Sapphire HD 6950 1GB - ima li joj nade ?

poruka: 197
|
čitano: 42.958
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Sapphire HD 6950 1GB - ima li joj nade ?
ZeldiBoy kaže...

Evo sredio sam temperature od grafe sad mi tokom loada varira 58-60C a max sto je dostigla u loadu je 61C .. i to sve sa nekom no name pastom, znaci ne mogu vjerovati koji sam bio debil kad nisam znao da je na cooleru bila MX4 pasta da nista nisam dirao i stavljao ono glupo ljepilo ne znajuci temp bi sigurno bile jos nize .. ali ima vremena sredicu ja to da budu jos nize :)

Ma ne diraj ništa više, ako nije pokidano ne popravljaj, dobre su ti temp i gotovo...

Toni
12 godina
neaktivan
rapture686 kaže...
ZeldiBoy kaže...

Evo sredio sam temperature od grafe sad mi tokom loada varira 58-60C a max sto je dostigla u loadu je 61C .. i to sve sa nekom no name pastom, znaci ne mogu vjerovati koji sam bio debil kad nisam znao da je na cooleru bila MX4 pasta da nista nisam dirao i stavljao ono glupo ljepilo ne znajuci temp bi sigurno bile jos nize .. ali ima vremena sredicu ja to da budu jos nize :)

Ma ne diraj ništa više, ako nije pokidano ne popravljaj, dobre su ti temp i gotovo...

Nije nista pokidano, zacudio sam se kako je nacin skidanja hladnjaka kod ove grafe jednostavan samo odvrnem ona 4 sarafa sto drze hladnjak za PCB i to je to :)

13 godina
neaktivan

To si i rekao na početku, pa vidi šta je bilo, ako radi, ne diraj, samo moj savjet...

Toni
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
Lord_Marko kaže...

ima koja dobra dusa da mi posudi neki hladnjak za 5770 da sprobam jer cu ju inace zakucati u zid...

Kolega , nasao sam Accelero L2 plus za samo 87 kn u Portiu , podrzava HD5770 pa ak ti nitko nema za posudit neki hladnjak da isprobas ...  mozda da uzmes ovoga ?!

Music As A Weapon !!
17 godina

u haj. to je samo web shop? ajde to bi se jos i dalo investirati... :D

15 godina

Da , samo webshop ! Realno gledajuci , malo bolji vent kosta samo 80-tak kn , a za te pare dobis lijep hladnjak za grafe s nizom potrosnjom !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.12.2012 15:44 (Haf932).
17 godina

ma sad ce bozic pa cu nes para skupiti pa cu ljepo kupiti taj hladnjak. jer sam vec mislio da cu morati novu grafu, pa mi pada u vodu mobitel novi. ali ovo je super rjesenje.... tnx vjerojatno cu ga naruciti u srijedu

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

eto samo da javim.

hladnjak je kupljen i namontiran. temperature su 33c idle, 65 full load ali oc na 960/1300.

tak da sam zadovoljan... tnx

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

To su dobre temp. ! Znaci da je najvjerojatnije ipak bio problem u hladnjaku !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Haf932 kaže...

To su dobre temp. ! Znaci da je najvjerojatnije ipak bio problem u hladnjaku !

da, ali ne kuzim kak se moze to pomrdati... doslovce prek noci. mislim jasno mi bi bilo da vent ne radi onda ok. ali ovako. neznam....

15 godina

Ko ce ga znat , glavno da je grafa spasena Namigiva

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

da da. mislim da cu ju ocu dati a sebi kupiti nesto drugo posto sam dobio neke novce za bozic, ali jos cu razmisliti... Hvala na savjetu!

12 godina
neaktivan

Imam jednop pitanje, kolika bi bila razlika u temperaturi grafe pri fanu na 50% i fanu na 100%  jel velika ili mala ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Na mojoj 6850 sa stock fanom je 5-10 stupnjeva

Toni
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ZeldiBoy kaže...

Imam jednop pitanje, kolika bi bila razlika u temperaturi grafe pri fanu na 50% i fanu na 100%  jel velika ili mala ?

Pa isprobaj, barem to nije problem

12 godina
neaktivan

Meni je fan kad igram na 60% a kad neigram igrice na 25%, temperature kartica nikad presle 54 stupnja, dvije HD7770 u crossu.

Na idle 30 na 25% fan, a na 60% idle 28 stupnjeva. Mala razlika, mozda bi bila veca da su vece temperature.

Malo sam i ventove mjenjao i bolje rasporedio u kucistu da stvorim mali pozitivan tlak tako da sada skupi jako malo prasine :)

Sve u svemu primjetio sam da se novi procesori na grafi manje griju jer trose i manje struje.

Sad mi jos fali overclocking ali to cemo kasnije kad kartice vise nebudu tako nove, malo mi ih zao XD

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Haf932 kaže...
Almin94 kaže...
Haf932 kaže...

Meni danas stigao Accelero Twin Turbo II za moju HD5870 pa cu preko vikenda to montirat ! Inace , na tvornickom hladnjaku mi je poceo vent jako zujat , a i temp. su po ljeti isle do 86°C !

Si postavio cooler? Kakve su temperature?

Hladnjak sam postavio , al imam problem !

Ventovi se uopce ne vrte{#} ! Isprobavao sam ih sa svim adapterima koji su dosli s njim i jednostavno ne rade ! Ukopcao sam stari hladnjak s tim adapterima i radi ! Tak da do daljnjega nista dok to na servisu ne rijese ! Lud sam !{#} Vjerojatno tvornicka greska !

Danas rijesena reklamacija ! Posto vise nemaju Twin Turbo II , a treba mi hladnjak , nadoplatit cu za Xtreme 7970 koji bi mi trebao stici ovih dana ! Nadam se da ce s njim biti sve u redu !

Music As A Weapon !!
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice