Sapphire HD 6950 1GB - ima li joj nade ?

poruka: 197
|
čitano: 43.034
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Sapphire HD 6950 1GB - ima li joj nade ?
dakle do hladnjaka nije stvar, probaj napravit ovo sto je kolega rekao, ugasi fan od grafeni upali komp da vidis jel ima kakve razlike
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
12 godina
neaktivan

Nema nikakvog switcha na grafi kod CF konektora jel moguce kako updateovati BIOS od graficke na drugi nacin ? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
napravi ovo sto sam ti ja preporucio
15 godina
neaktivan

Pregledaj malo pažljivije rub GPU-a, switch je veoma mali. Vidi sliku...

Slika 1 Slika 1
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ZeldiBoy kaže...
phoenix2003 kaže...

Jeste. Provjeri da slučajno nisi prebacio na drugi BIOS, možda zato šteka jer je drugi BIOS pretvara u 6970 a stream procesori koje BIOS otključava su možda neispravni.

Izvinjavam se zbog double posta ova tvoja tvrdnja mi vuce na rjesenje ali ja mislim da se ovi modeli 6950 od 1GB ne mogu otkljucati u 6970 jesam li u pravu ?

Nisi u pravu. Vidi sliku i instaliraj TriXX. Trebao bi riješiti problem...

Slika 1 Slika 1
12 godina
neaktivan

Sad sam pregledavao svaki milimetar grafe i nema nigdje switcha nikakvog, i ta slika sto si poslao nista ne znaci tu nigdje ne pise da se 6950 1GB moze prebaciti u 6970 nego samo pise da ima dual BIOS. Nista onda sutra cu probati sa ovim flashovanjem kad uzmem usb od stare i vidicu ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
ZeldiBoy kaže...

Sad sam pregledavao svaki milimetar grafe i nema nigdje switcha nikakvog, i ta slika sto si poslao nista ne znaci tu nigdje ne pise da se 6950 1GB moze prebaciti u 6970 nego samo pise da ima dual BIOS. Nista onda sutra cu probati sa ovim flashovanjem kad uzmem usb od stare i vidicu ..

taj model koji ti imas s jednim fanom nema dual bios(a kamoli taj switch:) ona s dva fana ima i jaci modeli od 2gb..tako barem pise na njihovoj stranici prema tome spika s dual biosom pada u vodu kaj ne?...  covjek je rekao da ima ovaj model na slici

6950 6950
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.12.2012 0:57 (Stjepanj).
14 godina
protjeran

Ajde pokušaj smanjit napon s 1.1 na npr. 0.9 i spusti malo takt pa vidi ima li kakve promjene

0 0 hvala 0
17 godina

isti problem imam i ja samo kaj je moja grafa 5770. evo link za temu. isto se odjedamput pocela gijati jako. rastavio ju i sastavio ju 5 puta i svaki puta isto. temp. mi variraju od 35c do 105c

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Hmm ne znam ova grafa mi je cudna do zla boga juce nakon sat vremena igre Far Cry-a 3 nije bilo problema ni black screena ni artefakata kad je preopteretim sa Heavenom na max postavkama temp dostigne do oko 102C sad ne znam mozda bi novi hladnjak mogao rijesiti stvar da barem bude 85-90C u loadu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
PR0MATRAC kaže...
ZeldiBoy kaže...

Evo skidao sam ponovo hladnjak i bez ikakvih rezultata u idlleu temp. se mota oko 50C na heatpipe-ama nema tragova ostecenja koliko sam vidio ... sad da li da uzimam hladnjak BTW ima 3 heatpipe :)

hm - neznam bas da ce ti drugi hladnjak rijesti problem - jer ovo sto ti imas je dobro hlađenje - bilo bi jako dobro kad bi mogao ''isprobati'' neki drugi hladnjak prije kupovine - mogu ti preporucit jednu potencijalno riskantnu stvar - probaj upalit komp ali da na grafi nema hladnjaka tj - zicu koja sluzi da napajanje ventilatorta ostavi odspojenu i pogledaj koja ti je tnp - tako ces moci vidjeti kakvu ti efektivnost ima tvoj hladnjak dok je ukljucen - odnosno kolika je i dali postoji razlikau tnp za vrijeme kad hladnjak radi i kad neradi - tako ces moci znati dali ti je problem u hladnjaku - ako su tnp slicne kao i kad ti je hladnjak ukljucen kroz određeni period - onda ti nesto ti nije u redu sa hladnjakom - ako budu mnogo vise u jako kratkom periodu onda ti je hladnjak potencijalno dobar - uz to isprobaj tu grafu u tuđem kompu - i pokusaj resetirati bios - prije nego ces je se rijesit ako nista neuspijes - ponovno instaliraj windowse u dual boot pa vidi dali na drugima sve radi kako treba - jer kako si napisao da je to pocelo od jednom - mozda nakon neke instalacije necega ili deinstaalcije

napravi ovo!

17 godina
MilkMan kaže...

napravi ovo!

ja sam probao, isti vrag. chip je vruc hladnjak hladan. probao u drugom kompu isti vrag

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 0:57 (XXX-Man).
13 godina
protjeran
Lord_Marko kaže...

ja sam probao, isti vrag. chip je vruc hladnjak hladan. probao u drugom kompu isti vrag

pa onda ti je problem u odvođenju topline prema hladnjaku - bar mi je to logicno - probaj drugi hladnjak - od ovog sto ti je nudio pa vidi dalo ce ti taj radit - mozda ovaj hladnjak ima neki problrm u arhitekturi odvođenja topline - 

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 0:56 (XXX-Man).
17 godina
PR0MATRAC kaže...

pa onda ti je problem u odvođenju topline prema hladnjaku - bar mi je to logicno - probaj drugi hladnjak - od ovog sto ti je nudio pa vidi dalo ce ti taj radit - mozda ovaj hladnjak ima neki problrm u arhitekturi odvođenja topline - 

ali to se prek noci dogodilo

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.12.2012 0:56 (XXX-Man).
14 godina
Brobaj promjeniti BIOS,koliko znam ta serija ih ima sveukupno dva,možeš ga promjeniti na karti preko nekakvog malog prekidača na tiskanoj ploči...
15 godina

Vec je gledao , nema nkakvog prekidaca na njoj !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Moze jedan brz odgovor od vas pls, moze li Accelero Twin Turbo II pasati na ovu graficku ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

Da.   KLIK

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ma meni se sve čini da je ovaj lik troll! Napravi ovo-ne može...napravi ono-ne može...a na forumu (pod ovim imenom) 2-3 dana! Neka me isprave ako griješim ali u zadnje vrijeme na forumu se pojavio veliki broj novih članova koji imaju nemoguće probleme! 

Moj PC  
3 5 hvala 0
12 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ma meni se sve čini da je ovaj lik troll! Napravi ovo-ne može...napravi ono-ne može...a na forumu (pod ovim imenom) 2-3 dana! Neka me isprave ako griješim ali u zadnje vrijeme na forumu se pojavio veliki broj novih članova koji imaju nemoguće probleme! 

Hvala bogu pa nisam troll nego sam jedan obicni covjek sa jako slabom finansijskom situacijom koji se trudi da popravi ono sto ima i da ne izvaljuje 1600-1700kn za novu graficku jer bi to bio boom za moj novcanik.

17 godina
phoenix2003 kaže...

Pa registriraju se ljudi upravo zato jer imaju problem i traže pomoć, a ne da se druže.

Meni je to i najlogičniji razlog da se netko odluči na registraciju na IT forum.

15 godina
neaktivan
ZeldiBoy kaže...
phoenix2003 kaže...

Hvala bogu pa nisam troll nego sam jedan obicni covjek sa jako slabom finansijskom situacijom koji se trudi da popravi ono sto ima i da ne izvaljuje 1600-1700kn za novu graficku jer bi to bio boom za moj novcanik.

Drago mi je što nisi troll ...žao mi je zbog financija. Jesi li probao instalirati Trixx? Imaš link na Sapphire-ovoj stranici.

15 godina
neaktivan
overhaul kaže...
phoenix2003 kaže...

Pa registriraju se ljudi upravo zato jer imaju problem i traže pomoć, a ne da se druže.

Meni je to i najlogičniji razlog da se netko odluči na registraciju na IT forum.

Ma znam ja to...zato i jesam napisao da me neko ispravi ako griješim. Stvarno u zadnje vrijeme se pojavio veliki broj "članova" od 1 dan koji imaju SciFi probleme.

12 godina
neaktivan

Troll nisam, ne mogu vam to nikako dokazati morate mi vjerovati na rijec, evo danas sam narucio Accelero Twin Turbo II pa ako on ne rijesi stvar neka admin locka temu ..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Obavezno javi dal je novi hladnjak rijesio problem i samo strpljivo s montiranjem , prvo sve dobro prouci !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Obavezno javi dal je novi hladnjak rijesio problem i samo strpljivo s montiranjem , prvo sve dobro prouci !

Zasto da procuim, zar je montiranje hladnjaka toliko tesko i na sta trebam obratiti paznju ? Hvala unap.

15 godina

Nije tesko , no bilo bi preporucljivo i pametno proucit da nesto ne zahebes ! Cisto mjera sigurnosti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Nije tesko , no bilo bi preporucljivo i pametno proucit da nesto ne zahebes ! Cisto mjera sigurnosti !

Mislim da nece biti potrebe za tim, imam brand termalnu pastu Thermaltake i dosta iskustva sa hardverom ali ne i zivaca sa cackanjem po BIOSU i slicnome ako hladnjak rijesi problem rijesi ako ne rijesi opet nista :)

12 godina
neaktivan

Evo stigao je AC Twin Turbo II i da vam kazem nemam pojma o montiranju dugo vremena  gledao kao tele u njega i uputstva ali ne mogu skontati nema sanse, sta trebam raditi ovde ? Evo slike:

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice