Sapphire HD 6950 1GB - ima li joj nade ?

poruka: 197
|
čitano: 42.961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Sapphire HD 6950 1GB - ima li joj nade ?

Ja imam ovaj hladnjak http://www.techfresh.net/spire-unveils-a-new-vga-cooler/

Prezadovoljan sam, kao sto sam napiso gore nakon par sati cca 6-7 sati igranja WOWP na high end rezoluciji temperatura mi je max 45C i jos ni u kojim uvjetima nije presla 45, i obavezno Arctic MX-2 pastu, jeftina je a stvarno dobra.

I kada montiras aftermarket hladnjak uvijek pazi dali ti sjeda potpuno na chip jer ako nesjedne moze se desavati da hladnjak neodvodi temp zato sto nesjedi na chipu.

Poslusaj civo94

Ili odnesi nekom iskusnijem graficku da ti montira hladnjak, cesto su greske glupe sitnice.

12 godina
neaktivan

Evo moglo bi se reci da sam uspio rijesiti problem sa temperaturom, kad sam namjestio ovaj Accelero prije par dana temp u loadu je bila 85-86C ( prije toga sa starim hladnjakom oko 103C) e sad kad sam stavio jos onih heatsinkova posto nisam stavio na sva mjesta u loadu mi je 70-71C temperatura, sta mislite da li je to normalizovano napokon ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
ZeldiBoy kaže...

Evo moglo bi se reci da sam uspio rijesiti problem sa temperaturom, kad sam namjestio ovaj Accelero prije par dana temp u loadu je bila 85-86C ( prije toga sa starim hladnjakom oko 103C) e sad kad sam stavio jos onih heatsinkova posto nisam stavio na sva mjesta u loadu mi je 70-71C temperatura, sta mislite da li je to normalizovano napokon ?

Za taj cooler je i to previše. Ako i dalje imaš onoliko paste kao na onoj slici što si stavio u tome je problem. Ima je previše

12 godina
neaktivan

A kolika bi bila maksimalna normalna temperatura u loadu kod ove graficke sa ovim hladnjakom + imam jedan vent na strani kucista da duva u grafu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Itko ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Meni je maximum 45 stupnjeva, u idle 32 stupnja.

Neznam, 70-75 je jos uvijek dosta visoko. da si na 60 onda ok ali ovo mislim da nesto nije kako treba.

15 godina
ZeldiBoy kaže...

A kolika bi bila maksimalna normalna temperatura u loadu kod ove graficke sa ovim hladnjakom + imam jedan vent na strani kucista da duva u grafu.

Negdje oko 60° C !

Music As A Weapon !!
14 godina
protjeran

Meni prijatelj ima taj hladnjak na 6970 i ne prelazi mu 55 stupnjeva

0 0 hvala 0
17 godina

ja sam kontaktirao sapphire uvezi svog problema,

dobio odjeb po kratkom postupku

Moj PC  
5 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Praedator kaže...

Neznam, 70-75 je jos uvijek dosta visoko. da si na 60 onda ok ali ovo mislim da nesto nije kako treba.

Pricas gluposti.

12 godina
neaktivan
ZeldiBoy kaže...
Praedator kaže...

Pricas gluposti.

Po cemu si ti to zakljucio?

Sad si ti pametan a 3 senzora temperature lazu?? WTF?!

Suzdrzi se od glupih komentara.

Hvala

12 godina
neaktivan

Izvoli na idle temperature

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 1:26 (Praedator).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

I ovo to sve hladi...

12 godina
neaktivan
Volume kaže...
ZeldiBoy kaže...

Za taj cooler je i to previše. Ako i dalje imaš onoliko paste kao na onoj slici što si stavio u tome je problem. Ima je previše

I ti i ta tvoja terija da je zbog viska paste povecana temperatura, dok je bila ona kolicina paste koja je bila uslikana temp u idlleu je bila 35-37C e sad kad sam ocistio svu pastu i stavio je opet ali ovaj put u manjim kolicinam temp. u idlleu je 40-42C.

12 godina
neaktivan

Daj odnesi graficku nekome tko zna sta radi.

Paste ide toliko da kad sjedne hladnjak na chip i kad se stegne pasta nesmije curiti sastrane, mozda skroz skroz malo... Ali ne kao kod tebe da bude pola centimetra oko chipa.

Pogledaj si neki video na youtube-u ako neznas koliko paste ide.

I povrsina chipa i hladnjaka mora biti potpuno ociscena alkoholom i bez ikakvih mrvica, dlaka, prasine, stare paste, jer to sve moze dovesti do laganog razdvajanja povrsina sto opet dovodi do pregrijavanja.

Nesmije biti ni paste oko cipa niti na rubovima, znaci potpuno cisto.

Pasta je tu samo da popuni mikroskopske neravnine na hladnjaku i chipu ako ih ima.

A i samiom cinjenicom da ti se temperatura mijenja svakim novim skidanjem i montiranjem znaci da je problem u odvodnji temperature.

Ili se potrudi malo pa ispoliraj dosjed na hladnjaku dok nebude kao staklo, jer  sto bolje sjeda povrsina na povrsinu to je bolja odvodnja temperature.

Znaci da su obje strane potpuno glatke.

Ovako treba izgledati nakon poliranja...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 2:06 (Praedator).
Moj PC  
2 1 hvala 0
14 godina
protjeran
ZeldiBoy kaže...
Volume kaže...
ZeldiBoy kaže...

I ti i ta tvoja terija da je zbog viska paste povecana temperatura, dok je bila ona kolicina paste koja je bila uslikana temp u idlleu je bila 35-37C e sad kad sam ocistio svu pastu i stavio je opet ali ovaj put u manjim kolicinam temp. u idlleu je 40-42C.

A prijatelju ti očito ne radiš nešto kako treba... Paste treba staviti otprilike kao zrno riže. I koju pastu koristiš?

@Praedator za ovo poliranje je dokazano da to ne igra toliku ulogu

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 14:49 (Volume).
12 godina
neaktivan
Volume kaže...
ZeldiBoy kaže...
Volume kaže...
ZeldiBoy kaže...

A prijatelju ti očito ne radiš nešto kako treba... Paste treba staviti otprilike kao zrno riže. I koju pastu koristiš?

Kad je temp bila oko 35-37C bilo je one MX4 i plus one sto sam stavio a nisam smio znaci bile su dvije paste na grafi i bilo je je u malo vecoj kolicini. Sad kad sam obrisao svu pastu i ponovo stavio stavio sam onu neku pastu sto sam dobio uz Accelera onu u bijeloj tubi i temp je isto tu negdje samo malo veca, znam da sam blizu rjesenja ovog problema .. znaci kad bi sve bilo uradjeno kako treba temp u idlleu bi bila 28-30C a u loadu max 60C ?

EDIT: Za Predatora - sta si se ti toliko zalijepio za to poliranje nema to nikakve veze sa ovim bitno je da je pasta ociscena sa chipa i hladnjaka a sad nebitno cim, ja sam je ocistio svu toaletnim papirom ..

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 14:53 (ZeldiBoy).
14 godina
protjeran

Pa to u bijeloj tubi nije termalna pasta već ljepilo za one male heatspreader-e koje ljepiš na memoriju i vrm. To smo ti već rekli i to se ne smije stavljati na gpu

I da, ako sve radi kako treba temp nema šanse da ode preko 60°C s tim hladnjakom i s tim čipom, pod uvjetom da kućište ima kakav-takav protok zraka.

Ako si sve stvarno napravio kako treba i dalje nema pomoći, onda jedino šta mi sad pada na pamet je da se IHS možda malo odvojio od samog čipa i ne odvodi toplinu kako treba, tako da ni sam accelero ne može to hladiti onako kako je predviđeno

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 15:13 (Volume).

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Volume kaže...

Pa to u bijeloj tubi nije termalna pasta već ljepilo za one male heatspreader-e koje ljepiš na memoriju i vrm. To smo ti već rekli i to se ne smije stavljati na gpu

Kako sad to ? Kako meni uopste rade igre i kad je grafa pod preopterecenjem evo sad je 37C idlle .. zelio bi cuti jos potvrda da je ovo ljepilo a ne pasta :S

12 godina
neaktivan
Volume kaže...

I da, ako sve radi kako treba temp nema šanse da ode preko 60°C s tim hladnjakom i s tim čipom, pod uvjetom da kućište ima kakav-takav protok zraka.

Ako si sve stvarno napravio kako treba i dalje nema pomoći, onda jedino šta mi sad pada na pamet je da se IHS možda malo odvojio od samog čipa i ne odvodi toplinu kako treba, tako da ni sam accelero ne može to hladiti onako kako je predviđeno

Evo vako, sto se tice protoka zraka imam 2 120mm venta jedan sa strane upuhuje zrak i baca ga na graficku i imam jedan 120mm pozadi da i on upuhuje unutra sad da li valja da oba upuhuju ili treba staviti neki da ispuhuje ? I gdje da ga stavim ?

EDIT: Sory za double post.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 15:19 (ZeldiBoy).
14 godina
protjeran
ZeldiBoy kaže...

Evo vako, sto se tice protoka zraka imam 2 120mm venta jedan sa strane upuhuje zrak i baca ga na graficku i imam jedan 120mm pozadi da i on upuhuje unutra sad da li valja da oba upuhuju ili treba staviti neki da ispuhuje ? I gdje da ga stavim ?

EDIT: Sory za double post.

