kojem pise 250w max . e sad moze li to napajanje drzati tu grafu (ima intel dual core 2.1 i 2 gb ram)

Ta grafa trosi jako jako malo tak da ce drzat !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir grafičke kartice

pharmakon kaže...

Pa ako pare nisu problem, onda idi na nvidia MSI GTX680  Lightning

The Man kaže...

Da, da. NVIDIA ti je ipak bolja. Ove AMD grafe su za papkare i papučare. NVIDIA ti je prava stvar!

Gtx 680 mi je ipak malo previse love, rekao sam da imam para viska, ne na bacanje :P

Komentar za papkare i papucare necu ni komentirati :D

Kao sto je jedan forumas tu rekao, sve je to cijepanje dlake na sastavne dijelove!

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Chilly383 kaže...

Da, imam 560ti Phantom.

Stvar je da imam viska love i jednostavno sad imam priliku uzeti bolju karticu i biti miran neko vrijeme.

Za neke stvari mi nije dovoljna 560ti.

Na kraju price prava rijec je fanatik, jel nikome teoretski ne treba grafa od 4k kuna,

moze se proci i jeftinije, isto kao i proc od 1k eura (cast izuzecima), ali to su gusti sto lova moze platiti.

uzmi rađe ovu gigu 7950 te ssd od 128 ili 256gb. 7950 ima ogroman oc potencijal, uz malo igranja lako je nafrljiš na 7970/gtx 680 razinu

15 godina
neaktivan
zuper kaže...
Chilly383 kaže...

Da, imam 560ti Phantom.

Stvar je da imam viska love i jednostavno sad imam priliku uzeti bolju karticu i biti miran neko vrijeme.

Za neke stvari mi nije dovoljna 560ti.

Na kraju price prava rijec je fanatik, jel nikome teoretski ne treba grafa od 4k kuna,

moze se proci i jeftinije, isto kao i proc od 1k eura (cast izuzecima), ali to su gusti sto lova moze platiti.

uzmi rađe ovu gigu 7950 te ssd od 128 ili 256gb. 7950 ima ogroman oc potencijal, uz malo igranja lako je nafrljiš na 7970/gtx 680 razinu

Hvala na savjetu, 7950 je odlicna kartica ali sam zapeo za 7970, a sto se tice ssd-a mozda zvuci cudno ali to mi nije prioritet.

Samsung F3 ce drzati vodu jos neko vrijeme :D

13 godina
neaktivan

da li se to odnosi i na onu 1 gb verziu sa ventom

Motor u srcu brzina u glavi adrenalin u krvi i andjeo cuvar
16 godina
neaktivan
Chilly383 kaže...

pharmakon kaže...

Pa ako pare nisu problem, onda idi na nvidia MSI GTX680  Lightning

The Man kaže...

Da, da. NVIDIA ti je ipak bolja. Ove AMD grafe su za papkare i papučare. NVIDIA ti je prava stvar!

Gtx 680 mi je ipak malo previse love, rekao sam da imam para viska, ne na bacanje :P

Kao sto je jedan forumas tu rekao, sve je to cijepanje dlake na sastavne dijelove!

Malo sprdancija, sorry. MSI ti rula skroz naskroz. Uzmi si neki model s dobrim hlađenjem i gladi bradu. Ionako je skoro sve osim grafičkog čipa custom designed by vrli inženjeri from MSI.

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
13 godina
neaktivan
Chilly383 kaže...

Kolika je razlika između Lightning AMD i nVidia, čisto me zanima? Za koliko se para mogu nać jedna i druga na brdovitom Balkanu..

Inače sve pohvale za Lightning serije, MSI je imao kvalitetne GTX580 sa 1.5 i 3gb (extreme edition) memorije. Definitivno su danas prepoznati kao firma koja pravi kvalitetne GPU sa odličnim hlađenjem. Tako da si napravio odličnu stvar ako odeš na njihov model (AMD), iako ja preporučujem nVidia Lightning (i sam si napisao da si fanatik :D )

14 godina
neaktivan

Evo imam pitanje!Ja svoju grafu kloknem :Core clock na 1ghz,a memory clock na 4800mhz.Uigrama, raznim programima je sve u redu jedino dok gledam video na you tubu onda mi se sve zamrzne na 15 sec i pišea mi ati display driver has stopped responding/working, dalje 10 sec radi normalo a onda opet!To se samo događa pri gledanju videa na youtubu dok je grafa kloknuta?A ostalo sve radi normalno!

::;;;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Zanima me ima li velike razlike u performansama izmedu ove i ove grafe?

I dali bi se na ovu silent mogli montirati ventovi ispod ili mozda neki drugi hladnjak sa pokvarenih grafa?

I don't ask why people lie, I just assume they all do. // Steam: http://steamcommunity.com/id/Hexx2012
17 godina

Nema velike razlike.

Na ovu s pasivnim hladnjakom lagano staviš jedan 80mm, 92mm ili 120mm vent.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
protjeran
rocker55555 kaže...

Zanima me ima li velike razlike u performansama izmedu ove i ove grafe?

I dali bi se na ovu silent mogli montirati ventovi ispod ili mozda neki drugi hladnjak sa pokvarenih grafa?

Temeljna razlika je ta da je ASUS model PCIE model a Sapphirka AGP model.U perfomansama nema razlike.

clock2much
13 godina
neaktivan

Moga prijatelja  zanima kako radi  hd 7850 2gb ddr5 na rezi 1024 x 765 ???

Zanima ga koliko fps-ova je manje nego na 1366x768 ili 1920x800 zanima ga u igri gta 4 sa icenhancer 2.1 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Blazen22 kaže...

Moga prijatelja  zanima kako radi  hd 7850 2gb ddr5 na rezi 1024 x 765 ???

Zanima ga koliko fps-ova je manje nego na 1366x768 ili 1920x800 zanima ga u igri gta 4 sa icenhancer 2.1 

Prijatelja ti zanimaju gluposti, neće nitko dati 1800 Kn za grafičku pa igrati igru na ekranu mobitela.

Osim toga, večina spomenutih rezolucija ne postoji. Pogotovo ne 1920x800.

Ako ima monitor koji podržava 1024x768 onda mu vjerojatno radi i 1280x1024 i onda nju treba koristiti.

U tom slučaju jaču karticu od npr HD 6770 ili GTX 550 Ti treba samo ako će mijenjati monitor ubrzo.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
13 godina
neaktivan

Ma lik je budala mislim da bude kupio neki monitor

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zanima me kada kupujem gotovinom dali dobijem 10% popusta na neki proizvod npr grafičku

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Mislim da ne , jer su u webshopovima cijene vec izrazene s popustom za gotovinu ako ga ima !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pozdrav, moze pomoc? Koju kupiti, jako mi je bitan omijer ulozenog i dobivenog, koja je najisplativija a ne najbolja?

2 SAPPHIRE Radeon HD6950
4 MSI GTX560 Ti TwinFroz II OC
17 XFX Core Radeon HD7850 860M 2G
extreme life

0 0 hvala 0
15 godina
Icefox kaže...

Pozdrav, moze pomoc? Koju kupiti, jako mi je bitan omijer ulozenog i dobivenog, koja je najisplativija a ne najbolja?

Osobno bih isao na Sapphire HD7850 Dual Fan !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan

svoj sam glas dao MSI GTX560 Ti TwinFroz II OC.Da ja kupujem, isao bi na nju.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Square Enix kaže...

svoj sam glas dao MSI GTX560 Ti TwinFroz II OC.Da ja kupujem, isao bi na nju.

Zašto, kada je HD 7850 2GB bolji u svakom pogledu? Ako nema overclockerske ambicije i kupuje 7850 1GB Edition onda je svejedno, ali u ovom srazu pobjednik je isključivo HD 7850.

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.8.2012 17:11 (NiramX).
13 godina
protjeran
Icefox kaže...

TF560TI ukoliko je jedini model HD7850 taj XFX, ako imaju Sapphire 7850 ili Gigabyte 7850 kupi njih.

clock2much
13 godina

vozdra ekipa,trebam vas da mi preporucite 2-3 grafe koje bi pasale na moju konfu do kojih 1000kn. moze i polovno,moze i novo.znaci imam quad q8400 OC na 3.2 ghz,foxconn blackops X48,6gb corsair ddr3 1600mhz,napajanje VX 450. unaprijed hvala {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
zvijerka kaže...

vozdra ekipa,trebam vas da mi preporucite 2-3 grafe koje bi pasale na moju konfu do kojih 1000kn. moze i polovno,moze i novo.znaci imam quad q8400 OC na 3.2 ghz,foxconn blackops X48,6gb corsair ddr3 1600mhz,napajanje VX 450. unaprijed hvala {#}

HD6870/GTX560.

clock2much
15 godina

Od novih : HD6850 , HD7770

Od rabljenih : HD6870 , GTX560

Music As A Weapon !!
Moj PC  
4 0 hvala 1
13 godina

brzi ste decki... zahvaljujem tako sam si nekako i mislio,ali uvijek bolje pitat... e i jos nesto spajam preko hdmi-a na philips 102 cm LED tv, pa me zanima oce bit dovoljna jedna od tih da mi bude posten fps i za hd filmove itd. zahvaljujem se jos jednom...  {#}

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
zvijerka kaže...

brzi ste decki... zahvaljujem tako sam si nekako i mislio,ali uvijek bolje pitat... e i jos nesto spajam preko hdmi-a na philips 102 cm LED tv, pa me zanima oce bit dovoljna jedna od tih da mi bude posten fps i za hd filmove itd. zahvaljujem se jos jednom...  {#}

U tom si slucaju kupi HD6870, ne GTX560.Biti ce dovoljna za veliku vecinu naslova, negdje gdje treba zrtvuj AA i to je to.

clock2much
14 godina

koje su najbolje grafe, a da imaju S-video izlaz?

R3MZ1
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Remzi kaže...

9800GTX i slicne, radije ulozi u novi monitor, S-video izlaz sucka po pitanju kvalitete.

clock2much
14 godina
neaktivan
Remzi kaže...

HD4890, za bolju ne znam..

clock2much
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice