Vodič za odabir grafičke kartice
- poruka: 41.846
- |
- čitano: 6.923.526
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
i još sam gledao po netu clocka se ko luda
Pazi, referentna je, pa ju ne clockaj puno po ovim vrućinama.
Pa je, ali očekuj sa referentnim hlađenjem temperature blizu 100C° i ugođaj poljetanja jumbo jeta .
Fino se clocka, samo pripazi na temperature. Za cca 300 Kn pukni na nju Accelero Twin Turbo II i clockaj do mile volje.
Jel se isplati uzeti ovu grafičku .
Pa i ne baš, ne vrijedi preko 700KN po mom mišljenju. Rađe dodaj 50KN i uzmi HD 6850.
ne. Za tu cijenu imaš HD 6850 i GTX 460 1GB nereferentnu koje su jače kartice od HD 6790.
edit: Marko je brži :D
ne. Za tu cijenu imaš HD 6850 i GTX 460 1GB nereferentnu koje su dosta jače kartice od HD 6790.
Kolega mali ispravak, nisu dosta jače, ali su jače :D
evo npr. nešto ovako je puno bolje uzeti od te HD 6790, mada ako pričekaš možda naiđeš i na još bolje ponude.
ne. Za tu cijenu imaš HD 6850 i GTX 460 1GB nereferentnu koje su dosta jače kartice od HD 6790.
Kolega mali ispravak, nisu dosta jače, ali su jače :D
je, moja greška, požurio sam malo :D
Za tu cijenu uzmes odlicnu Gigabyte GTX460 OC Windforce 2X !
Evo ga čovjek mi je spustio sada cijenu na 650, jel se isplati uzeti za tu cijenu. Koristio bi za igrice tipa MW3, COD,gas guzzlers, GTA 4, i neke novije igrice; i za autocad i solidworks. Konfiguracija pod moj pc.
bolje uzmi hd 6850 ili gtx 460
Evo ga čovjek mi je spustio sada cijenu na 650, jel se isplati uzeti za tu cijenu. Koristio bi za igrice tipa MW3, COD,gas guzzlers, GTA 4, i neke novije igrice; i za autocad i solidworks. Konfiguracija pod moj pc.
Da, sve će ti ijepo i glatko ići, za tih 650KN je i više nego dobra kupnja.
koja je najbolja pci graficka do 600kn?
Probaj naći polovnu GTX 460 768M / HD 6790, od starijih ti ne preporučam da kupuješ 48XX seriju nikako...
Rađe HD 5770/6770 i sl.
oce to moc ic na maticnu MCP6P-M2???
Hoće.
Koji ti je ostatak konfiguracije ? Procesor i napajanje me zanimaju.
procesor amd athlon 64 x2 4600+ , Napajanje neko atx 500w
procesor amd athlon 64 x2 4600+ , Napajanje neko atx 500w
Izvoli, dobro će sjesti sa ostatkom konfiguracije:
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/grafa-5770-oglas-5370751
Ja bi rade ovu ima garu i jaca je od 5770, jos nek ti malo spusti cijenu i super.
http://www.njuskalo.hr/graficke-kartice/xfx-radeon-hd-6770-oglas-5481665
Ja bi rade ovu ima garu i jaca je od 5770, jos nek ti malo spusti cijenu i super.
Nije jaca, iste su.
Nije jača nego je ista...
Ima dosta lošiji hladnjak, ali garancija je tu što je dobro.
Ili ATi HD6670 ili ako može polovna ovu koju ti je Marko linkao.
Hoće, matična ima PCI-Express slot.
Nije jaca, iste su.
Da zeznuo sam se iste su samo bi ja ipak ovu novija je i ima garu, ja grafu bez gare nebi uzeo.
Znali neko sta je uzrok tome da kada clocknem graficku kartu, 2D taktovi skoce na taktove koji se koriste kada se gleda neki yt video ili nesto drugo, znaci kada sam na desktopu trebaju biti po defaultu 250/150, a skoce na 500/1350 kada clockam pomocu afterburnera ili trixa, kada overclockam preko amd catalysta onda 2D taktovi budu u redu. Medjutim AMD catalyst mi ogranicava Overclock, tako da ga ne mogu koristiti.
Unaprijed zahvaljujem :D
Znali neko sta je uzrok tome da kada clocknem graficku kartu, 2D taktovi skoce na taktove koji se koriste kada se gleda neki yt video ili nesto drugo, znaci kada sam na desktopu trebaju biti po defaultu 250/150, a skoce na 500/1350 kada clockam pomocu afterburnera ili trixa, kada overclockam preko amd catalysta onda 2D taktovi budu u redu. Medjutim AMD catalyst mi ogranicava Overclock, tako da ga ne mogu koristiti.
Unaprijed zahvaljujem :D
Iskljuci opciju overclocka putem Catalysta(onu kvacicu) i clockaj samo putem Trixxa/MSIAB.Javi kako je proslo.
Ista stvar, pokusavao sam.. :/
Ali zasto u msi afterburneru ne mogu postaviti 2D clock na 250/150 sto je normalno za ovu karticu? Imaju samo vece vrijednosti za odabrati.. Ima li jos neki dobar program za overlcok grafickih kartica i je li moguce da je to posljedica drivera (12.7beta), iako mislim da nije, jer kada clockam AMD Overdriveom vraca 2D clockove na normalne vrijednosti... Moze li se u Overdriveru prekoraciti granice za overclock ?
Ista stvar, pokusavao sam.. :/
Ali zasto u msi afterburneru ne mogu postaviti 2D clock na 250/150 sto je normalno za ovu karticu? Imaju samo vece vrijednosti za odabrati.. Ima li jos neki dobar program za overlcok grafickih kartica i je li moguce da je to posljedica drivera (12.7beta), iako mislim da nije, jer kada clockam AMD Overdriveom vraca 2D clockove na normalne vrijednosti... Moze li se u Overdriveru prekoraciti granice za overclock ?
U overdriveu nemozes prekoraciti te granice, jedini nacin da budu vece jest da ih povecas u RBE i takav bios flashas na karticu.Drugoga nacina nema.
U overdriveu nemozes prekoraciti te granice, jedini nacin da budu vece jest da ih povecas u RBE i takav bios flashas na karticu.Drugoga nacina nema.
Pokusavao sam i to pomocu RBE, ali dobijem BSOD na bootanju pc-a i morao vratiti na originalni bios..