To ti baš nema smisla, jer tu nema protoka zraka jer svi ventovi upuhuju zrak. Ta dva s bočne stranice stranice skini i stavi ih sprijeda da uvlače zrak u kućište, a ovaj pozadi da izvlači zrak iz kućišta. Nećeš ti tu dobiti, nekakvu veliku razliku u temp na grafičkoj ali komponente općenito u kućištu će ti biti zahvalne...

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 15:26 (Volume).
12 godina
neaktivan

To ti baš nema smisla, jer tu nema protoka zraka jer svi ventovi upuhuju zrak. Ta dva s bočne stranice stranice skini i stavi ih sprijeda da uvlače zrak u kućište, a ovaj pozadi da izvlači zrak iz kućišta. Nećeš ti tu dobiti, nekakvu veliku razliku u temp na grafičkoj ali komponente općenito u kućištu će ti biti zahvalne...

Pardon pogrijesio sam, imam 1 120mm sa strane i 1 120mm odpozadi, ali skontao sam stavicu ovaj sto je sa strane naprijed a ovaj otpozadi cu okrenuti na drugu stranu da izvlaci vazduh .. 

14 godina
protjeran

A to šta je temp malo veća nego šta bi trebala biti neka te ne zabrinjava toliko. Gornja granica za gpu je nekih 120°C tako da si miran, tek kad ode preko toga postoji opasnost od izgaranja

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 15:35 (Volume).

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Volume kaže...

A to šta je temp malo veća nego šta bi trebala biti neka te ne zabrinjava toliko. Gornja granica za gpu je nekih 120°C tako da si miran, tek kad ode preko toga postoji opasnost od izgaranja

Javljam se sa losim vijestima, togom igranja max temp grafe je oko 78C a u nekim intenzivnim situacijama dostize i 85C vjerujem da bi dostizala i vise da duze igram, jesi li ti sto posto siguran da je ono ljepilo a ne pasta ?

EDIT: Saznao sam da jeste.

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.12.2012 16:15 (ZeldiBoy).
15 godina

Ono sto si dobio s Accelerom u maloj tubi je termalno ljepilo koje ti sluzi da s njim zalijepis one pasivne hladnjake !

Na Acceleru ti je vec bila nanesena termalna pasta Arctic Cooling MX-4 i nisi smio nikakvu pastu vise stavljat na bazu hladnjaka / GPU cip !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ono sto si dobio s Accelerom u maloj tubi je termalno ljepilo koje ti sluzi da s njim zalijepis one pasivne hladnjake !

Na Acceleru ti je vec bila nanesena termalna pasta Arctic Cooling MX-4 i nisi smio nikakvu pastu vise stavljat na bazu hladnjaka / GPU cip !

E jebigaa sad kad sam ja konj pa nisam saznao da je ono ljepilo a ne pasta, sad ja gledam zasto su mi temp prije bilo 70C u loadu a zasto sad 85C prije sam imao ljepila na chipu ali sam imao i one MX4 paste, sad imam samo ljepilo zato sto sam mislio da je to pasta a ne ljepilo. Sad moram uzeti pastu i gotova stvar ! Sta kazete na Coolermaster HTK-002 jer vamo u BiH jedino nju mogu nabaviti bez nekog veceg angazovanja :)

15 godina

Bit ce ti dobra ta Coolermasterova pasta ! I zapamti da termalno ljepilo sluzi za ljepljenje pasivnih hladnjaka , a za bazu hladnjaka i cip koristi termalnu pastu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Toaletnim papirom nemozes nikako dobro ocistiti niti termalno ljepilo niti termalnu pastu XD

I poliranje sam spomenuo jednom samo da bi ti dao do znanja da sve mora biti cisto i potpuno ravno, a poliranje nema neke velike pomoci jer pasta sluze upravo za poravnavanje neravnina.

I na kraju potpuno ispravnu graficku ti uspijes zahebati svojim metodama, umjesto da si odmah slusao da nije problem u kartici nego u tvom pokusaju neznam ni ja cega.

Ugodno daljnje misljenje o sebi "ja znam" XD

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.12.2012 5:03 (Praedator).
12 godina
neaktivan

Evo sredio sam temperature od grafe sad mi tokom loada varira 58-60C a max sto je dostigla u loadu je 61C .. i to sve sa nekom no name pastom, znaci ne mogu vjerovati koji sam bio debil kad nisam znao da je na cooleru bila MX4 pasta da nista nisam dirao i stavljao ono glupo ljepilo ne znajuci temp bi sigurno bile jos nize .. ali ima vremena sredicu ja to da budu jos nize :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

ima koja dobra dusa da mi posudi neki hladnjak za 5770 da sprobam jer cu ju inace zakucati u zid...

Moj PC  
2 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice